Az: Második fejezet

Bakancslistához adom
It: Chapter Two
18 éven aluliak számára nem ajánlott amerikai horror, thriller, 165 perc, 2019

Értékelés:

71 szavazatból
Szerinted?

A Vesztesek Klubja legyőzte a kísérteties Pennywise bohócot, túlélte a felfoghatatlan kalandot, tagjai szétszóródtak – felnőttek. De mindannyian tudják, hogy nem hagyhatják maguk mögött a múltjukat. Hiába győzték le a gonoszt, ha az elpusztíthatatlan…
27 évvel később egy telefonhívás ébreszti mindannyiukat: Derryből keresik őket. Újrakezdődtek a megmagyarázhatatlan eltűnések, a kisváros utcáit és házait ismét hatalmába keríti a rettegés.
A Vesztesek hűek egykori fogadalmukhoz: hazamennek, hogy újra szembenézzenek a lisztes képű, festett arcú, kacsázó léptű borzalommal.
Bemutató dátuma: 2019. szeptember 5. Forgalmazó: InterCom

Stáblista:

Szereplők

Beverly Marsh
Bill Denbrough
fiatal Beverly
Ben Hanscom
fiatal Richie
Richie Tozier
fiatal Bill
fiatal Henry
Eddie Kaspbrak
Adrian Mellon
fiatal Eddie
fiatal Mike
Audra Phillips
fiatal Stanley
Mike Hanlon
Henry Bowers
Stanley Uris

Játszási időpontok

Hozzászólások

Szerinted?
10/10
makarenko okt. 12. 23:41:27 10/10
Ez nem horror volt... Ez a barátságnak a leggyönyörűbb meséje volt,amit valaha láttam.A másikért való kiállás,az összetartozás
a legbrutálisabb pillanatokban is az egymásért és csak azért is.Csodaszép film volt.Engem teljes mértékben megérintett,amit King
"pajtás" szeretett volna elmesélni ezzel a történettel,persze horrorba burkolva.A belső félelmeink legyőzése,a barátom mindenek felett
feeling teljes mértékben hatott rám.A hülye bohóccal én már nem is foglalkoztam,mert nem erről szólt a történet...
9/10
macska78 okt. 06. 22:37:54 9/10 Előzmény Ateellas
Szerencsére nekem nem..akkor egyáltalán nem tetszett volna,inkább a Kincsvadászok vagy az Álj mellém,Álomcsapda ami nekem ugrik be róla.
8/10
E-Zsolesz okt. 06. 11:49:13 8/10 Előzmény Nicky44
Érdekes, hogy én pont azt a jelenetet tartom a legbutább és legfeleslegesebb jelenetnek. Azzal kapcsolatos hasonló jelenet a könyvben sem állja meg a helyét, ráadásul az első film egyértelműen utalt valamire Bev apjával kapcsolatosan és ennek most ellentmondtak. Néhány ilyen át nem gondolt jelenet miatt lett nálam gyengébb, de még mindig abszolút élvezhető volt.
Azzal egyetértek, hogy ez újra-nézős lesz. :-)
10/10
Nicky44 okt. 04. 08:45:56 10/10
Az első rész is nagyon tetszett, de a második abszolút felülmúlta az elvárásainkat. Nagyon megható volt a sok visszaemlékezés. Tetszett hogy nevetni is lehetett, de ugyanakkor sok félelmetes jelenettel volt megtűzdelve. Legparásabb rész: amikor a lány ellátogat a régi otthonába. Akár többször is megnézném a filmet!!
9/10
macska78 okt. 02. 14:01:30 9/10
Első rész és ez is tetszett.Első kicsit jobban,itt kicsit talán túl lett tolva az ilyesztgetés bár a nagy része kellett a történet szempontjából.
Az biztos,hogy marha nehéz lehet egy ilyen terjedelmű könyvet jól vászonra vinni.
Az biztos,hogy egyszer se untam magam holott majdnem három órás film.
Ami nagyon átjött itt is előzőnél is a szerintem igazi Kinges hangulat.Régen mikor olvastam a könyvet nagyjából ezt a hangulatot éreztem ott is.
4/10
Ateellas okt. 01. 23:03:11 4/10
nemrossz film, kár h nem ütötte meg az első rész szintjét..ezvan.
amúgy érdekelne, hogy rajtam kívül volt e itt olyan, akinek a mozi alatt beugrott erről a Harry Potter világa? nálam annyira, hogy már azzal szórakoztattam magam, mikor jelenik meg a Potter fiú és küzd meg a rosszal. :D
dupidori szept. 30. 19:52:05
Csodálkozom, hogy ennyi a pozitív kritika ennél a filmnél, holott más, fényévekkel jobb filmeknél meg negatívak a kritikák - na mindegy. Az első része a filmnek szuper volt, már vártam ezt a másodikat. Ehhez képest meg egy nagy rakás semmit kaptunk, egy felesleges pénzkidobás az egész. Sokan az időbeli ugrásokat mondták, hogy az nem volt jó, pedig szerintem nem ott vérzett el a dolog. Rövidebbre is lehetett volna csinálni, rengeteg felesleges, értelmetlen jelenet volt. A másik pedig a CGI... Értem én, hogy 80-as évekbeli filmet remakelünk, de azért nem kell a technikának is olyannak lennie! Annyira rettenetesen bénák voltak az ijesztőnek szánt rémek, hogy nem csak én, de a moziban nagyon sokan mások hangosan felröhögtek. Nem akartam elhinni, hogy ez a film önmaga paródiája akar lenni? Elhiszem, hogy ez volt írva a könyvben, hogy valahogy így kell kinéznie a rémnek, de annyi másban el tudnak térni a forgatókönyvírók, ha a könyvhűségről van szó, ennél miért nem?! Az első jeleneteknél már vártam a klisés jumpscare-eket, meg vártam majd azt, hogy megijedek, erre egy

nevetségesre torzított extrém magas, pucér öregasszonyt kaptunk, ahogy üldözi szerencsétlen csajt. Mikor megláttam, az volt az első gondolatom, hogy jaj istenem, ne már!

....
Aztán a film további részében már nem csodálkoztam semmin, csak nevettem az egészen. Az utolsó egy óra meg tömény unalom, és értelmetlen jelenetek - egyik helyre bemennek, és aztán valami teljesen más helyen találják magukat. Tiszta hülyeség.
Na de hogy valami jót is mondjak: voltak vicces beszólások, néha a szívemből szóltak a szereplők. A színészek jók voltak, Jessica Chastain nagyon jó színésznő, és István Királyt is jó volt látni a vásznon (Stephen Kinget).
10/10
Katalin93 szept. 29. 20:05:42 10/10
Nagyon jó lett, talán még jobb is mint az első rész. Végig lekötött, egy percig sem unatkoztam. (Az 1990-es filmet láttam, de hiába áll közelebb a könyvhöz, ez az új feldolgozás mint mozifilm sokkal jobban sikerült.)
10/10
Zlatan101 szept. 28. 20:52:02 10/10
Remek film! A felnőttéválás szimbolikus megjelenítése, a dráma, a humor, a mondanivaló messze kiemelik a horrorfilmek világából.
3/10
Kistupac szept. 28. 16:40:23 3/10 Előzmény Quantumleap
Ezért jó a port.hu! Nem kell minden filmet mindenkinek egyformán kedvelni, itt áll lehet mondani (Az esetek nagy többségében kulturáltan) pro/kontra érveinket. Nem tudom elengedni ezt a bugyuta időugrást, kényelmetlen érzés volt az egész történetet így kifordítva látni, és az olvasás joga valószínűleg nem csak a 40+ korosztály privilégiuma, tehát a fiatalabb generáció is megértette volna, hogy miért azt a két időskor használták amit használtak (bár ismerve a mostani 18-35 közötti korosztály olvasási szokásait valahol megértem)
7/10
Quantumleap szept. 28. 11:59:26 7/10 Előzmény Kistupac
A Halálsoron és A remény rabjai esetében azért elég lényeges funkciója van annak, hogy milyen korban játszódik a történet. A kilencvenes évekbe helyezve nem igazán állták volna meg a helyüket.
Ha viszont az It-et nézzük, igencsak kérdéses, hogy a mai fiatalabb korosztály mennyire lenne vevő egy olyan mozifilmes sztorira, ahol 1958 a múlt és 1985 a jelen. Nyilván erre gondolva döntöttek úgy , hogy áthelyezik. És ilyetén szempontból a Kedvencek temetője remake esetében sem lett volna logikus 1983-ban hagyni a sztorit. (Az amúgy szerintem is s**r feldolgozás, de más okokból.)
A sorozatok más tészták, ott inkább működik és elfogadott a múltba helyezés (pl. Stranger Things, American Horror Story).
5/10
zsinyi2 szept. 28. 01:55:34 5/10
Ha már 2019, ennél látványvilágra ezerszer többet vártam. Még jó, hogy kalózos verziót néztem és 1 ft-ot nem dobtam ki mozijegyre. Volt 1-2 jobb Richie Tozier-benyögés, valamint a bohóc is jóval többet szerepelt-Skarsgard minden tőle telhetőt megtett az alakításban-,a színészek se voltak rosszak, sőt, de amúgy ezen kívül sok pozitívumot nem tudok mondani.

.Amikor üldözte a szófosásos fazont az a favágó szobor, az valami pocsék volt, pláne mozivászonra,vagy amikor Stan fejéből kinőttek a póklábak, csak simán hányadék volt.A kínais az viszont jól sikerült.Jó indulatból , a regény szeretete miatt, a színészek miatt, külön Skarsgard miatt 5/10, mert amúgy úgy volt elég nagy blődli az egész, ahogy volt.Messziről érződik, hogy a profit miatt csinálták, mert ennél összecsapottabb mozifilmet ritkán látni. Ehhez képest a Rémkoppantók filmváltozata 20/10-es film.
3/10
Gwen1 szept. 27. 21:57:58 3/10
Barátokkal ültünk be megnézni. Így a film poénos és élmény volt. De természetesen nem az! :D Vannak benne durva jelenetek, sokszor megijedtünk, de sokszor röhögtünk is magunkon. Mondjuk Én meg a barátnőm azért jobban élveztük a filmet, mint a haverunk. (Ő többször megjegyezte, hogy ekkora f@szságot :) A vége nagyon hülyeség volt, pedig jól indult a film. Egynek elment... Viszont emelte a film renoméját, hogy benne volt maga Stephen King és a csodálat, ahogy felismertük és mindenkiről megfeletkezve hangosan a mozi leghátsó sorából: " Ez a Stephen King!!!! Azta!" :)
3/10
Kistupac szept. 27. 11:50:17 3/10 Előzmény Quantumleap
Igen, elismerem. Viszont Darabont-ék tudták adaptálni a sztorikat felesleges időeltolások nélkül is, és a 11/22/63 filmverzió inkább a hagyjuk kategória, pont olyan esetlegesen kezeli a King-i történetszövést ahogy ez a film is (Még szerencse, hogy legalább Kennedy és Lee Harvy Osvald karaktereit meghagyták, így legalább az időugró sztori megmaradt)
7/10
Quantumleap szept. 27. 11:42:13 7/10 Előzmény Kistupac
A történetek egy univerzumba emelése, egyikben másikra utalgatás mindig csak King könyveiben létezett, soha egyik filmfeldolgozásba se vitték át ezeket a dolgokat. Például a 11/22/63 sorozatfeldolgozásában Derry-t még le is cserélték egy arizonai kisvárosba.
3/10
Kistupac szept. 21. 22:12:57 3/10 Előzmény kriszta.g
Alapvető igazság, sajnos ez a dilettáns banda kiherélte Derry-t, elvágta a torkát, aztán lehugyozta a hűlő tetemét. Egy nagyon jó regény újbóli filmre vitele (ismerve az első tévéfilm erejét) már eleve kétséges volt, elnézve ezt az ötlettelen, semmitmondó valamit, elszomorodom a digitális generáció igénytelenségén, egyben meg is értem, hogyan lehetnek ezek a mostani filmek ennyire sikeresek (esküszöm az utóbbi tíz évben nem tálaltam összesen három mainstream címet, ami érdekelt volna)
3/10
Kevin Gruber szept. 21. 12:18:11 3/10
Amilyen jól indult, annyira unalmas és nyújtott film lett, talán nem is kellett volna végigülni.
10/10
lököttke szept. 20. 20:42:38 10/10 Előzmény kriszta.g
Már hogy lenne unalmas ? Te mit néztél ? A régi verzió na az unalmas ! Ugyanolyan jó mint az első rész.
10/10
Kisnyuszka szept. 20. 07:35:53 10/10
Tetszett
3/10
Kistupac szept. 19. 19:36:28 3/10 Előzmény E-Zsolesz
Nem tudom, lehet, hogy felkészültebben kezdtem hozzá a regényhez, élveztem az utolsó szóig, sok más ismerősöm is hasonlóan vélekedett. Mindegy ez szubjektív, nem tehetjük vita tárgyává, az viszont tény, hogy a rendező kiemelte az eredeti idősíkból, síkokból, ezzel az összes más regényben olvasható utalást, sőt az ebben a regényben is megjelenő más regényekre történő hivatkozás is elveszti az értelmét (az Álomcsapdában olvasható víztornyos grafity-től, az Az második kötetében feltűnő vörös/fehér Plymouth Fury-n át egészen a Panorama Hotelre hivatkozásig az első kötetben, mikor Bill gyógyszert vész Eddie-nek sok ilyet tudnék idézni, sőt, még a 11/22/63 egyik fejezete is említi a Derry-ben 1957/!!!!!!!/-ben történteket, tehát egy jóval későbbi regényben is pontosan hivatkozik rá a Mester) egy rendkívül jól felépített univerzumot húzott le s wc-n a rendező ezzel az önkényes popcorn horrorral, amivé a regényt züllesztette. Megnéztem az első részt, rendkívül csalódott voltam, a második részt pedig egyenesen keserves kínszenvedés volt végigszenvedni. Láttam a régebbi verziót, az legalább pontosan követte a regényt, ez a feldolgozás csak egy bugyuta bohócos horror lett, King karaktereit felhasználva. Sajnálatos.
Összes hozzászólás
Swing Karácsony Gájer Bálinttal
Swing Karácsony Gájer Bálinttal

Gájer Bálint először ad koncertet a MÜPÁ-ban december 7-én.

Jegyvásárlás