Programkereső

barbie girl

Csernátony Lukács László:
Burn, Barbie, Burn!

Blitz Galéria, július 21-ig

Csernátony fixa ideája: Zabáljuk fel Hőseinket! A társadalom által generált státuszszimbólumok bekebelezik életünket, a mega brandek szenté avatásátpikírt mód felhasználó Csernátony, a halhatatlan gyermekkor ikonikus alakjaival oldja fel.

Kincsek

Ősi arany- és ezüstkincsek Romániából

Szeged, Fekete Ház, 2019 január 20-ig

A tárlaton ezer lenyűgöző aranyból és ezüstből készült kincset láthatnak az érdeklődők, melyek több ezer évet ölelnek át. Szinte felbecsülhetetlen eszmei értéket képviselnek azok az arany- és ezüstkincsek, amelyeket a Fekete ház új időszaki kiállításán mutatnak be. A Bukarestből érkezett kollekció olyan értékes, hogy gépfegyveres rendőri felvezetéssel érkeztek meg a tárgyak Szegedre, majd biztonsági vitrinekbe helyezték őket a szakemberek.

Jegyajánló

KOGART Kortárs Gyűjtemény

2018. augusztus 26-ig

A Kovács Gábor Művészeti Alapítvány (KOGART) saját gyűjteményéből válogatott kiállítása látható KOGART Kortárs Gyűjtemény címmel május 18-tól a Várkert Bazár Testőrpalotájában.

Zwack múzeumlátogatás, Unicum kóstolással

Állandó kiállítás

“Dr. Zwack! Das ist ein Unicum!” – jelentette ki II. József amint megkóstolta a királyi orvosa által készített főzetet és megalkotta a legendás elnevezést.

Murder - A gyilkos tárlat

2018. június 23. - 2019. február 28.

A Murder – A Gyilkos Tárlat közel 1.000 m2-es kiállítótéren, 21 szobán keresztül mutatja be újra az elmúlt évszázadok leghíresebb gyilkosságait. Minden érzékre ható speciális effektekkel és a legmodernebb technológiákkal valóban megeleveníti a gyilkosokat és történeteiket.

A Világ Múmiái

2018. augusztus 16-tól

A tárlat a földkerekség legnagyobb múmiagyűjteménye, a testeket és tárgyi leleteket számos múzeumtól, egyetemtől, tudományos szervezettől és magángyűjteményekből kölcsönözték.

előzetes

A Világ Múmiái

Komplex, augusztus 16-tól

Hamarosan feltárulnak a titkok a síron túlról: 2018. augusztus 16-án a belvárosi Komplexbe érkezik az egyedülálló A Világ Múmiái Kiállítás. A tárlat a földkerekség legnagyobb múmiagyűjteménye, a testeket és tárgyi leleteket számos múzeumtól, egyetemtől, tudományos szervezettől és magángyűjteményekből kölcsönözték, hogy a nagyközönség szemtől szemben találkozhasson a történelem ezen különleges emlékeivel.

"Vidékre költözöm"

Páratlanok - A szegedi papucs

Móra Ferenc Múzeum,
december 31-ig

A címadás oka az, hogy az ikonikus szegedi papucsok páratlannak készültek: két ugyanolyan papucsot vásárolt meg a menyecske, majd hordás közben derült ki, melyikből lesz a bal lábas, melyikből a jobb lábas papucs.

Tíz nő és egy férfi a bikavérről

Szekszárdi Bormúzeum, szeptember 15-ig

A tárlatra készülő művek egyrészről megmutatják, miként látják a művészek - 11 alkotó, 11 féle nézőpont - a bikavért, a bor készítőit, a hozzá kapcsolódó anekdotákat és azok szereplőit.

Az eltemetett vár

Almásy-kastély, augusztus 20-ig

Az időszaki kiállítás a gyulai vár palánkerődítéseinek 2015-2016-ban lezajlott kutatásairól, a geofizikai és régészeti vizsgálatok eredményeiről számol be úgy, hogy a felhasznált tudományos módszerek ismertetése mellett a már ismert képi és írásos forrásokat is bemutatja.

Mindig nyíló virágok

Pécs, Néprajzi Múzeum, július 31-ig

A kiállításon szereplő tárgyak Zsolnay Teréz és Zsolnay Júlia páratlan értéket képviselő néprajzi örökségének egy részét képezik. A tárlat címe jelképezi a népművészet örök virágait, a főkötők hímzésén látható ornamentikus díszítést.

Kass, Biblia, Szentek

Szeged, Kass Galéria, szeptember 2-ig

A tollrajztól a rézkarcon, akvarellen át a töviskoszorús porcelán fej-installációig, szinte minden technikával születtek Kass-alkotások bibliai, vallási tematikával. Ezekből az alkotásokból válogat a tárlat.

Fátyolsáv fények, csurranó színek

MODEM, augusztus 26-ig

Hat művész csaknem félezer alkotása katalógusban és csaknem 300 munkája a falakon - az éppen ötven éve formálódó Antal–Lusztig-gyűjtemény feldolgozása kiemelkedő állomáshoz érkezett.

kettős

Céline Struger & Szombathy Bálint: Hajlított párhuzamok

K.A.S. Galéria, augusztus 3-ig

Céline Struger osztrák művész 2018 júliusában a magyar fővárosban tölt egy hónapot, miután elnyerte a Budapest Galéria nemzetközi csereprogramjának az ösztöndíját. Ezt az alkalmat kihasználva tervez közös kiállítást az egymás munkásságát jól ismerő osztrák és magyar alkotó.

Vikingek

A Vikingek előtt... - Harci áldozat a mocsárból

Debrecen, Déri Múzeum, október 14-ig

Újabb, különleges kiállítás várja a Múzeumok Éjszakája óta a látogatókat a Déri Múzeumban. Az interaktív tárlat Dániából, az aarhusi Moesgaard Múzeum gyűjteményéből érkezett Debrecenbe, s az élmény, amelyet kínál, nem pusztán hazánkban, de a Kárpát-medencében is szokatlan.

nagy utazás

IBUSZ

Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum, Kultea, szeptember 2-ig

Idegenforgalom, beszerzés, utazás, szállítás. Egyszóval: IBUSZ. A kulcsszavak mögött a cég feladatköre ettől lényegesen többrétű volt. Jelentőségét mutatja, hogy tulajdonképpen ezzel a vállalattal kezdődött a magyar turizmus története, ami még a szocializmus időszakában is – szinte egyedülállóként – részvénytársasági formában működhetett. Neve ez idő tájt egybeforrt az idegenforgalommal.

FOTÓ

TRAILER

Végre többet tudunk az új Freddie Mercury-filmről

Kijött a Queen-film első igazi előzetese, és még többet ígér, mint a teaser. Nézd meg az előzetesd, amelyből az is kiderül, mit kezdtek a film alkotói a Queen frontemberének szexuális orientációjával.

A bőröd megmondja, igyál-e még vizet

A nagy melegben muszáj többet inni, mert baj lesz. Sebaj, gyorsan ellenőrizeheted, szükséged van-e egy kis plusz folyadékra.

Így lesz tökéletes a káposztasaláta

Nem hiszed el, de a legegyszerűbb a legjobb a coleslaw esetében is.

Így lehetsz a gyereked bizalmasa

Előfordult már, hogy a gyereked hozzád sem akart szólni? Mutatjuk, hogyan bírhatod szóra ilyenkor is.

Budapest Bár a MÜPÁban
Budapest Bár a MÜPÁban

2018. október 22., 20:00, MÜPA

Jegyvásárlás