Gabibácsi 2012 júl. 28. - 18:02:59
(164/2304)
Szerintem jó volt a ruhánk, inkább a csehek gumicsizmája volt ocsmány.
Gabibácsi 2012 júl. 28. - 18:00:45
(163/2304)
A queen nem kicsit jobb pedig mint a beatles:)
Gabibácsi 2012 júl. 28. - 17:59:09
(162/2304)
A pekingi egy katonás manipulált szar volt.
olahmiki1959 2012 júl. 28. - 17:58:21
(161/2304)
Ne haragudj Greg, a dzsúdós lánynak semmi esélye nem lenne egy utcai csibész elleni küzdelemben.
Az önvédelem esetében ugyanis a legnagyobb szerepe a pszichés tényezõnek van. Egy kültelken felnõtt, egész életében a bûnözés légkörében mozgó, állandóan bunyózó, az aljas, csibészes, nem fair trükköket, fogásokat elsajátító, erkölcsi gátlásokat nem ismerõ fickó egész fellépése, külseje, agresszivitása ijesztõ, és leblokkoló hatású lehet egy edzõtermi körülmények között sportoló, mindig becsületes küzdõ, átlagos polgári életet élõ lányra.

Egy ilyen szemétláda nem törõdik a "játékszabályokkal", térden rúg, port szór a szemedbe, fejbevág egy vasrúddal, mert csak az a fontos, hogy õ gyõzzön.
A neten találtam egy videót, amikor egy aikidó mester a tanítványok szeme láttára faláll a szõnyegre, nyugodt, higgadt a tartása, a mozgása, vele szemben pedig egy utcai ruhás, mosolygó brazil utcai verekedõ van, aki néhány pillanat alatt a földre viszi a mestert, és gyakorlatilag kikészíti.
És amikor újból felállnak egymással szemben, ugyanez történik. Ugyanis a brazil nem engedi, hogy az aikidó mester elkapja a kezét, anélkül pedig nem mûködik a technika.

Számtalan esetet lehet hallani, amikor az éjszakában ökölvívókat, birkózókat, dzsúdósokat, vagy karatésokat megvernek egy szórakozóhelyen, mert nincsenek felkészülve a való életben elõforduló csibésztrükkökre, aljasságokra.

Nem véletlen, hogy a küzdõsportok mellé, vagy azokkal párhuzamosan önvédelmi technikákat is meg kell tanulnia annak, aki a való életben meg akarja védeni magát. És még akkor sem biztos, hogy sikerül neki. Ha lelkileg nem alkalmas rá, megijed, leblokkol, a támadás pillanatában mindent elfelejt, amit addig tanult, pánikba esik, akkor neki annyi.
Bocs, hogy beleszóltam, de olyan sokszor elmondtad, hogy mi lenne, ha ezzel a rohadt gyilkossal összeengednék ezt a sportoló csajt, hogy azt kell mondjam, sajnos a világ nem így mûködik.
Hosszú évekig, a sportos technikákat félretéve, aljas fogásokat elsajátítva, - hererúgás, szemkinyomás, nyakra támadás, harapás, csípés, stb, - az edzések alatt férfiak ellen is küzdve kell gyakorolnia egy nõnek, hogy egy utcai támadás alkalmával esélye legyen a gyõzelemre.

Arról nem is beszélve, hogy ha a támadó mondjuk elõkap egy kést, akkor megint csak nagy baj van. Meg ha többen vannak, és még hosszan lehet sorolni az elõforduló helyzeteket.
A lõfegyver a legjobb védekezés, de ahhoz megint csak hozzáállás kell.
Egy egyszerû, jó nevelést kapó embernek nem könnyû rálõnie valakire. Megakadályozzák az ösztönös, és a belénevelt gátlások, amelyek viszont az ilyen rohadékokból hiányoznak.
Sajnos.
4/10
-greghouse- 2012 júl. 28. - 17:47:57 4/10
(160/2304)
Volt egy kis párbeszéd itt a kommentátorokról, mûsorvezetõkrõl. Kinek a pap, kinek a sekrestyésné, nekem speciel Gundel a kedvencem, de most látom Zelinka Ildikót, akirõl szerintem a kék szemet kitalálták. Gundel az a tipus, akit barátomnak szívesen elfogadnék, Zelinka Ildit meg...akárminek. Na jó, barátomnak. Is.
...Viccet félretéve, szerintem Gundel nagy tudású ember, bár lehet, hogy az ifjabb Knézy egyes sportágakban jobban otthon van, pont mert Gundelnek általánosabb a mûveltsége szerintem. Zelinka meg le sem tagadhatná, hogy kosárlabdázó volt, aztán TF és profi televíziózás.
.csak lábjegyzetként. Hogy ne egymás anyját szidjuk, szépeket is mondjunk. Én most mondtam egy szépet. De most jön majd a japánverõ dzsúdós csaj érme...az is nagyon szép!
4/10
-greghouse- 2012 júl. 28. - 17:28:16 4/10
(159/2304)
Ja, és Zampano: röviden is lehet unalmasnak lenni ám.
4/10
-greghouse- 2012 júl. 28. - 17:27:25 4/10
(158/2304)
...bocs, a kórus természetesen süket ÉS halló gyerekekbõl, nem némákból állt.
Azért több országrész ide vagy oda, a Jerusalem-et többször is eljátszották, míg a Walesi vagy a skót dalt csak egyszer. Megjegyzem, én a Jerusalem-et pl. az Emerson Lake and Palmer elõadásában játszottam volna, mert britek, és a feldolgozásukban az orgona, és egyéb hangszerelés sokkal jobban betöltötte volna a stadiont. De megint csak a kapkodást látom, szerintem azok voltak ott, akiket az utolsó pillanatban elértek és épp ráért.
4/10
-greghouse- 2012 júl. 28. - 17:22:35 4/10
(157/2304)
Alapjaiban nagyjából ezeket írtam én is. Az "átlagos család" érdekes színösszetétele nekem is feltûnt, még jó, hogy egy kínai meg egy maláj meg egy dél amerikai indián nem volt köztük. Egyébként meg tényleg mi közük az olimpiai eszmékhez, gondolom, a színekre gondoltak.
Szerintem a királynõnek eleve nem volt kedve az egészhez, csakhogy tudjuk, errõl nem õ dönt. Õ legfeljebb az udvari protokollról dönthet, hogy Katalin pukedlizzen a királyi csecsemõk elõtt meg ilyenek. Erre utal az is, hogy a mai (jobbról és balról egyaránt jövõ) kritikákat az udvar egyszerûen "no comment"-tel intézte el (persze, lehet, hogy még dolgoznak rajta, és majd kiadnak valamit.) A királynõ teljesen szenvtelen, egymondatos beszéde is arra utal,hogy nem igazán kedvére való lehetett, de mint mondtam, nem õ dönt ezekrõl. szerintem az sem tetszhetett neki, hogy a James Bond paródiában D. Craig egy, hozzá hasonlónak beöltöztetett kaszkadõrt kilök a helikopterbõl. A kórházi ágyon ugrálás, az erõltetett "esélyegyenlõség" (néma gyerekek, stb.) nekem inkább az ötlettelenséget sugallta, mint a fantáziát. Azt elhiszem nekik, hogy nem is akartak Pekinggel versenyezni, mert úgysem tudtak volna (ezt is megértük, hogy a volt gyarmattal szemben már kevés az "erõforrásuk"). A zene összeállítása esetleges volt, lehetett volna helye sok mindennek, pl. a szintén lovaggá ütött szerzõk "we are the world"-jének, a "give peace a chance"-nek is, a U2-nakk is, viszont nem értem, hogy a csapatok bevonulásakor miért valami amerikai hip hop zene (is) szólt ha már annyira britek.
...ugyebár a jobboldali (konzervatív, tory) kommentárok azzal kritizálták, hogy "balosabb, mint a kommunista kínáé", a baloldali, liberális és munkáspártiak pedig azzal, hogy ez "Boris....(nem jut eszembe a neve, londoni fõpolgármester) és Cameron miniszterelnök kampánymûsora volt."
..Persze mindez nem magyarázza, hogy miért úgy volt megcsinálva, hogy tévén élvezhetetlen legyen, kivéve a tûzijátékos nagytotált. Az, hogy a Gettómilliomos rendezõje rendezte...na bumm. Stanley Kubrick (RIP) is csinált rossz filmet, meg majdnem minden rendezõ. ...Gondolom, éppen õ ért rá.
Vagy õt tudták megfizetni a (kínaiéktól kevesebb) pénzükbõl.
..de maradjunk annyiban, amit az egyik (angol) kritikusuk mondott, "Hála Istennek vége, jöhetnek a sportolók, hogy valami érdekeset is lássunk."
(S lõn, félórája megjött a elsõ magyar érem!)
zampano 2012 júl. 28. - 17:17:10
(156/2304)
"Hosszú volt a megnyitó, és nagyon sok blokk hosszú, és unalmas volt "

Te is túl hosszú vagy és kurvára unalmas.
zampano 2012 júl. 28. - 17:14:12
(155/2304)
Kicsit el vagy tájolva: egy 48 kilós nõt (hiába dzsúdós) egy nem túl edzett, 70 kilós férfi is simán lever, ha a verekedés szabályai nincsenek elõre rögzítve. Márpedig ez a valós élethelyzet.
4/10
-greghouse- 2012 júl. 28. - 17:08:12 4/10
(154/2304)
..ez nem csak az én elméletem, több rendõrségi szakértõé is. Elég hosszú ideig éltem Pécsett, sõt, egy barátom azon a környéken lakott, ismerem. Ha téged egy (!) férfi megtámad, még ha kése is van, elég nehezen tudna elvonszolni a Balokányig, jó fél kilométer, és közben át kell menni a széles-fényes Zsolnai úton ami a városba bevezetõ 6-os út folytatása, aligha néptelen ilyenkor. Magától meg nyilván nem a bokros-fás-eldugott Balokány felé futott volna a csaj, merthogy nem kell ahhoz rendõrségi alkalmazottnak lenni, hogy tudjad, ilyenkor minél népesebb, kivilágítottabb hely felé menekülsz, és zajt csapsz. Ha Józsefvárosban megtámadnak, nem a bokrok közé szaladsz, hanem a körút felé. Egyetlen, bedrogozott férfitól fél kilométeren át biztos, hogy el tud szabadulni. P.L. nyilván vállalta, hogy elviszi a balhét, cserébe békén hagyják majd a börtönben. A társainak a priuszuk miatt több veszítenivalójuk lehetett, és a rendõrség viszont nagyon gyorsan akart produkálni valamit (Pintér:"nagyon gyorsan le fogjuk ezt a nyomozást zárni, megtaláljuk a tettest vagy tetteseket, és gyors alatt itt nem hónapokat de nem is heteket értek.") De ez ellen már nem lehet mit tenni. (Hallgassa P.L.-t ki Csernoviczki Éva...)
olahmiki1959 2012 júl. 28. - 17:05:59
(153/2304)
Hosszú volt a megnyitó, és nagyon sok blokk hosszú, és unalmas volt benne, az ipari forradalom ilyen bõségben való bemutatása nem egy olimpiai megnyitó keretei közé való.
A királynõ, - minden tiszteletem az övé, - legalább EGYSZER elmosolyodhatott volna, ha már megtisztelte a jelenlétével a megnyitót. Amikor megjelent, a közönség õrjöngött, tapsolt, éljenzett, mert imádják, õ pedig látható unalommal az arcán állt a reflektorok fényében, mosolytalanul, integetés nélkül vette tudomásul az ovációt.
Nem értem, hogy miért.
Az udvari protokoll nem engedélyez õfelségének egy emberi megnyilvánulást? Mereven, a körmét piszkálgatva üldögélte végig a ceremóniát.

Tolerancia... Az egész ünnepség mintha ennek a jegyében telt volna el.
Danny Boyle - érzésem szerint - úgy rendezte meg a megnyitót, mintha még mindig a "Gettómilliomos" filmforgatásának a szellemiségében töltené a mindennapjait.
Az ipari forradalom kivételével, - a gyarmati idõket szemérmesen kihagyták persze, pedig a Brit Birodalom mondjuk Indiában és Afrikában csinált néhány "érdekes" dolgot, khm - az összes jelenet tele volt nagyon kedves, fekete, barna, csokoládészínû, sárgásbarna árnyalatú fiatalokkal.
A londoni metróban két helyes színesbõrû fiatal egymásra találásakor elmosolyodtam, akkor viszont felszisszentem, amikor az angol család mindennapjainak bemutatásakor megy haza a fehér nõ, nyitja az ajtót, mögötte ballag a mobilozó fekete gyermeke, az angol családi ház pedig tele van barnabõrû családtagokkal.
Átlagos angol család... Aha...

Nem nagyon értem, hogy Nagy Britannia miért esett át a ló másik oldalára. Ilyen átlátszó módon akarnak jó pontokat szerezni a világ elõtt, vagy miért?

A brit történelembõl hol voltak az írek, a skótok, a walesiek?
Nagyon hatásos lett volna egy népviseletbe öltözött skót dudás zenekar felvonulása, vagy például Michael Flatley társulatának fergeteges, az ilyen alkalmakhoz tökéletesen illõ szuperlátványos, és lélegzetelállító produkciója.
A következõ kb. 80 évben nem valószínû, hogy ismét London rendezheti meg az olimpiát. Miért nem használták ki ezt a páratlan lehetõséget?

Hol volt Sting, aki ténylegesen sokat tett a brazíliai esõerdõk megmentéséért?

Miért nem énekelhetett a megnyitón a csodálatos hangú, bár meglehetõsen retardált külsejû Susan Boyle? Ha már ugye tolerancia?!

A pekingi megnyitó olyan magasra tette a mércét, hogy nem lehet, és talán nem is kell a többi olimpiai megnyitót összehasonlítani vele. Az olyan szervezett, olyan látványos, olyan ötletesen pergõ, fényárban és színorgiában bõvelkedõ csoda volt, annyira látszott, hogy ki akartak tenni magukért, hogy a többi ország ha megfeszül sem tud még csak hasonlót sem produkálni.

A két kommentátor szerintem idõnként túl sokat beszélt, egy-egy zenei produkció legalább elsõ néhány hangjánál elhallgathattak volna, rengeteg abszolút felesleges információt közöltek a nézõkkel, viszont ami fontos lett volna, azt nagyon sokszor elhallgatták.

A kis csendes-óceáni szigetek, vagy a térképen sem található afrikai tagállamok versenyzõinek felvonulásakor mindent elmondtak a tök ismeretlen atlétákról, röpködtek a megjegyezhetetlen nevek tucatjai, azt viszont nem mondták el, hogy az adott ország egyáltalán hol van a térképen, merrefelé kell keresgélni.
Én útleírásokat gyûjtök, eléggé tájékozott vagyok földrajzi dolgokban, itt volt olyan ország, amelynek még a nevét sem hallottam soha életemben. Ebben kellett volna hogy segítsenek nekünk a kommentátorok.
Gundi mint tudósító, hozta a megszokott színvonalat, õt ismerjük, szeretjük, a másik pasi idõnként "sok" volt, belõle kevesebb több lett volna.

A magyar küldöttségbõl nem tudom mennyit láttatok, én azt vettem észre, hogy alig mutatták õket, Togo, vagy a Virgin Island 6-7 sportolóját sokkal tovább lehetett látni. Hogy miért?...
Csodálkoztam volna, hogyha rossz szájíz nélkül meg tudtuk volna úszni a bemutatót.

A magyar sportolók ruhájáról nem tudom, mit gondoljak.
A lányok kosztümje egy kevés szódával, de elment, - ahogy mondani szokták, - a srácok fekete nadrágja, fehér felsõvel viszont úgy nézett ki, mintha a fõvárosi kerthelyiségek pincérei készülnének a Népligetben egy futóversenyre, amikor az a feladat, hogy a kezükben vitt tálcákon lévõ kitöltött poharakból minél kevesebb folyadék ömöljön ki.

Ha 4 év alatt nálunk csak ilyen jellegtelen ruhákat sikerül megtervezni és elkészíteni, akkor válasszák ki az eddigi olimpiák ruhái közül a legjobbat, és azt varrják meg a versenyzõkre. Nem kell mindig újat kitalálni, pláne akkor nem, ha ilyen gyengére sikerül a végeredmény.

Összességében a megnyitó ünnepség nem volt túl rossz, de sokkal jobb is lehetett volna, ha a blokkokat rövidebbre veszik, és ha nem lett volna annyira érezhetõ a rendezõ erõlködése a tolerancia témáját illetõen.
Az egész mûsorban nem láttam egyetlen egy magas, szõke angolt sem...

Csak magamat tudom ismételni, amikor ezek után - jobb híján - azt mondom, hogy: Hajrá magyarok!
Bruce94 2012 júl. 28. - 17:04:27
(152/2304)
Fantasztikus meccs volt!
4/10
-greghouse- 2012 júl. 28. - 16:58:13 4/10
(151/2304)
ÉS MEGVAAAAAN!!!!!!
SZÉP VOLT ÉVA!!!!
A nyolcadik dzsudós érmünk olimpiákon, és a legelsõ nõi dzsúdós, és Londonban az elsõ érem!

Csak azt mondom én, ugyan, csak úgy viccbõl, zárják már össze kicsit Csernoviczki Évát Péntek drogosc.ny Lacával egy cellába. Öt perc múlva Éva kisétálna, P.L.-t meg kiskanállal kaparnák össze, és a hordágyon könyörögne, higyjék el, véletlen baleset volt, azért tört össze minden csontja.......Tudom hogy nem lehet, de olyan jó elképzelni!

Szép volt Éva, gratulálunk!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
offtopic
vénasszonyok -nyara 2012 júl. 28. - 16:52:22
(150/2304)
https://mail.google.com/mail/?hl=hu&shva=1#inbox/138be913d4852324

Vannak ilyen elméletek is sz ügyrõl. Ki tudja?
4/10
-greghouse- 2012 júl. 28. - 16:47:09 4/10
(149/2304)
...igen, más az utca, én is tudom. A bokszolók nyilván nem öv alatti rúgásokra számítanak....de olyan jó elgondolni. Másrészt P. Laca nem is volt annyira kigyúrt, legfeljebb egy kés lehetett nála (meg vagy két bûntárs meg egy autó, akikrõl igyekeznek a zsaruk elfelejtkezni, mert egyedül nem tudta volna a Balokányig ráncigálni a nõt), de a dzsudóban azért vannak olyan teljesen szabályos fogások, amitõl a kanc...ny összesz*ta volna magát. Ráadásul a kan be volt drogozva, tehát a reflexei egy tébécés csigáéhoz hasonlíthattak, szerintem esélye nem lett volna Évával szemben akkor sem, ha a csaj minden szabályt betart. Kigyúrva sem volt olyan nagyon a srác, és nem hiszem, hogy ismerte azokat az alapokat amiket Éva nyolcéves korában már tudott, nevezetesen úgy esni, hogy ne törjön össze minden porcikád, stb.
4/10
-greghouse- 2012 júl. 28. - 16:40:15 4/10
(148/2304)
Idõközben szerencsére kiderült, hogy nem 8., hanem a bronzért fog harcolni! Tehát minimum 4.
Nem tudok szabadulni a gondolattól, hogy törné centis darabokra Péntek László csontjait (csak önvédelembõl, mert sportember egyébként nem használja a speciális tudását), ha P. László csak a vállára tenné a kezét.
Szép volt Éva eddig is, hátha lesz egy bronz. (Kramer kontra Kramert néztem, nem tudom, lehet, hogy már lezajlott...)
Bruce94 2012 júl. 28. - 16:21:41
(147/2304)
Horváth Mariann
Dobozostej 2012 júl. 28. - 16:02:11
(146/2304)
Sziasztok!
Tudna valaki abban segíteni,hogy a Mohamed Aida vívását a koreaival,ki közvetítette?Ki volt a kommentátornõ?Fontos lenne,fogadtunk!:)
vénasszonyok -nyara 2012 júl. 28. - 14:30:01
(145/2304)
Más a sport és más az utca. Sajnos egy ilyen kigyúrt kanc...nnyal nem valószínû, hogy elbírt volna egy törékeny nõ, bármilyen ügyes.
Az, hogy a 8. helyen végzett, a normális gondolkodású emberek szemében igen csak értékelendõ. Az elsõ 10 mind hasonló klasszis és sok apró tényezõtõl függ, ki lesz a gyõztes.
Wichmann Tamás-nak (aki akkor a világ legjobbja volt 1000 méteren) elég volt a vereséghez, hogy nem megfelelõ irányú szél fújt ahhoz képest, hogy melyik oldalon térdelt.