Programkereső

Színház

Bödőcs Tibor: Meg se kínáltak – kocsmaária

6szín, július 29., 20:00

“Lassan két évtizede figyelem Thuróczy Szabolcs a (magyar) néplélek ismeretéről tanúskodó alakításait Pintér Béla zseniális darabjaiban: organikus, természetes, bio! Az évek során barátságába is fogadott. Mikor először levittem a bucsuszentlászlói kocsmába, húsz perc kellett neki, hogy autentikus szereplőjévé váljon a “kolorlokálnak” Helyi kőművesekkel biliárdozott hosszan, akik észre sem vették, hogy idegen. Aztán írtam egy kocsmaregény-félét és ebből készül most egy monodráma Szabolcs főszereplésével. Keresztes Tamás, kiváló színművészünk, nem mellesleg Gogol: Egy őrült naplójának káprázatos előadója lesz a darab rendezője. A dramaturgia vastörvényeit pedig a nagyszerű Enyedi Éva érvényesíti majd magas színvonalon.” (Bödőcs Tibor) A szerző többször is nyilatkozta, hogy “Thuróczy Szabolcs hangján szól a fejében Oszkár”. Végre eljött az idő, hogy a nézők is meghallgathassák, hogyan. Kocsmaária egy levegővel. Sok nevetéssel, sírással. Oszkár néhol nosztalgikusan költői, néhol sokkolóan ismerős és karcos világa Keresztes Tamás rendezésében elevenedik meg a szemünk előtt.  

Maggi és Lillemor

Benczúr-kert, július 29., 20:30

A legmeghatóbb és legmulatságosabb komédia, amit két nyolcvanéves norvég néniről valaha írtak.Maggi, az idősotthon alfanősténye új szobatársat kap: Lillemor régivágású úrihölgy, mindenben Maggiellentéte. Kitör a háború. Határviszály. Öldöklő kézitusa. Félsikerrel kecsegtető sütőcsempészet.Életveszélyes krumplifőzés. És a fegyverletétel előtt feltűnik még Georg, Lillemor örök szerelme, akimost Magginak udvarol… A színdarabot Magyarországon a THEATRUM MUNDI Színházi és Irodalmi Ügynökség képviseli.A színdarab eredetileg két női színészre íródott, előadásunkban a jogtulajdonos különleges engedélyealapján a szerepeket két férfi színész alakítja. Írták: PER INGE TORKELSEN - PÅL MANGOR KVAMMEN - JON SÆGROV - TORFINN NAG

Még egy kört mindenkinek

Városmajori Szabadtéri Színpad, július 24., 20:00

Igaz, hogy mindannyian fél ezreléknyi véralkoholhiánnyal születünk? Legalábbis ezt állítja egy híres pszichiáter merész feltevése. Négy jó barát, akik kicsit mintha elveszítették volna ifjúi lelkesedésüket és lendületüket, erre alapozva kezdenek kísérletbe. Megpróbálnak úgy élni, dolgozni és szórakozni, hogy ez a bizonyos fél ezrelék soha ne hiányozzon. De vajon ez a megoldás a régi kedv és vidámság visszaszerzésére? A hatalmas sikerű dán film alapján készült színdarab nagy beleérzéssel és humorral szembesít bennünket azzal, milyen eufóriával és milyen fájdalmakkal jár, ha az ember megpróbálja elengedni a kontrollt. A film elnyerte az összes jelentős európai és tengerentúli díjat, köztük a legjobb külföldi filmnek járó Oscart (2021). Plakáttervező: Csáfordi László

Traviata

Magyar Állami Operaház, július 24., 26., 28., 18:00

Opera két részben, három felvonásban, olasz nyelven, magyar, angol és olasz felirattal- Fülledt hangulatú, mámoros estélyek, fényűző, féktelen élet, gyöngyöző pezsgő – és egy lassan ölő betegség. Ezek jellemzik a kaméliás hölgy életét, amíg váratlanul be nem köszönt életébe az igazi szerelem. La traviata – A bukott nő. A téma a művészetben igazi szenzációként söpört végig a 19. századon, így vált egy igéző szépségű párizsi kurtizán Violetta Valéry néven az egyik leghíresebb Verdi-opera főszereplőjévé. Angol nyelvű feliratok: Arthur Roger Crane

Drakula

Várkert Bazár (Öntőház Udvar), július 26., 20:00

Drakula történetét szinte az egész világon ismerik. A legtipikusabb magyar, illetve román mitikus lényként ismert vámpír legendájáról még azok is hallottak, akik egyébként azt sem tudják, hogy hol található a térképen a vadregényes Transsylvania, ahol Drakula gróf hihetetlen meséje született.A klasszikus Drakula történettől eltérően, a mi mesénk egy erdélyi falu magyarok és románok lakta vidékén játszódik, ahova furcsa vándor-mutatványosok érkeznek... A környéken félelem tölti el az embereket a vérszomjas vámpírról szóló hírek hallatán; férfiak szerelmüket, apák lányaikat féltik a titokzatos vámpírtól, aki mágnesként vonzza magához a megbűvölt asszonyokat, s szívja el éltető, friss "energiájukat".Az öreg és örökké kiéhezett "vérszívó vámpír" fiatal nők friss vérétől nyer mindig új energiát, s válik maga is fiatallá; legalábbis ideig - óráig... addig, amíg az elrabolt energia képes fiatalon tartani; ha az elfogy, újra roskatag öregemberré válik, s kénytelen újabb és újabb zsákmány után nézni...Drakula gróf lenyűgöző meséjét az erdélyi népzene csodálatos világa, az Erdélyben élő népek táncainak gazdag és egyedülálló virtuozitása teszi "varázslatos" élménnyé.

Koncert

LURA

Margitszigeti Szabadtéri Színház, július 24., 20:00

Zöld-foki-szigetek őszintén táncolható dallamai elevenednek meg LURA koncertjén a Margitszigeten. A ragyogó mosolyú, fantasztikus hangú és mozgású, energiával teli énekesnő szabadtéri fesztiválok nagy színpadain, európai színházakban és amerikai klubokban lép fel rendszeresen. Ami Portugáliában a fado, Argentínában a tangó vagy Brazíliában a szamba, az a morna a Zöld-foki Köztársaságban. Lura hangja hamisítatlan, és világszerte magával ragadja a közönséget hihetetlen színpadi előadásmódjával, amely túllép minden stílus-, hely- és időbeli határon. Lelkét két kultúra hatja át, amelyek jelen vannak életében, dallamaiban és művészi pályáján: a portugál és a zöld-foki szigeteki. Cesaria Evora, nemzetközi sikere és hírneve teremtette meg a Zöld-foki-szigetek zeneiparát és mutatta meg az ebben rejlő lehetőséget. Az ő tiszteletére írta Lura a “Moda Bô" című slágert, amelyben maga a díva is közreműködött. 2004-ben készítette Di Korpu Ku Alma (Testről és lélekről) című albumát. Ez volt Lura első igazán zöld-foki szigeteki albuma, amely gyorsan átlépi a határokat, és több mint 10 országban jelent meg, köztük az USA-ban, Olaszországban és az Egyesült Királyságban - ahol jelölték a BBC World Music Awards-ra. A több mint 25 éve koncertező énekesnő Lura egy olyan új albumot adott ki a közelmúltban, amely új hangzásokat üdvözöl, miközben hű marad portugál és zöld-foki gyökereihez. Zene, ami táncra perdít! Esőnap: július 25.

Sisi x Hundred Sins

Budapest Park, július 25., 18:00

„Idén egy egyszeri, nagyon különleges előadásra megalakul, a Panel Opera! Sisi SistaHood aroma, Hundred Sins Opera jellegű pikantériával. Hogy ezt a két ellentétes hangulat- és hangzásvilágot hogyan harmonizáljuk majd egy összefüggő műsorrá? Tartsatok velünk, és éljük át együtt! A Hundred Sisinsben biztosan nem fogtok csalódni. Mi a különbség a hiphop, az EDM és az opera között? Nagyjából minden. Mi mégis úgy döntöttünk, hogy egy ilyen ellentétekkel teli világban ahelyett, hogy széthúznánk, összekomponáljuk ezen esszenciáinkat.Egy olyan svédasztalként szolgál majd a színpad, amiről bátran válogathatnak és kedvükre csemegézhetnek majd a nézők és hallgatók. Hiszünk abban, hogy a különbözőségeink nem hátrányként, hanem összehangolva és harmonizálva egyenesen inspirációként is szolgálhatnak, éppen ezért hozunk létre kettőnk stílusából egy egységes, mégis tagolt, nagyon egyedi fúziót.”

Hooligans

Budapest Park, július 26., 18:00

A Hooligans július 26-án a Budapest Park felett is Fekete Szivárványt fest az égre, de a legújabb dalok mellett a legnagyobb Hooligans slágerek is terítékre kerülnek.Természetesen a tőlük megszokott látványos koncertshow sem marad majd el ezen a fülledt nyári estén!

Kiss Tibi és az Aranyakkord

Városmajori Szabadtéri Színpad, július 27., 20:00

Az Aranyakkord formációt Kiss Tibi (Quimby) és Vastag Gábor (A Kutya Vacsorája) hozta létre egy 2018-as ködös januári napon teljesen öntudatlanul. Egymás mellett ültek gitárral a kezükben és rájöttek, hogy megalakultak. A Kiss Tibi és az Aranyakkord egy kísérleti műhely, dalkeltető, játék a zenével és a szöveggel. Sajátságos pszichedelikus-akusztikus hangulat, Rock’n’Roll rezervátum, szellemidézés, hangzásvilágát éppúgy jellemzi az utcai poros romantika, mint az éteri csilingelések.A két jóbarát és kolléga tulajdonképpen már 10 éve ír közösen dalokat filmzenéhez, egyéb projektekhez, Vasti több Quimby lemez felett bábáskodott producerként is, de csak mostanra értek össze teljesen a szálak a próbaterem kanapéján. Állandó vendégként csatlakozott a duóhoz Gábor Andor „UFO”, aki mágikus ütőhangszeres játékával színesíti a produkciót.Koncertjeik is ezt a szobazene hangulatot idézik meg, ahol a közönség közelebb kerülhet a dalok gyökeréhez.Saját számaik mellett improvizációk képében helyet kap a pillanat játéka, életművük egyéb dalai és kedvenceik feldolgozása is. Az Aranyakkord eddigi fennállása alatt több hazai koncert mellett többször járt már Európában és a tengerentúlon is.

Jonathan Tetelman operagála

Margitszigeti Szabadtéri Színház, július 30., 20:00

Km.: a Magyar Állami Operaház Zenekara, vezényel: Madaras Gergely A szenvedélyes hangú, expresszív és szuggesztív hangú tenor, a Royal Opera House, Teatro Regio di Torino és a Gran Teatre del Liceu után, először ad egész estés, önálló koncertet Magyarországon. Hang és karizma Jonathan Tetelman az erőteljes ámde világosabb tónusú tenorok egyik új képviselőjeként van jelen az operaszínpadokon. A kritikusok „minden ízében sztárnak”, született tehetségnek nevezik. A chilei születésű, New Jerseyben nevelkedett tenor világhírű zenekarokkal lép fel a legnagyobb operaházak és koncerttermek színpadán. Fellépett már a londoni Royal Opera House-ban, a torinói Teatro Regioban, a drezdai Semperoperben, a barcelonai Gran Teatre del Liceuban, a berlini Komische Operben, Bizet Carmen című operájának kelet európai turnéján Elīna Garanča partnere volt Don Joséként, ezt a produkciót a Bartók Rádió is közvetítette. Jonathan Tetelman volt a sztárvendége Marton Éva, a Magyar Szent István-renddel és a Nemzet Művésze címmel kitüntetett, Kossuth-díjas magyar opera-énekesnő 80. születésnapján rendezett koncerten a Magyar Állami Operaházban. Legutóbbi évadainak fénypontjai közé tartozik a Royal Opera House-ban a Traviata Alfredójaként való debütálása, majd a Bohémélet Rodolfojaként való fellépése, Cavaradossi a Toscában, debütálása a Theater an der Wienben; valamint - Plácido Domingo mellett - Jacopo Foscari szerepében Verdi A két Foscari című művének új produkciójában. Tetelman a koncertszínpadoknak is keresett művésze: énekelte Beethoven 9. szimfóniáját a San Francisco-i Szimfonikusokkal, Michael Tilson Thomas karmester vezényletével. Énekelt Kristine Opolais partnereként és koncertezett Andris Nelsonsszal. Nadine Sierra szoprán – aki 2023-nyarán adott csodálatos koncerten a Margitszigeti Színházban - partnere volt a 2018-as Festival Napa Valley koncertjén. Jonathan Tetelman exkluzív szerződés köti a Deutsche Grammophon lemezkiadóhoz, mely együttműködés keretében 2022-ben rögzítette első, "Arias" című albumát, amelyen Verdi művei, francia lírai áriák, valamint duettek is szerepelnek. Puccini halálának 100. évfordulója alkalmából pedig megjelent második albuma, melyen a zeneszerző halhatatlan dallamai előtt tiszteleg. Az albumon olyan jól ismert tenor áriák szerepelnek mint a Nessun dorma, az E lucevan le stelle, a Donna non vidi mai és a Che gelida manina, valamint számos ritkaság mellett népszerű dalok hallhatók a Pillangó kisasszonyból, a Bohéméletből is. Esőnap: július 31.  

Musical Klub - Sport és Musical

Benczúr-kert, július 31., 20:00

Sportoló énekesek, énekes sportolók a labdarúgó Európa-bajnokság és az Olimpia jegyében. Sztárvendégek: Puskás Peti, Varga Miklós, Makrai Pál, Kocsis Dénes, Szondi Tamás, valamint Gergely Gábor, Géczi ErikaHázigazdák:Borsi László, producer-szerkesztő-műsorvezető,Kocsák Tibor, Erkel Ferenc-díjas zeneszerző, zongoraművész, karmester, a Madách Színház zenei vezetője.A Musical Klub júliusban is különleges, ezúttal sport tematikájú műsorral készül a Benczúr Kerti Esték programsorozatra. A házigazdák a legismertebb focirajongó hazai musicalénekeseket, valamint ezúttal sportolókat hívnak el; és sok zenével, ismert slágerekkel, kötetlen beszélgetésekkel, máshol nem hallható sztorikkal, kulisszatitkokkal, izgalmas meglepetésekkel, improvizációkkal készülnek.Az előadás hossza: 100 perc, egy szünettelEsőnap: augusztus 1. csütörtök 20:00

Kiállítás

Bűvészinasok

Pesti Vigadó, szeptember 22-ig

A 70 éves Astra Bábegyüttes és a 30 éves Maszk Bábszínház kiállítása Hetvenéves fennállását ünnepli a 20. századi magyar bábművészet megkerülhetetlen társulata, az Astra Bábegyüttes. A Vízvári László piarista paptanár vezette együttes témaválasztásaiban és bábtechnikai megoldásaiban is újítónak számított. Az elmúlt hét évtizedben jelentős sikereket arattak itthon és külföldön. Az 1968-as Ki mit tud? vagy később a Süsü a sárkány szereplőiként országos ismeretségre tettek szert. A tárlatot a hagyományokat tovább vivő Maszk Bábszínház harmincéves munkásságát összegző kiállítás teszi teljessé. A bábok univerzumán keresztül együtt fedezzük fel a komolyzenei művek, a szépirodalmi alkotások, a népmesék, a legendák, a cirkusz és a bibliai történetek világát.

Időgép - Válogatás a Ludwig Múzeum gyűjteményéből

Ludwig Múzeum, december 31-ig

"Az időgép egy olyan, egyelőre csak elméletben létező szerkezet, melynek segítségével a múltba vagy a jövőbe repíthetjük fizikai testünket. A Ludwig Múzeum új kiállítása nem az időutazás tudományos-fantasztikus lehetőségével foglalkozik, hanem az idő és a művészet viszonyát vizsgálja különféle szempontokból, és magukat a műveket tekinti olyan időgépeknek, melyek lehetővé teszik számunkra a mentális utazást. A kiállítás a világjárvány rövid szünetében, rendkívüli körülmények között jött létre, így nem hagyhatta figyelmen kívül az elmúlt időszak tanulságait sem. A múzeum mintegy 800 darabot számláló gyűjteményéből olyan műveket válogattunk, amelyek a személyes, a művészi és a történelmi idő különböző aspektusait tárják a néző elé, a kurátor személyes nézőpontjából. A kiállítást az idővel, az idő múlásával és nevezetes dátumokkal kapcsolatos művek vezetik be, majd családi fotókon, naplókon keresztül kapunk betekintést egyéni életsorsokba és családtörténetekbe, a közép-kelet-európai privát történelembe. A műveken mint dokumentumokon keresztül megismerhetjük a közelmúlt történelmét, a hétköznapokat és a sorsfordulókat, így többek között a kelet-európai rendszerváltást és ennek összefüggéseit a történelmi avantgárddal. Elgondolkodhatunk az emlékművek sorsáról, valamint a művészet, társadalom és politika összefüggéseiről. Szó esik a társadalmi utópiákról és azok kudarcáról, forradalmakról és háborúkról, illetve irodalmi utópiákról és inspirációkról, jelszavakról és fogalmakról. A nem túl távoli disztopikus jövő, illetve futurisztikus jelenünk az orvostudománnyal, valamint az emberi testtel és pszichével foglalkozó installáció, valamint a legújabb kori hadviselés, a háborús traumák és a virtuális valóság témáját bemutató film is bemutatásra kerül. Kiemelt figyelmet kapott a halál pillanata mint az emberi sors, életpálya végpontja és lezárása. A művek felhívják a figyelmet az emberi lét törékenységére és megismételhetetlenségére, a háborúk és a mindennapok abszurditására is. Bemutatjuk azokat a valóságos és elképzelt technikai eszközöket, melyek célja a pillanat, a valóság minél tökéletesebb fotográfiai rögzítése. Vizsgáljuk továbbá állókép és a mozgókép, valamint (sajtó)fotó és festmény viszonyát, miközben rávilágítunk a fotórealizmus kritikai aspektusaira is. Picasso kapcsán felidézzük, hogy miként reflektálnak nagy elődeikre, a festészet történetére a huszadik század legnagyobb újítói, láthatatlan hálót szőve korok, művek és művészek között, de megnézzük azt is, hogyan látja a „kívülálló” a nyugati művészet. Végül megvizsgáljuk a „műbe zárt” időt is, felsorakoztatva azokat a műveket, melyek a szokásosnál hosszabb idő alatt, számtalan részből, variációból, munkából állnak össze egy-egy monumentális alkotássá, így bemutatásukra csak ritkán adódik alkalom."

ez+az

Cézanne - Egy élet portréi

Várkert Bazár, július 27., 18:00

Színes, angol dokumentumfilm, magyar felirattal, 81 percÍrta és rendezte: Phil Grabsky Bármennyire is szeretjük felfedezni a művészek széles spektrumát, mégis újra és újra visszatérünk a XIX. század végének rendkívül termékeny franciaországi időszakához: Monet, Renoir, Manet, Degas, Van Gogh, Matisse, Morisot, Cassatt, Whistler... és mindenekelőtt Paul Cézanne művészetéhez, akit Picasso egyszerűen csak mindannyiunk atyjának nevezett. Közismert, hogy Cézanne művészete nagy hatással volt a XX. századi modern festészetre, főleg a posztimpresszionisták, a feuve-ok és a kubisták látásmódjára, de hogy ebben milyen szerepe volt konkrétan a portréinak, az nem tisztázott. Mindeddig ugyanis a tájképek és csendéletek mellett kevés figyelem esett Cézanne portréfestészetére. Pedig a modern művészet előfutára mintegy kétszáz portrét festett pályája során, köztük huszonhat önarcképet, s további harmincat feleségéről, Hortense Fiquet-ről. Ezekből ötven szerepelt abban a válogatásban, amely alapján filmünk készült. A tárlat 2017 nyarán nyílt a párizsi Musée d’Orsay-ban, majd az ősz folyamán Londonban, a National Portrait Galleryben mutatták be, 2018 első felében pedig Washingtonban. Olyan különleges műveket ismerhetünk meg közelebbről a válogatásban, mint a Keménykalapos önarckép, a Vörösmellényes fiú, vagy a Madame Cézanne sárga karosszékben, amelyek a világ különböző gyűjteményeiből érkeztek a kiállításra. A tárlat kronologikusan követi a művész stílusában bekövetkezett változásokat, bemutatja ugyanazon téma változatait és Cézanne koncepcióját a modell személyiségének kifejezésére. A filmben a múzeumok szakértői is megszólalnak, csakúgy, mint levelein keresztül maga a művész, akinek élete helyszíneire is elkalauzol bennünket Phil Grabsky alkotása. „Mi, producerek egy nagy kiállításra vártunk, mely elég ambiciózusnak, átfogónak, átgondoltnak tűnt ahhoz, hogy mi is foglalkozzunk vele. Amikor a londoni National Portrait Gallery igazgatója bejelentette, hogy kiállítást rendeznek - a párizsi Musée d'Orsay-val és a washingtoni Nemzeti Művészeti Galériával együtt -, tudtam, hogy eljött a pillanat. (…) Szeretek életrajzokat készíteni, így egy portrékon alapuló Cézanne kiállítás ideális volt, bár kicsit szokatlan tematikájú. smereteink szerint csak Rembrandtnak készült több önarcképe Cézanne-nál. A tárlaton azokat látatjuk, akik a festőzseni életét megtöltötték. Több mint háromtucatnyi önarckép közül válogattunk. (…)” /Phil Grabsky/  

Saya Noé solo live act - Electric Lounge

Várkert Bazár, augusztus 24., 20:00

A tavalyi nagy sikerű koncert után ismét a Várkert Bazár Electric Lounge sorozatában Saya Noé. Az énekesnő hangulatos alternatív pop-noir hangzásáról ismert, amely sajátos, kórus hatású énekharmóniákat kever erős, sötét basszusokkal. Zenéjében megjelenik az electronica, triphop, trap, downtempo, uk garage és a house műfaji jellegzetességek is.Saya Noé, Malajziában, Kuala Lumpurban nőtt fel, zenész családban. Magyarországra költözését követően, klasszikus gyökereit popzenére cserélte, majd a budapesti imPro School-ban tanult zenei producernek és indította el a karrierjét. 2020-ban együtt dolgozott a Grammy-díjas lemez producerrel, Matt Lawrence-szel (UK). Később a Nemzeti Kulturális Alap Magyarországi Zenei Támogatási Programját választotta (2020) első teljes albumának elkészítéséhez. (Museum of Sins).Saya Noé a magyarországi major fesztiválok rendszeres fellépője. A HOTS magyar zeneiexport iroda, top 10-es listáján állandó szereplő, mint az egyik legpotenciálisabb hazai produkció, amely képes lehet a nemzetközi színtéren is megállni a helyét.Az énekes-dalszerző 2022-ben indult útjára a nemzetközi vizeken, fellépett az Exit Fesztiválon (Szerbia) és az Ibis saját rendezvényén (Lengyelország) 2022-ben Artisjus díjat kapott, mint az év könnyűzenei dalszerzője és alkotója. Saya Noé 2023-ban független előadóként a Spotify Equal kampányának a nagy követe lett. Legújabb albuma 2023 szeptember végén jelent meg, Jupiter névre keresztelve, melyet a Budapesti A38 hajón kívül Prágában, Krakkóban és Varsóban is debütált.Esőnap: 2024.08.30.

Csillagok-Égbeli tűk

Fővárosi Nagycirkusz, szeptember 22-ig

Mozgalmas, pörgős időszak: gőzerővel készül a Fővárosi Nagycirkusz a „Csillagok, égbeli tűk” című előadásra. 2024. április 6-tól egészen szeptember közepéig lesz látható a Fővárosi Nagycirkusz tavaszi-nyári showja, ami a „Csillagok - égbeli tűk” címet viseli. Az égbolt, a Hold, a Nap és a csillagok minden ősi kultúrában különleges jelentőséggel bírtak és még a királyok legfontosabb jelképei között is szerepeltek. A csillagok mítoszai még a Bibliában is megjelennek, de a mesék fő elemei között is ott vannak, elég, ha csak Antoine de Saint-Exupéry: A kis herceg című meséjére vagy a népmesékből ismert csillagszemű juhászra gondolunk. Egy biztos, hogy a cirkuszban a csillagok mind összegyűlnek majd. A XV. Budapest Nemzetközi Cirkuszfesztivál és a Fesztivál Plusz - Világsztárok Budapesten című előadás gigantikus sikereit követően a porond óriási planetáriummá alakul és megannyi csodát látatunk a Fővárosi Nagycirkuszban. A műsor káprázatos és pazar szuperkoncertté változik, amelyben az artista és táncos koreográfiák új értelmezést és dimenziókat adnak a legjobb magyar és világslágereknek! Rúzsa Magdi és a Queen, Anna and the Barbies és David Bowie, Cseh Tamás és Michael Jackson dalai talán soha nem szerepeltek még együtt, egy koncerten – kiegészülve artistákkal, táncosokkal, élő zenekarral, videoklipes videó- és fénytechnikával! A Fővárosi Nagycirkusz „Csillagok, égbeli tűk” című nyári műsora a bolygónkról szól, és a bolygónkért aggódó csillagokról, a minket féltő Napról és Holdról, a ránk, emberekre gondos szülőként tekintő egész univerzumról! Csillagok, égbeli tűk karcolják rá a szemünkre, baj van a földön, gond van az égen, és mi emberek valamit nagyon elszúrtunk. Nem vigyáztunk a ránk bízott kincsekre, a Földre, a természetre, az állatokra, a növényekre, és nem vigyáztunk egymásra sem. Az utolsó előtti percben vagyunk, és ha nem kapunk észbe, az ég ránk szakad és a Föld néptelen lesz, mi pedig szomorkodhatunk, hogy miért nem szólt ránk időben senki! De még van egy percünk, most, és észbe kaphatunk, hogy megmentsük magunkat és újra megtanuljunk jól vigyázni minden értékünkre, minden kincsünkre, a földünkre, a szeretteinkre, az örökségünkre és az emberiségre! Az előadásban olyan világsztárok lépnek a porondra, mint Ifj. Simet László, Hortobágyi Károly-díjjal, a Magyar Érdemrend lovagkeresztjével, a Magyar Érdemrend tisztikeresztjével kitüntetett Érdemes Művész, artistaművész, aki cirkusztörténelmet írt azzal, hogy 63 évesen egy 22 milliméter vastagságú, 300 méter hosszúságú drótkötélen Magyarországon elsőként kelt át biztosítókötél nélkül a Duna egyik partjáról a másikra. Ifj. Simet László a világon egyedülálló produkcióval tér vissza hozzánk ismét, hogy egy, a halálkereket és a magasdrótszámot ötvöző, 8 méter magas forgó rekviziten érzékeltesse velünk az űrbéli súlytalanság állapotát. A porondra lép a fantasztikus Antony Cesar, ötödik generációs cirkuszi belga artistaművész, akinek választott zsánere a gurtni, emellett hat szeren is képzett szertornász. Kanadában, a montréali École Nationale de Cirque-ben tanult, stílusát a modern jazz és a kortárs tánc iránti szenvedélye határozza meg és ő nyerte el a XV. Budapest Nemzetközi Cirkuszfesztivál White Show – Lyrical Circus Late-Night Show Arany Díját. Igazi szenzációnak ígérkezik a Lettországból érkező Andrejs Fjodorovs műrorszáma. Andrejs az állatok szerelmese, galambjai és kutyái jelentik számára a családot, szinte minden idejét a róluk való gondoskodás, a közös játék és tanulás tölti ki. Produkciója ember-állat harmonikus együttélésének tökéletes példája, madarai szinte bármilyen trükköt végrehajtanak, nem kérhet tőlük lehetetlent. Legutóbb a magyar közönség 2018-ban, a Győztesek Karneváljában láthatta őt. Az előadásban a közönség ismét találkozhat az ukrán artistanövendékeinkkel, s hogy még kikkel? Hamarosan erre is fény derül. Mi a közös bennük? Mi a közös bennünk? Ők mind megérezték, amit mi is: csak rajtunk múlik, hogy megóvjuk egymást és szeretett bolygónkat. És hogy nekünk, embereknek mi a felelősségünk, amikor észrevesszük Földünk arcán a lassan legördülő könnycseppet: „Vigyázz a madárra, ha a válladra repül…”

Bemutatók Összes bemutató

 • A legenda háza Jegy

  Ellen harminc éve eltűnt az emberek elől, azt rebesgették, gyilkosság áldozata lett. Pedig él, és igencsak megvan a véleménye mindenről. Kate, a fiatal filmes kapja a feladatot, hogy felkeresse őt és kiderítse: miért, ki elől szökött a tengerparti sziklán álló házba az egykori nagy...

  Időpontok
 • A szomjas troll

  Mi történik a zordon fjordok partvidékén, ha lakkaszörpre szomjazik egy Kalle nevű troll? Ki az a Mökki goblin, Jukka Pekka, Gertrúd, Gréta, Freja, Frida, Jutta, Jütte?  Miért olyan lébenkanál Eino, az óratörpe, és miért gondolja a rák, kinek neve Kierkegaard, hogy minden embert gyötör...

  Időpontok
 • Albert és Charlie

  Einstein és Chaplin. A Nobel-díjas fizikus és a filmsztár. A tudomány és a művészet két csillaga. Összeköti őket a függetlenségük, emberségük és a humor is, amiben Einstein sem maradt el Chaplintől. Mindketten kivándoroltak az Egyesült Államokba, amely először a befogadó...

  Időpontok
 • Bohóc kerestetik Jegy

  Három marosvásárhelyi színész jutalomjátéka.

  Időpontok
 • Boldogsággubanc

  Kortárs táncelőadás.

  Időpontok
 • Botrányhős

  A Botrányhős című vígjátékban Klem Viktor idézi meg Marlon Brando legendássá vált karakterét, meséli el különleges életét, és teszi mindezt sok humorral, stand–up-szerűen.

  Időpontok
 • Erkel és a felkelés Jegy

  Dalos bohóság két részben.

  Időpontok
 • Hair

  A Hair című legendás musical a Soproni Petőfi Színház és Kvártélyház Szabadtéri Színház együttműködésében július 27-én és 28-án látható.

  Időpontok
 • Hamupipőke

  Hamupipőke történetét mindenki ismeri. A hősnő csodás átváltozása és felemelkedése igazi gyógyító, reményt adó mese, amelyet az ókorban meséltek először, és mesélik azóta is szerte a világon, számtalan változatban.

  Időpontok
 • Hamupipőke

  Hamupipőke történetét mindenki ismeri. A hősnő csodás átváltozása és felemelkedése igazi gyógyító, reményt adó mese, amelyet az ókorban meséltek először, és mesélik azóta is szerte a világon, számtalan változatban.

  Időpontok