A figyelők

Bakancslistához adom
The Watchers
16 éven aluliak számára nem ajánlott amerikai fantasy, horror, misztikus film, 102 perc, 2024

Értékelés:

15 szavazatból
Szerinted?

Te nem látod őket. Ők viszont mindent látnak. Mina (Dakota Fanning) valahol Írország nyugati részén eltéved egy hatalmas, alig feltérképezett erdőben. Az autója elromlik, nem tudja, hol van. Kis szerencse a sok balszerencse közt: talál egy vasbeton bunkert, ahol átmenetileg meghúzhatja magát. Szerencse? Élete leglidércesebb napjainak kezdete. Mert becsapódik mögötte a vasajtó. És nincs kijárat. Csak három ismeretlen, akik szintén benn ragadtak ebben a furcsa épületben. És egy hatalmas, tükrös ablak – olyan, mintha egy óriási kirakatba kerültek volna. Mert vannak valakik az ablak túloldalán, akik őket figyelik és tanulmányozzák. Nincs hova bújniuk, kíváncsi, titokzatos szemek kísérik minden mozdulatukat. És akik ennyire kíváncsiak rájuk, azok már soha többé nem akarják szabadon engedni a foglyaikat.
Bemutató dátuma: 2024. június 6. Forgalmazó: InterCom

Stáblista:

Játszási időpontok

Hozzászólások

Szerinted?
1/10
UncleSam jún. 23. 19:48:36 1/10
Gagyi...
9/10
Ildikó Nóra jún. 19. 20:32:16 9/10
A különleges történet, a szereposztás, a helyszínek, a film hangulata, az operatőri munka, a filmzene, a befejezés, a szinkron is tetszett. Dakota F-nek és a többi szereplőnek is jól állt az adott szerep. A regényből készült film végig érdekes, izgalmas volt, kikapcsolódásképp teljesen jó.
6/10
Albeart jún. 14. 08:35:58 6/10
Nekem tetszett. Kicsit olyan LOST - Eltűntek és From (Kiút) érzés volt amíg néztem... A lenti bunker pl. Vagy az erdőben lévő lények akik éjjel jönnek elő... A történet persze a 2 sorozattól totál eltér. Nekem végül is tetszett a film. Izgalmas volt, misztikus, és a történet is érdekes. A végére kibontakozott teljesen. Nem hagyott sok kérdőjelet maga után. Persze lehetne még mit beletenni. 1x megéri megnézni.
6/10
perry jún. 13. 22:00:09 6/10
A hölgy Ishana Night Shyamalan csodaszép és a filmet nézve még tehetséges is és ez már önmagában sem kevés , szóval leszögezhetem bőven jutott neki a jóból. Az meg, hogy apu rendező az talán csak arra jó, hogy szakmát tanulhat a tehetség az meg van vagy ...
Ügyesen találkoznak a filmben a valós emberi konfliktusok a misztikummal és még órát kapunk a tündék és az emberek historikus együttélésről is.
Számomra ettől lesz igazán horrorisztikus, hogy a filmben jó ideig nem is tudjuk kikkel vagy mikkel állunk szemben persze ennek elérésre a színészek mértékadó és nem a sikítós frász filmekre jellemző őrjöngés eszköztárból merít a rendező kihasználva a színészei filmes és színművészeti tudását.
Az alakváltás önmagában is misztikus és elég Zeuszra gondolni aki egy hattyú alakjában tette magává a kiszemelt földi halandót. Persze van baljós zene és kellően sok drámaian fényképezett táj és mindezeket a szálakat a rendezőnő finoman szővi "szöveté", így kapunk egy műfajok között átjáró komplex misztikus horrort. Amit jó nézni és jó elgondolkozni azon , hogy a tündérek már a spájzban vannak. (A tizedes meg a többiek)
5/10
blood.1 jún. 12. 22:46:25 5/10
A koncepció a rendezőre jellemző módon érdekesen indul, viszont nagyon gyorsan kibontakozik, felfedi a rejtélyeket és így lecsupaszítva egy végtelenül egyszerű történetet kapunk. A végén a csavar csak az avatatlan szemnek és fülnek lehetett meghökkentő. A logikai tévedésekről itt most nem is ejtenék szót.
6/10
KriszXD56 jún. 11. 20:09:58 6/10
Kellemes meglepetés volt. Érződik a filmen Shyamalan stílusa. A film nem időzik és röktön belecsap a közepébe és a depis főhősnőnk bolyong és belekerül a csávába 😁 . Egyszerű alaptörténet. Viszont adott minden a misztikus gonosz erdő ahonnan nehéz kijutni, gonosz alakváltó lények akik az emberek életére törnek. Természetessen egy eszelős tudós sem árt. Némi fanyar valóságsó kikacsintással. Nindezt cseppekben adagolja a film. Nem puffogtat el minden rejtelmet azonnal. Ettől működik a dolog. A papa műveit ismerve sejtettem hogy lesz majd egy csavar. Nem zárul azzal hogy kijutnak, és az öregasszony elég gyanus volt nekem 😁
6/10
The Cortez jún. 09. 22:19:38 6/10
M. Night Shyamalan lányának első filmje. A misztikus fantasy horror alapsztorija nem rossz, igaz kissé gyermeteg. Viszont a kész történet elgondolása érdekes, mivel egy egyértelmű valóságshow-kritika húzódik benne, amire párszor feltűnő utalgatásokkal rá is játszik a rendezőnő. A cselekmény szerencsére hamar beindul, aztán jó párszor leül, ám a közepe tájékán ügyesen kezdik el szőni, a fináléban pedig feldobják 2 ütős fordulattal. A képi megvalósítás korrekt, a vizualitás kellően sötét, a CGI felemás, míg a hanghatások hatásosra sikeredtek. A színészek teljesen átlagos nívón hozzák a gyenge, nem meglepő módon valamilyen múltbéli traumát magukkal hordozó karaktereiket. Az alkotás a mitológiájának + lezárásának köszönhetően, magában rejti több folytatás vagy akár egy egész univerzum lehetőségét.