Programkereső

Aktuális mozifilmek Összes vetítés

LEGFRISSEBB CIKKEK

Zámbó Krisztiánék leszállhattak az Ázsia Expresszről

Zajlik az Ázsia Expressz 2024-es évadának forgatása, ezúttal nyolc pár próbál szerencsét, méghozzá a Fülöp-szigeteken és Tajvanon.

Idén Trump is ott lesz Cannes-ban

Persze nem az igazi, hanem a Sebastian Stan által alakított filmverzió.

Kritikák

Kesztyűs kézzel készült az új Amy Winehouse-film

Egy tragikus szerelem történeteként meséli el az énekesnő életét a Back to Black, és közben megkapjuk az összes nagy slágert.

A Majomember - Ennél véresebb, kegyetlenebb filmet már nem kapunk idén

Bár vannak kifejezetten érzékeny, sőt, vicces részei, a Gettómilliomosból megismert Dev Patel rendezői bemutatkozása tökéletes, de elképesztően brutális akciójeleneteivel hívja fel magára a figyelmet.

TV2 A Házasság első látásra nagyon nyomasztó, de ettől működik igazán

Elfuserált kényszerházasságokon csámcsogni hétköznap esténként: ez a siker titka.

TV2 Top Modelek falatnyi bikinikben... - mindenki jól át lett verve ezzel a műsorral

Ez megy vasárnap este a TV2-n, ahol ezek szerint így lehet csak megtalálni a következő Palvin Barbit.

Mozipremier Buli hányástól vakulásig – Hogyan szexeljünk

Molly Manning Walker Cannes-ban díjazott első filmje egy egész generációról fest látleletet – meglehetősen kiábrándítót. Kritika a Hogyan szexeljünk című brit filmről.

Érdekességek

Mennyire ismered az 1997-es Titanicot?

1912. április 14-én ütközött jéghegynek és süllyedt el a legendás luxusóceánjáró, a Titanic. 1997-ben Kate Winslet és Leonardo DiCaprio főszereplésével film is készült a katasztrófáról, ami 2,2 milliárd dollárt kaszált a mozikban. De mennyire emlékszel még a részletekre? Teszteld a tudásod!

6 pletyka a sztárvilágból, ami igaznak bizonyult

Még hogy Jamie Foxx Katie Holmesszal jár vagy Sylvester Stallone felnőttfilmben szerepelt? Bizony, néha a legvadabbnak tűnő híreszteléseknek is van valóságalapjuk. Mutatunk fél tucat példát.

Hogyan csúszott át A 3-test probléma a kínai cenzúrán?

A 3-test probléma furcsa útja a sikerhez nemcsak azt jelzi, hogy Kína exportcikke a sci-fi lehet, hanem azt is, hogy a szigorú cenzúra nem járható út a kommunista párt számára.

Best of

Íme 2024 legjobb sci-fi filmjei – eddig

A Dűne 2 mellett Adam Sandler űrhajós filmjét és az űrkutatást a kaszabolós horrorral összeházasító I.S.S.-et is imádták a kritikusok.

Hírek

Egy rejtéllyel kevesebb

Kiderült, melyik sorozat áll a budapesti fegyverropogás hátterében

Óbudán, Újpesten és Újlipótvárosban is hallani lehetett a háborús zajokat.

Intervencióval kínozták Petrát Andris barátai

Folytatódik Andris és Petra szappanoperája a TV2 „tudományos párkereső realityjében”.

Gyász

Meghalt O.J. Simpson

A feleséggyilkossággal gyanúsított, futballsztárból lett színész 76 éves volt.

Balhé

Megszólalt Stallone sorozatának megszégyenített statisztája

Ő az, akit a Tulsa királya című sorozat sztárja „hájpacninak” és „kövér, botos fickónak” nevezett.

Most a moziban Összes vetítés

Mozi lista

Kedvenc mozik szerkesztése »

ELŐZETESEK

Filmes rendezvények

FILM/ZENE Tavasz 2024

Uránia Nemzeti Filmszínház - febr. 27.-ápr. 30.

Az Uránia idén tavasszal filmzenei kalandozásra hívja nézőit. A február végén induló és április végéig, a Magyar Film Napjáig tartó programban a vetítések mellett közönségtalálkozók és élő zenei programok hívják fel a figyelmet a filmek láthatatlan, de annál fontosabb hangi-zenei dimenziójára.

Puskin Kuckó 2024 január-május

Puskin Kuckó - január 6.-május 5.

A Budapest Film családi sorozata, a Puskin Kuckó 2024-es téli-tavaszi programja is számos izgalmas hétvégi rendezvénnyel várja régi és új kuckósait.

Itáliai utazás

Uránia Nemzeti Filmszínház - 2023. dec. 4.-2024. jún. 10.

A sorozat hatodik évadában tizennégy új és klasszikus olasz filmmel folytatódik az utazás. A kimeríthetetlen olasz filmkultúra remekeit és az olasz tájak sokszínűség felvonultató vetítéssorozat immár hatodik évadába lép. Júniusig a Budapesti Olasz Kultúrintézettel együttműködésben újabb 14 filmet vetítenek, amelyek révén Friulitól Szicíliáig és Lombardiától Abruzzóig keresztül-kasul bejárják Itáliát. Szokás szerint lesznek régi filmkincsek – mint Az éjszaka, amellyel a főszereplő Marcello Mastroianni születésének 100. évfordulóját ünnepelik –, és lesznek újdonságok, melyek többsége csak itt látható majd. Három filmhez vendég is érkezik: december 18-án Gianluca Maria Tavarelli jön Szabadon című, 2003-as sikerfilmjével, amely romantikus komédia és érzelmes felnövéstörténet egyben. A későbbiekben nagy hangsúlyt kapnak a női rendezők munkái; ketten közülük személyesen is elkísérik filmjüket Budapestre. Március 11-én Isabella Ragonesével, a Rosa – A szirének dala című rendhagyó női portré alkotójával, június 10-én pedig Carolina Cavallival, az abszurd humorral átszőtt Amanda író-rendezőjével találkozhatnak nézőink. A filmeket kivétel nélkül eredeti nyelven, magyar felirattal vetítik.

Banff Hegyifilm Fesztivál – Budapest 2024

Cinema City Mammut - ápr. 18-19.

13 székbe szögező dokumentumfilm a kalandsportok világához kapcsolódó legkülönbözőbb témákban.

Budapest Ritmo 2024 - Filmprogram

Toldi mozi - ápr. 12-13.

A Ritmo filmprogramja idén kimagasló énekesnők, a roma zeneiség és a zene univerzális ereje előtt tiszteleg dokumentumfilmekkel és zenés filmekkel. Kirajzolódik Věra Bílá, Ida Kelarova, Omara Portoundo, Lakatos Mónika és Elis Regina alakja, a közép-európai roma közösség, afro-kubai miliő vagy éppen egy los-angeles-i stúdió előterében. Vincent Moon különleges filmperformansza kíséri a Dalinda koncertjét, ez a Ritmo idei produkciója. Az elmúlt évek Ritmo filmjei közül Regős Ábel és Szász Veronika VENI alkotását (Újra meg újra), és Reisz Gábor és Szimler Bálint Mordai filmjét láthatjátok újra. Részletes program: 2024.04.1215:30 - Elis e Tom (100')17:00 - Omara (76')18:00 - Ritmo filmek: Újra meg újra (22')18:00 - Ritmo filmek: Mordai (22')18:45 - The Last Hope of Very Bila (52')19:15 - Ida's Idea (67') 2024.04.1315:30 -The Last Hope of Very Bila (52')16:30 - Ida's Idea (67')18:00 - Omara (76')18:30 - Elis e Tom (100')

"Akkor itt fogunk élni..."

Szombathelyi Képtár - május 4-ig

Hat alkalomból álló filmklub kezdődik a Szombathelyi Képtárban. A sorozat magyar filmjei az 1960-as és 1970-es években készültek, ezzel kapcsolódnak a TeTT/Megtört progresszió című kiállításában megjelenített korszakhoz.

CineKorda

Corvin mozi - április 12-ig

2023 őszétől a Cinema Niche, a magyarhangya és a Corvin mozi összefog, hogy a mozivásznat megtöltse máshol nem vetített, különleges, egyszer látható filmritkaságokkal. A CineKorda pár hetente újabb alkalmakkal jelentkezik, ahol reményeik szerint minél többetekkel tehetik valódi közösségi élménnyé a mozizást. A CineKorda név alatt két fajta eseménnyel találkozhattok: kortárs, az elmúlt egy-két évben bemutatott film magyarországi premierjével, illetve felújított klasszikusokkal, személyes kedvenceikkel, olyan alkotóktól, akik a mai napig irányadónak számítanak a nemzetközi filmes diskurzusban. Szeretnének egy olyan találkozási lehetőséget teremteni, ahol a lámpák felkapcsolódásával nem ér véget a moziélmény, ahol a közönség formálja a közösséget és ahol olyan mozgóképes tapasztalatokkal gazdagodhattok, amelyek sokáig veletek maradnak.

Re:Verzió 2024

Blinken OSA Archívum - ápr. 10.-máj. 16.

5 film a Verzió Filmfesztivál korábbi programjából.

Heti mozipremierek Összes premier

 • Back to Black
  A Back to Black egy eleddig páratlan betekintést nyújt abba, hogyan vált Amy Winehouse egy csapásra híressé, és hogyan jelentette meg úttörő albumát, a Back to Blacket. A film Amy...
  Időpontok
 • Carte Rouge – Vörös térkép
  A trianoni békediktátum igazságtalan és megalázó részletei máig homályosak számunkra. Lássuk be, az évtizedek tudatos elhallgatásának eredményeként a mai generációk vajmi keveset...
  Időpontok
 • Szellemirtók – A borzongás birodalma
  Kit hívsz, ha nagy baj van? Kihez fordulnál segítségért, amikor szellemek piszkálnak, kísértetek kísérleteznek veled, vagy hazajáró lelkek dúlják fel a házad? A válasz egyértelmű: a...
  Időpontok
 • Thabo és a szafari kaland
  A tizenegy éves Thabo álma, hogy magándetektív legyen. Ez nem egyszerű feladat, hiszen az otthona, egy kis afrikai falu, a világ legbékésebb helye, ahol soha semmi nem történik. Ám a dolgok...
  Időpontok
 • Verseny a győzelemért
  Minden idők egyik legnagyobb sportrivalizálása zajlott a nyolcvanas években a német Audi és az olasz Lancia között. A két autógyártó legnagyobb összecsapása az 1983-as...
  Időpontok
 • A Szimpatizáns
  Egy félig francia, félig vietnami kommunista kém története a vietnami háború utolsó napjaiban, és száműzetése az Egyesült Államokba.
  Időpontok

várható premierek Összes premier

 • Az elveszett frigyláda fosztogatói 4K - Digitálisan felújítva
  Indiana Jones régész, professzor és kalandor egy személyben, aki semmilyen veszélytől sem riad vissza, hogy megszerezzen egy műkincset. 1936-ban híre jön, hogy a németek hatalmas...
 • Bolero
  Az 1920-as évek Párizsában járunk. A dúsgazdag, orosz származású balerina, a legendás Ida Rubinstein társulata botrányos, határokat feszegető előadásokkal borzolja a polgárság...
 • Bonus Trip
  Sikeres lehet-e egy komoly FBI pozícióra pályázó fiatal ügynök, ha társul kap egy rap-influencer babérokra törő
 • Elszáradt füvekről
  Nuri Bilge Ceylan legújabb, Elszáradt füvekről című, festői szépségű filmjében a kiábrándult Samet (Deniz Celiloglu) isten háta mögötti falucskában tanít Kelet-Anatóliában,...
 • Micimackó: Vér és méz 2
  Micimackó és Malacka visszatérnek, ám ezúttal Tigris és Bagoly is csatlakoznak a bosszújukhoz! Öt hónap telt el a Százholdas Pagonyban történt mészárlás óta. Róbert Gida...
 • Polgárháború
  A közeli jövőben a polgárháború által feldúlt Egyesült Államokban fotóriporterek kísérelnek meg átvágni veszélyekkel teli terepen.
 • Szunnyadó vérebek
  Roy Freemannek (Russell Crowe), az emlékezetvesztéssel küzdő volt gyilkossági nyomozónak egy korábbi ügy kerül a látóterébe, amire szintén nem emlékszik. Mivel egy halálsoron várakozó...
 • Származás
  A film Isabel Wilkerson Pulitzer-díjas újságíró tragédiáját és diadalát mutatja be. Wilkersont (az Oscar-jelölt Aunjanue Ellis-Taylor) órási személyes veszteség éri, miközben...
 • Abigail
  A gyerekek néha olyan rémesek. Miután egy csapat botcsinálta bűnöző elrabolja egy nagyhatalmú alvilági figura 12 éves balerina lányát, csak annyit kell tenniük az 50 millió dolláros...
 • Challengers
  A Challengers a feltörekvő profi tenisztehetségek számára rendezett bajnokság. Itt kerül egymással szembe Art és Patrick. Akik nagyon jól ismerik egymást. Évekkel korábban...
További premierek