Aquaman és az elveszett királyság

Bakancslistához adom
Aquaman and the Lost Kingdom
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott amerikai sci-fi akciófilm, 90 perc, 2023

Értékelés:

58 szavazatból
Szerinted?

Az óceán soha nem békés! Ezért nem pihenhet meg egyetlen percre sem az óceánok hét királyságának uralkodója.
Black Manta megpróbálta már legyőzni Aquamant, a világ tengereinek urát (Jason Momoa), de kudarcot vallott. Továbbra is meg akarja bosszulni az apja halálát, így aztán bármire hajlandó, és bárkivel szövetkezik, hogy elpusztítsa ősellenségét. És most erősebb, mint eddig bármikor, mert megszerezte a legendák csodafegyverét, a fekete szigonyt, amelynek segítségével egy ősi, gonosz erőt szabadít a világra.
Aquaman kénytelen kiszabadítani börtönbe zárt testvérét, Orm királyt (Patrick Wilson), Atlantisz egykori uralkodóját. Békét nem kötnek, de átmeneti szövetséget igen – ha nem teszik meg, akkor Aquaman családja, azután az összes tenger, végül az egész világ elpusztul.
Bemutató dátuma: 2023. december 21. Forgalmazó: InterCom

Stáblista:

Játszási időpontok

Hozzászólások

Szerinted?
5/10
SUDO márc. 18. 19:05:24 5/10
Erősen romlott a színvonal..
10/10
AneP márc. 11. 20:55:06 10/10
Sokkal jobban sikerült és élvezhető , a karakter fejlődés a testvér szempontjából kitűnő .
9/10
DoMo márc. 01. 13:01:54 9/10
Sokkal jobb, mint amire számítottam.
3/10
nagysanyi100 febr. 27. 21:47:04 3/10
A felpuffadt fejű, kigülledt szemű főszereplő úgy fest, mint egy öregedő alkoholista mexikói vendégmunkás.
Konkrétan rossz ránézni. Maga a film esetleg egyszer nézhető.
6/10
The Cortez febr. 10. 00:40:49 6/10
Botrányos hátterű, ide-oda tologatott mozi, ami valamiért mégsem lett szar, sőt még jobban is sikerült, mint az első rész. A sztori jól folytatja az előzményeket, érdekesebb mitológiát tár elénk, hasonlít a Thor 2-re, a néger medúzaember (aki még mindig kiváló az őt alakító csávóval együtt) szála pedig csak úgy tobzódik a bosszúban. A nyitómontázs szórakoztatóra sikeredett, ahogy a főhős szintén meglepően faszán működő párost alkot a korábbi epizód főellenségével, vagyis a tesójával. A lezárást szentimentálisra kreálták. Bőven akadnak röhejes dolgok, ráadásul többször összecsapott a cselekmény.
A vizualitás ugyanúgy színes-szagos, tipikusan marveles, ám befigyelnek darkos részek, főként a fináléban. Az akciók látványosak, igaz néhány kurvára követhetetlen, viszont az esztétikusan koreografált közel harcok, menőn festenek a vásznon. A készítők a Born To Be Wildot használják fő betétdalként, amely a stáblista alatt már remixben csendül fel. Természetesen van filmvégi bónuszjelenet.
Az alkotás a globális felmelegedésre + a klímaváltozásra próbál reflektálni. A férjverő Amber Heard ezúttal kevés játékidőt kapott. Randall Park többet, de ő továbbra is csak azt bizonyítja be, hogy nincsennek ázsiai színészek Hollywoodban, ezért kellett átrángatni őt a Marveltől.
7/10
Atis88 febr. 09. 08:28:20 7/10
Korántsem volt ez olyan rossz, mint amilyennek beharangozták a nagy kritikusok. Pl a Marvelektől fényévekkel jobb. Szerintem egyszer érdemes megnézni. Momoa hozza a karaktert úgy, ahogy az elsőben is hozta. Van aki ennek örül, van aki nem. Egyébként olyan sokat amúgy sem érdemes várni ettől, hiszen egy lezárt univerzum utolsó darabja.
1/10
Aventador febr. 02. 19:46:39 1/10
Az első rész sem volt semmi, de ez... Ez öcsém, még attól is hitványabb lett.
Egy rááldozott percet nem ér az egész. Nem tudom mi lett mostanában a szuperhős filmekkel basszus, de ez már több a soknál.
6/10
Gabó28 jan. 28. 14:48:34 6/10
A stáblistás jelenetben azért van egy enyhe utalás arra, hogy a bolygó jövője védelmében együnk rovarokat...
3/10
pihes jan. 28. 14:28:25 3/10
Hogy miért néztem végig, reménykedem minden hasonlónál, hogy hátha találok bennük valami olyat ami esetleg magára vonja a figyelmet. Amikor megláttam a forgó állkapcsú lábakon járó dögöt, azért erős lett már a gyanúm. Már sok kedvem amúgy se volt mindezek után, mégis a végéig az orrnyílásaimat keregítgettem. Amúgy jó film HÁROM/TÍZ
10/10
kaloz44 jan. 27. 03:38:12 10/10
A film ami több pontot érdemel mint ami most van. Ezért szándékosan felpontozom. Nem szoktam ilyet csinálni de megérdemli mert szerintem mostanában a legvalalhatobb szuperhős mozi volt amit láttam.
2/10
Krizsan76 jan. 23. 17:09:16 2/10
Gondoltam, hogy nem kellene megnéznem. Aztán a kb. 15. percnél már tökéletes biztos voltam benne. Végül végig szenvedtem...
Számomra ez nagyon gyenge.
7/10
Pimpalini jan. 03. 00:14:49 7/10
Kevés szuperhősfilmet láttam, de - egyrészt a színészgárda, másrészt a víz alatti (Atlantisz) helyszínek miatt - kíváncsi lettem az Aquaman 2-re.
Alapból azt gondolom, hogy kiváló színészeket talán "pazarlás" bugyuta szuperhős sztorikra "elpocsékolni", de végül is érthető, hogy Kidman, Wilson, vagy Momoa nélkül valószínűleg alig nézte volna meg valaki ezt - az amúgy kifejezetten látványos - filmet.
Mert a látvány nagyon is rendben van, a helyszínek is egzotikusak, ha CGI-vel készültek, ha nem. Emellett a történet is vállalható (felnőtt mesének elmegy), a műfajban (úgy látszik) kötelező poénkodást is el lehet viselni, s még azt is, hogy
SPOILER
a forgatókönyvírók és egyéb alkotók copy paste-ltek kicsit A Gyűrűk Urából, meg az Avatarból, sőt a Mátrixból, Star Wars-ból is.
SPOILER VÉGE
Utóbbi egyébként máskor zavaró lenne, itt viszont nem bosszantó, nehéz lehet 200 millió dolláros költségvetésből eredeti ötleteket kitalálni és megvalósítani.
Bizonyos eszközök, jelenetek Nemo kapitány történetét, míg más elemek a 70-es évek kalandfilmjeit juttatták eszembe, s ez megint csak hozzáadott az élményhez.

Az Aquaman 2. szerintem látványfilmnek jó, s bár logikátlanságokkal számolnia kell annak, aki megnézi, mindemellett színészi bravúrokat nem lehet elvárni tőle,de mégis fogyasztható, élvezhető.
Utóbbi - mármint a színészi játék - egyértelműen a karakterek miatt olyan, amilyen, ugyanis - szerencsére - kevés a filmben a drámai elem, s ezeket a szerepeket ennél jobban nem lehetett volna megvalósítani. Nyilván ez általában véve jellemző az egész műfajra.

Összességében rosszabbat vártam, azaz az Aquaman 2. pozitív csalódás volt számomra, így azt mondom, egyszer meg lehet nézni. Akik szeretik a látványfilmeket, nekik ajánlható.

A látvány/helyszínek/a víz alatti világ miatt:
10/7
5/10
KriszXD56 jan. 01. 03:00:05 5/10
Ez elment a poénkodás irányába. Olyan Taika Waititis Thor filmek hangulatát idézte. Momoa és Wilson hozza a formáját. Élvezhető film, de sok újat már nem hoz a DCEU univerzumhoz. Lévén hogy ez az utolsó film a régi érából. Volt benne egy kis Dungeons & Dragons is fűszer gyaránt ezzel a gonosz királyal aki gonosz mutánsokká változtatta az alatvalóit Az első film szinvonalát sajnos nem ütötte meg.
gandalf1 2023 dec. 30. - 22:59:03
Szeretem mikor a kritikusok lehúznak egy filmet. Onnan tudom, hogy érdemes megnézni. Én nem adnék már nekik ingyen vetítést legalább fizessen érte ha fikáz egy filmet. A film teljesen vállalható, amennyiben szórakozni vágysz.
5/10
rajdi 2023 dec. 30. - 01:50:17 5/10
Momoa jó, meg Patrick Wilson is. Azért őket megnézném együtt valami rendes filmen is.
9/10
fferlen73 2023 dec. 27. - 21:55:26 9/10
Engem egy kicsit meglep ez az alacsony pontszám. Simán hozza az első film színvonalát. A látvnáy jó, a humora sem rossz, az igaz, hogy a történet nem tér el a már megszokott szuperhős vonulattól egy kis ömlengéssel a végén, de ebben a kategóriában teljesen rendben van ez. Mindent egybevetve bejött a film, nem bántam meg a mozira kiadott pénzt Egyébként az elmúlt 10 évben ez volt az első olyan film, ahol az első két sort kivéve a - kb. 150 fős - teremben, minden szék foglalt volt és az jött le, hogy a legtöbben élvezték a filmet. Mivel nem ez volt a legjobb szuperhősös film amit eddig láttam életemben, így "csak" egy 9-est adnék rá.
10/10
Jarin 2023 dec. 27. - 18:57:53 10/10
A szokásos családi mozidélután keretében néztük meg az Etelében. Mindenkinek bejött, 11 évestől 50-ig 🙂.
10/10
lizyke22 2023 dec. 26. - 21:15:04 10/10
Lehet, hogy nem leszek népszerű a véleményemmel, de engem a legkevésbbé sem érdekel a színészek magánélete. Szerintem ez a film kimondottan jól sikerült. Sokkal jobban lekötött, mint az első rész. Nekem tetszettek a tesós ugratások is. Jó hangulatban távoztunk a moziból, és szívesen fogjuk majd újranézni.
frenchbullie 2023 dec. 25. - 17:54:04
Üdv! Megnéztük. Ahogy az Ember mondta, programnak jó volt. Családilag.

Az elején azt gondoltuk, a következő családi program a szemészet meglátogatása lesz, mert hiába a spéci szemüveg, nem láttunk 3D-ben, inkább csak homályosan. Aztán kiderült, hogy a teremben mindenki így volt ezzel. Valami technikai ok miatt. Az okot megszüntették, és a film első negyedóráját ismét megtekinthettük, immár 3D-ben, mert újrakezdték, fair módon.
A port-nál is lehet valami technikai hiba, mert a film nem tartalmazza Batman-t. Mindenki mást igen, de a denevért nem. A többiek se látták, ezt gyorsan megkérdeztem:-)
A látványvilág valahogy szürkébb, mint az első részben, a történetről meg időnként

Nem Spoiler, szerintem, de legyen

a Star Wars első, vagyis negyedik része jutott eszembe.
1/10
MovieRater 2022 máj. 14. - 20:00:08 1/10
Amber Heard miatt megy az 1-es. És ez nem is fog változni, még ő benne van.
Összes hozzászólás