Programkereső

Magyar képek

Magyar Tájak - virtuális kiállítás a Nemzeti Összetartozás Napjára

Összesen negyven ikonikus és kevésbé ismert magyar tájképet mutat be a Szépművészeti Múzeum-Magyar Nemzeti Galériának a Nemzeti Összetartozás napjára készült virtuális kiállítása.

Otthonszórakozós

Szombati otthonülős

Se a még érvényben lévő korlátozások, se az időjárás nem állhat az utunkba, ha igényes kultúrprogramokra vágyunk még mindig remek opció az online tér. Ezt figyeljétek!

nyiladozó galériák

Barabás Zsófi: Kihajtogatott mozdulat

Deák Erika Galéria, szeptember 19-ig

A Deák Erika Galéria egy új kiállítással, Barabás Zsófi legújabb műveinek a bemutatásával ünnepli az újrakezdést, az életet, a művészet halhatatlanságát. A kiállítás az eredeti tervek szerint március végén nyílt volna, úgyhogy a kiállított művek nem a vírusra, nem a jelenlegi állapotokra reflektálnak, hanem a művésznő közel kétéves munkájának eredményei.

Szirtes János: Tündérország ’1970-2020’

Várfok Galéria, június 2-13.

"Kedves Művészetbarátok! Örömmel tájékoztatjuk Önöket, hogy a Várfok Galéria 2020. június 2-án újra megnyitja kapuit a látogatók előtt. Két hétig, június 2. és június 13. között még Szirtes János Tündérország 1970-2020 kiállítását tekinthetik meg, azt követően pedig egy izgalmas csoportos kiállítással készülünk a nyárra."

Feltámadás júniusban

Godot Galéria, június 4-20.

A mindenki által ismert okok miatt elmaradt a Godot Galéria májusi kortárs aukciója. Erre az eseményre azonban olyan kiváló művek gyűltek össze, amiről a galéria dolgozói azt gondolják, hogy vétek lenne, ha nem mutatnák be a közönségnek. Az anyagot a szakértők még egy kicsit tovább szelektálták, finomították. Így jött létre ez a kiállítás.

drMáriás: Engedéllyel festeni tilos!

Szentendre, Vinczemill, június 6.-augusztus 6.

A karantén ideje alatt drMáriás serényen dolgozott, hogy festményein megörökítse harcunk nagy hőseit: a kézmosás nemzetközi mentőangyalát, Győrfi Pált, a nyugalomhipnózis nagymesterét, Müller Cecíliát, Baby Yoda megmentőjét, Orbán Viktort, valamint a többieket, akik ott ültek azon az utolsó vacsorán, amelyen a föld jövőjét a megmenekülés irányába sikerült elmozdítani.

online tárlatok

friss hírek a nagyvilágból

Életre kel az árvíz előtti szegedi belváros

Életre keltik a Nagyárvíz előtti belvárost Szegeden: a Móra Ferenc Múzeum leendő kilátójában fognak elhelyezni egy olyan eszközt, mely az 1870-es évek állapotában mutatja majd be a szegedi belváros nyüzsgését. Feltűnnek olyan épületek, építmények, melyek ma már nem láthatóak.

interjú

Spiró György: Semmi nem úgy volt, ahogy hazudni szoktak róla

Malaccal teljes éveink című legújabb kötetéről beszélgettünk a Kossuth-díjas íróval.

Így született a világ legszebb szerelmes levele

A Virginia Woolfban tomboló érzelmek túlnőttek a szerelmes levél és a vers műfaján.

Felnőttkorban is létkérdés, hogy legyen kötődő kapcsolatunk

Dr. Török Szabolcs család- és párterapeutával beszélgettünk.