Téma: Semmelweis

8/10
Pontosanezaz nov. 10. 22:10:50 8/10
(149/149)

Az egy szép gesztus – egyfajta posztumusz-elégtételként a magyar Hősünknek – hogy az igazgató végül bocsánatot kér tőle.

Minden színész jól elvégezte a feladatát (túlzásnak érzem a nemtelen bántásokat: aki kicsit szájzárasan és/vagy nem eléggé dallamosan-manírosan beszélt, annak nyilván az volt az instrukció)

A „váratlan kulcsfordulatot” azért át kellett volna gondolni az intrikus doki beavatkozásának jelentősége kapcsán: még jogász doktorként is bosszantóan alaptalannak tűnik mikrobiológiai realitások szempontjából, hogy attól azonnal mindenki a temetőbe kerül a kórteremből, hogy a lepedőket normál menetben mossák (attól azért nyilván nem lesznek alapban olyan fertőzők, mint a frissen boncoló kezek). Ilyen tragikus eredmény kb. akkor jönne ki, ha a mosás végén az összeset egy dögkútban öblítenék át…

7/10
ptnr4 okt. 25. 13:20:16 7/10
(148/149)
Szerintem egy teljesen nézhető film. Mindig kicsit másképpen állok a magyar filmekhez, mert a színészi előadás mindig kicsit érdekes. Voltak közte nagyon nagyon jók, akik eddig is megmutatták hogy na igen ők tudnak. De a főszereplő csávónk, nem is tudom.. mintha olvasná a szövegét. A főszereplő hölgy pedig, sokszor alig lehetett érteni amit mond. Volt még pár ilyen gyenge mellékszereplő is benne persze. De a kedvencem az egész filmben, az Gálffi László alakítása.
De hogy Vecsei ezzel a barna hajjal és szakállal tiszta Havas Jon…😂
Az ismétlődő helyszínek számomra nem voltak zavaróak, sőt fel sem tűnt. A díszlet viszont nagyon ott volt. Igazából a magyar filmeknél semmi másra nem kellene oda figyelni, csak a hiteles színészi alakításra, vagy választásra. Na de majd egyszer hátha🤞
1/10
pompos okt. 06. 17:31:42 1/10
(147/149)
Ez a Vuk 2 vel egyenértékű ipari hulladék
1/10
Grafo aug. 19. 23:16:37 1/10
(146/149)
Ugyebár teljesen természetes, hogy senki sem beszél németül abban a korban, még a full osztrákok sem. Nagyon műanyag az egész. Netflix van tele ilyen bájolgó amatőrködéssel.
1/10
Grafo aug. 19. 23:11:35 1/10
(145/149)
Csak tudnám miért kell örökké mozgatni, billegtetni, rángatni hogy végül az ember képébe tolják azt a hülye kamerát.
1/10
Grafo aug. 19. 23:00:13 1/10
(144/149)
Hát ettől se kell hanyattesni. Fullműanyag fos az egész, az operatőrisztikával együtt. Kamu, giccsparádés gúnyásfilm. Steril mint a klórmésszel kimosott szövegkönyv.
8/10
Ildikó Nóra júl. 05. 22:12:01 8/10
(143/149)
Kikapcsolódásképp érdemes megnézni a filmet. A történet, a helyszínek, a kosztümök, díszletek, berendezés, filmzene, operatőri munka tetszett. A színészi alakítások nem tetszettek, kivéve Györgyi Anna, Szűcs Nelli, Mészáros Blanka, Kovács Tamás alakítása.
Katey1988 jún. 04. 17:44:42
(142/149)
Nekem 7/10. Annyira nem kötött le mint szerettem volna, pedig ez a tematika nekem tetszik. Vecsei Hasi nem rossz színész, inkább a főszereplő színésznő volt az aki miatt a végén áttekertem a filmet. Nem divat artikulàlni? Úgy préselte ki a szavakat a szàjàn...
10/10
KriszXD56 máj. 17. 18:55:07 10/10
(141/149)
Ez egy mintapélda, hogy lehet hiteles és érdekes történelmi filmet készíteni, ami nem bohózatba torkollik. A színészi játék kíváló, jól megírt és valóban hihető, hogy abban az időben játszódik. Ez után nem éreztem úgy hogy, na puff már megint egy komédia és baromság történelmi köntösben. Hanem azt hogy, na végre egy jó magyar történelmi dráma.
10/10
pityu88 máj. 16. 23:21:01 10/10
(140/149)
Nekem mind egy, de ez a film nagyon rendben volt, jó képvilág, jó rendezés, jó színészi munka, lassan bebizonyosodik hogy lehet úgy is jó filmet csinálni ha éppen semmi píszí elem nem kerül bele. Koltai zseniális mint mindig. Mindenkinek ajánlom mert egy brutál jó Magyar film. Még több ilyen remek filmet szeretnék látni a közeljövőben.
6/10
lufi77 máj. 15. 15:16:49 6/10
(139/149)
Egy rakás tehetségtelen, színésznek látszó valakiket szedtek össze.
6/10
Gaddemon máj. 10. 20:28:51 6/10
(138/149)
Elég sok minden felett szemet kell hunyni, ha az ember élvezni akarja ezt a filmet.
A színészi játék borzasztó, mintha csupa kezdőt láttam volna bizonytalanul felmondani a betanult szöveget, szemforgatások közepette. Mintha egymásra tekingettek volna, hogy akkor mi is jön most.
A zenei aláfestés nagyon betalált, a felvételek szépek, de már röhejes volt, mikor sokadszorra is ugyanazon az utcán sétáltak, vagy ki tudja hány jelenetben sétált le újra meg újra ugyanaz a terhes nő a lépcsőn, ugyanabban a ruhában...
A Kollárt játszó csávót eddig se szerettem, minden filmben ugyanazt a buta fejet vágja és affektál. A főszereplő nekem tetszett, de a természetesség belőle is hiányzott.
Nehéz volt azt is követni, hogy akkor most ki magyar meg ki osztrák, mert ugye mind magyarul beszéltek...
Összességében élvezetes film volt, gondolatébresztőnek mindenképp jó, és végeredményben egész reálisan megmutatta, hogyan is lett Semmelweis az „anyák megmentője”.
10/10
offtopic
Kodaxin máj. 06. 23:17:24 10/10 Előzmény janderka
(137/149)
Fel sem merült bennem :PEACE:

Pusztán csak az érdekesség kedvéért jegyeztem meg, hogy valaki nem úgy látta, mint mi :D
janderka máj. 04. 00:03:41 Előzmény Kodaxin
(136/149)
Nincs közöm a törléshez - elhiheted.
10/10
offtopic
Kodaxin máj. 03. 17:30:18 10/10 Előzmény janderka
(135/149)
Ez is egy vélemény. Viszont ha igazad van, akkor talán még különösebb, hogy - ennek ellenére? Éppen ezért? - törölve is lett szőrőstül-böröstül. Jó tudni, hogy a"túlságos pátoszos" vélemény nem kompatibilis a port.hu tárhelyével ;)
offtopic
janderka ápr. 23. 20:03:51 Előzmény Kodaxin
(134/149)
7/10
equinox13 ápr. 21. 18:15:28 7/10
(133/149)
Nagyon gyenge, amatőr színvonalú színészi teljesítmények, szimpla cselekmény-vezetés. Csak az operatőri munka, és a film zenéje értékelhető. Csak a hazai filmipar "támogatása" miatt adok rá 7-et a 10-ből.
10/10
Nagy Kinga ápr. 20. 14:51:25 10/10
(132/149)
Nagyon jó film mindenki nézze meg!!!
4/10
Mangetsu ápr. 18. 22:08:34 4/10 Előzmény Hottentottalapaj
(131/149)
Miért személyeskedsz Hottentottalapaj, miért támadsz "nagyokoska"!
Semmelweis Ignácra minden magyar büszke, ezt senki nem vonja kétségbe.
Koltai Lajost pedig jó operatőrnek és jó rendezőnek tartom.
A filmben Semmelweist alakító színész színészi játéka borzasztó. Olyan hangsúllyal mondta a szöveget, hogy kellemetlen volt hallgatni.
Ha neked ez tökéletes színészi játék volt, akkor "a te érzéked nulla"!
Ne válaszolj, nem vagyok rá kíváncsi, mert nem egy súlycsoportba tartozunk.
janderka ápr. 17. 21:52:32 Előzmény Hottentottalapaj
(130/149)
A korabeli Bécsről vetítettél itt nekünk, hogy mennyire jól megidézte neked a film... Ehhez képest volt benne kb 4 külső helyszín - abból két lakóházbelső, egy "kórházudvar", egy szűk kivágású és háttérmentes folyóparti dokk, meg egy darab kockaköves utca (4x visszavágva). De áradozz csak bátran a miliő nagyszerűsgéről.... Ha sokszor leírod, hátha végül igaz is lesz. Se!