Ezüstliliom 2012 júl. 28. - 21:17:05 Előzmény -greghouse-
(184/2304)
"...Paul McCartney egyszemélyes minikoncertet adott, szerintem a Beatlesbõl sokkal jobban illett volna az "give Peace a chance", csak az John Lennon, és McCartney nyilván nem vállalta. Pedig az olimpiai eszméhez jobban ment volna."

Annál is inkább, mert képes volt elénekelni a Hey Jude-ot is. Nem vagyok olyan jó angolos, hogy megítélhessem, van-e köze az olimpiai eszméhez, de az általad említett Lennon dalt én is szivesebben vettem volna, csak ahhoz McCartneynak nagyvonalúbbnak kellett volna lennie.
olahmiki1959 2012 júl. 28. - 21:07:14
(183/2304)
"Aki ûz valamilyen küzdõsportot, azaz utcán is megállja a helyét.."

Ha évek óta csinálja, és nem csak az adott küzdõsport szabályainak megfelelõen "verekszik" az utcán, mert azoknak a technikáknak a nagy része utcán használhatatlan.
Például fejre irányuló rúgást a legritkábban használnak utcán, mert nagyon nehéz úgy alkalmazni, hogy betaláljon. Nagyon könnyû kivédeni is, kézzel, vagy csak egy egyszerû hátralépéssel, fej hátrarántással, stb. Ami filmen jól mutat, az utcán általában nem praktikus. Közben kirúghatják alólad a másik lábadat is.
Az egyik leghatékonyabb technika, ha jól tökön rúgod az illetõt, elég nehéz védeni, és borzasztóan fájdalmas. Vagy ha váratlanul szembeköpöd, önkéntelenül, reflexbõl felkapja kezét, és jól gyomron vágod.
De az is jó, ha hirtelen közelrõl ráordítasz, arra mindenki összerezzen, és ha elég gyors vagy, ki tudod használni.

Az önvédelmi tanfolyamot egyelõre mára befejeztem, legközelebb folytatjuk.
Akkor Kõmacska elhallgattatására fogok bemutatni néhány titkos technikát, bár abba néhány magas övfokozatú mesternek is beletört már a bicskája.
Ezüstliliom 2012 júl. 28. - 21:03:21
(182/2304)
Én úgy értelmeztem, hogy attól ijesztõ, hogy valószínûleg keményen szankcionálták, ha valaki valamit nem jól csinált.
4/10
-greghouse- 2012 júl. 28. - 19:50:29 4/10
(181/2304)
Sportágakról beszélve (így két közvetítés közt) én nagyon szélsõséges vagyok abban, mi a sport. Tudom, olimpiai sport az, amit a NOB annak nyilvánít. Szerintem viszont csak az számít sportnak amit a) vagy már az ókori görögök is mûveltek, de ez is csak tiszteletbõl, inkább b) amit az SI mértékrendszerben (aminek részei az abszolút, dimenzió nélküli számok is) egyértelmûen mérni lehet. Tehát szerintem nem sport semmi, ami valamilyen zsûri döntésére van bízva. A jégtánc nem sport. Mûvészet. Mert ha sport, akkor a balett miért nem az? Mert nincs rajtuk korcsolya? A bírkózás határeset, de mióta vidobírók vannak (milliméterre ellenõrizni a tust) azóta lehet sport. A fociban abszolút számok. De amit például "ritmikus gimnasztikának" neveznek, az ne legyen OLIMPIAI sport. Legyen nekik külön kategória, mûvészi játékok vagy mittudomén. Visszafelé is igaz, ha a korcsolya sport, akkor a görkorcsolya miért nem? De szerintem inkább szûkíteni kellene az olimpiai sportok számát, mint tágítani, és legyen egy másik játék az ilyen izéknek ahol Csajkovszkijra táncolnak meg szalagokat dobálnak. De azért ne keverjük már a futással vagy az úszással.
4/10
-greghouse- 2012 júl. 28. - 19:43:58 4/10
(180/2304)
viszont elõnyük lehet a melegbárokban....ja nem, azok a táncosok.:-)
vénasszonyok -nyara 2012 júl. 28. - 19:41:37
(179/2304)
A távgyaloglók a legveszedelmesebbek utcai harcban, mert félelmetes csípõmozgásuk van és egyik lábuk mindig érinti a talajt.
4/10
-greghouse- 2012 júl. 28. - 19:39:01 4/10
(178/2304)
....egyébként tényleg mindenkit ennyire érdekel, milyen a formaruha, amit kétszer ha felvesznek? Én egyre sem emlékszem, igaz, az egész bevonulás nem érdekelt a magyarokon kívül. Még jó, hogy a szabásmintákból nincs olimpiai szám.
4/10
-greghouse- 2012 júl. 28. - 19:37:21 4/10
(177/2304)
Egy kis biofizikai adalék a reflexekhez: a reflexjelek az idegeken keresztül sokkal gyorsabbak, mint a gondolat vezérelte mozgatások. Ezért nem tudja a sportoló megállni, hogy azonnal reagáljon. (És ezért kapod el a kezed a forró kályháról, mielõtt éreznéd, hogy forró.) Ez persze nem mentség, mert van önuralom, stb., de néha érthetõ.
4/10
-greghouse- 2012 júl. 28. - 19:33:32 4/10
(176/2304)
Még csak annyit az utca vs. ring kérdéshez, hogy most sikerült beszélnem egy barátommal, aki régebben judozott, és a bokszba is belekóstolt, persze nem olimpiai szinten. Õ azt mondta (nyilván ez csak egy vélemény), hogy persze, nem szabad, de ha önvédelemrõl van szó, nehéz megállni, és nem is nagyon kérdõjelezik meg. De még azt is mondta, hogy szerinte különbség van a sportágak közt, mert pl. a bokszban jobban a kezekre, felsõtestre koncentrál, így tényleg könnyebben "bekap" valamit ami a ringben szabálytalan. A judoban sokkal inkább az egész testre, lábra, mindenre kell figyelni (és ahogy a közvetítésben el is mondták többször) egy másodperc alatt eldõlhet minden, tehát iszonyúan jó reflexek vannak, ha tehát rátámad valaki, a reflexe elõbb fog mûködni, mint a gondolata...Nem tudom. (A sakkban valahogy nem így van. Igaz, egy bástyával jól kupán lehet csapni a támadót, talán...)
marika48 2012 júl. 28. - 19:24:53
(175/2304)
A nagy magyarság érdekében erdélyi hímzésû ruhát kellett viselniük. Ami csak simán magyarországi település népmûvészete, az már nem is igazán magyar manapság!
Pünkösdi Kató 2012 júl. 28. - 19:19:38
(174/2304)
A közvetítés tetszett, bár engem csak az a rész érdekelt, amikor az országok elkezdtek felvonulni. A mûsort kihagytam volna... Tetszett Gundelék közvetítése is, bár azt kissé hiányoltam, hogy jónéhány szigetrõl, kis országról még annyit sem mondtak, hogy merre található, melyik földrészen, egy kis ismertetõnek örültem volna. Bár, ha belegondolok, tényleg abba a néhány mp-be nem is fért volna bele. :(
agarik 2012 júl. 28. - 19:18:08
(173/2304)
Pff, a bicikliseket kocsival tolták. Szánalmas.
Pünkösdi Kató 2012 júl. 28. - 19:17:55
(172/2304)
A pekingi tényleg gáz volt, mintha mindenki +20 kg-t nyomott volna...
Viszont rendezhettek volna egy ruhaversenyt, melyik nemzeté volt a legszebb. Nekem a mexikói tetszett nagyon és a többi olyan, amely országok a nemzeti ruhájukban voltak. Ha már ennyire emlegetjük a hungarikumot, jónéhány híresség volt már matyóruciban, a mieink is viselhettek volna egy matyósat.
Pünkösdi Kató 2012 júl. 28. - 19:15:09
(171/2304)
Szerintem ne általánosítsunk.
Valamelyik küzdõsportoló mondta, passz, hogy ki, hogy a valóságban nem használja ezt a tudását és pont azért, mert nem méltó egy sportolóhoz. Ok, ha élet függ miatta, az más.
talec 2012 júl. 28. - 19:12:01
(170/2304)
"Hol volt Sting, aki ténylegesen sokat tett a brazíliai esõerdõk megmentéséért?"

Egy másik "erdõvédõ" viszont volt. Annie Lennox. Úgy hallottam, hogy õ fel szokott szólalni a brit erdõk védelmében.

A földrajzi rész nekem is hiányzott, semmit nem mondtak el kis szigetekrõl, távoli országokról, azt sem hogy milyen földrészen van, esetleg mi a jellemzõ gazdaságilag egy országra. Pedig sztem ez is hozzátartozik. Én utánaolvasok, mert érdekel, hogy honnan is érkeznek éremesélyes atléták pl. St. Kitts, vagy Grenada, az ismertebb karibi országokat nem említem.
offtopic
kõmacska 2012 júl. 28. - 18:29:13
(169/2304)
Na igen, olyat is láttam videón, hogy komoly sportoló (birkózó) fiút a roma osztálytársai nagyon megvernek, mert a fiú sportoló volt, de nem agresszor.
Azt is hallottam, hogy két erõ összecsapásában mindig az nyer, amelyik nem tisztel és nem vesz figyelembe semmilyen szabályt. De ez nem mindig igaz.
offtopic
vénasszonyok -nyara 2012 júl. 28. - 18:18:25
(168/2304)
Nemrég vertek agyon egy magyar nemzetiségû kickboxost a Felvidéken.
offtopic
kõmacska 2012 júl. 28. - 18:12:31
(167/2304)
"Számtalan esetet lehet hallani, amikor az éjszakában ökölvívókat, birkózókat, dzsúdósokat, vagy karatésokat megvernek egy szórakozóhelyen, mert nincsenek felkészülve a való életben elõforduló csibésztrükkökre, aljasságokra."
Nahát én meg találkoztam egy karatéssal, aki már kijárhatott szabadságra a börtönbõl, a büntetése vége felé. Korábban kidobóember volt egy szórakozóhelyen, és valakit túl jól dobott ki.
Gabibácsi 2012 júl. 28. - 18:08:57
(165/2304)
Talán nem az rtl-klubból kéne tájékozódni, és nem rinyálnál hanem tudnál mindent, m1-eurosporton minden tudható volt. Picsogó.