A gyilkos járat

Bakancslistához adom
Bullet Train
18 éven aluliak számára nem ajánlott amerikai akciófilm, 127 perc, 2022

Értékelés:

214 szavazatból
Szerinted?

Aki egyszer a bűn útjára lép, az nem szállhat ki többet. Ladybug (Brad Pitt) megpróbálta letenni a fegyvert, és nem sikerült. Újabb megbízást kap titokzatos főnökétől (Sandra Bullock), és újra munkába kell állnia. Ezúttal egy aktatáskát kell megszereznie bármi áron. Mindegy hányan halnak meg érte.
A táska az óránként több száz kilométeres sebességgel haladó japán szupervonaton utazik. Ladybug felszáll, egyszerű, tiszta munkára számít, és rájön, mennyire kellemetlen, ha nincs kiszállás. Mert a vonaton vannak még néhányan, akik a) a táskával b) vele c) valami egészen mással akarnak valamit, ami őrült, kiszámíthatatlan és kegyetlen. Bérgyilkosok, bosszúállók, simlisek és rablók küzdenek egymással először óvatosan azután egyre vadabbul. És nincs kiszállás. Mert a vonat száguld tovább.

A Deadpool 2. rendezőjének japánban játszódó akcióvígjátéka elképesztő tempót diktál, nagyon gátlástalan, nagyon vicces, és csupa zseniális színész őrültködik benne.
Bemutató dátuma: 2022. augusztus 4. Forgalmazó: InterCom

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
8/10
Maklari Gabor jan. 07. 08:46:53 8/10
Mese habbal. Könnyed akció vígjáték időnként némi vérrel, sok közelharccal. Ha a DC s mesékhez viszonyítjuk akkor egyenesen 10 pontos.
9/10
Skall jan. 06. 19:22:34 9/10
Szórakoztató egy film. Az akció, a párbeszédek, egyszerűen minden a helyén van benne. Igen, vannak benne képtelen jelenetek, de ha csak is szigorúan a moziélményre összpontosítunk, akkor erősen kiemelkedő. Az alkotás néha már Tarantino filmjeit idézi, és helyenként még le is pipálja azokat. A zseniális szereposztásról és a rengeteg cameóról nem is beszélve.
4/10
Józan Paraszt 2023 dec. 26. - 18:23:55 4/10 Előzmény Istvan010
De.
4/10
Józan Paraszt 2023 dec. 26. - 18:21:34 4/10
Hát mivel én sem Tarantino, sem Ritchie rajongó nem vagyok, ebből nyilván mindenki kitalálja a véleményem. Apró megjegyzés : pár hónapon belül ez a második olyan film, amiben azt láttam, hogy frontális útközésnél hátrafelé repülnek a szuperhősök. A rendező iskolákban nincs fizika óra?
7/10
meehrlin 2023 nov. 24. - 19:23:15 7/10
A film vonalvezetése és a szereplők érdekesek. A jópofa párbeszédek is tetszettek. Újra nem fogom megnézni, ám egyszer mindenképpen érdemes volt. Egy 7-est adtam rá.
k11zoltan 2023 nov. 21. - 17:04:30 Előzmény Nagy1A
Ehhez tényleg analfabétának kell lenni, hogy ne tudd értelmezni ezt az egyszerű, magyar nyelven megfogalmazott mondatot.
És még azok voltak a hülyék, aki 8 általánoshoz akarták kötni a szavazati jogot.
5/10
Nagy1A 2023 nov. 21. - 12:58:40 5/10 Előzmény k11zoltan
Még itt is ugyan az a jellemző a hszedre..........a mások által sokszor használt nagy semmit mondod.........saját vélemény nincs............."egynek jó"!!!!......nagyon sokat mondó vélemény!!....
Amúgy ez még egynek sem jó!!.....rettentően fárasztó....idegesítő .......már az első jelenetkben......amíg a a világsztár Pittel és Bullock hanggal.....de bedobták még Channing Tatumot és Ryan Reynoldsot is....ráadásul még a rendező is megjelent a saját filmjében!!.........ha már vették a fáradtságot, hogy átírnak egy jól befutott könyvet, amit ráadásul színpadon is játszanak, akkor legalább kicsit gondosabban is megírhatták volna a forgatókönyvet!! max 5!!
7/10
Dörflinger 2023 nov. 14. - 17:10:58 7/10
Voltak benne jól kitalált látványos jelenetek, de maga a történet, elég gyenge. Kissé bonyolult a szereposztás, hogy ki, kivel van, de nagyjából nyomon követhető. Felemás érzéseim voltak miközben néztem a filmet, mert volt, hogy tetszett 1-2 jelenet, és volt, hogy aztán nem annyira. A zenékkel is ez volt a helyzet. Némelyik kifejezetten idegesítő volt. Összességében gyenge hetes.
7/10
9/10
nefefe 2023 szept. 23. - 16:40:48 9/10
Dettó, mint egy Tarantino-s rendezés… Az elején volt egy kis kavar, amíg helyére billentek a dolgok, de amúgy végig érdekes, akciódús, ötletekkel teli, és emellett nagyon vicces film. Persze az egész történet lényege csak a végén derül ki, de végig fenntartja a figyelmet. A legvége pedig nagyon ki volt találva. Citrom és Mandarin kiköpött Ponyvaregény-es Jules és Vincent… --- Spoiler --- Az, hogy a véres arcok és ruhák látványa nem tűnt fel senkinek a vonaton, már meg sem lepett. Az is vicces volt, amikor a 2-300-al suhanó szuperexpresszre ugró Mandarin rajta tudott maradni, sőt, még a szélvédőt is be tudta törni! Nem semmi teljesítmény… Hasonlóan a rosszfiúk a végén… állva maradni egy ilyen gyors vonaton, az nem semmi… Pitt szerintem remekelt, Sanada-t mindig jó látni szerepben, de a többi szereplő is jó volt. Hogy Ryan Reynolds-nak, Channing Tatum-nak és az agyonplasztikázott Sandra Bullocknak miért volt szüksége erre a nyúlfarknyi szerepre, azt nem tudni… hacsak nem azért, mert kellett a nevük, és jól megfizették őket… Összességében jó film, érdemes megnézni.
8/10
JNiki 2023 júl. 21. - 22:32:12 8/10
Jókat lehet rajta nevetni. Véres akcióvígjáték, Brad Pitt haláli benne.
8/10
durumdara 2023 júl. 07. - 11:15:38 8/10
Nekem nagyon tetszettek a karakterek, és az alakítások.
Valószínűleg azért, mert annyira abszurdak, mint különösen egy bizonyos Tarantino filmben. De akár a Blöff is hasonló, vagy a Gengszterek Fogadója. Csak utóbbi sokkal savanyúbb és dramatikusabb.
Mivel ez viszont eléggé kiszínezett, ezért nem tudod komolyan venni az egészet, a vérfürdő ellenére sem.
Katica, Citrom és Mandarin a legjobb alakítások, a többiek inkább csak mellékszereplőknek tűnnek.

Egy kissé valóban hosszú volt a sztori, ez a "már majdnem beérünk a végállomásra, de még van 40 perc" erősen próbára tett közben...
Van, ami azért bugyuta, és természetesen az egészben vagy egyfajta természetellenes, ahogy már minden IS történik a vonaton, mégsem állnak meg, mégsem jelez senki, stb. Kicsit a kínai filmek valótlan jelenetei is visszaköszönnek más formában.


Hozzátéve, hogy egyes szereplők feltámadása már abnormális, megmagyarázhatatlan.
No és persze a 300km/órás ellenszélben sem táncolna senki sem vonat tetején...



Nekem Citrom a la Thomas nagyon mulatságosnak hatott, és az is, ahogy egyik pillanatban még küzdelem van, a másikban meg angol úriemberesen beszélgetnek és így tovább. Ettől igazán abszurd az egész.

A második fele egy szakaszon ellaposodik és már irreálisba fordul, amin lehet morogni, de a film vége ismét visszahozza a szintet.

Szóval összességében jó, de azért mégis a Ponyvaregény alá sorolnám pár szinttel, mert az tömve van humorral-drámával és abszurditással, itt viszont többszöri megnézésnél a rejtélyesség már elúszik.


Van, amit nem értek. Ha Katica rögtön leszállt volna a pénzzel, Darázs és a többiek is hoppon maradnak. Ha nem Katica, hanem Penge száll le, akkor meg a Fehér Halál is.
Tehát kicsit megszervezetlen volt ez a bosszú.
Illetve ha visszaadja Katica a táskát és eltűnik, akkor a közvetítő és leginkább Fehér Halál mit csinál?

A vonattal kisiklás és repülés a végén már túlzás kategória - de ezért hasonlítom a kínai-ázsiai filmekhez, amikben mitologikus alakok repülnek és küzdenek, ld. a Hős.

7/10
Démétér456 2023 jún. 14. - 13:15:39 7/10
Pokolian szórakoztató volt, viszont - dacára a nagy neveknek - olyan kisképernyős, tévénézős estére szánt mozinak érződött az egész. Ahogy előttem mindenki írta, nagy rendezők jellegzetes stílusában pörög a film, viszonylag jól, de egyszerre kicsit sok és kicsit kevés. Nem ragad eléggé magával, nem húz be, viszont folyamatosan rohan (értem, vonat, értem). De egy otthoni filmnézésnek bőven megéri!
8/10
InteriorLulu 2023 jún. 06. - 15:53:59 8/10
Igen, az egész alapvetően egy nagy Ritchey-utánérzés, viszont legalább veszettül szórakoztató. Közvetlenül Tarantinótól is merít, sőt átemel dolgokat, a leglátványosabban szerintem Citrom és Mandarin párosát, akik a Ponyvaregény-beli Jules és Vincent teljes megfelelői, ami többek közt abban is megnyilvánul, hogy mindkét páros egyik tagjának egy-egy konkrét legendárium/mese (Thomas a gőzmozdony, Biblia) ad kvázi biztos kapaszkodót a világlátásához és az életvezetéséhez.
Valamint a film egy igen fontos szála nagyot merít a Közönséges bűnözőkből: a Fehér Halál eredet- és fejlődéstörténete (pontosabban annak legendája), illetve a jelenbéli (spoilermentesen úgy mondanám) integratív, sötét és kíméletlen "munkamódszere" egy az egyben Kayser Sözéé, ahogy a karaktert illető részletek is minden bizonnyal tudatosan erre építenek, lásd a (részben) magyarul beszélő bandatagokat...

Az alakítások nyilván pazarok, de ezt igazából csak afféle átkötési céllal írom, hogy megjegyezzem, a jó Bradet talán még sosem láttam (ennyire) túljátszani, ripacskodni, viszont ez itt olyannyira nem baj, hogy gyakorlatilag telitalálat: ebben a filmben a karakterének is, őneki magának is (!) pontosan ez az amúgy "normál" esetben nyilván visszatetsző és kerülendő színészi játékmódszer kell.
Lilla009 2023 máj. 26. - 09:10:11
sziasztok broskik! egyik legjobb 2022ben fr. Aaron kingem eating
5/10
doktormacko1953 2023 ápr. 24. - 16:46:39 5/10
5 / 10 Nekem nem jött be , unalmas és erőltetett volt számomra.
6/10
cinemad 2023 ápr. 16. - 18:30:21 6/10
Erős Ritchie és Tarantino utánérzés, azonban nem ér az előbb említett rendezők emlékezetesebb filmjeinek nyomába. Vannak benne szórakoztató jelenetek, összességében egynek oké, akár még újra is lehet nézni, de abszolút felejthető, senki számára nem lesz hivatkozási alap, és egy év múlva sem sokan emlékeznek majd rá. Ha valaki képes ellazulni, akkor szórakoztatónak fogja találni, de jóval többet is ki lehetett volna ebből hozni kevesebb erőltetett, már-már kínosan gagyi jelenettel és jobb karakterekkel. Például a Thomas-ozás ami elsőre sem volt vicces, amikor tizenharmadszor kerül elő már roppant unalmas...
9/10
Lolamacko 2023 ápr. 16. - 08:46:47 9/10
Nagyon tetszett. Mindenki nagyon jó volt. A poénok! Aki írta, sok Tarantinót, Rodrigezt látott. Imádtam. Csak az nézze, aki szórakozni szeretne.
5/10
sorozatneked.hu 2023 ápr. 11. - 04:27:49 5/10
5/10

Nekem nem tetszett, hosszú volt, néhol bugyuta és lassú. Persze lehet az is közrejátszott a gyenge pontozásban, hogy más filmre számitottam. Ha jobban kiemelik, hogy ez egy ilyen Tarantino utánzat, akkor biztos olyan hangulatban ülök le megnézni és akkor lehet, hogy jobban teszett volna.
7/10
Istvan010 2023 febr. 13. - 12:10:06 7/10
Végre egy jópofa akció vígjáték. Brad Pitt-ben nem csalódtam, és a több színész is rendben volt. Ha az ember egyszer megnézi nem fog csalódni túl nagyot.
6/10
trikolor 2023 jan. 15. - 21:45:30 6/10
Túl sok volt belőle 127 perc, egy idő után idegesítő az állandó pörgés. A több, mint kétórás poénözönnek legalább a fele nem üt, ezért a film a végére középszerűségbe süllyed . És ezt még a látványos finálé sem menti meg.
Összes hozzászólás