Ezüstliliom 2012 aug. 04. - 11:08:51
(724/2304)
Így van. És rá is férne a jó példa a fiatalok jórészére...
Ezüstliliom 2012 aug. 04. - 11:02:25
(723/2304)
Én nem értem, hogy ezt a Bochkort valaki miért nem rugdossa már meg? Annyi ilyen bunkó megnyilvánulása volt már, hogy nagyon várom, mikor szakad el valamelyik sértett félnél a cérna. Szivesen be is segítek a verésbe.
BicskaMaxi 2012 aug. 04. - 11:01:29
(722/2304)
Azonkívül ez a fiatalember sok szempontból példaképe lehet sok magyar fiatalnak. Remélem, hogy az is. Örülök, hogy léteznek még ilyen fiatalok. A magam részérõl büszke vagyok rá. A családjának, és fõleg az édesanyjának elismerésem, hogy ilyen fiatal(oka)t nevelt.
offtopic
vénasszonyok -nyara 2012 aug. 04. - 10:55:48
(721/2304)
Valóban a kérdõjel elkerülte a figyelmemet. Elnézést kérek Zsouzs-tól.
Ezüstliliom 2012 aug. 04. - 10:49:53
(720/2304)
" "...miért érzékenyülnek el, amikor a Himnuszt játsszák ..."

A magyar himnusz különösen szomorkás, lelkizõs, deprimáló hatású dal - nem csoda, hogy sírva fakadnak, amikor a tiszteletükre játsszák. Vidámabb himnuszú országok (olaszok, franciák, amcsik) sportolóit nemigen látom sírni (pontosabban nem emlékszem ilyesmire)."

Kezd nekem gyanus lenni, hogy csak ugratsz minket. Ilyet írni meggyõzõdésbõl...:) :/
Ezüstliliom 2012 aug. 04. - 10:46:26
(719/2304)
És megint nem érezted az iróniát...
Ezüstliliom 2012 aug. 04. - 10:43:34
(718/2304)
Szerintem meg épp ott a lényeg, hogy az országnak szerez dicsõséget.
vénasszonyok -nyara 2012 aug. 04. - 10:42:41
(717/2304)
"., igen, és tényleg ki nem "szarja le", hogy az elnyert arany MÁSOLATÁT(!), kinek ajánlja fel ?! Maga a gesztus is, már megbocsi, de az õ nemes lelkét fényezi tovább, ugye?!"

Öröm ilyen jóhiszemû emberek megnyilatkozásait olvasni. Gondolom, ha a barátaidat megajándékozod, vagy ne adj Isten, elmész a temetésükre, a saját nemes lelkedet fényezed.
vénasszonyok -nyara 2012 aug. 04. - 10:39:18
(716/2304)
Van akibõl csak ilyesmi tud kijönni. Bocsi az ország egyik legirritálóbb lénye. És van, aki hallgatja õket, pedig a dumájuk agysorvadást okozhat.

http://www.nemzetisport.hu/london_2012/olimpia-kozlemenyt-adtak-ki-horvath-mariann-korabbi-csapattarsai-2157885
10/10
zsouzs 2012 aug. 04. - 10:36:17 10/10
(715/2304)
"a sportolókat a saját becsvágyuk hajtja, a privát dicsõség elérése a cél. Minden más ezredrangú szempont számukra, ha nem is vallják be õszintén "

Ez itt a lényeg valóban. Köszi, hogy ilyen tömören meg tudtad fogalmazni.., igen, és tényleg ki nem "szarja le", hogy az elnyert arany MÁSOLATÁT(!), kinek ajánlja fel ?! Maga a gesztus is, már megbocsi, de az õ nemes lelkét fényezi tovább, ugye?!

Mellesleg, még Gyurtát megelõzõen, Cameron van der Burgh is /a 100 m. mellúszás gyõzelme után/, rögtön Alexander Dale Oent méltatta.., szóval..
Ezüstliliom 2012 aug. 04. - 10:34:48
(714/2304)
Ez csak egy sportoló véleménye, a Tied. De ez nem jelenti azt, hogy mindegyik így gondolkodik. Én nem sportoltam soha versenyszerûen, de másban kijutottam világméretû versenyekre, és állíthatom, hogy attól "dagadt a mellünk", hogy Magyarországot képviseljük és a hazánknak szerzünk a gyõzelemmel dicsõséget. Igen, büszkék voltunk magunkra, de külföldön nem azt látják, hogy XY Dorozsmáról elsõ lett, hanem hogy "az a magyar". És amikor odajönnek gratulálni, akkor nem csak Nekem szól, hanem a hazámnak is.
4/10
-greghouse- 2012 aug. 04. - 10:34:02 4/10
(713/2304)
Pfu...méghogy rasszizmus! Itt van a rasszizmus. A hosszútávfutóknál elöl csak feketék futhatnak, hátul a fehéreknek kell kullogniuk.....:-)
Ezüstliliom 2012 aug. 04. - 10:23:26
(712/2304)
Kedves Jani! Miért nem használod a "válasz" linket? Akkor tudnám, hogy az én hozzászólásomra válaszolsz.

Amúgy nem értek egyet. Pont az a lényeg, hogy nem válogat, hanem a hazáját szeretné képviselni. Van ám ilyen is. És ezt nem azért írom, mert buzog bennem a túlzott hazafiasság, mint mostanában oly sok emberben, hanem mert tényleg van ilyen. Furcsa és szomorú, hogy ezt bizonygatni kell.
_goldie_ 2012 aug. 04. - 10:21:12
(711/2304)
like! nekem tetszett amit írtál :)
"az ország büszke lehet rám mert ÉN képviseltem és ezzel dicsõséget szereztem nekik"
egoizmus nélkül nem megy..milyen igaz
Ezüstliliom 2012 aug. 04. - 10:17:47
(710/2304)
Persze, hogy van. Besokaltam tõle. Állandóan ezt akarják lenyomni a torkomon mindenhol. Ha ugyanannyit közvetítenének focimeccseket, mint kézit vagy lovaglást vagy lövészetet stb., akkor nem utálnám most sem. Na ennyit a változatosságról.
offtopic
_goldie_ 2012 aug. 04. - 10:14:11
(709/2304)
érzelmet vált ki belõled
látod mégsem közömbös :D
10/10
zsouzs 2012 aug. 04. - 10:11:51 10/10
(708/2304)
Kicsit konkrétabban, a tegnap esti atlétikát közvetítõtõl áll a szõr a hátamon!!! Rettenetes!!!! Miért küldték ki ezt a pasit?????????? Éppen mindig másról beszél, éppen nem tudja, ja tévedtem, most nem láttam.., Nincs egy rendes, hozzáértõ az atlétikához is értõ riportere az mtv-nek ???? A sportolók igyekeznek méltón képviselni az országot, de ami a királyi tv-n zajlik olykor közvetítés gyanánt, az szégyen.
jani-wan 2012 aug. 04. - 09:43:31
(707/2304)
Olimpia
-------
Mint korábbi sportoló (több mint 20 év) hozzászólnék ehhez a heves vitához hogy a sportolók miért is küzdenek.
Valószínûleg nem lesz népszerû, de ez az igazság.

Elõször az egyéni sporttal kezdeném.
Mindenki magáért küzd. Mindenki magáért dolgozik. Ez csak így lehetséges. Ahhoz a sok munkához szükséges erõt mindenki saját magából meríti, és ennek jutalma is õt illeti.

A csapatsportban mindenki küzd saját magáért, mindenki küzd a csapatért.
De csapatsportban az egyénnek néha áldozatot kell hoznia a csapatért, például leül a kispadra, vagy kevesebbet játszik, mert igazán az számít ami a mez elejére van írva, és nem az ami a hátára.
De ha a csapat ezáltal jobb eredményt ér el annak az egyén is ugyanúgy részese, mintha nem kellett volna lemondania az egyéni szereplésrõl.
A sportoló függ a csapattól, a csapat függ a sportolótól. Egy mindenkiért, mindenki a csapatért.

Sovngrande írja hogy
"... Viszont az, hogy 10 millió embernek szerezzek örömet azzal, hogy elhozom az aranyat. <- na ez motiváció."

Nem az. Túl elvont. Elvont dolgokért nehéz küzdeni. Sokkal könnyebb kézzelfogható dolgokért harcolni.
És ha az ember mindent lecsupaszít akkor egyvalami marad, ami szinte minden embernek a legfontosabb, de egy sportolónál ez hatványozottan érvényes.
Az EGO.
Minden ebbõl eredeztethetõ.
Nem az ország lesz olimpiai bajnok hanem ÉN.
Nem az országnak nyerek érmet hanem MAGAMNAK.
És az ország büszke lehet rám mert ÉN képviseltem és ezzel dicsõséget szereztem nekik.

"akkor Gyurta a következõ napokban befogja jelenteni a visszavonulását, hiszen bebizonyította magának, hogy mekkora király. Nincs értelme tovább a fárasztó edzéseknek, elérte a csúcsot."

Ez nem így mûködik. Ha valaki nagyon jó valamiben, márpedig most olimpiai bajnokokról, olimpiai résztvevõkrõl beszélünk, az csak úgy lehetséges ha a sportoló embertelenül nagy munkát fektet bele. Viszont egy ilyen szintû teljesítményhez szükséges munkamennyiséget nem képes senki sem beletenni úgy hogy ne szeretné amit csinál. Egyszerûen képtelenség, mert a végén mindig csak a szíve viszi elõre az embert.
És ez itt a lényeg. Mert ha amit csinálok teljes szívvel-lélekkel csinálom mert szeretem csinálni, akkor nem fogom abbahagyni bármilyen magasra jussak is.
Amikor ez a szeretet már nem elég a szükséges teljesítmény eléréséhez, akkor sem hagyom abba, csak az élsportból hobbi lesz, amihez elég a kevesebb munkamennyiség befektetése.
De csak akkor hagyom abba ha rá vagyok kényszerítve.

Kõmacska írja:
"az olimpiákon az érmeket ORSZÁGOK szerint szokás összeszámolni. Norvégia nyert ennyit, Magyarország meg amannyit"

Nos ez nem így van.
Két dolgot szét kell választani.
1. kiért küzd a sportoló
2. kit képvisel a sportoló
A világversenyeken az országok sportolói nyerik az érmeket az országuk képviseletében saját maguknak.
Tehát ez helyesen Magyarország (sportolói) 1 arany 2 ezüst 3 bronz.

Mint mondtam az elején, nem lesz népszerû ez az írásom, de az igazság sokszor nem az, mert illúzió romboló, és ebben az esetben elveszi az emberektõl azt az érzést hogy valamilyen módon részesei lehetnek valaki más sikerének.
Mert az az Õ sikerük.
Mi nézõk semmit nem tettünk ennek elérése érdekében.
Ennek ellenére mégis részesei lehetünk és vagyunk a sikereknek és kudarcoknak valamilyen módon, mert ezek a sportolók, akik ugyan saját magukért küzdenek, de egy egész országot képviselnek, amikor felveszik a MAGYARORSZÁG feliratú mezt.

Végezetül pedig a képmutató, sablonos nyilatkozatokat meg kell tanulni, mert ezt várják el az emberek. Ilyen a világ.
Nem beszélve arról hogy külföldön az ország "képviselõin" keresztül ítélik meg az egész országot, tehát ennek megfelelõen kell viselkedni.
Gyurta Dani egyetlen embert sem cipelt a hátán, de ezt kell mondani.
jani-wan 2012 aug. 04. - 09:37:44
(706/2304)
"Lehet, hogy nehéz elhinni, de van, akinek fontos, hogy milyen színekben indul egy versenyen."

Addig amíg a színek közül választhat. Ha ezt nem teheti meg akkor már nem is olyan fontos.
10/10
SÜNDÖG 2012 aug. 04. - 09:28:53 10/10 Előzmény Ezüstliliom
(705/2304)
Csak van valami oka,hogy így van... :)

De ne keverjük a dolgokat : Az olimpia az egy dolog,magyar foci csapatok nemzetközi kupaszereplése pedig egy másik !!

Az egyik nézése nem zárja ki a másikét,sõt direkt jól jön egy kis változatosság,nekem biztosan... :D