Téma: Milk

bourne 2009 febr. 23. - 15:39:03
(62/282)
:))))) ... az inkább amolyan sokkterápia lenne a delikvensnek :)))) ... azt lehet h ezekkel a háttérinfókkal nem ajánlanám ... :))) ... vagy legalább is nem hétfõ estére :))))
6/10
blowurmind 2009 febr. 23. - 15:37:18 6/10
(61/282)
nem egy shortbus :D
bourne 2009 febr. 23. - 15:35:01
(60/282)
hát Milk konkrétan nem akart más lenni mint ami volt ... és meleg volt ... ennek fényében férfiakkal folytatott testi kapcsolatot, ami természetesen szerepel a filmben ... szerintem annyira nem meredekek a jelenetek , így csak azt tudom mondain, hogy nézd meg ...
Kry 2009 febr. 23. - 15:31:41
(59/282)
Valaki válaszoljon nekem, van benne pasi-pasi testikapcsolat?
Mert lehet, hogy maradi avgyok, vagy bármit lehet rám mondani, de azért vannak a világon nõk és férfiak, hogy összetartozzanak. Ha Isten azt akarta volna, hogy a férfiak a férfiakra bukjanak, akkor nem lennének nõk.
De engem érdekelne, mert semmi bajom azokkal a melegekkel, akik valójában nem szeretnének melegek lenni, de azok, ellenben nem szeretem, hogy mostanában tényleg az van, hogy melegnek lenni menõ. Nem hiszem el, hogy ennyi homoszexuális(mert elég sok van) születne a világon.
A témája leginkább azért érdekel, mert van benne valaki, aki megküzdõdött a mássága okozta "botránnyal".
bourne 2009 febr. 23. - 15:01:28
(58/282)
csak keményen, jól mondod ... én Veled vagyok :)))))
offtopic
norton15 2009 febr. 23. - 14:58:01
(57/282)
Fiacskám! Elhiheted nekem, hogy ezzel a nyomi szövegeddel TE, TE kelted a hisztériát, szítod, gerjeszted, mert látens b*zi vagy, ahogy Efes is nagyon jól megmondta. Egyébként Sean Penn nem b*zi pl, ezzel buktad azt, hogy a stáb teljesen meleg. Azért, mert eljátssza a meleget, attól még nem az, különben Edward Norton náciként ismernénk, Schwarzenegger tényleg markológép lenne, nem beszélve Anthony Hopkinsról, aki nem egy Hannibal Lecter a való életben!

Speciel miért ne legyenek büszkék arra, hogy melegek? Te meg arra vagy büszke, hogy a csajokra buksz (bár Efesnek adok igazat megint, miszerint látens meleg vagy...). Én nem tudom, hogy láttál te olyan meleget, aki kiállt az utca közepére, hogy õ rohadtul büszke magára, mert õ meleg, a heterók meg menjenek a fenébe. Hülyegyerek, gondolkozz már néha!
Obránszky Ármin 2009 febr. 23. - 14:16:28
(56/282)
Magyarországon max. az külsõ keretek liberálisak, a társadalom sokkal inkább konzervatív, ráadásul egyre inkább jobbra tolódik, hála az országban sok fronton jelentkezõ válságnak. Ilyenkor fontos, h az emberek türelmetlensége ne csapjon át valamelyik kisebbséggel szembeni gyûlöletbe. Mondjuk, ha ez megtörténik, akkor a célpontok biztos, h nem a homoszexuálisok lesznek elsõsorban...

"Azt mondtam, a többség, nem azt, hogy mindegyik!"
Ha azt mondanád, h az elenyészõ kisebbség, akkor nem is vitatkoznék veled! :-)
bourne 2009 febr. 23. - 14:13:30
(55/282)
Sean Penn megérdemelte az Oscar-t a szerepért ... jó volt benne és kész ...
Obránszky Ármin 2009 febr. 23. - 13:54:01
(54/282)
Szerintem, amit te félreértelmeztél (pl. a gay pride) az inkább a többségi társadalom elítélõ magatartására adott dacos válasz, de ez egyáltalán nem feltétlenül jelenti azt, h felsõbbrendûnek tartják magukat. Az tény, aki járatosabb egy kicsit a kulturális antropológiában, az pontosan tudja, h a kirekesztett csoportban kialakul egyfajta öntudat a kirekesztõivel szemben. Igazából, amennyiben ismerteim nem csalnak, a homoszexuálisok kizárólag azért indítottak harcot, h nem kelljen megbélyegzettként élniük. Tény, az ilyen mozgalmak vagy méginkább a kívülállók velük szemben kifejezett érzései, generálhatnak olyan érzelmeket, amikrõl te beszélsz, sõt, a "harc" hevében elhibázott kijelentéseket is tehet az ember, de általánosítani, szerintem, kifejezetten káros dolog.
Egy valamiben értek veled egyet teljesen, szexuális identitás alapján definiálni magunkat nevetséges dolog. Az abszolút magánügy és nem érdem.
Obránszky Ármin 2009 febr. 23. - 13:30:23
(53/282)
"sjanos, a többségre igaz -, akik nemhogy fel merik vállalni a másságukat, de - ahogyan írtam - erénypajzsként tartják maguk elé, hogy isteni szférákba emeljék az önnön személyiségüket!"

Szinte folyamatosan ezzel érvelsz, csakhogy ez alapvetõen nem igaz! Tudsz említeni csak egy olyan meleg szervezetet, amelynek tagjától elhangzott olyan kijelentés, amely ezt igazolja? Tudsz mutatni nekem mondjuk blog bejegyzéseket, ahol a homoszexuális felsõbbrendûségrõl prédikálnak? Hány olyan a saját neméhez húzó embert ismersz személyesen, akik ezen az állásponton vannak?
Alapvetõen annak vízionálása, h a másik különbnek tartja magát nálunk egyáltalán nem a céljaid között -legalábbis a szavak szintjén- meglévõ, békés, megbékéléssel végzõdõ út felé vezet. Ez a gyûlöletkeltésnek egy ismert technikája.
6/10
Zempy 2009 febr. 23. - 13:10:01 6/10
(52/282)
Két Oscar? Több (megbízható kritikából) hallom, hogy elég unalmasan megírt középszerû forgatókönyv- erre ezt díjazzák? Aztán Penn-t, aki nemrég nyert? nem tudom, jó-e ez így!
6/10
blowurmind 2009 febr. 23. - 13:04:30 6/10
(51/282)
hûhû, jól elkalandoztunk itt a témákban:)

a nõi-férfi dologhoz azt tenném hozzá, hogy szerintem az lenne a legfontosabb, hogy megtaláljuk az egyensúlyt. ha már drága nõi bajtársaink kiharcolták, hogy legyenek jogaink, ezért hála dolgoznunk kell, akkor ne várják el tõlünk mindazt, amit korábban is teljesítenünk kellett. nem tudunk 60 részre szakadni.

a film: szerintem sem kifejezetten a melegekrõl szól. sokkal inkább reményt adhat mindazoknak, akik bármilyen téren elnyomottnak érzik magukat. nincs benne semmi elrettentõ, nagyon szép az üzenete.
olvastam egy korábbi hozzászólásban, hogy vontatott és unalmas. egy idõ után már tényleg kezdett azzá válni. nem a legtökéletesebb a kivitelezés, ezért nem is kapott rá oscart. sean penn nagyon odatette magát, igazából nem sajnálom tõle az oscart, annak ellenére, hogy nem neki szurkoltam teljes szívvel.

és a meleg téma: olybá tûnik nekem, mintha még mindig az elõzõ század elején járnánk, amikor betegségként definiálták a homoszexualitást.
szerintem ebben nincs semmi betegség, semmi vírus, és semmi genetika. ez pusztán a lélek. úgy vélem, hogy a homoszexuális emberek életében van valami törés, ami elfordította õket ebbe az irányba. ugyanis ez nem természetes, már csak azon egyszerû ténynél fogva sem, hogy utódnemzésre alkalmatlan kapcsolatokról van szó. valaki nem születik homoszexuálisnak, hanem azzá válik. és ennek az okát kéne megtalálni.

nah, de még órákig tudnék itt pötyögni. itt le is állok.
pozsizsuzsi 2009 febr. 23. - 12:42:36
(50/282)
Na ez egy példaértékû demagóg kirohanás volt.
pozsizsuzsi 2009 febr. 23. - 12:17:05
(49/282)
Én csak kry-t idéztem, és csupán a kiragadott mondatára reflektáltam valamit, aminek a Milkhez az égegyadta világon semmi köze nincs.
10/10
Gabriella54 2009 febr. 23. - 12:12:52 10/10
(48/282)
Az "ennyi Oscar-t" azért - ha jól számoltam - kettõt jelentett :) a legjobb férfi fõszereplõ és a legjobb eredeti forgatókönyv nem jellemzõen gagyi kategóriák (csak halkan jegyzem meg, hogy A zongorista pl. a legjobb férfi fõszereplõ és a legjobb adaptált forgatókönyv kategóriájában kapott - meg persze a legjobb rendezést, de az már más tészta!)
pozsizsuzsi 2009 febr. 23. - 11:33:30
(47/282)
hm hm
"Mint hogy ennyi Pscart nyert, nem lehet rossz film, ha valakinek nem tetszik, akkor valószínûleg neki van rossz ízlése."
A Titanictól engem például a hideglelés környékez, pedig állítólag (én állítom) jó izlésem van.
10/10
Gabriella54 2009 febr. 23. - 11:15:31 10/10
(46/282)
A felvonulást illetõen pedig akkor a XIX. században a nõknek sem kellett volna tüntetniük a választójogért? Minden maradjon csak szépen a régiben? Ha mindenki így gondolkodott volna, lehet, hogy még ma is barlangokban élnénk...
10/10
Gabriella54 2009 febr. 23. - 11:13:50 10/10
(45/282)
A Kaméleont láttad? Csak mert ezen a téren az sem piskóta - mégsem visszataszító vagy gusztustalan!
Kry 2009 febr. 23. - 11:08:52
(44/282)
Hm.. érdekelne a film, habár egyáltalán nem értek egyet a melegekkel, mármint azon a téren, h felvonulnak, meg hogy õk mások, ésstb. De errõl inkább nem nyitok vitát.
Mint hogy ennyi Pscart nyert, nem lehet rossz film, ha valakinek nem tetszik, akkor valószínûleg neki van rossz ízlése.
SZóval engem érdekelne, megnézném, csak azt akarom kérdezni, hogy ugye nincsenek benne ilyen két pasi smárol jelenetek? Mert az hát öö taszítXD
Kry 2009 febr. 23. - 10:33:05
(43/282)
Kate Winslet:))