1/10
mHorvath999 nov. 01. 00:28:46 1/10
(16/16)
Ti háttal ültetek a moziban?
Színvonaltalan kiszámítható förtelem, logikai bukfencekkel mikor a double barrel-el háromszor lőnek stb stb.
Első 60 perc nem szólt konkrétan semmiről, a maradék 30-40 percben meg nézhetjük a vergődést.
Egyetlen értékelhető az Hevér Gábor szinkronja volt.
Egyszer is sok volt.
10/10
Gaddemon okt. 29. 15:21:44 10/10
(15/16)
Elképesztően tetszett. Eddig is tudtam, hogy McAvoy tud játszani, de most újra bebizonyította. Fantasztikus a kivitelezés is, mert valahogy még a legártatlanabbnak tűnő pillanatokban is érzi az ember, hogy rossz irányba haladnak a dolgok, és ebből az egészből sok jó nem fog kisülni. Az első 2/3 viszonylag lassú, de ennek ellenére nagyon is érdekes (a karakterek közti dinamikák, az időnkénti egymásnak feszülés), aztán amolyan tipikusabb amerikai thrillerbe megy át, de nekem ezzel nem volt bajom.

Teljesen más az utolsó 1/3, mint az eredeti dán filmben, sőt az első fele, ami nagyon hasonló, nos ott is vannak azért lényegi különbségek, akár csak ha a párbeszédeket nézem, így nekem ez a változat jobban tetszett, mert sokkal hihetőbb, életszerűbb volt.
k11zoltan okt. 25. 21:56:27
(14/16)
Most ezzel a filmmel megnyugodott az angol-amerikaiak lelke?
Így nem olyan "borzasztó" az eredeti?

Nekem az ilyen film másolatok nem jönnek be.
6/10
Random_valaki59 okt. 12. 20:18:18 6/10
(13/16)
Warning: az évEZRED legbrutalitálisabban balfasz férje és családapája ebben a filmben található. Amugy meg...kellemes időtöltést a filmmel.
6/10
Timmmi68 okt. 01. 22:18:38 6/10
(12/16)
A látogatás nekem is jobban tetszett. Ezt csak McAvoy miatt szeretem. A másik film nyomasztóbb és megdöbbentőbb.
4/10
Sungod szept. 27. 21:33:40 4/10
(11/16)
A Látogatás sokkal jobb film, mint a Szádra ne vedd! James McAvoy hiába remek színész, de annyira érződik rajta, hogy bele van erőltetve egy szerepbe, hogy a látottak cseppet sem győztek meg. Az eredeti alkotás szolid másolatát láttam, semmi többet. Ilyen filmeknek nem szabadna elkészülnie, mert az eredeti után már szinte semmi újat nem tudnak mutatni vagy mondani. Azért mert a rendező egy-egy jelenetet megváltoztatott a Látogatás című filmben látottakhoz, attól még nem lett jó a Szádra ne vedd. Sem színészileg, sem rendezésileg nem adott semmit, amivel a vásznon szembesültem. McAvoy is csak annyira volt jó, hogy némi színt vitt a filmbe, de ettől ő sokkal jobb színész, mint amennyit megmutatott magából. A legvége megcsillantott valamit, de ez édeskevés volt így is.
8/10
Ildikó Nóra szept. 21. 22:48:20 8/10
(10/16)
James McAvoy miatt érdemes megnézni a filmet (ahogy a dán filmet is), jól állt neki ez a szerep is és ismét nagyon jól játszott. A film eleje lassú, nem izgalmas, csak a film közepétől. A helyszínek, a szereposztás (bár Mackenzie D.-Scott McN. nem illett egymáshoz), a filmzene, az operatőri munka, a szinkron és a dán filmhez képest a másfajta befejezés is tetszett.
8/10
stefanis szept. 20. 16:13:15 8/10
(9/16)
Kategóriájában teljesen helytáll, az eredeti filmhez képest Hollywood-i befejezéssel.
6/10
20agh szept. 19. 16:19:35 6/10
(8/16)
Nekem erősen "félelem országútján"-ra hasonlít a sztory, tehát nálam annyira nem volt "eredeti" az ötlet, sőt abban több szitu jobban karfa ragadós volt ( pl amikor a kamionossal hagyja a feleségét és később a kamiont megállítva a rendőrrel nyoma sincs az asszonynak ) mint ebben, illetve nagyon jól épül fel az átmenet a szerethető másik családtól az "ördögig" ahogy a cím is mondja, viszont pont emiatt az első 40-50 perc erősen unalmas. James McAvoy viszont 10/10 szokásosan. 5-6 pontra értkelném de miatta megvan a 6
frenchbully szept. 19. 08:39:34 Előzmény vigilance
(7/16)
Üdv! Azóta megnéztem A látogatás-t. A horror az én értelmezésemben nem kimondottan csak véres dolgokra utal, arra pl. ott a slasher, mint kifejezés. Nálam horror az is, ha valami iszonyatot vagy szörnyűséget takar. A "megnyugatóbb" befejezéssel, nem az eredeti - A látogatás - filmre céloztam, hanem Watkins két filmjét vetettem össze, és ennek függvényében megnyugatóbb a Speak no evil befejezése, az Eden Lake-kel szemben.

Nekem egyébként jobban szoktak tetszeni az eredeti skandináv filmek, mint az abból készült remake-ek, pl. a Testvéred feleségét... szerintem jobb, mint a Testvérek, vagy ugyanilyen példa az eredeti és remake Tetovált lány is. De jelen esetben a Speak no evil jobb lett, mint a Gaesterne. Nekem jobban látszottak a kontrasztok a szereplők között, és a film képi, vagy színvilága még inkább ráerősített erre, valahogy ez a fajta harsányság erőteljesebbé tette.

Off Mostanában néztem meg a Dogman-t, annak volt nagyon drámai hatása, rám legalábbis. Le a kalappal Luc Besson előtt, igazán meglepett! Bár a francia bulldogokat hiányoltam:-))
vigilance szept. 18. 17:58:03 Előzmény frenchbully
(6/16)
Szia, nem horror az eredeti, hanem lélektani dráma, és a "megnyugtatóbb" Hollywood-i befejezéssel ellentétben ott az igazságtalan sokkoló valóság "győz!".
10/10
David555 szept. 17. 23:13:42 10/10
(5/16)
Most néztük meg moziban eszméletlen jó film volt az utóbbi évek legjobbja, James McAvoy ismét nagyon oda tette magát fantasztikus a figura.
frenchbully szept. 17. 13:00:21
(4/16)
Üdv! Tegnap néztük meg, családi, esti programként. A lányunk is túl van a 18-on:-) Mindegyikünknek tetszett.
Feszült volt a film , néhol bizarr módon vicces, de nem lett úgy "túltolva", mint a rendező egyik korábbi műve, az Eden Lake. (Bár az is jó film, csak bőven elég 1x látni.) Vannak párhuzamok a két film között, de a Szádra ne vedd! esetében "megnyugtatóbb" a befejezés.

A Szádra ne vedd! eredetijét, A látogatás-t még nem láttuk, de a kommentekből az derül ki számomra, hogy kevésbé thriller, inkább horror...
7/10
Ahoj poplacsek szept. 14. 22:07:56 7/10
(3/16)
Jó volt a hülyeségei ellenére is (úgy ötször kellett volna a családnak mérlegelés nélkül lelépni még időben), McAvoy meg kifejezetten nagyszerűen alakított.
9/10
SecondMoon szept. 14. 20:58:18 9/10
(2/16)
A film szinte vígjátéknak indul, egy picit vontatott, de kb a felétől már izgalmas. Sajnos ahol mi néztük az oldalsó hangfalak nem szóltak, így a 7.1 nem érvényesült. James McAvoy tökéletes volt benne, de az összes többi szereplő is jól el lett találva. Az utóbbi években kijött filmek közül ez volt a legjobb.
Xxy92 szept. 12. 01:53:48
(1/16)
érdekesség, hogy a filmet Horvátországban forgatták