A Viszkis

Bakancslistához adom
16 éven aluliak számára nem ajánlott magyar akciófilm, 126 perc, 2017

Értékelés:

430 szavazatból
Szerinted?

Vagány volt, híres lett. Ő az, akit mindenki ismer, olyasmit mert, amit senki előtte, és aki mindig egy lépéssel a rendőrség előtt járt. És aki minden bankrablása előtt megivott egy pohár viszkit.
Ambrus Attila (Szalay Bence) félárván nő fel, zűrös kamaszkort és javítóintézeti éveket hagy maga mögött, amikor Erdélyből kalandos körülmények között Magyarországra szökik. De az új élet nehezebbnek bizonyul, mint a régi. Egy hokicsapat kapusa és szertárosa lesz, de továbbra sincs pénze, se barátnője... míg rá nem jön, miben jó igazán. Vakmerő, gyors és alapos. Egymás után fosztja ki a postákat, bankokat, utazási irodákat. Egyre nagyobbakat kaszál, egyre éhesebb a sikerre, egyre többet akar magának, és új szerelmének (Móga Piroska). De az utolsó balhéja kudarcba fullad, és végül a régóta nyomában lihegő makacs nyomozó (Schneider Zoltán) kezei közé kerül, aki kíméletlenül szembesíti őt a tetteivel.
Kettejük játszmája azonban korántsem zárul le a Viszkis elfogásával...
Bemutató dátuma: 2017. november 23. Forgalmazó: InterCom

Stáblista:

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
andru1@freestart.hu aug. 13. 01:30:37 Előzmény Anna Dé
Én meg azt mondom, hogy ebül szerzett pénz ebül vész el. Sokan jöttünk el a családi háztól fiatalon, üres zsebbel és csak az volt a miénk, ami rajtunk volt. Én azt mondom, hogy az élet értelme nem a pénz, az csak egy eszköz, persze nem rossz, ha nem kell számolgatni, hogy miből fizeti ki az ember a rezsit, de lehet jó életet élni, milliók nélkül is. Dolgozni kell, az hosszú távon kifizetődőbb. Ilyen áron nekem nem kellene a jólét az egyszer biztos. Egyébként ismerek pár gazdag embert, de nem látom rajtuk sem, azt a nagy boldogságot. Sőt! Amit sokan mutatnak a közösségi portálokon, nagyrészt hazugság. Nem hiszem, hogy Ambrus Attila felhőtlenül tudta élvezni az ellopott pénzt, teljesen mindegy épp hol nyaralt, az agya szerintem egyfolytában kattogott.
andru1@freestart.hu aug. 13. 01:19:12 Előzmény Kit Fisto

Na, ez nagyon hülye hozzászólás volt. Akkor tiltsuk be az összes filmet, ami szellemi fogyatékosokról, gyilkosokról, pszichopatákról szólnak, vagy akár a maffiáról. Az összes negatív dolgoról szóló filmet tiltsuk be. Könyörgöm, ez egy film ami egy megtörtént eseményt dolgoz fel, jelenít meg a filmvásznon. Nem több, nem kevesebb. Ráadásul, úgy tudom Ambrus Attila egy fillért sem kapott belőle, így törleszti az ellopott és felélt pénzt.
3/10
Quantumleap jún. 19. 11:01:27 3/10 Előzmény Kit Fisto
Akkor gondolom, a te szemedben a Nagymenők, a Casino, a Wall Street farkasa, és a Kapj el ha tudsz is mind szégyenfilmek.
filoszemitabéluska jún. 17. 11:32:10 Előzmény Tiberio
A komcsi diktatúra helyett kapitalizmust akartunk. Az igaz, hogy svéd, vagy svájci típusú jóléti kapitalizmust, társadalmi szolidaritással, szociális érzékenységgel, ehelyett megkaptuk az Ipari Forradalom Angliájának vadkapitalizmusát. Párttól függetlenül (a baloldal is tele van gátlástalan milliárdosokkal.) Erről szól az élet, a pénz mindenekelőtt és pénzért bármit, akár valakinek a veséjét, ha megfizeted.
4/10
Tiberio jún. 17. 00:05:53 4/10 Előzmény filoszemitabéluska
Remek meglátás, erről van szó. Szögi Lajos "csak" egy művelt, békés ember, jó tanár és példás családfő volt, vagyis nem számított sokat a bankok érdekérvényesítő erejéhez képest. Ahogy mi sem számítanánk, értünk sem lenne nagy kár.
filoszemitabéluska jún. 16. 19:37:37 Előzmény pecasroby
Szó nincs arról, hogy hőst csinálnának belőle, csak kissé aránytalan, hogy 17 évet kapott, pedig emberéletben nem tett kárt. Ifjabb H. Dezső, aki a fő végrehajtója volt Szögi Lajos tanár agyonverésének, már éppen a szabadulóbuliját szervezi. Ennyit az igazságszolgáltatásról! Alig 10 évet ült, tehát Szögi Lajos élete sokkal kevesebbet ért, mint a bankok pénze.
pecasroby jún. 16. 19:11:50
Egy bűnözőből hőst csinálni.Undorító.
1/10
Kit Fisto jún. 16. 09:26:41 1/10
Nem csak egy újabb pocsék magyar film, de külön szégyen a készítőkre, hogy egy fegyveres bankrabló munkássága nekik jó téma.
a.dani0227@gmail.com máj. 27. 12:19:12 Előzmény filoszemitabéluska
A valóságtól vannak eltérések a filmben pl. nem volt motoros menekülés meg üldözés sem és autós üldözés sem, és igen több csaj is volt az életében, az viszont igaz, többször nyilatkozta is, hogy a sokadik rablás után mindig azt gondolta, ez lesz az utolsó, de mindig elfogyott a pénz és ment újra. Azt is mondta, hogy azért vert el minden pénzt kaszinóra, utazásra stb. mert azt már nem lehet tőle visszaszerezni, ha lebukik.

Azt is mondta, hogy miután lebukott úgy gondolta ha ő korrekt lesz a rendőrökkel és mindent elmond és együttműködik vele is azok lesznek, hát ebben tévedett nagyot. A fele rablást eleve nem tudták volna ráhúzni, ha nem vallja be, többért már mást gyanúsítottak és ő fel sem merült.A kutyás történet isi gaz, azért tudták elkapni, mert hazament a kutyájáért, tényleg perceken múlt, hogy nem ért át a határon, ha akkor átér sosem kapják el.


Nem sok baki van a filmben és nem is feltűnőek, az elején pl. Kőbánya-alsónál figyeltek arra is ,hogy régi Ikarus buszokat rakjanak oda meg régi autókat, amik akkoriban lehettek ott, később viszont mikor mutatják a tehervonatot, a32-es Dácsia mozdonyon az új pályaszám van, amit 2012 óta használ a MÁV, 478 032 korábban M47 volt Na meg a Biharkeresztesként bemutatott vasútállomás valóságban Kisterenye, de ezeket tényleg csak vonat mániások veszik észre. :) Keletibe se mehetett be tehervonattal, oda nem járnak be tehervonatok, ma sem és akkor sem. Fradiba mehetett a rendezőbe max. a teher. A film vége felé miko a Teve utcai rendőr székházat mutatják totálképen, szúrtam még ki egy C2-es Mercedes buszt a 34-es megállójában, ami akkor még nem volt.

10/10
arpi0110 márc. 20. 23:21:03 10/10
Jó magyar filmet én még nem láttam, egészen tegnap estig. (leszámítva a régi Tükskevárat.) Ezért nagyon nehezen vettem rá magam hogy megnézzem. Nem bántam meg. Legjobb magyar film, sokkal rosszabbra számítottam. A színészi játék is átlagon felüli magyar szinthez képest szerintem. A bakrablásos jelenetek lehettek volna hosszabbak.

10/10
1/10
Hematit1 márc. 16. 18:13:39 1/10 Előzmény fourdogs
Részletesebben is kifejthetném a véleményemet, de........te azt sem értenéd, mivel benned még annyi intelligencia SEM szorult ! Sajnállak!
tortura márc. 15. 15:00:57
jav: úgy hogy .....
tortura márc. 15. 15:00:00 Előzmény piroska1945
Arra értettem, mikor visszaélnek az ember türelmével, és állandóan azt a bizonyos küszöböt tapossák....
Egész konkrétan, vannak olyan emberek, akiket szívem szerint megütnék vagy csinálnék velük valamit, mert annyi borsot törnek az ember orra alá büntetlenül és meg is tehetik sajnos. Mégsem teszem meg, mert senki és semmi nem ér annyit, hogy a dutyiba kerüljek. De ennek már semmi köze a filmhez, úgyis abba is hagyom.
piroska1945 márc. 15. 10:08:16 Előzmény tortura
visszaélnek? ezt részleteznéd?
fourdogs márc. 15. 08:58:37 Előzmény Hematit1
Mindenesetre hitelesen "értékelted" a produkciót. Ez az intelligencia non plusz ultrája.
7/10
doktormacko1 jan. 26. 16:14:52 7/10
7 ( 10 Nem rossz ez a film.
vino-et-veritas 2018 dec. 19. - 07:42:39
A filmet nem ő csinálta...
1/10
Hematit1 2018 dec. 18. - 20:11:41 1/10
Na ez az a film, amire NEM vagyok kíváncsi !!! :(
MadDogs 2018 nov. 19. - 21:14:04
Az első fele egészen jól sikerült, erős hangulata van. A felénél kezdtem belelkesülni, hogy végre egy jó magyar film! A zene mintha egy másik, jobb filmhez készült volna: már-már elhiteti velünk, hogy itt még egy kisebb csoda is történhet, de aztán elkezd nyílni az olló, esni a színvonal. Sajnos a sztori eleve nem elég nagyívű ahhoz, hogy ez ne történjen meg.

A befejezés esetlen, és persze nincs katarzis. Az utóbbi persze nem elvárható ebben az esetben, de azért be lehetett volna ügyesebben, egy pillanatnyi csúcsponton befejezni. Ott kellett volna vége lennie, hogy a nyomozó látja a rohanó kommandósokat, káromkodik egy isteneset, aztán egy dobbanással véget ér a film. Szerintem. Utána pedig jöhet a szöveges kiírás, hogy mi lett végül a sorsa. Valahol ezt a rendező is érezte, mert ezen a tájékon téblábol, érdemben már semmit nem tesz hozzá, de zavarában még 3-4 percen keresztül, különböző módszerekkel próbálja elkenni a végét, ami így tényleg olyan is lesz. Még az archív felvételeket valamennyire megértem, de azok a stáblista alatt is futhattak volna, ha annyira fontosak.

Az autós jelenet nem győzött meg, de az MZ-s motoros jelenet nagyon tetszett, izgalmas volt és egy kicsit vicces is, tökéletesen megtalálta az arányokat a hihetőség és látványosság között. Mondjuk ezt a jelenetet sem kell túl sokat nézegetni, mert akkor már feltűnnek a hiányosságok.

A hangkeverés, mint oly gyakran a magyar filmeknél, most is minősíthetetlen. Amikor a dialógusoknak kellemes a hangereje, a zene fülsértően hangos. Köszönjük ezt századszorra is.

Nagyjából ez a maximum, amire egy hazai film képes, ezt a küszöböt egy tisztán magyar produkcióval valamiért nem tudjuk átlépni.

A női lelkivilág hiteles ábrázolásáért piros pont.

6.5 / 10
sexykex 2018 nov. 19. - 09:40:15
Antal Nimród leggyengébb filmje. Egy pillanatig se rágicsáltam a körmöm az izgalomtól és a Viszkis által (vagy a forgatókönyvíró által) előadott, (kiagyalt) indoklást is hazugnak találtam. Inkább ott van a kutya elhantolva, hogy aki már gyerekkorában rendszeresen lop, az előrevetít némi disszociális személyiségzavart.
Ettől persze még lehetett volna más a film, nem ez a tipikusan magyar, szocreált idéző, Kántoros beütésű unalmasan szürke. Így talán hiteles lett, de én feltétlenül többet reméltem tőle.
Összes hozzászólás
Lakatos Mónika - Romanimo
2019. november 12., 19:30 Lakatos Mónika - Romanimo

Évszázados roma balladák és ritmusos pergetők a Müpában.

Jegyvásárlás