offtopic
baribarany 2010 nov. 18. - 17:17:21
(216/236)
Próbálj így pofátlankodni a fõnököddel. Ha árufeltöltõ lennél a pestszentlõrinci teszkóban, mire utasíthatnád az angliai nagyfõnököt? Pedig õ csak egy senki Istenhez képest. Úgy látszik, még mindig nem érted, kire köpködsz ostoba vakegérként. Vagy felfogod még életedben, vagy a halálod után megtanulod, mi a pozíciód hozzá képest. Amíg azt hiszed, Isten a rabszolgád, semmit sem fogsz belõle megérteni, sem tõle kapni. Mocskolhatod az utolsó leheletedig, utána megtanulod, ki voltál hozzá képest.
offtopic
Wilde 2010 nov. 18. - 17:14:49
(215/236)
-Miért nem mondtad, hogy zártkörû a party??:)
-De tényleg bocsi!!:((
offtopic
Anditos 2010 nov. 18. - 17:00:53
(214/236)
Tavasz óta olvasom kisebb-nagyobb megszakításokkal az Urantia könyvet, és amit fel tudtam fogni belõle (ami nem sok! :-) az nagyon elgondolkodtatott. Logikusnak, elfogadhatónak találtam ezt a lehetõséget, sok kérdésemre választ adott, és értelmet nyert amit addig sem a Biblia, sem Darwin nem tudott elérni nálam.
offtopic
Wilde 2010 nov. 18. - 16:45:29
(213/236)
-Tartom a tétet:
Az Urantia könyv 32. írás
A helyi világegyetemek kialakulása

-/Na jó, egy kicsit csaltam, de igazi magyar akartam lenni!!:))/
offtopic
Wilde 2010 nov. 18. - 16:37:48
(212/236)
-Ne legyél már pesszimista, hisz lehet, hogy sikerül Neki, csak két rossz közül ne válasza, mind a kettõt!!:))
offtopic
Wilde 2010 nov. 18. - 16:33:05
(211/236)
-Azt senki nem állította, hogy vicces!:))
offtopic
Anditos 2010 nov. 18. - 16:29:58
(210/236)
A kulcsszó: a MEGTAPASZTALÁS. És aztán ez már nem HIT vagy NEM HIT kérdése többé.
offtopic
twillight 2010 nov. 18. - 16:23:12
(209/236)
Aztán majd jól elfelejted.
Azért azt se felejtsd már el leírni, mi alapján feltételezed egyáltalán holmi isten létét, és hogy mégis MELYIK istenrõl van szó, mert van belõlük kb. pármillió.
offtopic
twillight 2010 nov. 18. - 16:02:20
(208/236)
Felõlem bármiért imádkozhat Herr birka, a lényeg hogy ellenõrizhetõ legyen. Elõre megállapodunk valamiben KÖZÖSEN.

J. (amennyiben létezett) nyilván azért utasított vissza ilyetén felkéréseket, mert hazudott, és jól tudta ezt.

Mr. J. egyébként PONTOSAN AZT MONDJA hogy BÁRMIT kérhetsz.
De tudod mit: kérd csak azt, hogy jelenjen meg Jesszus testben itt elõttem. Azzal nyilván nem lehet gond. Kivéve az, hogy sosem fog sikerülni.
offtopic
baribarany 2010 nov. 18. - 15:04:13
(207/236)
Miért kéne azért imádkoznom, amire te felszólítasz? Ha azt tenném, nem Istennek rendelném magam alá, hanem neked; abba pedig belenyugodhatsz, hogy Isten nem fog úgy táncolni, ahogy te fütyülsz. Jézus pontosan ezekkel a szavakkal utasította vissza azokat, akik azt hitték, elég "imádkozni", és Isten majd azt teszi, amit õk akarnak. Nagyon alapvetõ összefüggéseket nem értesz, pedig pontosan a legalapvetõbb "specifikációt" már leírtam: csakis Jézus Krisztuson keresztül közelítheted meg az Atyát. De persze ettõl még nem kérheted tõle azt, ami épp eszedbe jut, Isten nem egy vicces aranyhal.
offtopic
Anditos 2010 nov. 18. - 15:02:48
(206/236)
Azért gondolod így, mert nem volt még pozitív tapasztalod. És nyilván azért nem volt, mert nem érdekel és mert nem hiszel benne. Meglepõdnél, hány ember van akár a te környezetedben is, akinek volt már pozitív élménye. És akinek volt, az már nem mondhatja többé, hogy nem hisz benne.

Ha komolyan érdekel, hogy mi az igazság, akkor miért nem mégy és tapasztalod meg saját magad, hogy igaz e avagy sem, ahelyett, hogy továbbra is olyasmit nézel le, amirõl tulajdonképp fogalmad sincs.
Könnyû (és oktalan)dolog azt mondani valamire, hogy hülyeség, ha még nem próbáltad. Nem nehéz ma már meggyõzõdni arról, hogy mûködik e az energiával, fénnyel való gyógyítás, csak el kell menni egy igazi látóhoz vagy gyógyítóhoz. (Bár sok a kókler, ez nem vitás.) Ha elmégy és te magad tapasztalod, hogy nem mûködik, akkor elmondhatod, hogy nem ennek vagy annak a véleményére hagyatkozol, hanem a saját tapasztalatodra. Én is elmentem, és azt tapasztaltam, mûködik. Kevés döbbenetesebb élmény van annál, mint amikor egy vadidegen ember, aki csak a keresztnevemet kérdezte meg telefonban, azt is csak azért, hogy be tudjon írni a noteszába, pár nap múlva a találkozáskor rám néz és elkezd rólam olyan dolgokat mondani, amikrõl egész egyszerûen nem tudhat senkitõl. Olyat látott az életemben, amit SENKINEK nem mondtam el azelõtt. És nem olyanokkal kábított, hogy "látok egy apát meg egy anyát, tehát neked valószínûleg voltak szüleid", hanem pontos dátumok, személyleírások, történések, nevek, stb.
Szóval én már akkor lennék ostoba, ha tagadnám ennek létezését - mert már saját magam megtapasztaltam, és nem könyvek meg más emberek véleményére hagyatkozom.

Van egy két ismerõsöm, akik bõszen állítják, hogy mindez hülyeség, mégsem hajlandóak elmenni és maguk megbizonyosodni róla. Talán félnek, hogy el kell ismerniük utána, hogy tévedtek? Nem tudom.
offtopic
twillight 2010 nov. 18. - 14:54:24
(205/236)
Önnek szövegértési problémái lehetnek.
Nem én, hanem ÖN kellene imádkozzon a nevezett próbában - elõzékenyen átengedem Önnek a lehetõséget, ha már azt állítja olyan jól ért hozzá.

Amúgy ha KÉPTELEN megadni a specifikációkat hogy BÁRKI - beleértve engöm - a "megfelelõképpen" imádkozhasson, az azt jelenti, hogy az Ön állítása tartalmatlan; egyenesen szólva: hazugság.
offtopic
baribarany 2010 nov. 18. - 14:50:05
(204/236)
Csak ismételni tudom magam: amit írsz, az gyerekesen összefüggéstelen. Értsd meg: nem imádkozhatnál ezért, mert nem vagy abban a helyzetben, hogy megtehesd. Nemhogy tüzet vagy anyamedvét, még egy biciklit sem kérhetsz vagy kaphatsz. Attól, mert van egy térképed, amire be van rajzolva New York, tehát te úgy gondolod, tudod, merre van, nem ugorhatsz bele a Dunába, hogy a különbözõ folyókon, tengereken és óceánokon odaússz, mert sosem fogsz odaérni. Ugyanennyire nem kérhetsz semmit; amit írsz, az nagyjából annyira nélkülözi az összefüggések felismerését, mint az a gondolat, hogy Pestrõl elúszhatsz New Yorkig.
offtopic
twillight 2010 nov. 18. - 14:45:31
(203/236)
Ne aggódjon, a keresztény papok papok - saját bevallásuk szerint - sem olvasták (egy-egy specializálódott személy kivételével) a Bibliát.

Ha Ön ellenben teista (korábban a kereszténységrõl volt szó, de akkor ezt most hagyjuk), akkor is adós a bizonyítékkal. Ellenkezõ esetben ön alaptalanul hisz valamiben, ami önmagában potenciális veszélyt hordoz magában.
Javaslom, kövesse inkább a saját lelkiismeretét, és hagyja a csudába a manókat és isteneket. Ideje végre felébredni és embernek lenni.
offtopic
twillight 2010 nov. 18. - 14:39:23
(202/236)
Jah. Persze. Könnyezett. Csak senki se látta. Remek.

"léleklátó", mi? Manapság ezt pszichológiának hívják. Semmi különleges nincs benne. Esetleg mégis a horoszkópkészítõkre gondolt, akik általánosságban fecsegnek, és mindíg ráfoghatják hogy "jajj elnéztem a Merkúr állását"?
offtopic
twillight 2010 nov. 18. - 14:33:43
(201/236)
Az ókori szerzõknél a szerzõséget az alábbiak miatt fogadhatjuk el:
1) ott a szignó
2) a szerzõkrõl gyakran más források is említést tesznek
3) a szerzõk emberek, és tudjuk hogy a) emberek léteznek (mert "mechanikusan" tapasztalhatóak) b) emberek írogatnak mindenfélét (ez is "mechanikusan" tapasztalható).

Mivel tehát semmi hihetetlen állítás el nem hangzott, nyugodtan elfogadhatjuk a szerzõséget.

Ezen kívül HA el is vetjük a szerzõséget, nem a szerzõség igazolása fontos egy ókori filozófusnál, mint Arisztotelész, hanem a tartalom.

Ezzel ellentétben
1) a Bibliának isteni szerzõséget tulajdonítanak, holott semmilyen isten létezésére semmilyen bizonyíték nem létezik.
2) a Bibliában leírt ellenõrizhetõ adatokat (pl. Exodus, Ai városának lerombolása, a Föld és a Világegyetem életkora) a külsõ források cáfolják.
3) a Biblia önellentmondó mind adataiban, mind hittételeiben, azaz NINCS belsõ koherenciája.

Az meg teljesen mindegy milyen formulával kéred Mr. Seregek Urát, semmiképpen nem kapod meg a semmibõl azt a Ferrarit (példának okáért). De ha másként tudod, kimegyünk a térre, hívunk pár sajtóst, és élõben imádkozhatsz hogy jelenjen meg elõttünk 2 anyamedve és tépje szét a mellettünk lévõ iskola 42 nebulóját, mert kopasznak csúfoltak.
offtopic
Anditos 2010 nov. 18. - 13:50:27
(200/236)
Olvastam egy értekezést arról, hogy az egyiptomiak talán nem is több istenben hittek. Hanem egy istent imádtak, csak minden "tulajdonságának" külön nevet adtak. És csak mi gondoljuk úgy, hogy ezek mind más és más istenek voltak.
offtopic
baribarany 2010 nov. 18. - 13:44:57
(199/236)
Jól érvelsz. De a felhozott példáid nagyon mechanikusak, úgy is mondhatnám: túlságosan leegyszerûsítettek. Az áramütés személyes megtapasztalása helyett példálózhatnál ókori szerzõkkel is, akiknek az írásaiból a legkorábbi fennmaradt kéziratok a kr. u. 9. sz.-ból származnak, tehát több mint ezer évvel késõbbrõl, minthogy azokat a szerzõ leírta. És ha így van, ugyan miért fogadnád el, hogy ezeket tényleg ez és ez írta, miért hinnél el bármit belõle? Nyilván azért, mert van olyan összefüggésrendszer, amibe belehelyezhetõk. Ahogyan a Bibliának is van olyan belsõ koherenciája, olyan erõs összefüggésrendszere, amit te figyelmen kívül hagysz; úgy viselkedsz, mintha azért, mert nem beszélhetsz személyesen Arisztotelésszel, ezért ilyen szerzõ nem is létezhetett és nem is írhatott semmit. Ez alapján: ha te kértél és nem kaptál, az csak azt jelenti: nem úgy kértél, hogy kaphass. Vagyis nem értetted meg azokat a belsõ összefüggéseket, amik alapján a rendszer mûködik. Egy gépkocsi sem akkor indul el, ha belerúgsz az ajtajába. Ismerned kell az autó összefüggéseit, hogy eligazodj rajta. Aa Biblia azt állítja, hogy "üres kézzel ne jöjjön elõmbe senki"; vagyis áldozat nélkül nem lehet megközelíteni Istent. Áldozat nélkül hiába kérsz, semmit sem kapsz, hiába "rugdalod", nem reagál. És az sem mindegy, milyen áldozatot viszel: csak az elõírás szerinti áldozat a legális, a többi érvénytelen, semmi eredménye. A Biblia szerint Isten számára az egyedül elfogadható áldozat Jézus Krisztus. Vagyis csakis õáltala, rajta keresztül közelítheted meg Istent, erre semmilyen más lehetõséged nincs. Sem neked, sem senkinek. Ez hasonló ahhoz, mintha nem tanulsz meg autót vezetni, akkor hiába sipákolsz, hogy az autó nem indul, nem az lesz a hibás.
offtopic
fredi60 2010 nov. 18. - 13:20:58
(198/236)
Most vitatkozni fogunk az egyistenhívõ illetve több istent is ismerõ vallások szintjén? Például a zsidók, keresztények egyistenhívõk, a hinduk vagy az ókori egyiptomiak, görögök, rómaiak, sumérek, stb. pedig nem. Így eléggé szkeptikus vagyok, hogy mivel állsz majd elõ ma délután.
offtopic
twillight 2010 nov. 18. - 13:19:29
(197/236)
Oh, jut eszembe: a Biblia legalább három kísérletet leír amivel egy isten valódiság vagy nemvalódiság igazolható. Az egyik a Carmel-hegyi kihívás (tüzet kell gyújtani imádkozással), a másik Gedeon oltárrombolása, a harmadik az Újszövetségbõl van: "kérjetek és adatik néktek".

Ezek közül a keresztény isten MINDEGYIKEN elbukik.