Téma: Kim Nam-gil

76 babika 2011 szept. 20. - 11:46:46
(22067/65967)
Ha ezt megtudjuk,onnan izgalmas a történet.Milyen vallásba hisz?Miért ilyen lelkis alkat?Gyerek korába biztos történt vele valami,apja elnyomása,és a kisebbik testvér is ott volt,erröl ír is a könyvébe milyen meg alázó volt neki az a helyzet az uszómedencébe,mindenki másképp él meg dolgokat,másképp dolgozza fel.Az hogy nem szóltok hozzám az is egy dolog,de engem zavar,de mégis maradok ennyi.
76 babika 2011 szept. 20. - 11:39:30
(22066/65967)
Vagy keresztény?
76 babika 2011 szept. 20. - 11:37:21
(22065/65967)
Chilbul, Buddha-oltár.
76 babika 2011 szept. 20. - 11:27:45
(22064/65967)
Anna ez tényleg jó,csak mivel a Bibliát emlitetted,nem tudjuk KNG,milyen vallású?Ezt már lentebb is írtam,vagyis lehet hogy csak én nen tudom milyen vallású?
Lili49 2011 szept. 20. - 11:24:25
(22063/65967)
Akkor mi még itt "nyerésre" állunk.Nem nagy dicsõség!
Lili49 2011 szept. 20. - 11:22:40
(22062/65967)
Anna ez nagyon jó!!!!!!Tényleg erre utal a mondata,hogy tudatos vagy sem ezt nem tudjuk.
kje 2011 szept. 20. - 11:08:10
(22061/65967)
Ez nagyon érdekes, jó lenne tudni, mit írt koreaiul.

Szerintetek mit jelent a Goodbye Solo ? Viszlát magány? Viszlát egyedüllét? Búcsú a magánytól?
kje 2011 szept. 20. - 11:04:18
(22060/65967)
Koreans Biggest Drinkers in Asia

Koreans drink more alcohol than any of their Asian neighbors, according to the World Health Organization. According to a report the WHO released in February on the annual average per capita consumption of alcohol by country, Koreans consume 14.80 liters to rank 13th in the world and No. 1 in Asia. The results were based on data gathered from 2003 to 2005.

But in terms of hard liquor consumption, few out-drink Koreans, with many families habitually downing a few shots of soju with their evening meal or to unwind after work. This issue came to the fore once again when the WHO warned of Europeans' unhealthy drinking patterns during a regional conference held in the Azerbaijan capital of Baku last Wednesday.

According to health agency, Europeans aged 15 or over consume an average of 9.24 liters of pure alcohol per person each year.

As Eastern Europeans consume more than their counterparts in countries like England, France and Spain, their average life expectancy is six years shorter than in Western Europe, the WHO said.

It called for alcohol consumption patterns to be reassessed and lowered, reminding that one in five adults in Europe drinks heavily and that alcohol-related illnesses have become the second-largest killer on the Continent after smoking.

On the list of countries that consume the most alcohol, including beer and wine, the top 12 all came from Europe – including 11 from the eastern part of the region.

Moldova topped the list with an average of more than 18 liters per person per year, followed by Czech Republic (16.45 liters), Hungary (16.27 liters), and Russia (15.76 liters). Among Asian countries, Korea was followed by Kazakhstan (35th with 10.96 liters), Japan (70th with 8.03 liters) and China (95th with 5.91 liters).

The average global alcohol consumption was 6.1 liters per person, with economically advanced countries in the northern hemisphere ranking high on the list. The rate was lowest in Islamic countries, most of which ban alcohol.
englishnews@chosun.com / Sep. 19, 2011 11:26 KST

Google fordítóval:

Koreaiak legnagyobb alkoholfogyasztók az Asia

Koreans iszik több alkoholt, mint bármelyik az ázsiai szomszédai szerint az Egészségügyi Világszervezet. Jelentése szerint a WHO februárjában kiadott az éves átlagos egy fõre jutó alkoholfogyasztás az ország koreaiak fogyasztanak 14,80 liter a rangsorban 13. a világon, és No. 1 Ázsiában. Az eredményeket alapján gyûjtött adatok 2003-2005.

De tekintve rövidital-fogyasztás, néhány ki-ital koreaiak, sok család rendszerint Downing néhány kép a soju azok vacsora, vagy a lazításra munka után. Ez a kérdés került elõtérbe ismét, amikor a WHO arra figyelmeztetett, az európaiak "egészségtelen ivási szokások során egy regionális konferencián az Azerbajdzsán fõvárosában Baku múlt szerdán.

Szerint egészségügyi hivatal, az európaiak 15 éves vagy idõsebb fogyaszt átlagosan 9,24 liter tiszta alkohol évente fejenként.

Mivel a kelet-európaiak többet fogyasztanak, mint társaik olyan országokban, mint Anglia, Franciaország és Spanyolország, az átlagos várható élettartam hat évvel rövidebb, mint Nyugat-Európában, a WHO szerint.

Azt kérte, hogy az alkohol fogyasztási szokások felül kell vizsgálni, és csökkenteni, emlékeztetve, hogy minden ötödik felnõtt Európa italok erõsen, és hogy az alkohollal kapcsolatos betegségek váltak a második legnagyobb gyilkos a kontinensen dohányzás után.

Az országok listáját, hogy a fogyasztó a legtöbb alkoholt, ideértve a sör és a bor, a legjobb 12 jöttek Európában - köztük 11-keleti részén a régióban.

Moldova vezette a listát, átlagosan több mint 18 liter fejenként és évente, majd a Cseh Köztársaság (16,45 liter), Magyarország (16,27 liter), és Oroszország (15,76 liter). Között az ázsiai országok, Dél-Korea követte Kazahsztán (35. és 10,96 liter), Japán (70. és 8,03 liter) és Kína (95. és 5,91 liter).

A globális átlagos alkoholfogyasztás 6,1 liter fejenként, a gazdaságilag fejlett országokban az északi féltekén rangsor elõkelõ helyen a listán. Ez az arány volt a legalacsonyabb az iszlám országokban, amelyek nagy része tilalom az alkohol.
englishnews@chosun.com / szeptember 19, 2011 11:26 KST
76 babika 2011 szept. 20. - 09:59:12
(22059/65967)
미소는 일회용밴드와 같아서 통증을 덮어줄 수는 있지만 여전히 아프긴 하다.
Egy mosoly olyan mint egy ragtapasz. Eltakarja a sebet, de attól még mindig fáj.
76 babika 2011 szept. 20. - 09:56:07
(22058/65967)
A KÉT TESTVÉR

Valamikor régen élt két testvér. Az öregebbnek csak felesége volt. A fiatalabb testvér feleségével és négy gyermekével élt.
Földjüket közösen mûvelték. Õsszel igazságosan elosztották, ami termett.
Úgy érezték azonban, hogy a másikuk károsodott. Jegy szót sem szólt egyikük sem senkinek.
A fiatalabb azt gondolta:
"A bátyám meg a felesége idõsek már. Nehezükre esik a munka. Semmi segítségük nincsen. Nekem négy gyermekem van, ha felnõnek, mind segítenek. Viszek nekik egy zsák rizst."
Az öregebb pedig így gondolkodott:
"Öcsémnek négy gyermeke van. Több ennivalóra van szükségük, mint nekünk. Viszek nekik egy zsák rizst."
Tervüket valóra is váltották. Sötétedéskor mind a ketten elvitték a zsák rizst a másik kamrájába. Reggel, amint nézték a saját zsákjaikat, megdöbbenten állapították meg, hogy egy sem hiányzik. Elcsodálkoztak nagyon, de egy szót sem szóltak.
Este ismét elindultak, hátukon a nehéz zsákkal. Nagyon sötét volt az éjjel. A hold sem világított. Így történt, hogy a keskeny úton egymásba ütköztek.
Felismerték egymást, és végtelenül megörültek, összeölelkeztek.
Testvéri szeretetükrõl még most is beszélnek az emberek. Életükben meg nagy tiszteletben és megbecsülésben részesültek.
76 babika 2011 szept. 20. - 09:52:50
(22057/65967)
A FÉLREÉRTETT JELBESZÉD

Hajdan, amidõn Kínából követek jártak Koreába, ezek mindig rengeteg fogas kérdést tettek fel a koreai küldötteknek, akiket fogadásukkal megbíztak. A koreai kormányzóknak tehát mindig nagy fejtörést okozott, hogy honnan kerítsenek elõ leleményes küldötteket a külföldi követek fogadására. Egy alkalommal nagykövet érkezett Kínából, hogy országos ügyben tárgyaljon, és a koreai kormányzók mind a nyolc tartományban kihirdették, hogy olyan gyors észjárású ember kerestetik, aki méltóképpen fogadni tudná a kínai követet. De hiába tették közhírré ezt, senki sem jelentkezett.* Végül aztán mégis jelentkezett egy közismert cukrászmester. Azt mondta, csak bízzák rá, majd õ elintézi a kínai követet.
Így hát a cukrászból kormányzósági küldött lett, és elutazott a Jalu folyó partjára, hogy ott a kínai követtel találkozzék. Mihelyt a kínai követ a folyó túlsó partjáról megpillantotta koreai küldöttet, négyzet alakot formált ujjaival.*
Erre így szólt magában a koreai küldött: "Úgy látszik, azt kérdi tõlem, szeretem-e a szögletes tortát. Én bizony azt felelem neki, hogy inkább megeszem a kereket." - S nyomban kör alakot formált ujjaival,* és ezt mutatta fel a kínainak. A kínai követ erre meglepõdött, csóválta a fejét, majd hirtelen három ujját tartotta felfelé (ez volt ugyanis az elfogadott formája annak, hogy a beszédtárs elismeri-e az emberi kapcsolatokat meghatározó három alapvetõ viszonyt: az uralkodó és alattvaló viszonyát, az apa és a fiú viszonyát és a férj-feleség viszonyát).
Mikor a cukrász meglátta a három magasba emelt ujjat, így elmélkedett: "Ez bizonyára azt tudakolja, megtudnék-e enni három tortát egyszerre. Meg tudok én akár ötöt is, ezt felelem." Ezzel gyorsan magasba emelte kezét, s mind az öt ujját szétnyitotta.* A kínai követ még jobban meglepõdött a válasz láttán, és megsimogatta a szakállát.*
"Úgy látszik - gondolta a cukrász -, most meg azt kérdi tõlem, hogy megtörölném-e utána a számat, azazhogy jóllaknék-e öt tortával. Azt válaszolom neki, hogy ha mind az ötöt megenném, bizony tele lenne a gyomrom, nem kívánnék én többet egy falattal sem!" És nyomban simogatni kezdte a hasát.* A kínai követet meglepte a válasz, nem kelt át a Jalu folyón, hanem megfordult, és nyomban visszautazott fõvárosába.
Valaki megkérdezte a kínai követet, vajon miért fordult vissza. Így válaszolt:
- A küldött bölcsessége rendkívül kielégített. Amikor elõször azt kérdeztem tõle, ismeri-e a geográfiát, tétovázás nélkül azt felelte, hogy ismeri még az asztronómiát is. Ezen kissé meglepõdtem, de azért megérdeklõdtem, hogy ismeri-e azt a három legfõbb viszonyt, ami egyik embert a másikhoz köthet. Erre azt válaszolta, hogy ismeri ráadásul az öt erkölcsi törvényt is. Ekkor még jobban ámultam, de azért utoljára megtudakoltam még, ismeri-e Jemceszinnonszkvi mûveit, mire azt felelte, hogy ismeri még Tehopokiszkvit is. Hogyan léphetnék én, csekély tudásommal, olyan ország földjére, ahol ily bölcs emberek laknak?
Ezzel véget is ért a történet.
76 babika 2011 szept. 20. - 09:45:20
(22056/65967)
valamint:
• Jeong Seo Min ~ Hong Mo Ne
• Jun g**k Hwan (전국환) ~ Hong Elnök
• Kim Hye Ok ~ Shin Asszony
• Kim Jung Tae ~ Stunt Jang Igazgató
• Ha Joo Hee ~ Jun Hye Joo
• Shim Eun Kyung ~ Moon Won In
• Park Ah In (박아인) ~ Da Rim
• Jung Seung Oh (정승오) ~ Manager Eom
• Jun Min Seo ~ So Dam
• Lee Ji Eun (이지은) ~ Seon Young (gyerek)
• Song Ji Eun ~ Gun Wook anyukája
• Ji Hoo (지후) ~ Lee Bum Woo
o Chae Gun (채건) ~ Bum Woo (gyerek)
• Song Joo Yeon ~ Song Joo Yeon
• Baek Hyun Sook (백현숙)
• Kim Eung Soo
• Chu Hun Yub
• Go Eun Ah
• Toyohara Kosuke
76 babika 2011 szept. 20. - 09:43:29
(22055/65967)
Park Joon Mok ~ Tae Seong (gyerek)
76 babika 2011 szept. 20. - 09:42:18
(22054/65967)
Kim Jae Wook ~ Hong Tae Seong
76 babika 2011 szept. 20. - 09:40:41
(22053/65967)
Kang Soo Han ~ Gun Wook (gyerek)
76 babika 2011 szept. 20. - 09:39:02
(22052/65967)
Kim Nam Gil ~ Shim Gun Wook
76 babika 2011 szept. 20. - 09:34:01
(22051/65967)
BG.
76 babika 2011 szept. 20. - 09:33:23
(22050/65967)
Bad Guy - Magyar címén: Rossz fiú

Mûfaj: Thriller, melodráma, misztikus

részek: 20

történet röviden:

Gun Wook egy titokzatos férfi, aki évekkel ezelõtt bosszút esküdött a Hong család ellen, egy régi sérelméért. Vonzerejét használva elcsábítja Mo Ne-t, a legfiatalabb lányt, aki reménytelenül belészeret.
Tae Ra a Hong család elsõ lány gyermeke, eddig mindig engedelmes volt szüleihez, és sosem mondott nekik nemet.
Tae Seong Hong elnök törvénytelen fia, eddig mindig csak bajt kever maga körül.
Moon Jae In egy erõs, független nõ, megvédi a szeretteit, és kiáll mellettük.
Mikor Gun Wook belép ezen embereknek az életébe, minden felborul.
76 babika 2011 szept. 20. - 09:27:25
(22049/65967)
A koreaiak fémbõl készült evõeszközöket használnak, legfõképpen pálcikát és kanalat, amit az asztal közepére tesznek.

Egy koreai étkezés alapvetõ része a rizs (pab), amelyet az asztal bal oldalán, fémedényben, fedéllel letakarva helyeznek el. Fõzhetnek bele árpát, babot (ettõl lila is lehet). A rizs az étkezés kötelezõ része, de önállóan is lehet fogyasztani sült rizst(boggeumpab) formájában (zöldségekkel, tenger gyümölcseivel).
Jobb oldalon helyezik el a leveses tálat. Kétféle levest különböztethetünk meg. A gug-ban több a víz és kevesebb a zöldség, kisebb tálból is fogyasztották és az étkezés egyik kicsi részeként. Korábban ez általánosabb volt. A másik a chigae, amely sûrû, sok benne a táplálék, nagyobb tálból is fogyasztják és akár fõételnek is tekinthetõ. Az étkezésben a leves lehet kiegészítõ, vagy fõétel. Ha fõétel, akkor legáltalánosabban kimchichigae, szójababpasztás leves(sundubuchigae) vagy csípõs tofuleves (doejangchigae) (zöldség, tengeri gyümölcsök). Ez utóbbit tûzforró edényben szolgálják fel.
76 babika 2011 szept. 20. - 09:24:25
(22048/65967)
Augusztus 15.
A felszabadulás ünnepe. 1945-ben a japán kapitulációval a megszállásuk is véget ért. Kettõs ünnep, ugyanis 1948-ban szintén augusztus 15-én kiáltották ki a koreai köztársaságot.
A médiában ezen a napon függetlenségpárti mûsorokat adnak.

Október 3.
A legendák szerint a legelsõ koreai államalakulat e napon jött létre i.e. 2333-ban. Az államalapítás ünnepének tekinthetõ.
Politikai üzenetet is hordoz(hat): Korea is nagy múltú civilizáció a nagy keleti hatalmak között.