mariann67 2007 márc. 30. - 17:20:53
(661/9721)
Sziasztok fórumozók!
Sajnos régen jártam a fórumon és a filmben is lemaradtam, szerencsére a nagyfiam felvette a részeket és ma megnéztem az összeset. Hát a "könyvégetõs"résznél majdnem rosszul lettem át kellett pörgetnem ezen a részen mert sikítani tudtam volna látva az emberi butaság megnyilvánulását! Még ha tudom is hogy "jó" lesz a vége, és csak egy film, akkor is nagy hatással van rám. Sully-ról meg már nyilatkozni sem merek mert hihetetlen hogy abban az idõben ilyen férfi is létezhetett! A1800-as évek végén inkább a nõk elnyomása és semmibe vevése volt a jellemzõ. Ma is ritka az ilyen megértõ és figyelmes férfi, sajnos úgy veszem észre hogy egyre ritkább. Én öreg róka vagyok a magam 40 évével ebben a fórumban, de még mindig megdobogtatja a szívemet az ilyen"versmondós" vagy "nyakmosós" jelenet. Látom régen nem került fel kép a fórumra, hát itt egy közös kedvencünkrõl.
10/10
Nannyfan 2007 márc. 30. - 11:37:37 10/10
(660/9721)
Párszor láttam már azt a filmet. :) Nagyon szép történet. :)
Ha jól megnézed, a filmben Jane ruháinak egy része a Quinn doktornõbõl való. :) Akinek van Hallmarkja annak érdemes megnéznie. Nagyon gyakran vetítik. Már vagy ezerszer leadták. :)
10/10
Nannyfan 2007 márc. 30. - 11:32:17 10/10
(659/9721)
Itt a hivatalos sorrend:

3. évad

The Train - Jön a Vonat
Fathers and Sons - Apák és Fiaik
Cattle Drive/Pts 1 and 2 - Csordahajtók 1,2
The Library - A könyvtár
Halloween II - Újra Halloween
A Washington Affair/Pts 1 and 2
Money Troubles
Thanksgiving
Ladies' Night/Pts 1 and 2 - Hölgyek Estéjek 1,2
First Christmas
Indian Agent
The End Of The World
Pike's Peace
Cooper vs. Quinn/Pts 1 and 2
What Is Love?
Things My Father Never Gave Me
Baby Outlaws
Bone Of Contention - Az Õsök Csontjai
The Permanence Of Change
Washita/Pts 1 and 2
Sully's Recovery
Ready Or Not
For Better Or Worse/Pts 1 and 2

Ugyan úgy kavarnak mint eddig. Én mindig írom a helyes sorrendet.
Itt van, hogy hogy adta az M1 és eléjük írtam, hogy hova tartoznak a részek a 3. évadban:

01. Jön a Vonat
02. Apák és Fiaik
11. Hölgyek estéje 1
12. Hölgyek estéje 2
22. Az Õsök Csontjai
03. Csordahajtók 1
04. Csordahajtók 2
06. Újra Halloween
05. A Könyvtár

A Port.hu-na már van fent több rész is, és azok is össze vannak keverve.
Nem emlékszem, hogy Hallmark is így kavarta volna. Ebbõl az idõszakból nem vettem fel részeket így nem tudom. Valaki említette, hogy neki vannak Hallmarkos részei, õ talán meg tudná mondani. :)
Nadera 2007 márc. 30. - 11:28:16
(658/9721)
A tegnapi könyvtáros rész hihetetlenül felbosszantott. Az utóbbi idõben csak akkor voltam a városiakra ilyen mérges amikor Michaela a plasztikai mûtétet végezte azon a férfin és majdnem meghurcolták. Annyira buták. Persze minden rész végén rájönnek hogy kinek van igaza. Tegnap is odamentek a végén. Hát én nem tudtam nekik ilyen könnyen megbocsátani. Olyan dolgokat égettek el ami Michelanak fontos volt. A végén meg azt hiszik mindig, hogy egy kis bûnbocsánat elég és minden el van intézve, el lehet felejteni. Na jó nem folytatom, mert megint mérges leszek.:)
Viszont a versfelolvasás nagyon tetszett:) Annyira zavarba jött Dr. Mike... Szerintem is Sully megpróbálta kicsit felkészíteni õt. Márminthogy ne vegye ennyire idegennek a szexet, hanem próbálja kicsit feloldani az ezzel kapcsolatban való félelmeit.

Jó hétvégét mindenkinek!
creek 2007 márc. 30. - 11:22:08
(657/9721)
Kedves madlen!
Igazság szerint én 3 részt nem láttam ( az elsõ kettõt, meg a hölgyek éjszakája 2részét), ha esetleg ráérsz/ráértek, akkor nagyon megköszönném, hogy mikor az nekem nem számít csak egyszer jó lenne megnézni, mert úgy a teljes az egész sorozat! Amúgy, én a II. kerületben lakom, szóval elég közel hozzátok. Ha esetleg tudsz nekem segíteni, azt nagyon megköszönném! köszönöm a válaszod!
További jókat, Mindenkinek!
10/10
Veva 2007 márc. 30. - 08:27:40 10/10
(656/9721)
Egy olasz honlapon nézegettem az epizódok sorrendjét, s ott a tegnapi könyvtáros rész jóval korábban szerepel, mint a Hölgyek estéje, amelyben Dorothyt mûtötték. Ez azért érdekes, mert tegnap Jake még nagyon is udvarolt neki, holott nem mindegy, hogy kitart-e mellette a mûtét után is, mint Loren vagy nem. (Tudom, hogy késõbb másképp alakul a sorsuk, de a történet üzenete szempontjából szerintem nem mindegy, a mûtét után is ilyen jóban vannak-e, vagy ez egy korábbi rész.)
10/10
Veva 2007 márc. 30. - 07:32:45 10/10
(655/9721)
Madlen, szép volt a vers! Kitõl idézted?
10/10
madlen 2007 márc. 30. - 01:14:04 10/10
(654/9721)
Sajnos, korábban könnyelmû ajánlatot tettem.
Ne haragudj kedves creek, de interneten át csak alkalmanként, 1-1 személynek, 1-1 epizódot lehetne elküldeni, mert nagy munka, és rengeteg idõ. Ehhez a férjem ért, de neki minimális a szabadideje.

Más módon, DVD-n és divX formátumban is csak alkalmanként tudok segíteni, de akinek magánlevélben egyszer már megígértem, azt teljesítem.
Budapesten lakom a XIII. kerületben, és üres DVD-lemezeket kérek a felvételért, semmi mást.
10/10
madlen 2007 márc. 30. - 01:05:21 10/10
(653/9721)
Azt a filmet nem láttam, viszont ma, azaz tegnap felvettünk egy filmet, ami szintén a rabszolgatartó Amerikában játszódik, de megtörtént eset volt.
Ennek a filmnek is Jane Seymour a fõszereplõje, sõt a producere is, a férje pedig szintén szerepel benne. A címe: Fanny Kamble igaz története. Fanny angol színésznõ volt, de férjhez megy egy fiatal, szimpatikus - szerelmes - rabszolgatartó amerikai férfihez. A helyszínen látva nem tudja elviselni, mit mûvelnek a rabszolgákkal, és segít nekik szökdösni, amiért õ is megkapja a magáét, ezért kiábrándul a férjébõl, beleszeret egy orvosba, aki a rabszolgaszöktetés egyik szervezeõje, és akit megölnek, amikor lebukik.
Fanny nagynehezen elválik és körbejárja a világot, mint író-felolvasó, és nagy sikere van.

Jane Seymour a férjével együtt a valóságban is együttérzõ és békeharcos, s úgy tudom, Joe Lando hasonlóképpen.
10/10
madlen 2007 márc. 29. - 23:37:41 10/10
(652/9721)
Persze milyen szép is volna, ha a mai fiatalok - fiúk-lányok vegyesen - értékelnék a verseket, és a szerelmükbe beépítenék, mint most Sully.
Ha a fiúk verseket írnának az imádott lánynak, és/vagy fordítva.
Igaz, ilyenek is vannak, manapság is, sõt, mintha lopakodna vissza a romantika, de maradiság nélkül.
*
Te vagy a fényem, s te a Napom,
mások hozzád csak csillagok
az éltetõ erõt, s a hitet belõled szívom én,
tehozzzád vezet most minden bennem fogant kis remény.
Az idõ fürge ujja, ha int,
lehullanak majd csillagjaim,
s az örök Nap fájdalmas-édes perzselõ tüzében
akarom, hogy gyötrõ-boldogan alkonyomig égjek!
*
Mary2 2007 márc. 29. - 22:35:24
(651/9721)
Én is egyetértek Vevával. Sztem se szenved Sally, és nem akar idõ elõtt semmit Miketól. Segíteni akarja felkészülni arra, amire még nem kész. Annyira tetszik Sally jelleme, nagyon jól ki lett találva. Ilyen férfi valóban kevés létezik. De azt hiszem egyetérthetünk abban, ma is vannak ilyen figyelmes és kedves férfiak.
Annyira más a két jellem, mégis ahogy egymáshoz csiszolódnak, az fenomenális.
Nagyon szép volt a mai rész, bár a lakók butasága engem is bosszantott. De hála Istennek a végére "megvilágosodtak".

Üdv az új fórumosnak! Ezeket a részeket én is most látom elõször, csak a házasságtól láttam a végéig a részeket.
creek 2007 márc. 29. - 22:26:38
(650/9721)
Kedves madlen!
Lenne egy nagy kérdésem, ha jól emlékszem írtad régebben, hogy Te folyamtosan felveszed a részeket,és ha jól értelmeztem, azt is írtad, hogy egy-két részt neten keresztül is el tudsz küldeni, ez még áll? Vagy félreértelmeztem a dolgokat?Ha jól értelmeztem, akkor a segítségedre lenne szükségem!
Remélem, hamarosan írsz.
Henett, szerintem nem fogsz naivnak tûnni, az a lényeg, hogy nézed a filmet:)
Jah, és örülök ,hogy újra beindult a fórum, mert már kezdtem aggódni!
Nannyfan, lenne egy kérdésem, az õsök csontjai címû résznek, hol kellett volna jönnie, vagy mi az igazi sorrend?
Ha valaki tud németül, akkor figyelmébe ajánlom a vox csatorna oldalát, mivel ott is elég sok mindent írnak, és ráadásul adják is, speciel nekünk nincsen ilyen adónk,mivel a drágalátos chello õsz óta lecserélte vmi másra,de akinek van, õt/õket irigylem:)
További jókat Mindenkinek!
10/10
henett 2007 márc. 29. - 21:59:04 10/10
(649/9721)
Igazám köszönöm ezt a szívélyes fogadtatást!
De nagyon írigyellek benneteket, hiszen annyiszor láttátok már! Én most elöször nézem, lehet, hogy ezért kicsit naívnak fogok tûnni.
Igyekszem jönni, hiszen kíváncsi vagyok a véleményetekre!:)
10/10
Nannyfan 2007 márc. 29. - 21:56:44 10/10
(648/9721)
Még valami. Nézte valaki az Ünneprontók Ünnepe c. filmet HBO-n? Jane szerepel benne. Mellékszereplõ, de hatalmasat alakít benne!!!! Ilyen szerepben még nem láttam! Jó látni, hogy van humora! Testvéreim szóltak régebben, hogy benne van a filmben és nem semmi amit mûvel! :))
10/10
Nannyfan 2007 márc. 29. - 21:51:29 10/10
(647/9721)
Örülök, hogy csatlakoztál hozzánk! Gyere gyakran! Kicsit megcsappant a forgalom mostanság, de remélem ez csak átmeneti. :) Így is szép mennyiségû hozzászólást produkáltunk eddig. :)
10/10
Nannyfan 2007 márc. 29. - 21:48:39 10/10
(646/9721)
Ennek a vers dolognak lesz még folytatása. :) Miután már házasok lesznek, a költõ eljön Colorado Sprigs-be. Lesznek érdekes dolgok. Az egy nagyon aranyos epizód. :) Gondolom azzal nem árulok el nagy dolgot, hogy akkor már Michaelának más lesz a véleménye a vers mondanivalóját illetõen. ;)
10/10
Nannyfan 2007 márc. 29. - 21:42:54 10/10
(645/9721)
Nekem ez a rész nem tartozik a kedvenceimhez. Engem mindig elszomorít, amikor a városiak tudatlansága bajt okoz. Az a gond, hogy ilyenkor mindig valami nagy butaságot csinálnak. Régebben ott volt RobertE-ék házvásárlása körüli botrány, most pedig a sátáni könyvek... A tömeg gyorsan felbõszül és már meg is van a baj. Aztán meg jönnek laposkúszásban bocsánatot kérni.
Jake megint hozta a formáját. A többiek legalább megpróbálták leállítani, de az hogy õ dobta a gyufát a rakásra, az azért egy kicsit erõs volt.
Viszont másrészrõl Michaela és Sully kapcsolatát tekintve ez megint egy gyönyörû rész volt. :) Nem semmi ez a pasi. ;)
Rengeteg türelme van Michaelához és tisztában van a félelmeivel. Ilyen férfi nincs is... :)
10/10
henett 2007 márc. 29. - 21:20:34 10/10
(644/9721)
Szia Veva! Veled értek egyet. Már csak akkor is ha Withman oldaláról nézzük is. Persze a Holly Bible felemlegetése is nagyszerû ötlet, hálás jelenet volt. De a jó öreg Walt akkortájt nagy viszhangot keltett, igazi mérföldköve volt a kis amerikai költészetnek. S, bár a fordítója most nem jut eszembe, de így is visszaadta a szabadvers atyjának igazán szabad gondolatait. Mit tesz a költészet! Soha ember nem juthat magától olyan szellemi magaslatokba mint általa. Sokáig vallottam magam inkább regénytípusunak, mint versimádónak, de az ilyen jelenetek gyõznek meg újra és újra a vers hatalmáról!
10/10
henett 2007 márc. 29. - 21:11:07 10/10 Előzmény Nannyfan
(643/9721)
Nagyon köszi a választ! Tehát beszélsz angolul. Én sajna nem eléggé. De nagyon örülök, hogy megosztod velünk az infóidat.:))
Sok mindenben egyetértek veled.
Megpróbáltam teljesen visszaolvasni a fórumot ,több-kevesebb sikerrel, és nagyon lázban tart, azt hiszem új szenvedélyre bukkantam.
Mégegyszer:köszi!:)
10/10
Veva 2007 márc. 29. - 20:15:54 10/10
(642/9721)
Szia, Madlen! Bocs, ha kicsit másképp látom ezt a filmet, de nekem az a benyomásom, hogy Sully nem szenved annyira az önmegtartóztatástól, mint te gondolod. Legalábbis nekem több férfiismerõsöm van, akiknek nem minden gondolatát ez tölti be. Én úgy látom, Sully egész lényét áthatja Michaela szépsége, okossága, bátorsága stb, s ez ugyanúgy boldoggá teszi. A várakozás is lehet nagyon szép, az elkapkodott dolgok meg nem váltják be a hozzájuk fûzött reményeket. Õ látja, hogy a mennyasszonya még nem érett rá, pont most mondta, hogy még nem jött el az az idõ, és lassan, lépésrõl lépésre kell haladniuk. Sokkal jobb lesz neki is, ha mindketten készek lesznek rá. Pont ez a szép Sullyban, hogy ennyire rá tud hangolódni a lányra. Ez a közös versolvasás is ezért volt gyönyörû. Mert Michaelának ez a készületet jelenti. :)))