Egy igazán dühös ember

Bakancslistához adom
Wrath of Man
16 éven aluliak számára nem ajánlott amerikai-angol akcióthriller, 118 perc, 2021

Értékelés:

15 szavazatból
Szerinted?

H. (Jason Statham) a legutolsó halálos kimenetelű rablást követően újoncként érkezik a Fortico Security csapatához, ahol a biztonsági őrök több millió dolláros szállítmányok védelmét látják el. Amikor az egyik pénzszállítót megtámadják, H. felfedi speciális harci képességeit: a kezdetben visszahúzódó férfiról kiderül, tökéletes lövész, és szemrebbenés nélkül iktatja ki áldozatait. Az őrök kezdenek egyre bizalmatlanabbá válni a mindenre elszánt férfival, akiben tombol a bosszúvágy. Hamarosan világossá válik H. indítéka, aki kegyetlen fordulatot tartogat sokak számára…
Bemutató dátuma: 2021. június 10. Forgalmazó: Freeman Film

Stáblista:

Játszási időpontok

Hozzászólások

Szerinted?
10/10
Anna Dé jún. 14. 01:00:40 10/10
Hú, ez egy jól összerakott film. Végre.
Nagyon tetszett. Izgalmas volt, jó volt a zene is ami alatta ment. Jason Statham meg fenomenális fickó. Semmit nem öregedett a Szállító óta. Na jó, egy kicsit de nem olyan sokat. :) Jók voltak a szereplők is. Feliratosan láttam, nem tudom a szinkronja milyen lett, de ez így nagyon élvezetes volt. Eredeti hanggal. Nálam ez egy tizes skálán tizes, mert nem találtam benne semmi kivetnivalót. Végig fenntartotta a figyelmemet, ilyen egy jó film.
rekszem jún. 13. 13:00:42
Nekem Statham karaktere ebben az faarcú, erőszakos akcióhős szerepben teljességgel hiteltelen. Egyszerűen nem áll jól neki.
A ravaszban és a blöffben volt szerintem igazán neki való az eljátszott karakter.
A film nem volt rossz, de azért klasszikus nem lesz belőle. Az úriemberek szerintem egyértelműen jobban sikerült.
10/10
jmisi31 jún. 12. 13:16:36 10/10
Guy Ritchietől szokatlan, de mégis jól megírt és rendezett bosszúfilm! 10/10
10/10
Bigpapa jún. 10. 15:15:40 10/10
Qrva jó film! Komolyan, rég élveztem ennyirte egy filmet. Guy Ritchie baromira ért ahhoz, hogy jó karaktreket szedjen össze. Itt számomra minden jó volt. Nem boncolgattam a dolgokat, egyszerűen élveztem ezt a 2 órát. Stathamre jobb szerepet nem is lehetne írni. 10 pontos és többször meg lehet nézni. :)
6/10
nick név jún. 09. 20:08:28 6/10
Lényegesen jobb, mint az Úriemberek, az utolsó harmadáig egész jól is építkezik, még a logikai bukfenceivel együtt is (például az arc kérdése ) képes atmoszférát teremteni, de végül azért közhelyessé és középszerűvé válik. Egy gépkarabéllyal lövi szét azt az érzületet, amit odáig felépített.
Egy nyugati -- spojler? -- bosszúfilm, tehát olyan hatalmas mélységeket nem kell tőle várni, a rendet tevős-nyomozós jelenetek egyébként kifejezetten hitelesként hatottak, de azért elviseltem volna a történet szerkezetének és a "sallangok" egész jó megjelenítésén kívül az emberi motiváció rétegeinek ábrázolását, legalább a lélektan jéghegyének felszíni kapargatását, de hát Jason Statham karaktere olyan kopasz és kemény, úgyhogy úgysem kell, gondolhatta a költő. Nyilván nem lehet minden bosszúfilm egy óda az Oldboy-hoz, meg ahány rendező, annyi filmes korszak és még annyi fajta film, de az emberi rész a bosszúszomjas és vérprofi akciózáson túl hiába Guy Ritchie, nekem akkor is hiányzott. A karakterek tényleg kétdimenziósak, és nem csak a mellékszereplők. Ezt a tényt a ,,de hát archetípus, azért ilyen'' gondolat sem menti, mivel bár H egy filmbéli szuperember, de nem archetípus, egyszerűen csak lapos.
Egynek elmegy, a rendezőtől persze ez a stílus valami egészen új - vagy az én ismereteim hiányosak -, de nincs benne semmi különös, egy olyan lassabban építkező, fordulatos akciófilm, ami bosszúfilmnek mutatja magát. Illetve mit tekintünk igazi bosszúfilmnek, én nem az ilyet.

6
GeltonReTarder jún. 06. 18:16:39
javasoltatik megnézni az eredeti filmet is, az nem ilyen, khm hollywoodi. nem is lehetne, mert francia: Le conveyur azaz A pénzszállító (2004). szerintem az jobb.
UncleSam máj. 31. 21:44:43
Egynek elmegy...
Sweet-But-Psycho máj. 30. 10:04:03
Kifejezetten üdítő volt, hogy Guy Ritchie végre nem a két zseniális alapfilmje (A Ravasz, az Agy... és a Blöff) apropóján tőle elvárt hangulatot próbálta többedszer sikertelenül visszacitálni és túllicitálni, ehelyett inkább bebizonyította, hogy 2021-ben még igenis lehet intelligens, újat nyújtani képes akciófilmet készíteni. Változó idősíkok, a néző szemét ámulatba ejtő akció-orgia túlsúly helyett gondolkodásra, kombinálásra is késztető történetvezetés, meggyőző alakítások... Valóban szikár, komor hangulatú, de remekül eltalált mozi.
8/10
Ráday úr máj. 30. 09:04:04 8/10
Nekem egy bajom volt ezzel a mozival: első ránézésre lehetett tudni, kik a rosszfiúk. :-)
Kutasi Kovács Zoltán máj. 28. 20:06:02
Ha valaki egy klasszik Guy Ritchie filmet vár, csak a végén fog rájönni, hogy „átverték”.
Nekem hiányzott a csattanó, hiányzott, hogy nincsenek kibontva a vezető karakterek és van benne itt-ott, egy-egy logikai félrecsúszás.
Az Úriemberek után ez a film határozottan csalódás volt.
Olyasmi érzésem támadt, mintha egy tehetséges, de kezdő, elsőfilmes rendező rakta volna össze ezt a produkciót és most arra várnak a producerek, hogy majd egy nagy név rendezi meg az előzményfilmet, ahol minden kérdésre választ kapunk.
Így gondolom.
tesz-vesz máj. 28. 19:55:39
miért nem lehet szavazni erre a csodálatos jason statham akciófilmre? jó reggelt port.hu
6/10
vandorbab máj. 28. 18:32:44 6/10
Egy szuszra végignéztem, de mégis ott a csalódás.
Valahogy az egész film a 90-es évek unott rutinját hozta, felturbózva a mostani filmtechnikával.
Hiányzott Guy Ritchie szellemessége. Erőltetett a történetvezetés, egydimenziósak a karakterek és óvodásak a párbeszédek.
Jason Statham végig nyomta a filmet ugyanazzal a hideg, érzelemmentes arckifejezéssel, amire csak egy kemény és céltudatos féltégla lenne képes.
Mindkettőjüknél magasabb az elvárásom és ez most csak egy átlagos heist/revenge filmecske lett.
Persze akkor is meg kell nézni, csak több vodka kell hozzá.
6/10
9/10
Retetet45 újratöltve máj. 27. 19:19:17 9/10
Wrath of Man,avagy GuyRitchie ledobott egy merőben más filmet vèlemènyem szerint,mint amit megszokhattunk tőle.

Rideg,komor,agyalós ès kőkemèny akcióthriller. Statham továbbra is jól tud durcásan nèzni,de itt aztán vègkèpp. Ezt a filmet talán a tavalyi,Netflixes Bronx c. zsarufilmhez tudnám hasonlítani. Angolul volt szerencsèm nèzni,elèg szikár hangulatot tud hozzá kölcsönözni. A karakterek egytől-egyig rendben vannak. Az akció,HA van,az kifejezetten profin van koreografálva ès brutálisan. Üt a film,Statham nagyon jó benne,tènylegesen elhiszed,hogy a szemèvel seggbe tud rúgni. Ugyan csekèly a jó film ebben a szezonban,így nálam ez talán a legjobb film idèn. Vègre nincs teletolva valami BLM propagandával,agyalós,szikár ès jó film.
Ritchie előző filmje talán egy cseppnyivel jobban tetszett,talán a stílus miatt,de minősègben ez sem marad alább. 8.5/10