Téma: Labdarúgás

adamnagysweetmovie 2012 szept. 12. - 22:20:31
(2863/4643)
Nekem Egerváriból valami tûz hiányzik, ami sztem Mezeyben még megvolt, de Csank-Bicskei-Gelleiben nem.
Amúgy a türelme okés lenne, ahogy Garamié is, de egy edzõnek kell a temperamentum és a hibákkal szembeni õszinteség, hogy ne kenjék el õket.
De egy ideális edzõ sem tudna sztem sokkal többet kihozni ebbõl az emberanyagból.
Ezzel együtt nagy mákkal a 2. hely nem elérhetetlen, és ez már hajszálnyi elõrelépés...
Más kérdés, megengedheti ezt magának a jelenlegi magyar társadalom teherbíróképessége. De errõl már a korábbi hsz-emben írtam, hogy az utánpótlsfejlesztésnél sokkal több nem férne bele. Ahogy a szerbek, a horvátok, a románok, csehek sem öntik a közpénzt a klubjaikba, fiatalok és nyugatot megjárt veterán sztárok rúgják a lasztit. Nekünk is ezt kéne, eddig tart a takarónk sztem, ez lenne a fenntartható, és még a szinvonal sem lenne sztem rosszabb.
talec 2012 szept. 12. - 22:17:06
(2862/4643)
Én Koeman-t nem hoztam volna ide. Semmivel sem volt jobb, mint Várhidi. 3-4 évente edzõváltás van válogatott szinten, nem jó építkezni állandóan. Mint a politika, 4 évente váltunk, mégis egy helyben járunk. Utánpótlás, vidéki tehetségek felkutatása, képzése. Sisa Tibort tartom még jó edzõnek. Most a DVTK-nál van. Pedagógus is egyben.

Szerintem, nem volt jó a keret tegnap. És tényleg olyan volt, mintha nem érezték volna át a játékosok, hogy ez bizony nagyon komoly tétmeccs. Nem figyeltek, nem vették komolyan, nem lettek motiválva. Mert már így is kényelem van a magyar fociban (ami jó), de nem tudják motiválni a fél profi játékosokat. Mert tegnap is láttunk 1-2 motivált profit, a többi csak félig volt az.
danton-b 2012 szept. 12. - 22:08:31
(2861/4643)
Laczkó kiesése után eleve Vanczákot kellet volna balhátvédbe játszatni, Vargát a jobboldalon, középen pedig a Korcsmár-Juhász tengelyt. Ez esetben Elek a védekezõ középpályás. és Lipták marad ki. Középen így akár kezdhetett volna Gyúrcsó is.Ezzel az átszervezéssel mindenki a helyén játszott volna, és akkor egy-két hibával kevesebb csúszik be.
Ennyit fûznék Egervári azon nyilatkozatához, hogy nem volt más lehetõsége!
Egervári sajnos még klubedzõként sem bizonyított igazán.
danton-b 2012 szept. 12. - 22:05:36
(2860/4643)
Játszani csak technikailag képzett gyors és ésszel játszó csapat tud.A kbség szemmel látható hogy amit Priskin elkúrt,elperdített, azt egy holland röhögve berúgta.Nekünk csak a lukrugó Andorra ellen megy meg hasonlóak ellen.Tehát adva van egy játékosanyag és ahhoz kell taktikát választani ,amivel a legjobb eredményt lehet elérni.Ez az alap. Nem véletlen hogy Qman símán kihagyta az alibizõ Gerát és aválogatottban még nem bizonyító Dzsudzdsákot is szívfájdalom nélkül ,mert Hollandiában az ilyen mentalitású játékosok nem rúgnak labdába.Meg lehetett nézni ategnapi tarcsi játékosaikat,akik természetesen alárendelik magukat acsapat érdekének ,de ez még Robbenre is igaz ,bár szerencsére õ nem játszott ,mert akkor 6 alatt nem úsztuk volna meg .
adamnagysweetmovie 2012 szept. 12. - 22:03:11
(2859/4643)
Nem nagyon nézek válogatott meccset, de érdekelne, hogy szerinted ebbõl a játékosanyagból hogy lehetne sokkal jobbat kihozni.
Én nem látom, de taktikailag lehet hogy lehetett volna kozmetikázni rajta. Pl egy instabil védelem elõtt szûrjenek jobban és akkor nem kapunk be ilyen elemista potyákat, csak egy unalmas 0-1-el lealibizzük a meccset.
Mondjuk ez az opciós sem túl vonzó...
danton-b 2012 szept. 12. - 21:59:19
(2858/4643)
És még valami,nem csíphetõ el szerencsével sem a 2. hely sajnos,a 4. arealitás,ellentétben a Qman érával ,amikor még tavasszal is volt sanszunk és egyetlen ellenfél sem mosta fel velünk apadlót mint tegnap ez az utóbbi 20 év leggyengébb holland válogatottja.
adamnagysweetmovie 2012 szept. 12. - 21:58:49
(2857/4643)
És sztem játszani kéne a válogatottnak, mert az akkor is szimpatikus, ha kikapunk.
A taktikázásból (lásd Csank, Gellei, Bicskei) meg csak a 0-1 utáni fanyalgás marad, hogy de kevésen múlott.

Ez a csapat legalább képes passzolni, némileg folyamatos játékra, támadásra, sztem a magyar foci eme nemes-játékos hagyományát kellene felvállalni, mégha a zárt játék rövidtávon eredményesebbnek tünhet is.

Vagyis a zárt játék és a nyílt támadófoci közt egy értelmes kompromisszumra kéne törekedni, mint a 3-5-ös holland-magyaron.

(Nekem a Vidi bunkerfocija a fentebbiek miatt nem szimpi.)
danton-b 2012 szept. 12. - 21:56:29
(2856/4643)
Egervári szakmailag egyáltalán nem jól épít,és itt nem mennék bele erészletekbe hogy miért nem igaz az hogy nem volt választása ,bár ha kívánod elmondhatom hogy mi lehetett volna a választás pl.És hát ha hagyták volna Koemant tovább építkezni ,már nem itt tartanánk ,de egyébkéánt ami magyar foci diagnózisát illeti alapjában igazad van.a szomorú az az hogy apolitika ebbe is beférkõzött ,ami tuidjuk hogy nem szokott jót tenni a szakmának.dehát kedves vezetõ mindenhez ért ,mindenre rátelepszik és annyalóbrigád pedig ezt látva alá is tesz alaposan.
adamnagysweetmovie 2012 szept. 12. - 21:51:40
(2855/4643)
kinyílik a bicska...
adamnagysweetmovie 2012 szept. 12. - 21:51:00
(2854/4643)
Meg ilyen nem kéne, mert kinyílik ettõl ökölbe szorul az ember keze.

http://www.pestmegyei-hirhatar.hu/hir/orban-szerint-nem-kell-a-szegenyeknek-a-10-millios-adomany
adamnagysweetmovie 2012 szept. 12. - 21:48:18 Előzmény talec
(2853/4643)
A magyar klubfoci színvonala még alacsonyabb.
Sztem a válogatott egy középszintû csapat, agyon lehet taktikázni, meg heroikusan küzdeni, fejszével aprítani a labdát.
De ez csak arra jó nagy valószínûséggel, amire 1986 óta a jobb években: tavaszig életben tartható a matematikai esély.

Volt egy jó utánpótlás korosztályunk, amire sztem Egervári jól épít, de a lyukakba õ sem honosíthat angol vagy spanyol focistákat.

Sztem nem kell huhogni, a 2. hely szerencsével megcsíphetõ. De áttörésrõl nem lehet még beszélni, kár ezzel csalfa reményeket ébreszteni.
Ahhoz szisztematikus munka és az anyagiak ésszerûbb felhasználása kéne. Mert most sokan élnek jól a futballból, ami pazarló, szükségtelen és fenntarthatatlan.

Hosszabb távra kéne gondolkodni, és akkor a Bozsik-program is meghozhatná az eredményeket, és nem hergelné a nyomorgó társadalmat saját maga ellen...
talec 2012 szept. 12. - 16:11:10
(2852/4643)
Ez gyenge volt. Szerintem pár játékos nem üti meg a válogatott szintet. Minden meccsen ajándékba adunk gólokat. Én nem tudom, Egervári magától találja ki, hogy kit kell behívni és kit nem? 5-6 poszton lehetne variálni. Mindig csalódik a nézõ, mert mindig nagy a fogadkozás. Ki lehet kapni a hollandoktól, mert jobbak, de legalább ne komédiát kapna a nézõ, bohózatot. Nb3-ban jobban koncentrálnak a játékosok, mint a tegnapi gólok elõtt páran.

Azt, hogy a politika ennyire benne van a fociban nem tudom, hogy jó-e? Mert lehet, a szakma nem mer esetleg ellent mondani, ha más a meglátása. Mindenki csak hallagat, kritikát is alig olvasni, pedig a jogos kritika épít.

Ott volt a Milan, néha Berlusconi a szünetben megmondta az edzõnek, hogy kit kell becserélni. Kérem, õvé volt a klub, persze ez így sem hasznos. De itt nem látok a politikusok részérõl tulajokat. De minden klubnál ott van a politika. Azt, hogy ezzel esetleg jönnek a szavazatok is, az nem lenne baj, csak legyen jó mellette a foci. A válogatott gyenge. Feladatra alkalmatlan játékosok vannak favorizálva.
offtopic
-csengõzoli-- 2012 szept. 12. - 15:44:04
(2851/4643)
Szerintem azokon egyáltalán nem biztos,hogy kikapunk. A Románok valóban nem olyan jók mint régen, a Törökökrõl fogalmam sincs. Majd kiderül.
danton-b 2012 szept. 12. - 12:10:38
(2850/4643)
"Hogy a túróba vernénk vagy szorítanánk meg egy VB ezüstérmes csapatot,amelyik a Brazilokat is elkalapálta?"
Mikor volt az? a realitás pedig az hogy legutóbb ahollandok pontot nem szereztek az EB-n.:)valamikor mi is vertük a brazilokat meg mindenkit,ráadásul ez egy tartalékos holland csapat volt.És sajna a Qman féle csapathoz képest is visszafelé történt lépés,mert az figyelmbe vette a magyar játékosanyagot,kirúgta az alibifocistákat,és elfogadható taktikával játszott ,amivel volt némi sansza.dehát kedves vezetõd jött azzal, hogy aválogatott miért nem játszik úgy mint a remek Loki:),amire Qman kiröhögte joggal.Namármost foylik az erölködés és a hasakba lukbeszélés pont úgy mint az élet minden területén próbálják eldni a szart ,hogy "Európa minket utánoz" stb stb.Szánalmas.-
-csengõzoli-- 2012 szept. 12. - 11:59:46
(2849/4643)
A riporter tényleg kritikán aluli.
Ez a srác egyébként korábban is ezt a szintet hozta más sporteseményeken és a Balatoni nyár c. opuszban is.
Szörnyû,hogy a sok seggnyaló nem veszi észre,hogy pont ezzel a stílussal verik ki a biztosítékot, hogy pont ez háborítja fel leginkább a nézõket.
Dicsérünk egy csapatot,miközben simán kikapunk.
Egy kamu 11-est pozitívumként értékelünk, Egerváriról meg dicshimnuszokat zengünk.
Nemkéne, nagyon nemkéne, Egervárinak se tesz jót.
A másik dolog az,hogy nem értem az emberek mégis mit vártak ettõl a meccstõl.
Ez az 1-4 tökéletesen reális.
Járt volna még egy 11-es, de nekik meg volt,hogy befújtak valamit,ami nem lett volna les és még sorolhatnám,hogy "mi lett volna ha..." ,de ez tökéletesen lényegtelen.
Ennyi van köztünk.
Ez a csapat szerintem jobb,mint pár éve volt Koeman féle, amelyik csak védekezett,de nyilván csodát nem lehet várni.
Játékosainkból nem lesznek egyszer csak briliáns technikájú Maradonák.
Hogy a túróba vernénk vagy szorítanánk meg egy VB ezüstérmes csapatot,amelyik a Brazilokat is elkalapálta?
Egyértelmûen mindenben jobbak voltak.
Technikásabbak, gyorsabbak, összeszedettebbek voltak, ez az eredmény reális, egyszerûen a helyén kéne kezelni.
Nekünk a Törököket és a Románokat kell megszorítani,megverni, az lehet egy fokmérõ.
Õk ha jobbak is,mint mi, nem ennyivel.
Semmi értelme az Opel Corsa és a Ferrari versenyét hosszan elemezni,hogy a 10 perces hátrányból hol lehetett volna egy jobb kanyarvétellel 1mp-et lefaragni.
danton-b 2012 szept. 12. - 11:35:20
(2848/4643)
Azt kell mondjam hogy atörökök ellen sincs semmi esélyünk,bár ez már nem arégi török válogatott,de annyira szar nem tud lenni hogy tõlünk kikapjon.
danton-b 2012 szept. 12. - 11:19:35
(2847/4643)
Ráadásul egy tartalékokkal megtüzdelt csapat játszott edzõmeccset a "nagyreményû" és magyarázkodásban profi Egervári csapattal,miközben a Robbennel is felálló holland válogatott pontot nem szerzett az EB döntõjében.
Amit idáig produkált Egervári mester,annak tizedéért repültek a korábbi kapitányok, ha nem állt mögöttük politikai támogatás mint manapság.Nem véletlen hogy a magyar bajnokságban sem alkotott maradandót a nagyhírû mester.
danton-b 2012 szept. 12. - 11:13:29
(2846/4643)
Mi majd akkor jutunk ki egy világverseny döntõjére ha selejtezõk nélkül is mindenki játszhat ott,ha majd Andorra is résztvevõ lesz,éshát a jó irányú szakmai munkának még a nyomát sem lehet látni,mindössze a magyar bajnokságban is a kivételezést a kedves vezetõ csapatával és az alvezérek csapataival amolyan Torgyán Józsi módjára,szinvonalemelkedésnek nyoma sincs, csak folyik itt is néphülyítés hogy hogyan lássuk a fost jó focinak.Ezért kell analfabéta orrhangú nõcskéket odahelyezni a "szakértõi" magyarázkodás pulpitusára stb stb.
danton-b 2012 szept. 12. - 11:00:29
(2845/4643)
A kedves vezetõ erölteti afocit nálunk,minden szar meccset fõ mûsoridõben kell közvetíteni a köztvnek,és ráadásul kb olyan objektivitás az elvárás a kommentátor felé mint amikor a TASZ a csernobili katasztrófát kommunikálta.Errõl beszéltem ,amikor a foci politika eszközként való használatáról ejtettem szót.Szerintem gusztustalanabbul csinálja Orbán mint Rákosiék,a Kádár éráról nem is beszélve.dehát miért pont afoci lenne kivétel ezen sunyi unortodox rezsim palettáján.
AvatáR Gil Maerth 2012 szept. 12. - 09:54:31
(2844/4643)
Bogdán: "mi ajándékoztunk nekik négy gólt"

hogy mi???? ->
Valójában akkor rúgtak gólt nekünk, amikor akartak !!!
a 65.percben egy sebeséggel nagyobban játszottak. Követni SEMNEM tudtuk ! :(