10/10
convar 2010 jan. 07. - 14:41:37 10/10
(2300/4500)
"Lena meg szerintem borzalmas Sarah Connor, de errõl nem a színésznõ tehet, hanem a forgatókönyv írok, kicsit emosra 21 századira vették a harcos amazon karakterét.

T2 sarah 95% kõkemény volt, 5% érzelgett, itt Sarah 5% kõkemény, 95% érzeleg."

Azért sztem erõsen túlzol, nem volt itt akkora kölönbség a 2 karakter között. Azért többé-kevésbé szvsz sikerült Sarah jellemét átmenteniük a T2-bõl. Oké, ez a Sarah tényleg kicsit más, igen kicsit hisztisebb, de sztem ez a különbség pont hogy a 2 színésznõ által is adódik.

"Habár meg kell jegyezzem, Kristana Loken elég jól hozza az érzéketlen géppofát :)"

Abszolút :) Ez a tény az egyetlen, ami által nálam a T3 átbillen az elfogadható kategóriába. Igaz, nem sokkal :)


A T4-ben viszont ehhez még Sam Worthington is kevés volt :(
10/10
convar 2010 jan. 07. - 14:19:00 10/10
(2299/4500)
Lényegében te. Legalábbis ezt sugalltad. Ha meg nem ezt akartad, akkor rosszul fogalmaztál. A végeredmény szempontjából mind1.

A sértegetést te kezdted (idézlek "nem tudom elhinni, hogy ezt emberek nezik", vagy "ezt a sz*rt csak hulyek nezik"), és elnézést ha úgy érzed, hogy túl keményen ragáltam, de önérzet is van a világon.

És te is folytatod: "elvakultkám, sajnos nem latsz tovabb annal, hogyha valaki kritizalja az eleted ertelmet".

És mennyire elkezdted már kozmetikázni az álláspontodat:

akkor:"Az a ronda kiscsaj" "ez a blõdli sorozat- egyszeruen ertekelhetetlen" meg hogy micsoda baromság stb.

és most:"Oke, rondanak tenyleg nem ronda" "Alairom, hogy mint SOROZAT, a sarah connor chronicles nem rossz, sõt, jobb, mint a legtobb sorozat" stb.

Én valamiért úgy érzem, az elején voltál õszinte, azóta próbálod menteni a menthetõt. Hamár van egy véleményed, legalább légy következetes hozzá.

Egyébként sem értem mire jó az, hogy valakinek valami nem tetszik és elkezd pocskondériázni a topikjában. Félreértés ne essék, a véleménnyilvánításodnak nem a tartalmi, hanem a formai részével van bajom. Az verte ki a biztosítékot. Én se megyek a Dr. House vagy a Mónika show topikba beírni olyanokat, hogy mekkora sz.r és hasonlók.

De ahogy érzed. Mindenesetre a köztünk lévõ kommunikációt én befejezettnek tekintem.

A legjobbakat
9/10
offtopic
wukovsky 2010 jan. 07. - 08:16:33 9/10
(2298/4500)
Ja, és bocsánat a korábbi kirohanásom miatt, azt hittem, hogy Te is csak
olyan vagy, mint a többi kis suttyó, hogy megnézte a T filmeket, és elkezdi osztani itt az észt.

Fejet kell hajtanom a T univerzumon belüli mûveltséged elõtt.

Remélem megbocsájtod rosszindulatú elõítéletem :$
9/10
offtopic
wukovsky 2010 jan. 07. - 08:14:59 9/10
(2297/4500)
A filmek terén hasonlóan látjuk a dolgokat azzal az egy különbséggel, hogy a T3-at egy levezetõ filmnek tekintem Arnold számára, ami egy amolyan kis búcsú bohockodás, kárhogy ezt a T univerzum rovására ment.

Habár meg kell jegyezzem, Kristana Loken elég jól hozza az érzéketlen géppofát :)

A megváltás az megváltás volt, amikor véget ért, ha nincs benne Sam Worthington, akkor 0 a film.

A sorozat viszont ilyen szemszõgbõl kivül esik ezen, mert habár nincs benne Cameron keze, de messzemenõen próbálják követni a Cameroni hagyományokat, és azokat a legnagyobb tiszteletben tartani.

Természetesen egy olyan géniuszt, mint James Cameron lehetetlenség utánozni, illetve utánozni lehet, de hozzá felnõlni esélytelen.

De a T3, a a T4 és a TSCC közül ez mégis a TSCC-nek sikerül a legjobban szerintem.
9/10
offtopic
wukovsky 2010 jan. 07. - 08:09:31 9/10
(2296/4500)
Lena meg szerintem borzalmas Sarah Connor, de errõl nem a színésznõ tehet, hanem a forgatókönyv írok, kicsit emosra 21 századira vették a harcos amazon karakterét.

T2 sarah 95% kõkemény volt, 5% érzelgett, itt Sarah 5% kõkemény, 95% érzeleg.


Pl a T2 Sarah-ja a bowling pályán nem ölte volne meg a kisgyereket, de simán utasította volna Cameront, hogy tedd meg Te, mert a fia biztonsága ezt követelte meg, ami mindennél fontosabb a számára.


Egyébként a Sorozatban a legtöbb ember pont Cameronért rajongott. Én azon kisebbséghez tartozom, aki kedvelte Cameront, de engem Cromartie és JH karaktere valahogy jobban lekötött :)
9/10
offtopic
wukovsky 2010 jan. 07. - 08:06:03 9/10 Előzmény convar
(2295/4500)
A filmekre utaltam, hogyha egy gépet vissza tudott küldeni, akkor kettõt is vissza küldhetett volna, vagy 10-et, hiszen még müködõ képes volt az idõ kapu, mert Kyle Reese-t is át tudták még küldeni, fizikálisan képesek voltak rá, volt hozzá energia, nyersanyagok, kapacitás, stb.

Tehát a logika alapján értelmetlenül állok az egy magányos harcos vissza küldésén :$

De a film izgalma ezt kívánta meg.


Valahol olvastam, hogy eregetileg közepes méretû lett volna a széria.

10-13 rész a kis széria

15-18 rész a közepes széria

20+ a nagy széria

Eredetileg 17-re tervezték, de a fox sipitozott, hogy neki 22 kell, és ez a minõségen meg is látszott, mert volt egy felépített struktúra, amit fel kellett bõviteni.
10/10
offtopic
iR T-800u 2010 jan. 07. - 02:18:02 10/10
(2294/4500)
<<< Emberek, ha problémátok van valakivel mert nincs egy véleményen veletek, akkor a következõ a teendõ.

A másik, hogy észbõl reagáljatok, ne érzelembõl..
> Ha a vitapartnernek esze van, akkor nincs baj és a véleménye is változhat.
> Ha nincs esze, és érzelmi táplálékot sem kap, akkor le fog kopni.

Az elsõ két részig bezárólag közel azonos véleményem volt az itt kommentelõ hölggyel.

Türelmem volt, meg hát mégiscsak gépekrõl van szó, így tovább néztem, és már akkor több értelme volt mint annak az agyhalott T3nak.
A kilencedik résznél jött el az a "szent szar!! ez kurva jó!" pont és kezdtem letölteni a részeket újra, elemzésre mert addigra kiderült, hogy nagyon finoman felépített sztori van alatta, és nem csak egy sima lávsztori kis lövöldözéssel, drámával.
SlyCool 2010 jan. 06. - 23:09:27 Előzmény wukovsky
(2293/4500)
Felreerted: Alairom, hogy mint SOROZAT, a sarah connor chronicles nem rossz, sõt, jobb, mint a legtobb sorozat. Azt is, hogy a cimszereplo Lena Heady abszolut telitalalat. A produkcio tehat messzirol nem "gagyi".
Az en problemam ezzel az egesszel az, hogy en csak azt tartom "terminator"-nak, amiben james cameron keze benne volt. Nem azert mert cameron-fetisiszta vagyok, hanem mert az elso ket reszt minimum filmtorteneti klasszikusnak tartom, a tobbi reszt es ezt a sorozatot pedig eretnek spin off-nak, szamomra ezek nem is leteznek mert meltatlanok a terminator orokseghez. Ugyanigy vagyok egyebkent a mad max vagy az alien filmekkel is: csak az elso ket resz letezik szamomra mert a tobbi nemes egyszeruseggel szar.
SlyCool 2010 jan. 06. - 22:59:33 Előzmény convar
(2292/4500)
Ki mondta, hogy szerintem pamela anderson vagy nagydarab szinesznot lenne jobb?? Te kezdtel el sertegetni elvakultkám, sajnos nem latsz tovabb annal, hogyha valaki kritizalja az eleted ertelmet, akkor frocsogj minden suletlenseget. Get a life..:(
SlyCool 2010 jan. 06. - 22:55:49 Előzmény atihawk
(2291/4500)
Nem azt mondtam, hogy szupersztar legyen, (azok kozott vannak aztan az igazan rusnyak: cameron diaz, julia roberts, hilary swank es egyeb borzalmak WTF?:) csak hogy vannak ennel a lanynal szazszor szebb kezdo szinesznok. Elsosorban nem is szepseget vartam volna el, hanem karaktert...Lena Heady pl. vele ellentetben tokeletes valasztas, hogy valami pozitivat is mondjak, pedig o sem egy kimondott klasszikus szepseg.
10/10
convar 2010 jan. 06. - 17:28:50 10/10
(2290/4500)
"Tehát a legtöbb ember azért fikázta, mert akció sorozatot várt, remélt, de mást kapott."

Mondjuk ez sztem nem ilyen egyszerû, sokaktól és sok helyen hallottam már, hogy a pilotot sem nézték végig. Pedig abban van akció rendesen. Írtam már visszább errõl, vhogy nem is tudom, mintha ekkor még a színészek sem lennének a helyzet magaslatán, vagy a fene tudja :/

"Külön érdekesség, hogy ha vissza küldhetek egy gépet, akkor miért nem küldök vissza 10-et."

??? Ezt nem értem.

"Volt pár rész (Sarah csapongásai többek között), ami elég gyartrácska kis töltelék rész volt, hiszen a 17 részesre tervezett szériát fel kellett duzzasztani 22 részre, de ez ohatatlanul a minõség rovására ment."

Na igen, azokat én is untam már egy kissé :/ De ezt honnan veszed hogy eredetileg 17 rész lett volna? És miért kellett 22 részesre kibõvíteni? Ez meg nekem új...
9/10
offtopic
wukovsky 2010 jan. 06. - 15:37:33 9/10 Előzmény SlyCool
(2289/4500)
Akkor kérlek szépen, látom, hogy mily bölcs vagy, ugyan vezesd már végig nekem, hogy a sorozat mitõl gagyi.


Olyan apróságoktól eltekintve, mint mondjuk, hogy 3-4 millió dollár jut egy egy részre maximum, persze vannak eltérések, némely rész talán kijön 1,5 millióból is, némely pedig 5-6 is lehet, amiben több a CGI, de effektekkel akkor is csínján kell bánniuk.


Tehát a legtöbb ember azért fikázta, mert akció sorozatot várt, remélt, de mást kapott.

Ugyan van benne ackió, de a fõ hangsúly, az Cromartie, Cameron, és késõbb JH fejlõdése volt, valamint JC és Cameron közötti viszony.

Külön érdekesség, hogy ha vissza küldhetek egy gépet, akkor miért nem küldök vissza 10-et.

Volt pár rész (Sarah csapongásai többek között), ami elég gyartrácska kis töltelék rész volt, hiszen a 17 részesre tervezett szériát fel kellett duzzasztani 22 részre, de ez ohatatlanul a minõség rovására ment.

Kb 4-5 vacak rész is volt, meg 4-5 ami közepeske volt. Ez adódhatott abból, hogy széjjelebb kellett húzni a dolgokat.


Tehát ugyan kérlek vázold már fel nekem, hogy szerinted a sorozat a filmekkel szemben miben nem állja meg a helyét.

És az egyiket úgy nézzük, mint egy filmet, a másikat pedig úgy, mint egy sorozatot.

Ráadásul olyan sorozatot, ami nem 1-1 rövid filmecske, tehát önállóan külön külön is megállják a helyüket, ha látott már párat az ember.

Hanem javarészt az epizódok szórósan épülnek egymásra, és morzsánként részenként elhintve építhetjük fel magunkban a dolgot.


Ami szintén tény, hogy a Salvation az a Terminátor mítosz meggyalázása, és egy lehúzott bõr hozzá nem értõ kokler pénzéhes nimandoktól.


Azért ettõl a sorozat messze áll. Nagy becsben és tiszteletben tartja a terminátor mítoszt, és nem rombolja le azt.


Ahogyan Forrest Gump mondaná, az a hülye aki mondja :P
9/10
offtopic
wukovsky 2010 jan. 06. - 15:28:17 9/10
(2288/4500)
IR-t kérdezd, én már nem emlékszem, de itt valami korábbi hsz-ben benne is van, csak Summer-t jegyeztem meg :)
atihawk 2010 jan. 06. - 15:22:09
(2287/4500)
Jaj elírtam azt akartam írni hogy mocskolják a másikat :D
atihawk 2010 jan. 06. - 15:20:19
(2286/4500)
Teljesen Igazad van!
De az ilyenek akik csak mocskolnak másikat ne is jöjjenek ide !
10/10
convar 2010 jan. 06. - 14:22:12 10/10 Előzmény SlyCool
(2285/4500)
"Szerintem brad pitt is ronda ha ez vigasztal.:)"

Hát nem. És akkor ki neked a jó pasi? Sebeõk János? :P

"Vannak nala annyival szebb szinesznok...:( Oke, rondanak tenyleg nem ronda de egy ilyen szerephez sztem kicsit jelentektelen es nem utolsosorban hiteltelen. En igy latom."

Bár nem értem, miért kellene minden szerepre Pamela Andersonokat szerzõdtetni (ez nem a Baywath vagy a Melrose Place :P), meg miért kellene egy beszivárgó terminek mindenképpen hústoronynak lennie, de OK, elfogadom.

Nekem pl. kifejezetten kellemes meglepi volt Arnie után, és nem(csak) azért, mert jól néz ki, hanem csak úgy :)

"Sajnos alatamasztottad a feltevesem, hogy ezt a sz*rt csak hulyek nezik.:)"

Na mostmár tényleg elmehetnél egy másik topikba. Itt nem divat mások sértegetése.

És én személy szerint pedig kikérem magamnak. Ki nem állhatom az ilyen kihaénnem stílust.
atihawk 2010 jan. 06. - 14:01:21 Előzmény SlyCool
(2284/4500)
Most õszintén? kapsz 100 milliót egy sorozat megcsinálásához? Hány szupersztár jönne? -.- Mert hát körülbelül annyi lenne csak a fizetésük. Egyébként sztem nem ronda csaj épphogy szép mert nem az az agyonsminkelt "szépség" mint mondjuk Angelina Jolie ...
10/10
convar 2010 jan. 06. - 14:01:02 10/10
(2283/4500)
:))) ;)
10/10
convar 2010 jan. 06. - 13:56:17 10/10 Előzmény wukovsky
(2282/4500)
Tényleg, mi lett a sorrend? Az elsõ három elég :)
SlyCool 2010 jan. 06. - 12:38:04
(2281/4500)
Vannak nala annyival szebb szinesznok...:( Oke, rondanak tenyleg nem ronda de egy ilyen szerephez sztem kicsit jelentektelen es nem utolsosorban hiteltelen. En igy latom.