Téma: Forma-1

vino-et-veritas 2013 nov. 03. - 16:17:12
(15290/17150)
Szokás szerint semmi...

Az eredmény nagyjából várható volt.

Vettel az elején bizonytalankodott, de idõben lezárt Hamilton elõtt, így annak el is ment a versenye.
Webber, hiába volt jó a technika (a szokásos "KERS-hiba" ellenére), nem igazán hozzá van mérve.

Rosberg jó oldalról rajtolt, a gumikezelés és a gumicserék idõzítése is jó volt, de a végére Grosjean eléggé feljött rá.

Grosjean hozta az elvárhatót.

Alonso talány. Csak a gumitaktika és a DRS hozta elõre (ez utóbbit gyorsan el kellene törölni, annyira mesterséges dolog).
Nagyon meglepõ lenne, ha kapna, mondjuk 20 másodpercet, pedig nemcsak szabálytalan, hanem nagyon veszélyes is volt.

Di Resta jól tartotta magát és a taktika is jó volt.

Hamilton - a tegnapi mûszaki hibák ellenére - egyre nyuszibb. Korábban arra hivatkozott, hogy nem bízik 100 %-osan a kocsiban, de ma is hiányzott belõle a merészség.

Massa versenye jobb is sikerülhetett volna, ha õ is kap egy lágyabb garnitúrát a végére. Persze akkor Alonsora is veszélyes lehetett volna, amit a Ferrari valószínûleg nem akart.

A többi elég felejtõs. Például ez a Ricciardo gyerek ma sem mutatott semmit, tényleg jó lesz a RB-nak...

Hülkenberg büntetése nem volt jogos, ahogy korábban Rosbergé sem ugyanilyen esetben. A csapat hülye, mert rosszul engedik ki és a pilótát büntetik?

Kimi jött és ment, legalább nem kellett végigküzdeni magát egy kb. 8-9. helyért...
10/10
ceia 2013 nov. 03. - 16:12:51 10/10
(15289/17150)
Alonsonak meg kéne tanulni a gázelvételt is, nem csak agressziózni mint a vaddisznó. Egyértelmûen õ volt a hunyó. A másik kettõ versenysebességgel ment a pályán, õ meg éppen visszatért a boxból - talán Massáéknak kellett volna félrehúzódni mert jön õkelme?
3/10
jani-wan 2013 nov. 03. - 16:02:24 3/10
(15288/17150)
A rajtot visszanézve azt látom hogy Hamilton egyszerûen nem tudott hová menni, és így járt. Vettel nem csinált semmi kacsázást, csak zárta elõtte az utat szabályosan.
Viszont Webber és Vettel egy pillanatban indult, Vettel mégis simán legyorsulta Webbert. Hmmmm, már megint?
Véber Gábor azt mondja hogy "jobban rugaszkodott el Vettel". Én meg azt kérdezném, hogy a f@szomba ha egyforma a két kocsi és tökegyszerre indultak?
3/10
jani-wan 2013 nov. 03. - 15:55:11 3/10
(15287/17150)
Szóval szerinted Alonsonak meg kellett volna állnia hogy mindenki kényelmesen elmehessen, és nem pedig a másik autónak kellett volna egy autónyi helyet hagynia, akinek ott volt a teljes pályaszélesség, ellentétben Alonsoval, mert az ugyebár értelmetlen?

Sebastian Mákostészta újabb gyõzelme nem is meglepetés. Annyira nevetségessé fajult az egész, hogy már nincs is képernyõn csak a rajtnál, a kerékcserénél, és a célban.
Valamelyik futamon volt hogy rádión szóltak az egyik pilótának hogy "nem a Red Bull ellen versenyzünk". Hát ezt akár mondhatnák mindenkinek, mert senki sem versenyez a Red Bull ellen.
10/10
ceia 2013 nov. 03. - 15:40:14 10/10
(15286/17150)
Nagyon kiváncsi vagyok, hogy Alonso esetével mi lesz.. mit fog kapni? Én azt sejtem, hogy semmit. Pedig egyértelmûen vétett a szabályzat ellen. Ezért Hamiltont már lenyomták volna. Vettel tényleg nem normális, 31 mp elõnnyel is a leggyorsabb kört hajszolja. Ilyenkor szoktam azt kívánni, hogy csúszna már ki, vagy kapna egy pici defektet egyszer.. jót röhögnék rajta, az biztos.
10/10
ceia 2013 nov. 03. - 14:16:18 10/10
(15285/17150)
Megint ugyanaz volt, mint Indiában. A két Redbull Hamiltonra figyel, Vettel még némi kacsázást is bedob elõtte, közben Rosberg nevetõ negyedikként elhúz. Hiába volt a legjobb rajt Hamiltoné. Räikkönenért kár, szeretem ha õ is szorongatja Alonsot.
vino-et-veritas 2013 nov. 03. - 10:00:48
(15284/17150)
Az idõmérõ után számos kérdõjel van, csak egy biztos az RB van az élen.

A RB vezetése most adhatna egy utolsó lehetõséget Webbernek, de azt ki is kellene használni! Erre kevés esélyt lehet adni az elõzõ versenyek alapján...

A Mercedes elég gyors volt, de a verseny az más kérdés. Bár õk és a RB elég jól alkalmazkodtak az egyre hidegebb pályához.

Kimi hátrasorolása kicsit megkavarta a dolgokat.
Hülkenberg elõkelõ helyen van és Grosjean helye sem rossz.
Massa nagyjából a mostanában "szokásos" pozícióban végzett.
Pérez igyekszok a jövõjéért, de a McLaren "feltámadása" idén elmarad.

Alonso egyre motiválatlanabb, ami a kocsi teljesítményéhez képest is egyre nagyobb. A csapattal sincs a legjobb viszonyban. Így nehéz lesz a jövõ...

A többit délután meglátjuk.
3/10
jani-wan 2013 nov. 02. - 08:55:54 3/10
(15283/17150)
Wéber közölte hogy szerinte Vettel top 5 pilóta. Ez rendben is lenne ha a mostani mezõnyrõl beszélt volna, de szerinte minden idõk top 5. Szerintem meg elment az esze.
vino-et-veritas 2013 nov. 01. - 18:11:59
(15282/17150)
A második szabadedzésen megint domináltak a "bikák". Hamilton 0,355 másodpercet kapott Vetteltõl.
Nem lesz itt nagy meglepetés a továbbiakban sem.
A mezõny már csak valamilyen mûszaki (esetleg pilóta-) hibában reménykedhet...
10/10
offtopic
ceia 2013 nov. 01. - 17:47:24 10/10 Előzmény popeszku
(15281/17150)
Én lábbal kormányoztam, a kezemmel kapaszkodtam az ülés elõtt :) A mai srácok nem is tudom, mire fognak visszaemlékezni.
popeszku 2013 okt. 27. - 18:51:00
(15280/17150)
A kormánymû madzagja nem látható az amúgy kiváló rajzon,így a mai fiatalok azt hihetik,hogy ipadsmartphonepodtablet irányítású superservodynamichighdefender végzi a kanyarodást.Blútússzal meg vifisen. Reméltem Schumaher után,hogy végre izgalmas lesz újra az egyetlen általam nézett sport.Még drukkoltam is Vettelnek eleinte.Hát ennyi volt.Azt meg senki ne mondja nekem,hogy a világ legnagyobb autógyártói nem képesek a Renaulttal megbirkózni.Itt hatalmas lóvék szerepelnek a háttérben. A csapágyas gépnek a zajszennyezése igen nagy volt,minket be is tiltottak,pedig alig volt aszfaltos utca-járda.
10/10
ceia 2013 okt. 27. - 16:37:24 10/10
(15279/17150)
Még valami:
A gokart pályával kapcsolatban: Vettel egy elkényeztetett gyerek lehetett, nem csoda, hogy ilyen. De a mutatóujj emelést hanyagolhatná, tényleg hülyén néz ki. A kommentátoroktól pedig szégyen, hogy nem tudják palástolni kihez húznak. A profizmus náluk megkövetelné ezt. Az egyik Vetteles, a másik Alonsós. Ráadásul valamelyik kifejezetten Hamilton ellenes - nem tudom melyik, nem is akarom ismerni ezeket a seggfejeket.

***OFFTOPIC***
Nekem is volt gokartom, én csináltam deszkákból és a kerekek nagyobbacska csapágyak voltak. Persze a barátaimnak is volt, mindenkinek kicsit más építésû. Az volt a menõ, akinek porvédõs csapágya volt! Csak egy lejtõs út, járda kellett hozzá, ahol nem volt forgalom :D Akkoriban ez ment, a mai srácok nem is tudják milyen jó volt ilyenekkel versenyezni, szlalomozni a kitett kövek körül. Összedobtam róla egy rajzot, ilyen volt az én gokartom :DDD Tudom béna, de kb. 10 perc alatt készült MS Painttel.
vino-et-veritas 2013 okt. 27. - 14:00:53
(15278/17150)
Pár hektár...

Visszatérve a mai versenyre.

Vettelnek kötelezõ gratuláció, mégis õ a VB. DE ("Ceterum censeo...") a gép és a csapat nélkül nem lenne az...

Rosberg végre ment egy nagyot. Most a szerencse is mellé állt a Webber-féle kieséssel, meg a Lotus rossz taktikája miatt, de egy versenyben ez is benne van (lásd az õ legutóbbi büntetése).

Grosjean tempója és taktikája is jó volt, de az talán túlzás, hogy meccselhetett volna a RB-lal, ha elõbbrõl indul. Annyi nem volt benne a mai napban.

Massa jól felismerte az elején, hogy mennie kell, s tartotta is a helyét.

Pérez ma végre szépen versenyzett, megérdemelte a pontokat.

Hamilton egyrészt a csapat "áldozata". Amikor Rosberg elõször kijött, rögtön reagálni kellett volna. Ott csúszott meg, hogy Massa-val együtt cserélt valamivel késõbb. Aztán megint eléggé nyuszi volt fõleg a brazillal szemben.

Kimi ezze az elcseszett tatikával igencsak esélytelen volt...

Alonso-t ma az ág is húzta. Furcsa, hogy miért nem tudott feljebb kapaszkodni (mûszaki probléma?).

Button taktikája ugyancsak katasztrófálisra sikeredett.
10/10
ceia 2013 okt. 27. - 13:22:49 10/10
(15277/17150)
Most legalább Webber nem koccolta le Hamiltont - õt nem..
Hamiltonnak ott ment el a versenye, hogy elõtte hozták ki Rosberget kerékcserére. Talán a német csapat inkább a német pilótát fogja elõtérbe helyezni?? Itt most a cseréken múlt szinte minden. Grosjean nagyot versenyzett, remélem ezentúl is hozza ezt a formát - nem árt, ha Vettelt és Alonsot minél többen szorongatják :)
Vettel driftelése jó húzás volt. Akármekkora faszkalap, itt most egy F1 bajnok õszinte örömét láthattuk, ahogy azt kell csinálni. Tényleg jó lenne, ha a verseny végén nem büntetnének ilyesmiért. Még jobb lehetne ettõl is a Forma 1.
3/10
jani-wan 2013 okt. 27. - 12:11:17 3/10
(15276/17150)
Vettel apja a hátsó kertben minigokart pályát épített?! Mekkora hátsókertjük volt?
3/10
jani-wan 2013 okt. 27. - 11:41:33 3/10
(15275/17150)
Azt mondja a majom hogy Vettel kiérdemli a világbajnoki címet, majd azt hogy a Red Bullnak sokkal jobb a tempója mint bárki másnak.
Webber-t meg állandóan szivatják, vagy csak kiesik mint most. Érdekes hogy megint nem Vettel autója ment tönkre.
Akkor hol van a kiérdemlés? Ezzel az autóval, ilyen támogatással anyám is világbajnok lenne.
markaaaa 2013 okt. 27. - 11:30:59
(15274/17150)
"Kedves" Szujó úr

Szerintem egy mûsorvezetõ legyen pártatlan!

Ön egy Õsbunkó! Megértem, hogy Vettel a kedvence neki drukkol, de ezt nekem

nem lenne szabad észrevenne.

Baromi unalmas, sõt idegesítõ azt hallgatni, hogy Vettel már világbajnok és Vettel így, Vettel úgy!

Nézze vissza a mûsort! Nem telik el 5 perc Vettel dicsõítése nélkül.

Baromi unalmas, remélem jövõre már nem Ön vezeti ezt a mûsort.
vino-et-veritas 2013 okt. 27. - 07:53:45
(15273/17150)
Á, ezt az évet most már teljes egészében le kell írni...

Ez a Vettel gyerek ezzel a technikával... Talán jövõre más lesz egy kicsit a felállás...

Webbernek csak nem akar a vége se összejönni.

Ha Webber a "szokásos" módon rajtol, akkor Hamilton talán nincs közvetlen veszélyben. Érdekesebb a Kimi-Massa páros a következõ sorban, mert egyiknek sincs "veszítenivalója".

Ami még lutri, az a gumitaktika. A "keményebb" csapat (Webber, Alonso, Button) okozhat még némi meglepetést, ha a "lágyabb" gumisok nem tudnak komolyan ellépni elõlük...

Szegény Grosjean sem tud a pechszériából kikeveredni, pedig most sem volt rossz, csak a csapat gyengélkedett.

Volt még ez a Vettel-féle feltartás, ami miatt Hamilton bukott valamennyit, de gyakorlati jelentõsége nem volt a P1 szempontjából. Amúgy a végén is belehibázott.

Hamár RB. Az nem semmi - ha igaz -, hogy a kijelzõ kikapcsolt náluk a 7. fokozatban. A képek azt mutatják, de nem mûszaki hiba-e? Azért a vezetõnek sem mindegy mit lát.
10/10
ceia 2013 okt. 27. - 00:42:05 10/10
(15272/17150)
Oké, lehet, hogy Webber nem szándékosan üti ki szinte mindig Hamiltont, amikor közel van hozzá rajtkor. Az meg igaz, hogy Vettel is benne volt. Azért írtam hogy nem akarták elengedni Hamiltont, mert Vettelnek versenyzõként is illett volna mérlegelni, hogy ha mellette gyorsabban mennek, ne erõsködjön annyira. Csak õ képtelen sportszerûen viselkedni. Webber meg lehetõségnél volt, hogy végre odategye magát Vettel elé és lehet, hogy véletlenül történt a dolog. Rendben. Holnap Hamilton újra megkapja a háta mögé Webbert..
vino-et-veritas 2013 okt. 14. - 08:51:22
(15271/17150)
Grosjean rengeteg alkalommal kiesett, Kimi viszonylag stabilan hozta a helyeket.
Ha a pontversenyben ez így nem is jött le, a technika eléggé megbízható volt ekkorra.
Közben Button és Hamilton az utolsó versenyeken többször nullázott, mégis bejöttek harmadiknak.