Téma: Hacktion

naxa 2012 jan. 30. - 00:21:58 Előzmény naxa
(370/670)
"Elõbb utóbb úgyis rájönnek, hogy megvezették õket..."

Mikor Jerry a ponyvaregénybõl idéz, és rájön, hogy nincs benne a Bibliában az idézett rész.
"Ezék. 25,17. És cselekszem rajtuk nagy bosszúállásokat fenyítõ haragomban, hogy megtudják, hogy én vagyok az Úr, ha bosszúmat állom rajtuk." (Károli)

Ez az egész jelenet egy utalás egy könyvre, amire a Mátrix utal. :D
naxa 2012 jan. 29. - 22:48:53
(369/670)
Újranéztem némi Zsolnay Imrét.

Korábban egy netes forrásból dolgoztam, ami pontatlannak tûnt, de...

amit Zsolnay sorol fel 129-nek, nos azok mind hm... úgy tûnik tényleg úgy vannak...
naxa 2012 jan. 29. - 21:19:10
(368/670)
megj.: az mtv honlapon a "Kapcsolódó videók" c. résznél lehet váltogatni a részek között.

A jobb és bal szélén van egy-egy nyíl, azzal lehet görgetni a részek között (betöltéskor pl. az 1. epizód nem látszik, mert már túl régen volt).

A görgetõ alatt van egy "elsõ elõzõ 1 2 3 következõ utolsó" c. rész is, ezzel lapozni lehet a görgetõt.

Azért írom le, mert nekem hm.. elsõre nem volt túl szembetûnõ.

Azt hiszem kell lenni a böngészõdbennek valami médialejátszó pluginnek, ami Internet Explorernél valószínûleg a Windows Media Player, Firefoxnál én VLC-t használok... (de azt hiszem bármilyen plugin jó, ami tud Microsoft Media Server protokollt).
naxa 2012 jan. 29. - 21:12:04
(367/670)
Igen. Az MTV honlapjáról például meg lehet nézni az egészet:
http://videotar.mtv.hu/Kategoriak/MTV%20MOZI/Hacktion.aspx

Én innen nézem. Ez nem HD. HD változatot láttam a youtube-on, nem tudom, ki töltötte fel.
naxa 2012 jan. 28. - 23:27:45 Előzmény Hottentottalapaj
(366/670)
Az elõzetest én sosem látom, ennek kiváló módszere: eleve netrõl nézem.

Nem tudom, ezt beleszámítják-e a nézettségi statisztikába? Ugye tévém nincs (és nem is akarok)...

Az egyébként nagyon nagy volt, ahogy Deamon kiszáll a kocsiból, de csak a tornacipõjét látjuk.
Mondanám, hogy az agyam eldobom, nagyon aranyos volt. :)

A mátrixban az ügynökök pontosan ugyanígy szállnak ki a kocsiból. Ariel még fel is nézett a tetõkre, hogy vannak-e mesterlövészek. Az ügynökök is mindig felnéznek a Mátrixban.

Csak éppen az ügynököknek nem tornacipõjük van!! :D Nagyon aranyos. :D

Ebbõl láthatjuk, hogy Deamon a beépített ember. A kezelõ ügynöke. De mivel õt meg Smith-hez hasonlítják, ezért õ is ügynök, csak õ "felszabadította magát", vagyis szabadúszó lett.

A Hacktion egyébként folyamatosan adózik a Mátrix elõtt direkt és indirekt módokon egyaránt - nagyságrendekkel többször, mint ahányszor a szövegben közvetlenül megemlítik a filmet. Mondhatnám azt is, hogy az ihlette.

Csak a Mátrixban valódi exploit-ot (is) az arcunkba tolnak számítógép monitoron, nem csak flash animációt... :D De ez legyen a legnagyobb bajom. :) Hajrá Zsolnay!!

"Elõbb utóbb úgyis rájönnek, hogy megvezették õket..." :) Ismét egy jelenet-közti áthallás...
naxa 2012 jan. 28. - 23:14:34 Előzmény Hottentottalapaj
(365/670)
Engem most inkább a blackbox kezdett érdekelni.

Nevezetesen miért engedtek be egy óriási mûszaki szerkezetet a bázisukba (a nanotechnológia korának hajnalán)?

Ha már a blackboxról beszélünk, szeretném tudni, miért olyan veszélyes az önmegsemmisítõ mechanizmusa. Miért nem klónozzák le a HDD-t? Elég spéci hardver kell legyen benne, ami fizikailag is megsemmisíti magát, ha nem a megfelelõ OS fut rajta; és egy teljesen saját OS, amit nagyon sok emberrel írattak részfeladatonként, és úgy terveztek, hogy ne hasonlítson semelyik másikra... bár valószínûleg az os nem is kifejezetten ezen az egy gépen van, ez csak egy része; mindenesetre ez felelne érte.

Na de visszatérve, én Deamont, Arielt és legfõképpen Brod-ot sem engedtem volna be, mert nyilvánvaló, hogy a helyszínt akarták megismerni. Ki tudja, milyen információkat szereztek, továbbítottak és szenzorokat milyen élesítettek.

Apropó helyszín - nem kellene azonnal újra elköltözniük? Ariel vezetett - egészen a szupertitkos bázisig. Mellesleg milyen kocsival is? Amit egyébként hova rejtettek, amikor jöttek Brodért "a fõnökeimmel"?

Egyébként nem tudom, mire gondolnak, de Kezelõ most Deamon (1 személy) helyett már egy egész csapatot akar a blackbox mellé.

Egyébként a sorozatban is kiemelték most, hogy ma már csapatban kell dolgozni. Kell belsõs is - és mi sem jobb egy teljes -és komplett- csapatnyi belsõsnél! :)

A színész alteregó viszont nagyon tetszett. :D Brod részérõl... Nagy poén.

Egyébként érdemes megfigyelni a rész szerkesztését.

Az után a jelenet után, amikor Brod "bevallja", hogy õ csak egy színész és szerepet játszott, a közvetlen utána következõ mondat a következõ: "Barátom... ez volt az évszázad átverése!" Persze ezt követõen a saját jelenetébe is beleilleszkedik ez a mondat... :D
(Ráadásul kétféleképpen is érthetõ: *azért* az az átverés, hogy csak színész az ürge, mert tényleg nem tud semmit; vagy azért, mert éppen hogy tud mindent, ráadásul õ is mozgatja.)

Egyébként ha az evolúciós témára komolyan figyelnének, akkor nagyobb jelentõséget tulajdonítanának neki, hogy Brod talán szándékosan akarja ezt; és tudnák, hogy Brodot épp most juttatják be ingyen a hírszerzés egyre belsõbb köreibe.

"András utolsó akciójához" én biztos azt mondattam volna egyik szereplõvel, hogy "mi ez most András, a Bizalomkör 2., vagy mi? Te teljesen meghülyültél vagy Brod után már biztosra veszed hogy egy hacker számára az evolúció következõ lépcsõje a kvízmûsor-vezetés?"
naxa 2012 jan. 28. - 22:52:36 Előzmény porthuuser
(364/670)
Nekem nem az tetszik benne, hogy nem hasonlít más filmekre. Hanem az, hogy igen.
far vik 2012 jan. 28. - 17:48:53 Előzmény Hottentottalapaj
(363/670)
Italautomata? Akor az inkontinens jelenet, nem? :)
Hottentottalapaj 2012 jan. 24. - 22:23:15
(362/670)
Te mirõl beszélsz? Hát nem tudod?
Érzelmi érintettség miatt fel lett függesztve...!!!

X)
far vik 2012 jan. 24. - 18:14:07
(361/670)
hát én már azt várom, hogy dögös szõkénk mikor tûnik fel újra... perszehogy él. Földes Esztinek meg felfelé ível, és ki kellett írni, legalábbis idejglenessenn, mert nem ért rá forgatni, tán a RudolfPetiék miatt? :)
Hottentottalapaj 2012 jan. 24. - 15:17:27
(360/670)
Az Ariel - Gubik Ági jelenetnél, a fõnöknõ karakterei megint, még gyengült, fokozatosan rombolják le a kökemény katona imidzst. Viszont ez a jelenet ennek ellenére is nagyon tetszett, mert Ariel Oszkár díj szintû volt... és HD-ben azok a szemek... anyááám...
Hottentottalapaj 2012 jan. 24. - 14:57:38
(359/670)
Nem szoktam sorozatokat nézni, talán azért jönnek be még nálam az ilyen alaptechnikák. Összesen 3 sorozatot néztem életemben, X-akták, Silla, Xena. Ezekbõl sem tökéletesen minden részt.
Ennyi.
Viszont számteches vagyok, lehet azért tetszik. Persze az is lehet amit sugallsz, hogy mert butus, és zakkant ember... Nem vitatom.. pláne ha jól esik...

Viszont egy baromi nagy hiba volt. Teljesen inkonzisztens jelenet, az italautomata. Egyrészt egy megbízott külsõs megtudta a titkot, másrészt nem volt õr, harmadrészt hallotta rab is. De legyünk jóindulatúak, higgyük azt, hogy rendszeresen változtatják az italautomatán a belépési kombinációt.

Még egy tanács. A nappali ismétlést ne nézzétek, mert meg van vágva, lájt verzióra...
2/10
Niquist 2012 jan. 24. - 14:23:38 2/10 Előzmény porthuuser
(358/670)
Teljesen egyetértek, de az is lehet, hogy ezt a filmet direkt a „hottentottalapajoknak” készítették (?)
(Ha véletlenül olvasod kedves Hottentottalapaj, nem kell megsértõdni! Lehet, hogy ráfizetéses a sorozat, de talán még nézhetõ is: 2/10) :)
porthuuser 2012 jan. 24. - 03:19:15
(357/670)
---------SPOILER---------

Senki sem halt meg. Betti sem.
A probléma ezzel csak az, hogy ez már a "24" sorozatban is nagyon unalmas volt. Ott is mindenki álhalált halt, majd feltámadt.
Persze az is igaz, hogy eme újjászületések nélkül halálra lenne ítélve a sorozat.
Mondjuk számomra ezzel sem lesz izgalmasabb:)
Mindent elmond, hogy az utolsó 2-3 rész "legizgalmasabb" történései a következôk voltak:
Alfa és Béta "családi viszálya", meg amikor Gréta lesmárolta Arielt:)
A többi csak dilettanizmus és amatôr, "möchte gern" színészecskék gyülekezete.
Szóval lehet nézni, tetszhet is valakinek, csak kérem ne gyártson hozzá hamis ideológiákat!

porthuuser
Hottentottalapaj 2012 jan. 24. - 00:16:23
(356/670)
Nagyon korrekt, parádés rész volt... Bravo!

Leszámítva az apró legyet a levesben, hogy elõre elsütötték a trailerben hogy Deamon "feltámad"... :-s

Ezzel együtt is lebilincselt. Igazi mûremek!
10/10
mulao 2012 jan. 23. - 22:43:09 10/10
(355/670)
Jó volt ez a betelefonálos-nyerõs-tvjáték paródia, meg a viccelõdés, hogy a Forest Gump csak egy film, meg mit tudom én. Amúgy ennek az új Kezelõ tök úgy néz ki a feje, mint ha egy iráni terrorista lenne, nem?
Hottentottalapaj 2012 jan. 23. - 22:04:42
(354/670)
Olvass vissza, én is azt írtam itt, hogy tuti visszatért. Nem ez a probléma. Hanem az, hogy beteszik egy elõzetesbe az egész rész csattanóját, fõ fordulatát... nem fogod fel?
far vik 2012 jan. 23. - 20:10:06 Előzmény Hottentottalapaj
(353/670)
ha valaki figyelmesen nézte eddig sorozatot, tudhatta (érezhette), hogy Daemon kivégzése nem történt meg, a videó csak kamu volt
Hottentottalapaj 2012 jan. 21. - 21:57:07
(352/670)
Nekem a kisebbik bajom a parancsolat kapcsán való tévedés. Egy ex-hekker, tehát bûnözõ, beszervezett titkosszolga, nem életszerûtlen, ha a Bibliát pontatlanul idézi...
Nagyobb bajom, hogy beteszik az elõzetesbe a következõ rész csattanóját. Most aztán baromi meglepõ lesz, hogy Daemon visszatér. Ez már több mint spoiler, ez sima ostobaság.
Ekkora idióta dilettantizmust még nem hallottam. Egy másodperc alatt ki lehet végezni az élményt így... Barmok...
BicskaMaxi 2012 jan. 21. - 10:05:47
(351/670)
Tisztelt Forgatókönyvíró!

A "Ne ölj!" az ötödik parancsolat. A hatodik a "Ne paráználkodj!".

Üdv: BMX