vénasszonyok -nyara 2012 aug. 03. - 23:09:34
(684/2304)
Ez a rettentõ nagy tévedés. Sok sportágban akár egy európa bajnokság, vagy egy világkupa futam az alpesi síben
nem egyszer több klasszist vonultat fel, mint az Olimpia, mivel ott országonként van limitálva a résztvevõk száma (azaz sok világklasszis otthon marad viszont felsõ-Volta odaküldheti az úszni alig tudó úszóját)
mégis minden sportember álma az OLIMPIA, mert valamiért mégis több, mint egy sportverseny. És ehhez kapcsolódik, hogy itt egy igazi sportember elsõsorban a nemzetét képviseli, érte küzd.
Dunna Donna 2012 aug. 03. - 23:09:05
(683/2304)
Azért ki ne borulj!:-) Szerintem inkább izgalmas .
zampano 2012 aug. 03. - 23:03:27
(682/2304)
Nemcsak az olimpián, hanem bármilyen világversenyen is az országot képviseled - formálisan, a szavak szintjén. Valójában mindig magad képviseled, te akarsz nyerni, te akarsz eredményeket elérni stb. Amikor küzdesz nincs olyan, hogy sima mezei küzdelem, meg olimpiai küzdelem. A küzdelem, az küzdelem.
Dunna Donna 2012 aug. 03. - 23:02:41
(681/2304)
Én meg a kajak-kenu különítményt várom, de nagyon :-)
vénasszonyok -nyara 2012 aug. 03. - 22:59:31
(680/2304)
A lelkivilágod tökéletesen passzol a nicknevedhez. Nem irigylem a Gelsominádat.
Ha annyira csak a saját dicsõségükért küzdenek a sportolóink, akkor vajon miért érzékenyülnek el, amikor a Himnuszt játsszák a tiszteletükre?
zampano 2012 aug. 03. - 22:59:20
(679/2304)
Mit is nem tudok értelmezni??
Ha egyéni sportról van szó (eddig arról beszéltünk Gyurta kapcsán), akkor számomra az a hiteles személy, aki azt mondja, hogy "ÉN akarok a legjobb lenni, ÉN akarok a dobogó legtetejére kerülni, ÉN akarom leverni a világot", na ez a valódi zsigeri motiváció, nem a hablatyolás a képviseltrõl meg a hátoncipelésról. Ezek csupán érzelgõs maszlagok, a média etetésére valók.
offtopic
kõmacska 2012 aug. 03. - 22:57:15
(678/2304)
A mennyiség átcsap minõségbe. Ha elmegyek egy mezei futóversenyre - magamért küzdök. Ha elmegyek egy olimpiára - az országot képviselem. Ha rímeket faragok - magamért teszem. De József Attila már azt írta, egész népemet fogom tanítani; és Petõfi és Ady hasonlóan érzett, és Kölcsey az egész népért írta meg a Hymnust. Van egy szint, ahol jogosan érezheted magad mások képviselõjének, és átérzed ennek a felelõsségét is. Ami teher is persze, egy kicsit, valamennyire. De inkább csak a lélek kiterjedése.
Ezüstliliom 2012 aug. 03. - 22:53:03
(677/2304)
Szerintem meg inkább csak a saját nevedben beszélj! Lehet, hogy nehéz elhinni, de van, akinek fontos, hogy milyen színekben indul egy versenyen.
zampano 2012 aug. 03. - 22:44:34
(676/2304)
Nem arra hajtanak. A saját dicsõségükért küzdenek. Ez lenne az õszinte álláspont. Hogy milyen ország színeiben, mellékes.
zampano 2012 aug. 03. - 22:39:59
(675/2304)
FORMÁLISAN valóban Mo.-ot képviseli, de ez a puszta tényen kívül nem jelent semmit, és én nem is ezt vitattam, hanem a "15 millió magyart cipeltem hátamon a döntõben" mondatot találtam egy kissé színpadiasnak.
zampano 2012 aug. 03. - 22:33:38
(674/2304)
Ez egy valóban népszerûtlen álláspont.
zampano 2012 aug. 03. - 22:32:38
(673/2304)
Nem látok a fejébe, de vajon miért is nehéz elhinni, hogy a sportolókat keményen tréningzik a médiaképes megjelenésre, szimpatikus megnyilvánulásokra? Végülis egyes sportágak finanszírozásáról is szó van: több szimpatikus és eredményes arc, több lovettát jelent.
offtopic
kõmacska 2012 aug. 03. - 22:18:17
(672/2304)
1. ebben semmi szerénység sem volt
2. az olimpiákon az érmeket ORSZÁGOK szerint szokás összeszámolni. Norvégia nyert ennyit, Magyarország meg amannyit. Egyébként minden személy alkalmas arra, hogy rajta keresztül egy egész közösséget megítéljenek. Mert "Belõle nõttem én, mint fatörzsbõl gyönge ága" (Radnóti) Pláne, ha az a személy kiemelkedõ, feltûnõ teljesítményt nyújt; pláne, ha az olimpián HIVATALOSAN IS MAGYARORSZÁGOT KÉPVISELI - akkor õ magától miért ne mondhatná, hogy az egész magyarságot képviseli? Ebben semmi különös nincs. Én is erre gondoltam volna Gyurta Dani helyében; és szerintem minden sportolónak ugyanez jut az eszébe. A Sorstalanságban Citrom Bandi azzal lelkesíti Köves Gyurit, hogy gyere, mutassuk meg ezeknek a németeknek, hogy milyenek a pesti srácok! Auschwitzban Citrom Bandi Pestet képviselte, ez számára normális hozzáállás volt - és szerintem tényleg az is. Vagy amikor Zola azt mondja: "Bûne a koré, mely szülte õt" - akkor is arra gondol, hogy az egyénre erõsen hat a közösség; ezért az egyén alapján egy egész kort meg lehet ismerni és ítélni.
Ezüstliliom 2012 aug. 03. - 21:59:00
(671/2304)
Ez tényleg megérne egy filmet.
talec 2012 aug. 03. - 21:55:57
(670/2304)
Szerintem kicsit csalódottak lehetnek az ausztrálok. Egy aranyat úsztak össze "csak", nem ezt szoktuk meg tõlük. Mivel õk aztán tényleg úszónemzet, nem ismeretlen közeg a víz náluk. Ezért gondolom, hogy csalódottak, bár nyertek több ezüstöt, bronzot mégis elõzzük õket az éremtáblán. Az összes sportágat nézve. A magyar úszást a 2012-es olimpián Gyurta Dani mentette meg.

Én is azok közé tartozom, akik felteszik a kérdést, hogy a debreceni úszó Eb jó ötlet volt-e? Jó szervezés volt, remek eredmények születtek. De nem volt-e korai a remek forma? A helyi közönség elvárása miatt sokan 110%-ot úsztak az olimpia elõtt. Jelen volt a politika is, nagyon meg kellett felelni, mert onnan jön a pénz. Ott ült Orbán Viktor, mellette a szakmai rész, Gyárfás, valamint Kósa Lajos, mint az Eb egyik atyja, mert gyorsan kellett beugróként szervezni, cselekedni. Szóval nagyon nagy volt az elvárás. A fõpróba kiváló volt. De én itt az olimpián többet vártam. A lányoktól is. Cseh Laci pedig rögtön az elején egy taktikai hibával nyitott, kihatott a késõbbiekre, de benne mégsem csalódtam. Mert egy rettenetesen erõs mezõnyben oda tud érni a dobogóra. Még mindig világklasszis. Vannak olyanok viszont, akik nagyon gyengén szerepeltek. Lehet, az Eb-nek ehhez semmi köze, és a sajtó nem nagyon fog kritikákat megfogalmazni, de én többet vártam mégis, mert másként lett beharangozva az úszás.
Dunna Donna 2012 aug. 03. - 21:48:12
(669/2304)
Azért a férfi pólósaink biztosabban is gyõzhettek volna a románokkal szemben.
Ez még azért mindig nem a csúcsformájuk.

Cseh Laci azért nagy volt, éljen !
Ezüstliliom 2012 aug. 03. - 21:46:02
(668/2304)
Ízléseken nincs is mit kommentálni. Arról nem is beszélve, hogy méltánytalannak tartom a foci nagy népszerûségét a többi sporttal szemben.
zampano 2012 aug. 03. - 21:42:30
(667/2304)
A sportolók valójában egoista és kissé nárcisztikus alkatok, persze az ország, különösen egy kis ország elvárja az ilyenkor kötelezõ "nagy szavakat", továbbá a szimpatikusnak gondolt tulajdonságokat, attitûdöket: alázatot, szerénységet stb. DE mire legyen valaki szerény, amikor megnyert egy olimpiai számot, baszki???? És elég vicces azt mondani, hogy "15 millió magyart cipelt a hátán a döntõbe", ennek semmi értelme, és még érzelmileg sem indokolható, mert õ akart nyerni: az õ munkája, az õ tehetsége, az õ kitartása van benne, és slussz. Nem az országért úszott, hanem önmagáért.
Ezüstliliom 2012 aug. 03. - 21:40:48
(666/2304)
Oké, a zsebretett kezet megértettem: amerikai (bunkó) szokás. És az, hogy felteszi a lábát a dobogóra? Nekem ez jobban szemet szúrt a kezénél.
offtopic
kõmacska 2012 aug. 03. - 21:37:52
(665/2304)
Ezen a cikken annyira röhögtem, hogy meg kellett néznem, ki mûveli ilyen magas fokon az önégetést.