10/10
Farmer 2012 jún. 20. - 22:55:46 10/10
(4/4)
Az biztos, hogy nem a bor miatt sakkozik jól :) Emiatt kár is felesleges önámításba kezdeni, hogy hû milyen jó a bor kismennyiségben.
Ha a kislány szervezetében nagyon alacsony lett volna az alkohollebontó enzim, akkor lehet hogy a negatív hatása jobban megmutatkozott volna. Arról nem beszélve, hogy a gyerek késõbb nagyobb valószínûséggel lesz alkesz.
Cordelia 2012 jún. 20. - 22:37:39
(3/4)
az egyik anyuka a szemem láttára itatta meg a 3 éves kislányát vörösborral, mert a gyerek szomjas volt és a mama nem akart vizet hozni neki. Az anyuka borász, látszott, hogy nem elsõ eset, hogy a kislánya bort kapott. A gyerek most iskolába jár és országosan a legjobb sakkozók közé tartozik, pedig vagy csak 7-8 éves lehet. Mi lett volna, ha nem kap alkoholt? Vagy tényleg hasznos kismértékben? Nehezen hiszem el.
10/10
Farmer 2012 jún. 20. - 22:19:50 10/10 Előzmény fáklyás menet
(2/4)
Az alkohol nem nélkülözhetetlen tápanyag. Sõt a máj teljes erejével azon van hogy a szervezet minél hamarabb megszabaduljon tõle, ugyanis akárhonnan nézzük egy méregrõl van szó!. Ha egy anya a legjobbat akarja a gyerekének akkor a tehesség alatt nem iszik semmi alkoholt. Teljesen mindegy hogy egy orvos ajánl vagy nem ajánl heti egy vörösbort, mert attól a baba tuti nem fog jobban fejlõdni. Ha a méhlepény nem lenne, a baba csak mégrosszabbul járna. Végülis lehet érvelni azzal, hogy a borban vannak vitaminok, antioxidánsok, csakhogy azokat más táplálékkal is simán be lehet vinni a szervezetbe.
fáklyás menet 2012 jún. 20. - 16:12:01
(1/4)
ÛTényleg akkora gond, ha fogyaszt alkoholt terhessége alatt valaki? Nem arról van szó a leírásban, hogy sokat, hanem hogy egyáltalán. Mondjuk féldeci vörösbor kéthetente akkora probléma lenne? Még egyszer: tudom, hogy a túlzott alkoholizálás árt a magzatnak, csak azt furcsállom, hogy a mûsor leírása már bármekkora alkoholt károsnak tart terhesség közben.