offtopic
Vinogradov 2008 júl. 15. - 14:33:47
(21/61)
Már megint te?
Nem volt elég a tegnapi?

Láttad a filmet?
Tudod, érdekel, hogy mirõl szól?
Érdekel, hogy mivel szolgált rá az én, és az ebbe a fórumba írók, meg még ki tudja hány ember elismerésére?

A legkevésbé sem...

De akkor legalább offtopic küldenéd el a kis szurka-piszkádat, nem úgy, hogy ezt a pszichiátriai kezelésre szoruló problémáidat kitûnõen demonstráló beböfögést, ami senkit se érdekel, az is láthassa, aki a film iránt, és már megbocsáss - kivételesen - nem Irántad érdeklõdik.
zampano 2008 júl. 14. - 21:52:44
(20/61)
<i>Erõs, elgondolkodtató, zseniális,
fantasztikusak, profi, sallangmentes brilliáns, filmtörténeti mérföldkõ</i>

Huhh...
Vinogradov 2008 júl. 14. - 21:36:17
(19/61)
Erõs és elgondolkodtató film, zseniális szereposztással.
A színészek is fantasztikusak, különösen persze Charlize Theron és Sean Bean.
A párbeszédek és monológok nagyon erõsek, a történetvezetés pedig profi és sallangmentes - egy akkor Hollywoodban még újonc rendezõnõtõl ez a film brilliáns teljesítménynek számított és az is, hogy ilyen remek promóciója volt - ezzel a filmjével lett õ a szememben a második legjobb Új Zélandi rendezõ (az elsõ ugye Peter Jackson -õt túlszárnyalni filmtörténeti mérföldkõ lenne).

Azt hiszem jó látni, hogy bõven készülnek még ilyen filmek a tengerentúlon.
PSissy 2008 júl. 14. - 19:25:40 Előzmény barbara_91
(18/61)
U've never been to Mine Country.
10/10
barbara_91 2008 júl. 13. - 14:12:47 10/10
(17/61)
Csak még egy dolgot írok:
Amikor Josey-t megveri a faszija, elmegy a szüleihez és szóba elegyedik az apjával, az apja elkezdi:
-Rajta kapott valakivel, hogy ennyire megvert?
Hát...!!! nekem õszintén szólva tátva maradt a szám. Azt sem tudta, hogy mi történt és egybõl a lányát okolja. Elképesztõ!
Ezüstliliom 2008 júl. 04. - 23:02:55
(16/61)
Igen, a végén megváltozott, de õszintén szólva nekem ez már elég keserû öröm. Aki egyszer cserben hagyott, elárult, megteheti máskor is.

Igen, láttam A bálnalovast. Nagyon szép film.:) Kíváncsian várom a következõ filmjeit is.
Humpy 2008 júl. 04. - 22:40:56 Előzmény Ezüstliliom
(15/61)
Az apa a végén megtért, és biztos hogy átérezte, mennyire igazságtalanul bánt a kiszolgáltatott lányával.

A rendezõnõ Niki Caro-nak láttad már az elsõ filmjét 'A bálnalovas'-t? Ha még nem, akkor nézd meg amint tudod. Nem fogod megbánni, sõt...
10/10
barbara_91 2008 máj. 22. - 20:42:27 10/10 Előzmény zandrs
(14/61)
Jó film. Bár ez olyan film, amit az elejétõl a végéig nyugodtan, türelmesen kell megnézni. Nemsemmi, hogy milyen bunkó apja a filmben, az elején. Én azon csodálkoztam el hogy ha végülis úgy vesszük ez a történet nem is volt olyan régen, mint ahogyan az ember gondolná. Én ezt a filmet mindenkinek csak ajánlani tudom. Érdemes megnézni.
8/10
zandrs 2008 ápr. 29. - 19:04:25 8/10
(13/61)
Nagyon jó film!
kár hogy a komoly téma miatt nem érte el (itt) a 8 at... még...
Kashmir 2008 ápr. 07. - 22:53:21
(12/61)
Örülök,hogy mostanában ilyen jó filmeket látok!!Az összes színész hozzá tett a filmhez,fantasztikus,én is fõként Francis Mcdormandot emelném ki egy hajszálal elõbb a többieknél!!És dícséret,hihetetlenül jó szöveg van benne!!!
Ezüstliliom 2008 márc. 28. - 23:12:41
(11/61)
Két dolgot szeretnék a filmmel kapcsolatos gondolataimból megosztani a fórumozókkal.

Ha az embert már a szerettei is (apja, gyereke, férje) is lek*rvázza, ha nem hisznek neki, és nem állnak mellé, akkor mi marad még?

Az, aki látja, hogy valakit bántanak, és némán, lesütött szemmel, gyáván tûri, ugyanolyan gazember, mint aki bántalmaz.
Ez a nõ egyedül vívta meg a harcát. Senki nem állt mellé. Azok, akik már a gyõztesnek látszó harchoz csatlakoztak, nem számítanak.
Ezüstliliom 2008 márc. 28. - 21:08:44
(10/61)
Veszek egy mély levegõt, és megnézem.

Már az eleje sem semmi.

SPOILER
Azt kérdezi tõle az apja: "rajtakapott valakivel, azért vert meg így?"
Ezt nevezem apának! Ha azért verte meg, akkor rendben van??? Eh! Persze sejtem, lesz ebben a filmben ennél durvább is.:/
1/10
Zempy 2008 febr. 24. - 12:11:29 1/10
(9/61)
Nekem kevésbé tetszett. Valamiért nem fogott meg eléggé, bár végig tudtam, hogy ez nagy vonalakban megtörtént. Az egyik fõ erõssége a színészi játék. Inkább Frances McDormand-ot emelném ki, mint Theron-t, õ ezúttal nem olyan átütõ, fõként nem a Rém-ben nyújtott döbbenetes-borzongató-hihetetlen alakítása után. A másik a helyszín és környezet hitelessége, nagyon jó érzékkel választottak forgatási helyszíneket. A bányák, a havas hegyek, még a házak is teljesen meggyõzõen tolmácsolják a kietlenséget, az ottani élet és munka keménységét. Ezért jó a cím is, ami viszont a rémesen béna magyar fordításban elsikkad, nem tudom kinek volt az ötlete így átalakítani...

Ezeket leszámítva nekem unalmasnak tûnt egy kicsit, több beleélés kellett volna a hitelességhez. Ez fõleg a forgatókönyv hiányossága. A befejezés is picit elnagyolt, de még több helyen is hiányérzetem van. Mindent összevetve nem rossz kis film, de az biztos, hogy nem fogjuk sokat emlegetni, beleolvad az egyszernézõs középkategóriába.
Redfield 2008 febr. 17. - 12:21:51
(8/61)
Lehet majd megnézem. Tudom nincs sok köze a Féktelen Minnesota-hoz, de az baromi jó volt! :)
bettt 2008 febr. 17. - 12:18:34
(7/61)
Már a cím is sugallja h. nem 1 délután kis limonádé!Nagyon szívszorító és megrázó a történet és valóban attól még szomorúbb h. megtörtént! A szinészi alakítások a vártak! Engem személy szerint nagyon megfogott ez a film, ajánlom én is mindenkinek!
10/10
Dude 2007 dec. 04. - 22:18:36 10/10
(6/61)
Mhh.. mindíg beleolvasok a hozzászólásokba itt a fórumon, és kiváncsivá tett amit írtatok, gondoltam megnézem. Nem bántam meg. Ez tényleg egy jó film, egy baja van csak, hogy igaz történet alapján íródott.
Nézzétek meg, megéri.
k11zoltan 2007 nov. 29. - 17:10:24
(5/61)
Meglepõen jó.
marky 2007 okt. 14. - 19:37:36
(4/61)
Niki Caro a Bálnalovas után végleg meggyõzõtt arról, hogy méltó ahhoz hogy máris a kedvenc rendezõmmé avanzsálódjon.
Óriási hatással van rám alkotásainak egyedi hangulata, milliõje. Mindig roppant különleges témákhoz nyúl, most kászül legújabb mûve The Winter's Luck címmel, amely egy francia borkereskedõrõl szól.
Ez a North Country NAGY film, méltóképpen és alaposan mutatja be a amcsi munkásréteg életét+tökéletesen prezentálja a fõtémát a zakalatát is. A szereplõk csodálatosak, Charlize T. és Frances McDormand nem véletlenül kapott Oscar jelölést. Nagyon jóóóó film!
Bov 2007 júl. 30. - 15:48:32
(3/61)
jaja ;) nekem is mindkét film tetszett,de nekem inkább ez..
10/10
King Diamond 2007 júl. 28. - 22:47:25 10/10 Előzmény Bov
(2/61)
Szerintem is nagyon jó film, tegnap láttam. Charlize Theron megint óriásit alakít, bár nem akkorát, mint a Rém-ben, pedig a történet az nem rossz, meg ugye ez is igaz történeten alapszik. 10/10