Téma: Prometheus

6/10
Carolin80 2012 jún. 18. - 23:57:19 6/10 Előzmény lv 426
(1013/2133)
Fogalmad sincs mi az a rasszizmus. De azért nyomod. Még nyomokban sem volt benne az. Semmiféle antropólógiai elõítélet nem volt a mondandóban csak a filmrõl van szó. Mondjuk ahogy eddig téged láttalak sok értelme nincs magyarázni mert magad se tudod kinek mit írjál néha.:) Teljesen helytálló Béka meglátása, pedig nem mindig értek egyet vele. De valóban szürreális és következetlen karakterek lettek felvonultatva. Egy Milliárdos, vagy billiárdos ( mert amerikában a billiárd matematikailag európában milliárdnak felel meg de most ebbe ne menjünk bele.) költségvetésû kutatás jellegû ûrutazásnál a személyzetet is maximálisan a személyes értékeik , tudásuk , kompetenciáik alapján válasszák ki. A Két vigyorgó fogyatékos 20 évnél nem sokkal idõsebb Beavis and Butthead klón pilóták már már a mûfaj parodikus határait súrolják. Egyébként mikor a film készült 27-28 évesek voltak mielõtt utána jár valaki. Ó Igen õk lehettek a legalkalmasabbak tuti, fõleg a félkettyós kapitány mellett.
Teljesen beleillett a film dramaturgiájába mikor a legnagyobb örömmel széles mosollyal mentek vigyorogva a halálba a hülye gyerekek. Na ilyen burleszk szerû támadó triót nyomokban sem láttunk az Alienekben. Hála ég...:))) A Díszjapcsi valóban kötelezõ díszlet volt. Multikulturális ûrhajó nah. (És ez nem rasszizmus te gyógyegér:)) A tetkós geológus a jedi kard gyakorlós golyóival is ott volt a szeren. Jobban járt volna az öreg Weyland ha a legénység felét kicseréli és helyettük az A-Team -et alkalmazza. Bár nagyjából azoknak a lebutított változatai mind mind megtalálhatók a hajón...
LCsajszi 2012 jún. 18. - 23:46:36
(1012/2133)
Akkor jöjjenek elõször az érdekességek, melyeket észrevettem a film során.


SPOILER SPOILER SPOILER
1.) A fekete olajhoz hasonló folyadék, akkor kezd beindulni, mikor David robotunk rávilágít a lámpájával, mely enyhe melegedést okoz és onnantól nincs megállás, csak folyik és folyik.
2.) A mennyezeten lévõ freskón lehet látni a hozzánk hasonló emberi alakot meg alatta egy állatot. Az állat szintén szerepel a Földön megtalált barlangrajzon, a csillagtérkép alatt, melyre egy emberszerû mutogat.
3.) Van egy falfestmény a mi kedvenc Alienünkrõl, de ezt mindenki más is észrevette. Ezt csak azért közöltem, mert az érdekesség kategóriába tartozik.
4.) David androidunk talál egy olyan anyagot az egyik falon, amely késõbb az Alienek testváladékára lesz jellemzõ. Aki emlékszik, hogy az ujjaival játszadozik vele.
5.) Számomra ez volt a legérdekesebb az egész filmben, a szikla vagy a piramisos épület tetején, mikor tombolva érkezik a vihar, egy pillanatra mutatnak egy fejet, amely pont ugyanúgy néz ki, mint az Alien 4-ben szereplõ szörnyre, amelyet a Királynõ szüléssel hozott a világra.
LCsajszi 2012 jún. 18. - 23:30:58
(1011/2133)
Amikor elõször láttam a filmet, akkor az érzésem olyan kettõ között volt, nagyon jó sci-fi, de kis csalódás is, a film végén iszonyú tempóval belegyorsítottak, mikor olyan szépen és lassan indult, amiatt nem tetszett annyira a film. Mivel másnak is ígértem a filmet, ezért megnéztem még egyszer, furán hangzik, de a filmet már nem közepesre, hanem többre értékelem.

A film elsõ megnézése óta végigolvastam mind a több, mint ezer hozzászólást és úgy gondoltam, hogy mikor megnézem másodszorra, akkor alaposan megfigyelem az egész filmet, hogy a mindenki által feltett kérdésekre választ tudjak adni magamnak és másoknak is. Úgy érzem sikerült, persze az én szemszögembõl nézve, mert biztos lesz, aki nem ért velem egyet.

Elsõsorban az érdekes észrevételeimet sorolnám föl, utána rátérnék a válaszokra, hogy ez miért volt, az miért történt, stb.
2/10
offtopic
Segítõ Béka 2012 jún. 18. - 22:11:32 2/10 Előzmény lv 426
(1010/2133)
és hol van az megírva, hogy a rasszista az alapól ostoba?
amúgy nem vagyok az, de a vegyesházasságot ki nem állhatom, ami nem rasszizmus, mindent a maga helyén kell kezelni, mindenki a saját fajtájával, ez nem a lenézésrõl szól. mert ha szerinted igen, akkor a Hegedûs a háztetõn zsidó szereplõje is rasszista
2/10
Segítõ Béka 2012 jún. 18. - 22:09:00 2/10 Előzmény Kovács kolléga
(1009/2133)
persze sok a sárga és néger, meg a latin az usában, de én arról beszélek, hogy pont azért rakták be a sárgát, hogy polkorrektek legyenek. a következõ részben lesznek latinok is. borzalmas.
mindenki fiatal, a nyolcadik utasban középkor végén jártak, látszott, hogy a kapitány értelmes, és a legénység is, akik tisztek voltak, persze, a szerelõknek nem kell úri modorban, értelmesen megnyilvánulni, és lám, nem is tették egyik klasszikus Alienben sem 1-2-3-4, nagyon helyesen, én nem errõl beszélek, én arról beszélek, hogy egy tudós, aki egész életét végigolvassa, azon az meglátszik, és nem lesz idióta részeges balf*sz a billiárdasztalnál, vagy hol kínálja itallal button a robotot.
az ûrhajó kapitánya itt botrány, már leírtam miért.
Gatti89 2012 jún. 18. - 20:26:58
(1008/2133)
hmm, akkor ez az elméletem megbukott :) Bár még sok variáció lehet hogyan kerül majd arra a bolygóra az Alien faj :)
Kovács kolléga 2012 jún. 18. - 18:45:55
(1007/2133)
Sok mindenben nincs igazad. A sárga és fekete szereplõk súlya azért növekszik az amerikai filmekben, mert a való világban is egyre több téren õk veszik át a vezetõ szerepet (milyen bõrszíne van a hivatalban lévõ amerikai elnöknek?).
A film fõszereplõi egyáltalán nem olyan fiatalok, hiszen szinte mindenki a harmincas-negyvenes éveiben jár. Arról pedig nem beszélek, hogy az abszolút fõhõs rendkívül látványosan szembemegy a hollywoodi átlaggal, hiszen finoman szólva nem úgy néz ki, mint aki egy playmate-válogatásról jön.
Valóban sok a tuskó és bunkó stílusú szereplõ, de ez éppenséggel az eredeti Alien-széria egyik védjegye. Az ûrhajó kapitánya sem lóg ki a sorból (bár az tény, hogy a karaktere elég haloványra lett megírva).
Charlize Theron szerepe viszont tényleg nem volt szerencsés. Sokkal többet ki lehetett volna hozni belõle.
10/10
lv 426 2012 jún. 18. - 18:44:09 10/10
(1006/2133)
Te beszélsz az intellektuális színvonalról??? Már nem azért, de a te hozzászólásod egy kicsit rasszista..
2/10
Segítõ Béka 2012 jún. 18. - 18:37:22 2/10
(1005/2133)
prométeusz spojler! bár úgysem derül ki sok a filmbõl

egy rendezõ intellektuális színvonalát az is megmutatja, milyen szereplõk vannak a filmjében, hogy viselkednek az adott helyzethez képest, milyen egyéniségeket, jellemeket válogat be a filmjébe.
minek raktak bele egy sárgát? ez a polkorrekt etnikai válogatás elcsépelt (ráadásul ez a sárga teljesen úgy néz ki mint egy idegen lény).
és nem szeretem az olyan filmeket sem, ahol csak fiatalok a szereplõk, mert az olyan tinifilm-szerû, és nem vehetõ komolyan se
a néger kapitány jelleme olyan, mint egy kamionsofõrnek, de könyörgöm, ez egy ûrhajó, miért nem vizsgálta meg ridley scott a nagy tengerjáró hajók kapitányainak jellemét? az utasszállító repülõgépek kapitányainak vagy a vadászpilóták jellemét? nevetséges, hogy egy ilyen buta néger legyen egy expedíciós komoly tudományos munkát végzõ ûrhajó kapitánya.
nem volt az expedíció elõtt amúgy pszichikai, pszichológia vizsgálat? akkor a geológus, kinek fizimiskája és viselkedése szintúgy pocsék és a retardált amerikai benyomását kelti, miért õrjöng, mikor lát egy holtestet?
amúgy ezek úgy mennek el 4-5 évre valahová, hogy a szerzõdés aláírása elõtt és után fogalmuk sincs az utazás céljáról? ezek civilek, nem katonák, akkor miért tartanak elõadást nekik az ûrhajón? hogy a nézõk is képbe legyenek, értem, de nem életszerû. az egyik fõszereplõ a jenson button-hasonmás viselkedése is rendkívül idióta. ez doktor? akkor miért olyan primitív? akkor miért nem viselkedik úgy mint egy értelmes ember? életében nem fogott ez 1000 oldalnál többet a kezében. ez már nem az alien vs predator színvonalú film (-nek kéne lennie), könyörgöm. ezt maga ridley scott rendezte, aki az elsõ, klasszikus 1979-es Alient is. vagy az évek során õ is degenerált amerikai lett, akinek egy hiteles szereplõt sem sikerül a vászonra vinnie? kivétel persze az android, David, aki nagyon jól játszik és hiteles, csak kár hogy folyton utalgatnak á, hogy õ nem ember. értem, rágd a számba, köszi.
leveszik a sisakot idegen bolygón, értem, tehát ilyen felelõtlenek a tudományos tisztek.
charlize theron meg úgy viselkedik mint egy szappanoperában, olyan egysejtû a karaktere, mintha õ lenne egy primitív napi sorozatban az intrikus, + egy feketével van (mellesleg charlize is túljátssza a szerepét), egy újabb menõ polkorrektség, de egyszerûen irritálóak ezek az ostoba szereplõk. mint az alien vs. pred-ben, csak ott azért elment, ezt meg klasszikus sci-fikén reklámozzák
a történet tényleg eléggé ostobácska, lesz második része is, mert nem derült ki, miért akarták megölni az emberiséget.
azt hittem nagy szellemi erõfeszítést igényel megérteni a filmet, tévedtem. buta történet
nem értem miért nem rakták a filmbe a TED-es részt.
www.youtube.com/watch?v=3GXYGTHl9pI&feature=related

futószalagon gyártott szemét, ez a prométeusz, szégyen a barbár ridley scottra
mersze a malacok megeszik a tápot, amit eléjük raknak; a malacok, és azok akik soha nem ettek még tápot
még csak azt se tudjuk, valójában õk az emberek teremtõi, egyezik a géntérpékünk. na és? rokon nem lehet, miért következik ebbõl egybõl hogy õk alkottak minket? mert régen is volt úrhajójuk és idejöttek a földre? nem az angolok hozták létre az indiánokat se.
a filmbéli szánalmas tudósoknak se volt erre bizonyítéka, meg is mondták, csak hitték.
futószalagon gyártott szemét, ez a prométeusz, szégyen a barbár ridley scottra
de vannak jó bemutatók is:
www.youtube.com/watch?v=DOOJl5lWNfM

kimaradt egy félóra a filmbõl, ez az a félóra ami nélkülözhetetlen egy épkézláb alkotáshoz. de nincs itt egy apró ellentét?
"A Space Jockeyk elvileg ilyen elet teremto lenyek, amik az eletet viszik szet az univerzumban, sajat magukat felaldozva ezen fekete szmotyi segitsegevel, es inditja be a bolygo evoluciojat."

ez oké.

" a koncepcio szerint Jezus is Space Jockey volt es amikor megoltek akkor dontottek el, hogy megolik az emberiseget"

Jézus szpész dzsoki? de akkor már egész jól voltak/éltek az emberek nem? minek ide dzsoki?
és nem ûnt fel senkinek hogy jézus nem szakállas és hosszúhajú, hanem kopasz és 3x nagyobb az embernél?
mit akart csinálni itt 2000 éve a jézus dzsoki?

egy jó vélemény a filmrõl:
"engem az zavart rohadtul, hogy elméletben ez egy kutatócsapat, milliárd dolláros befektetés, tudósok, minden, ehhez képest egy csapat eltévedt félrészeg nyolcadikos összeszedettségével csinálnak mindent
nem fogok kezet mert rosszkedvû vagyok. ma menjünk be? vagy holnap? á inkább még ma! szerintetek vigyünk fegyvert? á inkább ne. jé itt jó a levegõ, vegyük le a sisakunkat, mind! jé te hoztál keresõdroidokat? nohát, nem találunk ki, de azért nem szólunk senkinek. Jé egy kígyóféle idegen, fogdossuk meg. stb."

ez nem science fiction, csak fiction: a tudomány hiányzik belõle
6/10
Carolin80 2012 jún. 18. - 18:32:22 6/10
(1004/2133)
lehet de akkor már kínodban nevetsz.:))
6/10
Carolin80 2012 jún. 18. - 18:20:37 6/10
(1003/2133)
Nem volt muszáj de ez volt a forgatókönyvben.:) elég lett volna egy rádióüzenet és komplett hadiflotta várta volna õket stb stb. Igazából teljesen mindegy ez történt a filmben és kész.:)
6/10
szinhazimado 2012 jún. 18. - 18:07:36 6/10
(1002/2133)
Muszáj volt magukat feláldozni, mert akkor Alienék a Földre jönnek, elfoglalhatják a földet és elpusztítanak bennünket.
10/10
Meklód fia 2012 jún. 18. - 18:04:34 10/10
(1001/2133)
Kijavítanálak. Spoiler
Az nem királynõ volt ami megjelent a végén (bár ugye minden Alien tenyésztõvé tud válni szükség esetén a Wikipedia szerint). Az Alien az azutáni jelenetben tört ki a földönkívülibõl a mentõkabinban miután Elizabethék elmentek az ûrhajóval. Tehát nem vitték magukkal. De...abból a kõtojásból vihettek amiben benne volt az a zöld lötty.

Csak azt nem értem, minek áldozták fel magukat a végén James kapitányék? Mi van akkor ha a földönkívüli elmegy a Földre? Mit ért volna egyedül? Agyonlõtték volna mint a szar. Meg azt a pár arctámadót is. Max meghalt volna pár ember.
offtopic
_goldie_ 2012 jún. 18. - 16:07:15
(1000/2133)
talán szórakozik, talán nem
várd ki a végét
de figyeld meg
csak ti 2en kaptatok ilyen
valódi mondanivaló nélküli jelet
ez nem véletlen
ha szórakozik
akkor ügyesen teszi
3/10
Keló Scofield 2012 jún. 18. - 15:50:37 3/10
(999/2133)
Nem olvastam vissza, érdemes megnézni?
Gatti89 2012 jún. 18. - 15:16:19
(998/2133)
Szerinte biztos lesz folytatása, nekem tetszett a film én is vártam benne az Alient és a végén végre megjelent a királynõ :) Szerintem amivel elmentek a végén (U alakú ûrhajó) azon elbújhatott ez az Alien és mivel megkeresi a többi õslakost ezért oda elviszi az alient ami valahogy majd egy ûrhajóba kerül az egyik "õslakossal" és menekülés közben majd lezuhan. Én ilyesmi folytatást tudok elképzelni persze több tartalommal :) Jó film volt és szerintem a folytatás is remek lesz.
10/10
Palex 2012 jún. 18. - 14:53:27 10/10
(997/2133)
***SPOILER***
Nyilván azért más a bolygók neve, mert itt is lezuhan ugyan egy "U" ûrhajó, de nem ide száll majd le késõbb a Nostromo, hanem máshol alakul majd ki a végleges Alien, ami miatt valószínû lezuhan majd az másik U alakú az LV-426-on.
Vagy ide jönnek vissza, és "felszedik" az elõ Alient, vagy a másik úrhajó, amivel elrepült a kutató csajszi és a android fej azzal lesz majd feltehetõen összefüggésben a dolog.
Így minden adott egy folytatáshoz, ami még mindig az Alien elõtt játszódna :)

Egyébként továbbra is mondom (korábban már írtam), jó elõzményt írtak ebben a témában könyv formájában, Acéltojás címmel. Úgy gondolom, az minden Alien univerzum rajongónak elnyerné a tetszését, mert szerintem remek sztorival támasztották alá az elképzelést.
5/10
szszsz77 2012 jún. 18. - 10:36:11 5/10
(996/2133)
Elnézést, elírás LV 426 vs. LV 223
5/10
szszsz77 2012 jún. 18. - 10:32:52 5/10 Előzmény crapgame
(995/2133)
Ott a pont!!!

Végre valaki, aki a lényeget találta meg: LV 226 vs LV 426.
Ezt csak egy igazi rajongó fedezi fel és...
Érdemes vitatkozni, de pont ezért zavaros az egész, mert nem mernek még erre sem utalni.
Alapjaiban dönti meg az egész film hovatartozását a "korábbi" részekkel.
poinsettia 2012 jún. 18. - 10:01:44
(994/2133)
Én pedig nagyon mulatságosnak találtam magát a filmet is. Túl sok benne az erõltetett komor pátosz, ami idõnként eléri a kritikus tömegszintet és akkora baromsággá válik, hogy azt már nem lehet kibírni röhögés nélkül.