Film

Egy kutya négy élete

/A Dog's Purpose/
magyarul beszélő, amerikai családi film, 100 perc, 2017 12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott
  • eny
  • eny

Értékelés:

128 szavazatból
Szerinted?

  Bailey egy pajkos kiskutyaként jön a világra, története pedig egy szerető kisfiú karjaiban kezdődik. A tapasztalatlan gazdi és a játékra mindig kész eb hamarosan elválaszthatatlan barátokká válnak, akik feltétel nélkül elfogadják egymást. Megannyi izgalmas kalandot élnek át együtt, miközben Bailey arra a nagy kérdésre keresi a választ: mi lehet a létezése célja, mi keresni valója van az emberek között.
  Ahogy múlnak az évek a már aggastyán korba lépő Bailey tudja, hamarosan el kell búcsúznia a számára legfontosabb személytől, akivel élete minden egyes napját megosztotta. Ám ekkor megtörténik a csoda, és egy újabb kölyökkutya testében születik ujjá. Később aztán egy újabb és megint egy újabb eb bőrébe bújva éli mozgalmas, vidám és meghitt pillanatokkal teli életét. Vándorlásai során számos gazdit tanít meg nevetni és szeretni, mialatt próbálja megérteni, milyen küldetéssel született a világra.

  Bemutató dátuma: 2017. január 26. (Forgalmazó: Freeman Film)

  Kövessen minket a Facebookon!

  Stáblista:


  Vélemény:


  2017. november 30. 23:36
  Zseniális film, csak szuperlatívuszokban tudok róla beszélni! Elképesztően ritka, hogy egy filmet kétszer is megnézzek moziban, de ezt megnéztem. Még szerencse, hogy a teremben sötét van, mert a külsőmhöz nem igazán illik a filmen való sírás, de itt aztán potyogtak a könnyeim. Lasse Halström az egyik kedvenc rendezőm, számomra ő Svédország legfantasztikusabb adománya a világnak. Nagy kár, hogy bejárta anno az a videó az internetet, s emiatt sokan elfordultak ettől a filmtől - nem is tudják, mit hagytak ki!

  Hogy egy kis negatívumot is írjak: szerintem nyugodtan lehetett volna hosszabb a film, mert a 2, 3. és 4. élete irreálisan rövid lett (mármint kevés időt kapott a filmen belül), szívesen néztem volna tovább őt rendőrkutyaként, vagy épp a fekete lány kis barátjaként.

  11

  2017. november 29. 12:52
  10/10

  2017. szeptember 30. 21:13
  Amikor megláttam, hogy egy kutyás film lesz a moziban a Hacsi rendezőjétől, mely filmnek még érdekes is a története és mellé még ismert színész is látható benne drukkolni kezdtem neki, hogy legyen sikere (kutyás vagyok), és ne csak a kasszarobbantó filmek jussanak szóhoz.
  A filmnek sajnos nagyon kedvezőtlen fogadtatása volt, \"hála\" a kiszivárgott forgatási jelenetnek, amin az látható, hogy a kutya nem akaródzott a medencébe ugrani, de a trainer mégis rákényszerítette. Állatvédők ezt nem hagyták annyiban, és akkori meglátásom szerint csakis ez lehetett az oka annak, hogy IMDB-n méltatlanul alacsony pontszámmal indított, olyannyira, hogy - ugyan csak rövid ideig -, de azon a listán is helyet kapott, amin minden idők legrosszabb filmjeit tartják számon. Nem tudtam, mit gondoljak: vajon tényleg ennyire gyenge a film, vagy csak összefogtak az állatvédők. Aztán idővel szépen kezdett felmenni a pontszám, és jöttek a pozitív vélemények is. Be kell vallanom, hogy én megvártam a film lemezes (letölthető) megjelenését, és csak azt követően tudtam állást foglalni a film kapcsán, hogy én magam is megnéztem....

  Összes hozzászólás