1/10
issti1 2008 jan. 09. - 20:03:41 1/10 Előzmény neugassaman
(561/2021)
Lásd elõzõ hozzászólásom: vannak emberek, akik ugyan látni, látják mi van, hisz kiböki a szemüket, de letompítják agyukat, becsukják a szemüket és azt mondják: én jól élek, tehát csak jó dolgok vannak; a rosszak, a szegénység és fõleg a szegényebb rétegek nem léteznek - tehát, ha úgy tetszik: " te nem létezel, a problémáid nem léteznek" -csak a (töbnyire lopásbólcsalásból, v. hitelbõl vett) új autók, plázák és lakóparkok...

Ez van, barátkozzunk meg vele: kishazánk szétszakadt és a szakadások mentén szakadék van (átjárás zéró)!
neugassaman 2008 jan. 09. - 16:36:19
(560/2021)
"Nem hiszek abban, hogy lehet két Magyarország. Nem hiszek abban, hogy lehet beszélni tisztességesen nemzetrõl és köztársaságról, amikor elkülönülnek a polgárok identitásuk alapján" - mondta Gyurcsány Ferenc. A miniszterelnök a romák integrációja melletti elkötelezettségét hangsúlyozta a témában rendezett konferencián.
Há, há há h ! Jajj, de tetszett!
neugassaman 2008 jan. 09. - 13:51:42
(559/2021)
Oh ho ho ho hóó! Alex! Nem számít mit írsz, mert bármi amit te kis "ártatlan" hitelesnek titulálsz itt, az csak aljas lejáratása egy tisztességes, az országát igen is a fellegekbe repítõ , hiteles miniszternek, és annak az igen is átütõ reformokkal orvosoló koalíciós pártnak, akik szintén makulátlanok!
A Népszabadság meg egy szélsõjobbos lázító újság! Nem tudtad? Lengyel meg egy agymosott fidis, és amugy is hiteltelen, aki le akarja járatni a jóléti társadalmat megteremtõket!
Az origó, az szintén egy szenzációhajhász, fizetett provokatõr csapat, jobbos hátszéllel!
Meg mi az hogy a KSH adatok közt szerepelnének azt igazoló adatok is hogy az 1989-es életszínvonalat értük volna csak el, és mi az hogy "mostanság vesznek vissza belõle"?!
Felháborító! Nem szégyelli magát a sok szemét, aki élhet itt egy szabad demokratikus jóléti társadalomban, amiért szegény MSZP szenvedett meg vérrel, verejtékkel! Vérrel például 07-ben, ahol ártatlan rendõrök estek áldozatául a véresszájú csõcseléknek, akiknek nem tetszett az Õszödi hitvallás!
Undorító hálátlan nép! Nem képes egy kis tiszteletet és alázatot tanúsítani azok elõtt a szellemi nagyságok elõtt, akik végre elvezették az országot a Kánaánba!
A kormányzati negyedre meg igen is szükség van, és a Miniszterelnök Úr miben nem mondott volna igazat? Aljas rágalmazás!Mi van, mi van - jönnétek itt a 4-es metró építésével is - csak hogy az is teljesen renben, és ütemszerûen halad, lassan az 5-ös metro tervein dolgozik már fáradhatatlan Miniszterelnök Urunk! Tisztességes és "Slágfertig" Uriember!
Még hogy szegények itt, ebben az országban? Hazugság! Ez csak szándékos hangulatkeltés, provokáció mely hazugságokon és csaláson alapul! Ne is mondjam hogy kik állnak mögötte?!
Síránkozik itt a sok kõgazdag szemét akik alig kétmillióan tartják el az országot, és fizetnek nyugdíj járulékot például nekem is, amit én jól megérdemlek , mert nagyon sokáig dolgoztam a kisz-ben, majd a tanácsházán, mint a volt tsz-elnök bátyám! Ezért sem értem a sok szemét ma is aktív dolgozót, például a szemét egészségügyi dolgozókat, hogy jártatják a lefcsest, amikor kézhez kapnak 80-90 ezreket, és az én nyugdíjam alig 120, pedig én annyira becses és értékes munkát végeztem a múltban is áldott kormányom idején, amint meg sem lehetne fizetni! Nincs ám nállam sem kólbászból a kerítés, és nem tartom kötelezõnek a plasma Tv-t, mert mindegyik szobámban Sony 72 képátlójú, slimfit szupersarkos van 3 2 LCD, amit még a bratyesztól kaptam. Ja a kerítés az mûkõbõl van, meg egy egyszerû kovácsmester dolgozott itt nekem rajta 2 hónapig, és kért aztán valami millka körül! Én szerény vagyok, és spórolós! Ezért ilyen egyszerû és szolíd nálam minden, azon a 160 négyzetméteren, két szinten.
Visszatérve még és leleplezve a sok síránkozó mocsok embert, akik itt a Kánaán földén megkapják a valaha volt legmegasabb reál bért, amit a "történelemben" kapni lehet - és jönnek ezek a ..,. (a szemük sülne ki) és 50% -os gázár emelések mellett is pazarolnak , mer nem teccik nekik a hideg! Gyarló, kapzsi, agymosottak! Örüljenek, hogy itt élhetnek! Nem tetszik?! El lehet innen menni! Tessék! Itt lehet hagyni ezt a ku*va országot!
A másik , tudod hány ember profitált a rendszerváltásból? Nagyon sok! Pl én is, mert mint mondtam közel ültem a tûzhöz! És megélek-e még most is belõle? "Miaz hogy! Nagyon is"!
Ugy hogy ne keverjük itt a szezont a fazonnal!
És még egyszer, megkérdem: volt lakossági gázár emelés?!
Nem, nem volt! Itt a mi utcánkban nem !
Czushlag ügy volt?!
Nem, nem volt, nincs is! Ki meri még mindíg ezt állítani?!
Na erre válaszolj!
Alex-privátban még megkapod a magadét a KSH adatok és a OECD miatt!
1/10
alex4427 2008 jan. 08. - 22:18:38 1/10
(558/2021)
Mostanság értük el az 1989-es életszínvonalat! - írod, majdnem helyesen. (Akkor, ugye ne mutasam be az ezt igazoló KSH adatokat!?)
Pontosabban: 2005 végére, 2006 elejére értük el a rendszerváltás elõtti ÁTLAGOS életszínvonalat. (Amibõl MOSTANSÁG vesznek vissza!)
Ez lenne az, általad említett, soha nem tapasztalt növekedés???

És van egy óriási különbség a mostani és a rendszerváltás elõtti idõszak között:
Az átlagok mögött MOST soha nem tapasztalt különbségek vannak. Vagyis a mostani átlag: a nagyon kevés nagyon gazdag és a nagyon sok szegény átlagából jön ki!

Az OECD jelentése szerint hazánkban nõtt leginkább a társadalmi szakadék az elmúlt 10 évben. A legnagyobb és legalacsonyabb jövedelmûek közötti különbség Magyarországon a legmagasabb: megelõzzük az Egyesült Államokat is!
De csak gondoljunk bele abba is, hogy az USA-ban mintegy 200 év alatt alakultak ki ezek a különbségek, nálunk pedig 20 (!!!) év alatt (és mögöttük többnyire semmiféle teljesítmény! simlis privatizátorok lettek kikiáltva üzletembernek!)...

Lehet, hogy nem fogod elhinni, de tudom, 36%-kal nõttek a reáljövedelmek az általad említett idõszakban - a Medgyessy és Gyurcsány kormány kampány célú pénzosztogatása következtében.
Ha Gyurcsány-Kóka nem hazudoztak volna dübörgõ gazdaságról a választások elõtt, ha nem vitték volna el az országot a szakadék széléig is (csakhogy õk nyerjenek!), akkor most nem lenne szükség megszorításokra!

Csak a vicc kedvéért (mert ezen már tényleg csak nevetni lehet)::
Gyurcsány 2 héttel (!!) ezelõtt azt mondta, hogy a kormánynegyed építésének ütemezése menetrend szerint halad, így nincsen ok a program megváltoztatására.
NA! Tedd mellé a ma délutáni híreket!

Miért hiszel te bármit is a Gyurcsánynak?
Nem lehet komolyan venni! Hogy finom legyek: teljesen kiszámíthatatlan!
A Népszabadságnak csak hiszel, olvasd el a szombatiban Lengyel Lászlót!

P:S: az Origó nemzetközi hírû hazai és külföldi kutató intéztek adatait ismertetette az általam ajánlott cikkben, mely szerint Magyarország mintaországból sereghajtó lett! Bizony! Sajnos!
neugassaman 2008 jan. 08. - 21:40:19 Előzmény issti1
(557/2021)
Szerinted ez normális?! De most tényleg! Ez ugy köqög ahogy van!
10/10
ondok 2008 jan. 08. - 20:48:29 10/10 Előzmény alex4427
(556/2021)
nos reagáltam,de úgy látszik nem elég világos.Az ilyen bulvárcikk címmel, hogy "M.O.sereghajtó lett",egy közgazdász v, egy igényes olvasó,(aki nem abból indul ki ,hogy mindegy hogy mirõl csak siránkozni lehessen,hiszen ez a kormány a priori mindent rosszul csinál,bezzeg a másik...)nem tud mit kezdeni,mert egy sereg dologban M.O.az élen van/külföldi tõke beáramlás,munkanélküliségi ráta,szociális juttatások stb.),és vannak dolgok ,amiben rosszul áll(költségvetési hiány,növekedés )bár ezekben sem a legrosszabb,mert a GDP arányában sok ország hiánya jóval több.
Ide kapcsolódik,hogy ne keverjük a szezont a fazonnal,mert ,hogy hány ember profitált a rendszerváltásból,az teljesen más tészta.Valóban mostanság értük el az 1989-es életszinvonalat,nade a 90-es évek elején drámai zuhanás volt az Antall kormány idején,amelynek egy részéért nem is volt felelõs.Azt is elhiszem ,hogy van aki rosszul él ,mindíg is volt és lesz is.Nade ezek kiragadása és meonoton ,hangulatkeltõ hajtogatása helyett uraim vannak erre bevált tudományos módszerek:úgy hívják ,hogy statisztika,amelyik ÁTLAGOT számol.És bizony bármennyire is fáj az ellendrukkereknek BIZONYÍTOTT,hogy az elmúlt négy-öt év alatt volt a történelmünk legmagasabb reálbér,azaz életszinvonal emelkedése.Persze emelkedett a gázár(megjegyzem közgazdasági szempontból nem eléggé,mert még mindíg ösztönöz a pazarlásra,amit a költségvetés azaz mindannyian finanszírozunk),vannak szegények jócskán,de aki csak ezt akarja látni szimpátia okokból v. mert õ nem tartozik a leggazdagabb rétegbe,az mindíg is talál okot a siránkozásra,hiszen nálunk sincs kolbászból a kerítés egy kis túlzással mondva.Úgyhogy a szubjektív elemeket csak akkor tudjuk kiküszöbölni,ha az adatokból indulunk ki.Tudom sokak szerint az 50%-os béremelés is smafu volt,de akkor a Fidesz miért nem emelt jóformán még az infláció ütemében sem.Igaz már hallottam azt is hogy "Orbán adta az 50%-ot".Hát én már csak maradok a KSH mellett, mert az hiteles,vagy az sem?,ha nem támasztja alá a világvége hangulatot? Lássuk be ilyen alapokon nem lehet érvelni,hogy a szomszéd mennyit maszekol stb.,mert én meg más példát tudnék mondani az ellenkezõjére.Pl. hogy százezrek csalják az adót ,de mindent ingyen szeretnének stb.A félreértések elkerülésére én sem vagyok dúsgazdag milliomos be kell osztanom ,ami van.Igaz nem veszek fel hitelt hitel hátán,nem tartom kötelezõnek a plazmaTV-t,és nem szidom magam helyett a kormányt v. más bûnbakokat.
neugassaman 2008 jan. 07. - 19:33:45
(555/2021)
Bocsánat: * Kijelentésekre!
1/10
issti1 2008 jan. 07. - 03:14:36 1/10
(554/2021)
"..hogy hány Magyarország van?!
Mert ezek szerint nem egy! "

Kedves saman, mondandód lényege ebben van: minimum két(de inkább még több) Magyarország van és a nagy baj nem ez! Az igazán nagy baj az, hogy sokan ezt nem veszik tudomásul -észrevenni észreveszik, mert nem lehet nem látni: kiüti a szemet -, agyukat eltompítják, szemüket beszukják és azt mondják " M.o-n jó életszínvonal van, az emberek jól élnek, épülnek a lakóparkok, vásárolják a jó dága autókat,stb..

Aki pedig nem esik ebbe a körbe, az nem is létezik! Az általad leírt (nagy számot kitevõ) rétegek "nem léteznek" - nem beszélünk a problémákról, akkor nincsenek - ez sajnos egy nagyon is létezõ és szomorú eredményre vezetõ jellegzetes hozzáállás!
Ez van, ilyen országban élünk - hogy klasszikusokat idézzek: " akinek nem tetszik, el lehet innen menni" - ez az egyik, sajnos létezõ és sokak által támogatott, elfogadott rossz válasz.
Én azért inkább azt mondom, létezik megoldás és igenis oda kell figyelni a dolgokra, egymásra - ez lehet a megoldás, a kivezetõ út!
neugassaman 2008 jan. 06. - 14:38:07
(553/2021)
Mondjuk aki itt Magyarországon élve, ilyen kilyelentésekre meri ragadtatni magát hogy soha nem látott mértékben emelkedett az életszínvonal.......
Uraim, nincs mit tenni! Az "idegenek" köztünk élnek!
Az viszont tény, hogy én is ismerek egy két "ilyet", elment xy helyrõl elõnyugdíjba, nem akárminõ nyugdíjjal - ami az én bruttóm másfélszerese!

Én 4 éve nem kaptam lényegi béremelést, mert ha azokat az egyszeri 6, majd 4.5%-okat is béremelésnek kell hogy tekintsem, és hogy az egyetlen jót amit a közalkalmazotti munkaviszony jelent - ez a 13.-ik havi bér, és ennek a 13.-ik havi illetménynek a felét tolták szét 6 hónapra osztva, na ezzel aztán oly szinten emelkedett a real keresetem hogy az valami csuda!Biza! Ugy megelõzte a real keresetem az inflációt, hogy azt sem tudom hogy holnap versenyautót, vagy plasma tv-t vegyek!Ha ha! Vicces ugye? Komolyra fordítva a szót!

Akaratomon kívül is kénytelen voltam némi nemûleg érteni a politikai élethez,és mondjuk egy intelligens embertõl minimum követelmény, ami nem abban merül ki hogy nagyjából tudom hogy ki melyik miniszter, hanem naprakészen tudom hogy mikor mi történt az adott héten a "politikai életben", habár rendkívül zavaros és ködös ami ott produkálódik!

NEHÉZ ELHINNEM, de látom - van aki a saját életszínvonalából kiindulva azt feltételezi, hogy csak az van, csak és kizárólag az a jellemzõ és reális valóság ami az õ szubjektív kis életében épp adódik, és ettõl vezérelve már azt sem veszi észre hogy a 3-4 gyermekes szomszédja a "fõmeló" mellett éjjel nappal másodállásozik, hogy az új középkategoriás kocsiját havi 45+casco-ért lisingeli, hogy a házán-lakásán minimum 4.5 milla jelzálog van amit általában havi 40-50 körül törleszt a nagy átlag, hogy a gyerekek mennyibe vannak - azt ne részletezzük, maradjunk abban hogy sokba, és most értem még a "rezsikhez"!!!Olyan is van aki a miniszteri fizetése mellett a következõkre ragadtatja el magát: http://www.youtube.com/watch?v=nyL1Vf9C3IM&feature=related *(Ennek az összeállításnak a végét ajánlom a figyelmetekbe: ("Azt hiszik nem tudom, milyen kutya nehéz megélni 40ezer Ft-os nyugdíjból "?!)Nem! Kedves Ferenc! Nem azt hisszük! Tudjuk, hogy Ön nem tudja!!!!

Nem tudom, bûn-e az hogy szegény nyomorult pára(a mai átlag melós)- ragaszkodna egy életszínvonalhoz, hogy a gyermekeinek is egészséges és biztos hátteret, majd jövõt szeretne, és neki nem azért van 4 gyermeke mert jön rá a "szocpol + a gyes és vagy csp"- hanem mert ennyi gyereket akart, mert szereti mind a 4-et tiszta szívébõl!
Manapság egyre ritkább, s már az is nagy kunszt hogy 2 gyermeket neveljen, és vállaljon be valaki, mert örül ha az egy-nek mindent meg tud adni-ami fontos, nélkülözhetetlen!

Az átlag munkaerõ a fõ állásból kb 115-145.000 között visz haza, de a tisztelt valaki által említett multinacionalis vásárlóközpontokban , csak egy pár példaként: (Tesco, Cora, Auchan,Metro...)- a pénztáros,a vevõszolis,a száraz árus,a non foud, stb személyzet a legjobb esetben is csak 70.000Ft-ot visz haza! Egy fõpénztáros, egy vevõszolgálati osztályvezetõ is a 93-110 közt keres, pedig a lényegi munka rajtuk és az egyszerû pénztároson van, és mivel pénzel bánnak nem kis felelõsség ami rájuk hárul! Ha valami gixer van azt meg rögvest elverik rajtuk! Arról meg már nem tudom beszéljek-e, hogy hogyan is bánnak az alkalmazottaikkal ezek a cudás multinacionális "vásárlóközpontok"! Minden személyi jogot sértõ, sokszor embertelen módon!
5-6 órákig nem engedik õket elmenni pisilni, enni, stb! Annak a szegény párának akinek meg megjött a mikulás közben, valami megkülönböztetõ kendõt is kellett viselnie , azt hiszem ez csak egy ilyen multinál volt divat , amíg a munkaügyi fõfelügy az orrukra nem vágott ezért!Undorító! Felháborító! Nem egyszeri és nem egyedi esetekrõl beszélek, mielõtt valamely korlátolt tájékozottságú ezzel vádolna!!! Ezek a jelenségek jelen pillanatban is így történnek!

De ezzel még nincs vége a méltatlan körülmények közt, méltatlanul sokat dolgozók , az efféle csodás munkahelyek felsorolásának!
A legtöbb közüzemi munkaerõ - hasonló "megbecsülésben" részesül, a közalkalmazottak jelentõs része is, a vállalkozók által alkalmazottak - szintén embertelen bánásmódban részesülnek a legtöbb esetben!
Kiemelten tájékozott vagyok ezen a téren,ezért nem fogom tûrni hogy ezt valaki merje vita alapként - cáfolni! Lesz rá reakcióm, és nem finom, nem "nõies"! -Ezt csak miheztartás végett, de remélem senki nem vetemedik arra hogy cáfolni merné, vagy megkérdõjelezné a fent leírtak valóságát!

Mert! Én is Magyarországon élek! Meg szerintem Alex is! És Még jó egynéhányan! Persze vannak akik máig elhiszik azt hogy "ELDORÁDÓ" egy létezõ állam! Ezek alapján mi Magyarok persze hogy "Jólléti társadalomban " élünk!

Ezek után az a kérdés . Kik azok akik ma Magyarországon élnek?
Vagy esetleg az, hogy hány Magyarország van?!
Mert ezek szerint nem egy! Az egyikben- amit én nem ismerek - ott "emelkedett az életszinvonal,méghozzá olyan mértékben,ahogyan korábban sohasem"! Bravo!
Én nem tudom, de ritka szerencsés aki oda született! Én meg itt vagyok, és erre is azt hazudják valamely "agymosott barmok" : hogy ez Magyarország!
Hogy mi is?! Hát, hát....
Most mondjam, vagy mutassam?!
http://www.youtube.com/watch?v=SQkl87o1JfE
Amit most mondok sokan nem fogjátok érteni : Gyurcsány épp itt nem hazudik, és ezért hogy itt õszinte - ezért kár hazugozni! Hazugozni azért kell, amit ígért, és nem tett! Persze nem õ az egyetlen!
1/10
alex4427 2008 jan. 06. - 11:03:42 1/10 Előzmény ondok
(552/2021)
Ezt írod te: "...és bizony hogy emelkedett az életszinvonal,méghozzá olyan mértékben,ahogyan korábban sohasem."

Ezt mondja a társadalomtudós:
Mindössze az emberek 14 százaléka érzékeli, hogy számára könnyebb lett a megélhetés” – tudjuk meg Vásárhelyi Mária „Csalódások kora. Rendszerváltás alulnézetben” (MTA Társadalomkutató Központ 2005) címû könyvébõl, amely a magyarországi rendszerváltást követõ másfél évtized néhány tapasztalatát vázolja szociológiai felmérések alapján. Vagyis országosan reprezentatív mintavételek szerint az emberek 86 százalékának nem hozott jót a gazdasági rendszerváltás.
1/10
alex4427 2008 jan. 05. - 23:28:36 1/10 Előzmény ondok
(551/2021)
Mintaországból sereghajtó lett Magyarország!
http://www.origo.hu/uzletinegyed/magyargazdasag/20071220-magyarorszag-lemarad.html

"Csak" a lényegre nem reagáltál! Úgyhogy újra felteszem a kérdést:
Hová lett Magyarország rendszerváltáskori kiemelkedõ elõnye a többi K-európai országgal szemben? Hogyan és miért lettünk mintaországból sereghajtók?
Hogyhogy nem a nyugati életszínvonal felé, hanem a D-amerikai felé (=kevés gazdag, sok szegény, középosztály alig) közelítünk?
1/10
issti1 2008 jan. 05. - 22:21:59 1/10
(550/2021)
Alex, innentõl figyelj, mert sokat tanulhatsz: új plázák és luxuskocsik az utcákon = magas életszínvonal! Érted, ugye?
Itt van pl. mingyár Mexikó city: gyönyörû plázák és luxus kocsik az utcákon (mindez, egy szûk ámde annál szebben gyarapodó rétegnek) -nos ez a magas életszínvonal! A tömegek pedig szó szerint nyomorognak!
Ez a cél, e felé kell mennünk - és van akinek ezt a propagandát még simán el is lehet adni!!

Itthon meg a valóság 2008-ra: elõbb cca. 80%-os gázáremelés, majd rá idén újabb; villanyáremelés 8%, vízdíj 14%, tömegközlekedés 17% - de mindez persze csak a szükséges, apró kiigazítás. Ha mellékhatásként éhenhalsz, vagy hajléktalan leszel, az csak a szükséges gyógymód része: a lényeg, hogy minden a helyes irányba tart, az ország jó kezekben!!
Ez csak logikus! Ne hagyd, hogy az imperialista ellenzék propagandája megszédítsen!!

Az egyik adón épp megy a Tanú: kísérteties, hogy még mindíg mennyire aktuális: folyik a totális agymosás és ideológiai harc, az ország süllyed egyre lefelé -mi meg csak egyre halljuk a képtelenebbnél butább szólamokat..
Anyám, ne sirass!!
1/10
issti1 2008 jan. 05. - 21:48:38 1/10 Előzmény neugassaman
(549/2021)
"17 éve ez megy, és nem volt jobb sajnos Viktor sem, de ez a drága Ferenc sem jobb semelyik elõdjénél!
Nem kell a politikai propaganda, ez csak elfogódottság - ki hogy látja, és akarja az általa "jobbnak" vélt kiskedvencét védeni!
Különbségek persze hogy voltak, mert egyiknél ez, másiknál az változott jobbra, elfogadhatóbbra, csak épp az ország nem jutott soha elõre igazán!..."
Én erre a szakaszra reagáltam -ebbõl cseng le számomra az, hogy egyik kutya, másik eb.
De azért összeveszni nem kellene rajta - ad abszurdum, még arra is jogod van, hogy ezt gondold ...legfeljebb én vitatom! :o)
10/10
ondok 2008 jan. 05. - 21:04:36 10/10
(548/2021)
Pont ,hogy M.O-n élek, és bizony hogy emelkedett az életszinvonal,méghozzá olyan mértékben,ahogyan korábban sohasem.Ha nem hiszel a szemednek,pl a rengeteg új autónak,a vásárlóközpontokban lévõ tömegnek,akkor nézd meg a KSH hiovatalos adatait! Egyébként azt próbálta sulykolni a FIDESZ is ,hogy rosszabbul élünk, amivel aztán röhejessé vált a kampányban.Pont az egyik baj az ,hogy olyan mértékben nõtt az életszinvonal ,amire nem volt meg a fedezet,ezt Gyurcsány is mondta(ld. öszödi beszéd).Ezért most pár százalékot vissza kell venni ,amire a mindenkori ellendrukkerek ráülnek és világvége hangulatot sulykolnak. De ez is csak ugyanolyan blöff, mint a szavazatok újraszámlálása.El kell tudni fogadni a vereséget, különösen ha valakik olyan sz.r teljesítményt nyújtottak ,mint azt 98-2002-ig láthattuk.
neugassaman 2008 jan. 05. - 19:00:38
(547/2021)
Pityunak: Lényeges viszont, hogy máig nagy kérdés hogy ha anno az Orbán kormány maradhat még 4 évig, mit tudott volna a 8.-ik év végén felmutatni?
Nekik ez nem adatott meg, de az Mszp-nek most megadatott! Hát, lássuk...
itt most kár hivatkozni hogy üresen vettem át az államkasszát, mert kitõl is vette át? Ho ho ho hóóó!!!
Hát ez miért kerülte el a figyelmedet! Ez amugy finom "cizellált " megközelítése egy rejtélyes témának, de ha tudsz olvasni a sorok közt.....
neugassaman 2008 jan. 05. - 18:54:47
(546/2021)
Naaaa! Faqomat! Én nem mondtam, sem nem céloztam az egy kutyaságra! Hát senki nem tud olvasni! A végén direkt kihangsúlyoztam valamit, valamit ami elkerülte a figyelmedet ezek szerint! De miért? Pedig világosan ott van még most is! Pityu, tedd fel a hemüveget!
1/10
issti1 2008 jan. 05. - 17:24:06 1/10
(545/2021)
Azzal mondjuk vitatkoznék, hogy a fidesz és maszop kormányok egykutya: akkor most nem itt tartanánk.
Lopni loptak õk is, meg osztogattak a rokonságnak -ahogy kell- ,és az egésségügyhöz se nyúltak.
De legalább mûködött az ország és jók voltak a mindenféle mutatók, gazdasági statisztikák, stb-k.

Ez a fajta dilettantizmus és köztörvényes fosztogatás csak népünk mostani kormányára jellemzõ - csak azt nem tudom, meddig lehet még menni ebben.
neugassaman 2008 jan. 05. - 12:56:26
(544/2021)
Bezony ám!!!!Issti, maradjunk a "Saman" - becenévnél, de nem ez a lényeg.
Ami példát Te leírtál, szintén alátámaszt valamit, valamit ami megérett arra hogy vége legyen! Csak az ami váltja ezt a sz*rt,az aztán akár lehet a sz*rok legsz*rabbika, de lehet akár light sz*r is.........
Már nem mondhatjuk hogy nem látunk bele egy kicsit sem, mert akkor eddíg csukott szemmel járkáltunk a világban!
Nagyon aljas, nagyon durva történeteket tudok elmesélni Nektek, mert testközelbõl presentálom.
Azt a fajta lelketlen hozzáállást, azt a mérhetetlen durvaságot ami a BETEGEKET éri nap mint nap - gyalázat, vért kívánna!
Nem mindíg, és nem mindenkit érint most sem, de hát a protekció - az nagyon sokat nyom ám a latban!
Akárkinek nem fogják a méregdrága diagnosztikai ezközök (kevésbé téves diagnózist meghatározó) rendszereit csatasorba állítani!
Egy CT, vagy MRI vizsgálat ma kicit sokba van! Hozzávetõlegesen (150.000-300.000) között! Változó.
De az ultrahang, a doppler, duplex, angiografia, a 6-7 hetes infusios therapiák, a segédezközök elõnyösebb árai - közgyógy, a beteg leszázalékolása - és hogy 50 - 67 -100%?! Megént csak kérdem, min is múlt eddíg?! Áááá, semmi köze a pénzhez, az ismeretséghez! Ez már most így van, mi lesz, ha....?!
Hát annyi változásnak feltétlenûl lennie kellene, hogy a "választott biztosítód" -hoz befizetett jogosultsági alapod - mondjuk alapból meglesz egy ultrahang kivizsgálásra! Így, elviekben kiesne a sógor-koma-jóarátos, az ismerettséget protekción keresztül való meglovagolás, a hálapénz is - mert simán beperelheted a dr légypiszkot, ha nem végezné a munkáját el!
Elvileg! Elvileg a dr légypiszok, és Dr NORMÁLIS is egy -egy Biztosító társaság leszerzõdött embere, s ezáltal könnyebb lesz majd elõszedni õket bármiért!!!!Ha -ha!!
http://www.magyarhirlap.hu/Archivum_cikk.php?cikk=77946&archiv=1&next=0
Ezt majd lehet olvasgatni! Miért is lázad ennyire a drága MOK és Éger Pityuka a bevezetendõ , lehetséges EÜ-reform ellen?!
Hát nem tán azért mert megszûnne az átláthatatlan és gusztustalan kis anarchiájuk vagy kiskirályságuk (kinek hogy tetszik) az Egészségügyben?!
Ho ho ho hóó!
Szóval, tény hogy nem lenne szabad ezt egy év alatt erõltetve véghezvinni, de amugy nem lenne rossz az elképzelés, mármint az EÜ reform!
A buktatója ennek viszont ismételten a korrumpálható, és a fekete ösvény felé hajló Magyarrr vezetés lehet és lesz, ha meg fog bukni az EÜ reform!!!
Ez a szomorú! Mûködhetne is ennyi erõvel itt oly sok, koránt sem ostoba törvény - de nem lett népszerû olyanok kezében akik bort isznak, sötét részegek - de vizet prédikálnak! 17 éve ez megy, és nem volt jobb sajnos Viktor sem, de ez a drága Ferenc sem jobb semelyik elõdjénél!
Nem kell a politikai propaganda, ez csak elfogódottság - ki hogy látja, és akarja az általa "jobbnak" vélt kiskedvencét védeni!
Különbségek persze hogy voltak, mert egyiknél ez, másiknál az változott jobbra, elfogadhatóbbra, csak épp az ország nem jutott soha elõre igazán!
Lényeges viszont, hogy máig nagy kérdés hogy ha anno az Orbán kormány maradhat még 4 évig, mit tudott volna a 8.-ik év végén felmutatni?
Nekik ez nem adatott meg, de az Mszp-nek most megadatott! Hát, lássuk...
itt most kár hivatkozni hogy üresen vettem át az államkasszát, mert kitõl is vette át? Ho ho ho hóóó!!!
Memoárom egyenlõre ennyi, de szívesen beszélgetnék értelmes , elfogulatlan emberekkel, errõl, vagy bármirõl!
1/10
issti1 2008 jan. 04. - 23:10:45 1/10
(543/2021)
Alex és neug. elég durva és ijesztõ a példátok - ijesztõ, ha fennáll a veszély, h. efelé tartunk..márpedig fennáll!

Röviden elmondom egy barátom-sajnos igaz- történetét a jelen(2-3 ével ezelõtti) magyar egészségügyrõl:
Balázs tökegészséges 30körüli srác volt, majd egyik nap eccercsak leállt a két veséje. Diagnózis és esélyek: ettõl kezdve heti 3 dialízis, mígnem vesét kaphat -új vesével az életkilátások szinte teljes értékûek. Átlagosan a magyar xar egészségügy miatt 2-3 év alatt juthat szervhez.
Õ ezt nem tudta kivárni: 4 év után egyik kezelés után hazament, elájult, majd meghalt. 33 évesen!
Még 1 adalék: hosszú hónapok óta láttam, h. nagyon le van gyengülve, csont és bõr, alig kóvályog. Mondtam is, mért nem tartják bent egy vitaminkúrára- felerõsítésre. Nem foglalkoztak vele: neki nem volt pénze, rokkantnyugdíjas mamájának pláne - ha lett volna csúsztatni valója, rég kapott volna vesét, extra odafigyelést -életet!

Szóval a meglévõ rendszer xar! nem is kicsit!!

Ami meg lehet belõle, az rossz esetben még ennél is rosszabb -csak máshogy!
neugassaman 2008 jan. 04. - 18:55:48
(542/2021)
Kössz Alex, ez ténnyeg tömör professzoros vót!
Bõvebb kiterjesztésben: "J.Q." fia 1 sport -eseményen összeesik, teljesen váratlanúl kiderül - szívnagyobbodása és szívizom elégtelensége van, ráadásul olyan stádiumban jár a téma, hogy ha nem kap új szívet - igen rövid idõ alatt meg fog halni - ami biztos!
J.Q. elõtte veszítette el a fõállását a cégnél, lakás-tartozásai miatt a bank elvitte az autóját, s most a fia halálos beteg!
Amikor közli a KH-igazgató hogy a fiának sürgõs "transplantatio" kell, reményteljesen megkérdezi : ugye idõben megmûtik,és minden rendben lesz?!
(Bármelyikünk ezt kérdezné!) Erre jön a fekete leves: amikor a cégnél elveszítette a fõállását, a vezetõk "automatice" egy alacsonyabb biztosítási kategoriába dobták - un : fizetés követõ jogosultsági alapba dobták!
(A kis arik, csak errõl neki nem szóltak!)
A lényeg hogy az Õ biztosítása nem tudta fedezni a halálos beteg fia szívmûtétjét, sõt még "váró-listára" sem volt a KH hajlandó felvenni a gyermeket, mert a 250.000$-kerülõ mûtéti díj 30%-át kellett volna befizetnie, csak azért hogy a várólistára kerülhessen haldokló fia!!!
persze hogy neki erre sem volt pénze! Fellebbezett, minden segélyszervezetet megkeresett a problémájával, és mindenhonnan azzal küldték tovább:sajnos nem jogosult segélyre ebben a témában!
Hõsünk kezd kiborulni, az idõ ketyeg, a fia egyre rosszabb állapotba kerül, míg senki nem tesz semmit a segítségére! Elad mindenét hogy pénzhez jusson, és szerez némi pénzt - amivel épp a KH-ba tart hogy bebizonyítsa - Õ össze fogja szedni az összeget, csak mûtsék meg azt aki a világon a legfontosabb a számára! Ekkor közli vele a KH -hogy így is túl "kegyesek" voltak, és épp haza kívánják bocsájtani a fiát a felgyülemlett és ki nem fizetett napi díjak miatt! (Na, eddíg hogy tetszett?!)
Erre bekattan,túszokat ejt a KH-ban,majd fegyverrel kényszeríti a szívsebész dokit a fia megmûtésére, és mivel jobbat nem tud -épp készül fejbedurrantani magát hogy az Õ saját szívével mentse meg a fia életét, tehát öngyilkosságával akar donort szerezni fiának!Közben a SWAT -majdnem kinyírja mint egy átlagos szar terroristát, mert ugy kezelik!!! Durva!
A sajtó közben mindent élõben lenyom, ami megropogtatja az egész témát iziben! A vége happy end - mielõtt lelõné magát, egy fiatal nõ szívét bejuttatják a mûtõbe, s azt kapja meg a fia!

Szoval, attól még hogy a nyugati társadalmakban több ember meg tudja fizetni azokat az ellátásokat - amelyekben az ÉLETMENTÕ mûtétek is belefoglaltatnak, van ott is sok szegényebb - aki gamber szemét melót végez, amit persze nem fizetik túl! Na ná hogy kevesebb lébõl kevesebb pénzt tudsz egy lehetséges szívmûtétedre félretenni! Viszont pont "te" is vagy a legkockázatosabb élethelyzetben ahhoz-hogy tönkre menjen a szíved!
Világos - gondolom?!

Én testközelbõl ismerem az EÜ-t! Higgyétek el.................
Lesz még baj ebbõl, mindamellett hogy valamely reformot tényleg végre kell hajtani az EÜ-ben! Ha azt a részét nézem -hogy a hálapénzem helyett a saját biztosításomat teszem félre havonta, akkor nagyon is rendben van a téma!
Így, hogy most járna az ellátás - a sok pénzéhes karvaly dr légypiszok (Tisztelet a kivételnek!) a Hippokrateszi esküjét kizárólag extraprofit gyûjtésére használja, a rengeteg mûhiba mellett!!!

Ha a biztosító ezekre az elszemtelenedett, eltorzult Hippokrateszi esküt valló szemetekre gyakorolna nyomást, és a "paraszolvenciánk" nem az Õ zsebükbe megy - hanem a saját "jogosultsági alapomat" terjesztem ki belõle, na így érdemes ez a reform!

Csak hát! Az a sok HERE....., aki eddíg sem fizette, és eztán sem fogja, mert szociálisan ellehetetlenült, un:megélhetési......
Az eztán is megkapja mindezt, amit eddíg?!
Másrészt a sok kisnyugdíjú, vagy a felszámolt munkahelyek áldozatai!?
A keresetpótlóból hogyan tudod fenntartani azt a jogosultsági alapodat, amit még az azelõtti lóvéból ki tudtál fizetni?! Sehogy!
Viszont, ki nem ismeri a kedves biztosító társaságokat - h három hónap után - érdektelenség miatt felmondja az addígi szerzõdéseket, és amikor már az újat kötöd - sokat vesztesz így is úgy is! Szóval ez a része ez viszont.........Hát.....?!

De azért bizakodjunk! Mást nem tehetünk! Ha pedig igen, akkor ne legyünk majd restek! Ha?! Eljön az ideje!