1/10
issti1 2007 nov. 24. - 09:27:55 1/10
(261/2021)
Hú, ez a totális propaganda alapú katymasz-halmaz félelmetes!
Ezeket te el is hiszed?
Lenyûgözõ!!

Arra meg nagyon szépen megkérnélek -immáron sokadszor, hogy ne gyere nekem az Orbánnal, mert se rokonom, se távoli õsöm!

Simán csak utálom a hazug komcsi kormányt -ez nem jelenti azt hogy Vikit szeretném. Elhiszem, hogy ezt nehéz feldolgozni, de ezek a tények -persze tudom, hogy vannak akiket a tények nem "folyásolnak be".

Mellesleg ami rosszakat az Orbánról írsz, simán elhiszem, még rosszabbakat is: csak azt kéne felfogni, hogy ettõl még semmivel nem lesznek kisebb hazugok, kevésbé komcsik és korruptak az általad oly nagy lelkesedéssel támogatott hatalomgyakorlók.
De nem fárasztom magam, a veled való érvelésnek sokkal inkább hatékony eszköze az infantilis bohóckodás -valahogy hatékonyabb ,mint az érvek.
Hogy ez miért van, azt kérlek fejtsd meg te - én tudom, de inkább nem mondanám ki!

Várom további objektív, elfogulatlan érveidet!
..csak mint eddig!!
10/10
ondok 2007 nov. 23. - 21:13:28 10/10
(260/2021)
Természetesen a 1,5 millkót nem õ fizette, viszont a 40-et õ kapta, csak a gyengébbek kedvéért!
10/10
ondok 2007 nov. 23. - 20:53:01 10/10 Előzmény issti1
(259/2021)
Kezdem azt hinni ,hogy nemcsak megjátszod, hanem tényleg komoly problémák vannak veled. MIndenesetre félelmetes tájékozatlanságról teszel tanúságot, kvázi mint egy 5 éves gyerek.De az is lehet ,hogy a sok süket komcsizás és sületlenségek megjegyzése miatt érdemi információkra nem futotta.Mondtam, hogy nemcsak Magyar Nemzetet kéne olvasgatni. Elég nagy merészség úgy politizálni ,hogy valaki azt se tudja ,hogy ki az a Várszegi Gábor és Széles Gábor.Nade, akkor egy kis pótinformáció: Orbán lakásfelújításáról azt lehet tudni,hogy közvetlen rendszerváltás tájékán vásárolt a "komcsi" IKV-n keresztül egy Harris közi lakást 500 ezerért, amit a komcsik elõzõleg 1,5 millkóért felújítottak számára.Ezt aztán késõbb valaki megvette tõle ,ha jól emlékszem kb 40 millkóért. Úgy hívták ,hogy Kékessy Dezsõ. Ez a Dezsõ ,mit tesz isten az Orbán kormány alatt mindenféle képesítés és gyakorlat nélkül megkapta a párizsi nagyköveti zsíros posztot.Meséljek még? A Grippen sem influenza. Ezek tények, a Gyurcsányra összehordott rágalmak viszont egyrészt semmiféle konkrétumot nem bizonyítottak, másrészt azon a szinten mozogtak ,hogy túl olcsón vette meg pl. öszödöt az államtól.Kérdem én ,amikor 1 millióért lehetett lakást venni ,miért volt 9 millió olyan kevés? Ráadásul hirdetett árverés volt , bárki adhatott volna többet , de nem kellett senkinek.
Gondolom , ha még Várszegi is probléma ,akkor ilyen "apróságok" téged nem zavarnak.
1/10
issti1 2007 nov. 22. - 22:50:01 1/10
(258/2021)
..és mostmár azt is megtudtam, hogy a csúnya Orbán ingyen újította fel a lakását és mindezt soronkívül!
Felháborító!! És még Grippent is kapott a nagy influenza idõszakban!

Még szerencse hogy itt vannak azok a becsületes-megbízható komcsik: tõlük azt kapjuk most is, mint a gengszterváltás elõtt -na ezért szeretem én õket!
És persze mindemellett talpigbecsületes,ügyes üzletemberek, akik tehetségük révén lettek milliárdosok -olyan igazi kommunista milliárdosok!
De ki a csuda az a Várszegi Széles, aki szintén és hogy jön ide?
De biztos erre is fény derül hamarosan!

..annyira szeretnék én is ilyen okos lenni és milyen kár, hogy sajna nem lehetek!
Éljenek az eltökélt komcsipártiak, akik tûzönvizen és egyáltalán mindenáronagyhalálig védik hõs és becsületes vezéreiket!

Hurráá!!!
10/10
ondok 2007 nov. 22. - 17:28:56 10/10
(257/2021)
Majd a bácsik visszalapoznak, visszaolvasnak hozzászólásaidban.Aztán megnézik,összehasonlítják, hogy hány csúnyát és valótlant mondtál az Orbán bácsiékra meg a Gyurcsányékra, abból rögtön kiderül ,hogy kit mennyire szeretsz.De lehet ,hogy a legutolsó milliárdozásod is elég, mert okos bácsik rögtön elgondolkodnak,hogy lám lám milyen gonosz szerinte a Gyurcsány bácsi,aki ügyes üzletemberként lett milliárdos,ugyanúgy mint még százak Szélestõl-Várszegiig.Ugyanakkor ez a kis huncut egy szót sem ejt arról,hogy pl. Orbán bácsi a politikából lett milliárdos (Tokaji birtokok állami támogatása, Grippen ügy, soronkívüli ingyenes lakásfelújítás stb.)
De ezeket leszámítva,ami inkább pszichoanalízis témaköre,ha nem imádnád Õket,akkor nem hangoztatnád az õ kormányt rágalmazó sulykoló szövegeiket,hiszen rájönnél,hogy a jelenlegi garnitúrának õk az egyetlen alternatívái,ami tapasztalaink alapján nagyságrendekkel rosszabb lenne kis hazánknak.Tudod -e?
1/10
issti1 2007 nov. 22. - 10:12:19 1/10
(256/2021)
Tetszik ez a Friderikusz mûsor!
Hát dejó, hogy mosmár eztet is tudom, hogy a hüje orbánbácsi hazudik csak és a másik hüje gyuriferi bácsi meg nem -de jó!!
Végre valaki a politikusok közül, aki nem hazudós, hanem viszont talpig becsületes milliárdos..hiszen így lett milliárdos is a: sok becsületeskedéssel!!

És mosmár az is ojan jó, hogy kiderült, hogy én szeretem az orbán bácsit(a fideszes kishitlert), mert eddig mindig aszittem, hogy neem!!
És mosmár azt is tudom, hogy én fideszes szimpatizáns vagyok -ez abból következik, hogy utálom a hazuggenyó kormányt, mert azt csak az utálhatja: ez törvény!!!
Pl. a csokit is csak az utálhatja, aki homokos! Ez is pont ijjen határozott alapigazság, mint az alkotmány!
De errõl mind itt a fórumon lettem felvilágosítva! De jó nekem!
10/10
ondok 2007 nov. 21. - 21:25:10 10/10
(255/2021)
Kellemes állapot ugye az infantilizmus? (Ha egyáltalán tudod mit jelent?)CSak ismételgetni kell együgyüen,amit Orbán bácsi mond,hiszen ugye megmondta,hogy õ még soha nem hazudott.Nektek megadja a hajtogatnivaló papagályszöveget,aztán még ha van egy kis szabadideje kimegy külföldre saját országát mószerolni, lejáratni.Hadd menjen el a kedve a befektetõknek.Lehet hozzá inteligencsen tapsolni.Aztán,ha netán véletlenül valaki bebizonyítja rólatok ,nagy igazmondókról,hogy egy szavatok sem igaz,akkor végsõ érvnek ott van,hogy Gyurcsány csúnya hazudós.De van egy rossz hírem,sajnos ez sem igaz,mert ebben a politikai folklórban még Gyurcsány a legkevésbé hazudós.De ez nektek magas.
1/10
issti1 2007 nov. 21. - 18:02:04 1/10
(254/2021)
Hát ez az Orbán meg a Baló, meg a köztévé,milyen csúnya egy emberek, de még szerencse, hogy az a helyes Friderikusz olyan jól helyretette a dolgokat!

De a legehejjesebb, hogy az ondok úr ijjen jól rávilágított, mert mostmár mindenki is láthassa, hogy az orbán még akkor is hazudik, amikor azt mondja, hogy az a köztudottan notórius igazatmondó Gyurcsány hazudott volna- pedighát persze hogy nem!

És de jó, hogy mostmár hálaazégnek ezt én is tudhatom!!
10/10
ondok 2007 nov. 21. - 08:49:07 10/10
(253/2021)
Apropos, meg kell állapítani, hogy jóslatom bejött, igazam lett: Korábban Szalai Annamária Friderikusznál nehezményezte,hogy Gerõ Andrást nem intette le a riporter a köztársasági elnökrõl mondott "valótlanságainál".Fridivel ellentétben azt állította,hogy pl fordítva pl. Orbán interjúknál ilyen nem volt. Fidi beígérte,hogy fog rá keresni példát.Én akkor megjósoltam,hogy a példa a "kormányhoz húzó" köztv-bõl lesz.És mit tesz isten, tényleg.Bejátszotta ,amint Baló mosolyogva hallgatja Orbán legátlátszóbb hazugságait cáfolat helyett.Orbán pl hivatkozik a Gyurcsánnyal folytatott vitára,hogy ott mit ígért Gyurcsány,Fridi szó szerint visszaidézve bizonyítja,hogy ez hazugság,de Baló csak mosolygott.Mosolygott,akkor is ,amikor Orbán kijelenti egy állítólag komoly politikai mûsorban,hogy Gyurcsány ideggyengesége "köztudott". Nemhogy nem cáfolja ez a derék Baló a hazudozást,hanem alá is játszik olyan értelemben, mintha ezeket a hazugságokat Orbán egy vita keretében megvédte volna.
És ezek után vannak olyanok ,akik ki merik jelenteni,hogy a köztv "kormánypárti".Ezzel bizonyítva az általuk annyira emlegetett objektivitásukat.Úgyhogy csak óvni tudom hazámat attól ,hogy ezek mégegyszer hatalomra kerüljenek. Rosszabb lenne mint Mohács, mert így is óriási kárt okoznak destruálásukkal,de a hatalom birtokában katasztrófális lenne tevékenységük.Ebbõl már kaphattunk korábban némi kóstolót.
10/10
ondok 2007 nov. 20. - 21:52:19 10/10
(252/2021)
Különös tekintettel arra,hogy e pillanatig Önnek eggyel több hozzászólása volt a velem folytatott purpárléban, úgy vélem minden fórumbéli aktivitást illetõ felelõsségben osztoznia kell velem-:).Egyébként kezdettõl fogva nemigen tolonganak itt a hozzászólók,ugyanúgy mint más politikai músornál sem.Valóban volt egy-két? jobboldali ócsároló,aki kizárólag ide regisztrált,ezek eltüntek,valószínû érvek híján. Node sebaj jó lesz az utókornak tanulságul,mint az egyiptomi papirusztekercsek.Hacsak egy embernek is sikerült segíteni,hogy átlásson a populista szövegeken,már nem hiába.
1/10
issti1 2007 nov. 20. - 09:30:21 1/10
(251/2021)
Nos, további jó fórumozást kívánok -bár szemmel látható, hogy fejtegetéseit az üres felületen folytathatja, egymaga...ebbõl vonja le a tanulságot maga.
Én hiába vonnám le a mégoly nyilvánvaló tanulságot, úgysem fogadná el(felteszem, az összes többi fórumozó a hibás -gondolom ezt is gond nélkül le tudja vezetni speciális logikájával).
10/10
ondok 2007 nov. 19. - 23:56:54 10/10 Előzmény issti1
(250/2021)
Ezt a képet igyekszik a jobboldal elhinteni a köztv elfogultságáról.Ezzel szemben mi a tény? A Fidesz nem megy be a Napkeltébe,mert szerintük elfogult.Azután pl Stumpf,akinek van engedélye bemenni,és ugye õ elfogulatlan politológusnak minõsül-:) a deffenzivába szorult mûsorvezetõ jelenlétében egyetlen ellenvetõ nyikkanás nélkül tarthat Fidesz propaganda beszédet,állíthat valótlanságokat ebben az "elfogult" közegben.
10/10
ondok 2007 nov. 19. - 23:48:38 10/10
(249/2021)
Az igazság két egymásnak tökéletesen ellentmondó állításnál csak egy oldalon lehet a logika törvényei szerint.
1/10
issti1 2007 nov. 19. - 10:36:52 1/10 Előzmény ondok
(248/2021)
Nos ha mértékletességre és az egyoldalú gondolkodás elvetése érdekében érvelõ hozzászólásomra is ilyen hangnemben reagál, abból levonom a szükséges következtetést..

Köszönöm az értékes szociográfiai tanulságokkal szolgáló társalgást. Magam részérõl folytatásának semmi értelmét nem látom.
1/10
issti1 2007 nov. 19. - 10:29:54 1/10
(247/2021)
Nem szeretnék minõsíteni, de ha a köztudatban is enyhén kormánypártiként élõ köztévét, mely esetleg jobb napjaiban elfogulatlan és színvonalas hírmûsorokat tud prezentálni - ha ezt elfogultnak tartja (és mondjuk még hozzá az ATV-t elfogulatlannak), az nagyon egyoldalú gondolkodásra vall!
..hozzáteszem, amihez persze joga van, félre ne értsen, csak nem vagyok benne biztos, hogy ez bárhova vezetne..

Csak érvem alátámasztásául 1 példa:a köztévé közismerten erõsen balos, kormánypárti vezetõje(Rudi Z.) például a Hírtv., sõt azt hiszem MAgyar n. újságíróit kvázi kitiltotta a köztévébõl és rendszeresen nem nyilatkozik nekik. De sokszorosan idézhetném nyilvánosan felvállalt kormánypárti nyilatkozatait, megnyilvánulásait..
10/10
ondok 2007 nov. 17. - 21:02:19 10/10
(246/2021)
Ez az eszmefuttatás egy filozófikus közhely,általában igaz,de a konkrét esetben a dolgok elkenésére szolgál.
Mert minek lehetne azokat hívni,akik egy ilyen kívételes ünnepet is a saját pecsenyéjük sütögetésére használnak,megbotránkoztatva azt a többséget,amelyik ünnepelni szeretett volna, emlékezni a világ figyelõ szeme elõtt. Mondjuk ki ,Kosáry Domokos beszéde alatt nincs helye a goj motorosok dübörgésének,dobálózásnak,kukagyujtogatásnak.Mert ,aki azt teszi nemcsak õt alázza meg ,aki a hülye melldöngetõkkel ellentétben meg is szenvedte akkori kiállását,hanem a halottak emlékét is. Úgyhogy a csõcselék talán még túl finom minõsítés is ezeknek.
Ráadásul balhézó hülyéket mindíg lehet találni ld. Fradi-Ute meccsek. Ezek a szerencsétlenek azonban csak eszközök voltak a gátlástalan Orbán csapat kezében. Az öszödi beszéd nyilvánosságra hozatalának idõzítése ,megszervezése, a káosz kirobbantásának kísérlete,az ultimátum adogatása, a Kossuth tériek permanens támogatása mind egyirányba mutat :az ellenzék megpróbálja annulálni a választási eredményt,csalást emleget ,keveri a sz..t .Ha az egyik módszer nem jön be ,akkor jön a népszavazással való hülyítés, hangulatkeltés a teljes csõdrõl stb.Ezért ,ahogy már korábban is megkockáztattam,az ország érdekének ez az abszolút negligálása,ez a leplezetlen ,beteges hatalomvágy,kimeríti a hazaárulás fogalmát.
10/10
ondok 2007 nov. 17. - 20:42:17 10/10
(245/2021)
Krizsóék dalolva hajtották végre az un. "kézivezérlésû "igényeket 2002-ig,ezért aztán a választások éjszakáján halálsápadt arcuk önmagáért beszélt.Ennyire köpönyegfoprgatóak lennének,hogy most meg szembetûnõen a kormány felé húznak? Ráadásul nagyon jól tudják,hogy most is inkább a jobboldalnak elõnyösebb kedvezni,hiszen ha fordul a kocka,irgalmatlanul kirúgnák õket.Ezt õk jól látják,és ennek megfelelõen tálalják a dolgokat.Ezt csak az nem látja ,aki nem akarja,mert jobban hangzik,hogy lám a közszolgálati média is elnyomja az ellenzéket.Ez Orbán alatt így volt ,most nem igaz.
1/10
issti1 2007 nov. 16. - 22:42:02 1/10
(244/2021)
Nos igen, nagyjából ez a kormány iránt elkötelezett álláspont...
Érdemes lenne a dolgokat megnézni az elfogultság ködén túl is.

Pl. érdekes lenne megvizsgálni, kinek a számára mit jelent az "utcai randalírozás"..

Valaki azt mondja pl., hogy tavaly okt. 23-án az utcán levõ állampolgárok ezt tették (ezt általában azok mondják, akiknek biztos eszükbe sem jutott, hogy méltó mód meg kellene emlékezni az 50.évfordulóról-ez a kényelmes, karosszék álláspont)
Más esetleg azt mondja,jogunk lett volna(megkockáztatom: több jogunk mint a jelenlegi hatalom '56 kapcsán ugyancsak megkérdõjelezhetõ képviselõinek) a méltó ünneplésre..
Megint más azt mondja: hazudtok, csaltok? Akkor mi meg balhézunk, majd megmutatjuk nektek!

Vajon kinek van igaza? Persze mindenki ragaszkodik a saját igazsága kizárólagosságához..
És mi van, ha az igazság a különbözõ eltérõ álláspontok között van? ..ez persze már nem olyan egyszerû és kényelmesen elfogadható pozíció -ehhez már lehet, hogy túl kéne lépni kis önös szempontjainkon..
Milyen nehéz is tud az lenni!
Mennyivel kényelmesebb azt mondani: aki az utcán volt, az randalírozó csõcselék..
Vagy: aki az egyenruhás oldalon volt, az mind Gyurcsány és társai bér- verõlegénye..

Hát igen, nem ártana néha több irányból is vizsgálnunk a dolgokat -persze mindig ez a nehezebb út!
De mi van, ha ez az egyetlen, amivel valami eredményre is lehet jutni?..
1/10
issti1 2007 nov. 16. - 21:21:36 1/10
(243/2021)
Azért az M1-et illetõen attól a vitathatatlan ténytõl nem lenne szabad elvonatkoztatni, hogy az egész brancsot (mint mindig, most is) az aktuális hatalom nevezi ki, tartja kézben és fizeti.
Az Estét megnézve, pl. jellemzõ, hogy egyetlen a Fidesz érában hírmûsoros tényezõ sincs benne..
Szóval azért én inkább maradnék abban, hogy talán kevésbé direkt mód kézivezérelt, mint Orbánék alatt, de azért még mindig jócskán lojális a hatalommal...

Szerintem kicsit rózsaszín ködben teccik látni a dolgokat- ha e tekintetben nem is rosszabb jelen kormányunk, mint az elõzõ(elõtti), azért nem is jobb - a hatalom már csak ilyen a mi kis keleteurópai világunkban: szépen rátelepszik mindazon közszolgálati és egyéb közpénzen üzemeltetett funkciókra- mi meg hagyjuk, mint a birkák..
10/10
ondok 2007 nov. 16. - 19:54:46 10/10
(242/2021)
Még valami ,az estét igenis elöbb érheti az ellenzékiség vádja,mint a kormánypártiságé,ugyanis ez a stáb egy az egyben a Fidesz érából maradt itt,mert az MSZP ellentétben a Fidesszel váltáskor elég mulya v. demokrata? volt ahhoz ,hogy ne rúgja ki õket.Erre bizonyítékot igen könnyû találni,ha valaki megfigyeli a felkonfok stílusát, összehasonlítja Orbánnal ill. Gyurcsánnyal való kérdezés keménységét vagy tapasztalja azt ,hogy Sárközi idelátogatásakor a híreket Kövér Kiskunlacházi beszédével kezdik pl.
A napokban az az aranyos Szalai Annamária felrótta Fridinél,hogy verebes miért hagyta Gerõ Andrásnak SÓlymot kritizálni,és azt állította,hogy Orbánnál olyan nem volt ,hogy hagyták kritikátlanul beszélni.Fridi kikeresett erre többpéldát is,valszinû Hétfõn prezentálja.Lenne egy fogadásom ,hogy az egyik példa az Estébõl lesz.