Énekelj! 2

Bakancslistához adom
Sing 2
6 éven aluliak számára nem ajánlott amerikai családi animációs film, vígjáték, 112 perc, 2021

Értékelés:

45 szavazatból
Szerinted?

Az Illumination nagy sikerű, zenés animációs filmje folytatódik nagy álmokkal és káprázatos slágerekkel, hiszen az elszánt koala, Buster Moon, és az ő állati sztárcsapata az eddigi leglátványosabb szuperműsorukra készülnek… a világ szórakoztatóiparának csillogó fővárosában. Csak egy bökkenő van: először meg kell győzniük a világ legzárkózottabb rocksztárját (az eredetiben a legendás ikon, Bono a hangja), hogy csatlakozzon hozzájuk.
Buster és csapata sikerre vitte az Újhold Színházat, de Buster nagyobb trófeát szemelt ki magának: új műsorral akar előrukkolni a Kristálytorony Színházban a csillogó-villogó Redshore Cityben.
Ám összeköttetések híján Buster és társulata kénytelen belopni magát a világhíres Crystal Entertainment irodáiba, ahol a főnök egy könyörtelen farkas mogul, Jimmy Crystal. A kis csapat kétségbeesetten próbálja felkelteni Mr. Crystal figyelmét, és Günter előáll egy elképesztő spontán ötlettel, amelyhez aztán Buster is gyorsan csatlakozik: azt ígérik, hogy az új műsor sztárja a rocklegenda oroszlán, Clay Calloway lesz. A gond csak annyi, hogy Buster még sosem találkozott Clayjel, aki elzárkózott a világtól már több, mint egy évtizede, amikor elveszítette feleségét, és azóta színét sem látták…
Miközben Günter segít Busternek megálmodni egy nem is evilági színházi remekművet, és miközben egyre nagyobb a nyomás (és a fenyegetés) Mr. Crystal részéről, Buster nekivág, hogy felkutassa Clayt, és rábeszélje, hogy térjen vissza a színpadra. Ami Buster világsikerről szőtt álmodozásának indul, olyan érzelmes utazássá alakul, amely bizonyítja, hogy a zene ereje képes meggyógyítani a legbánatosabb szívet is.
Bemutató dátuma: 2021. december 2. Forgalmazó: UIP-Duna Film

Stáblista:

Szereplők

Buster Moon (hang)
Rosita (hang)
Johnny (hang)
Meena (hang)
Miss Crawly (hang)

Hozzászólások

Szerinted?
10/10
KovacsReka94 2022 ápr. 16. - 16:50:08 10/10
Az elso resz az abszolut kedvencem, ettol a resztol en nem varram sokat. De pozitivan csalodtam! Hihetetlen, lebilincselo, egy percig sem unatkoztam! A zeneket imadtam benne, meg az egesz tortenetet ugy ahogyan van. :)
10/10
RigbyTheMad 2022 márc. 09. - 03:18:17 10/10
Nagyon jó, hogy a dalok nem lettek magyarok, mert egyszerűen, amit mostanában előadnak az a rikácsolás, nagyon idegesítő és hallgathatatlan jobb volt így angolul. Animálás nagyon szép, és részletes. Szinkron hangok egytől egyig nagyon jók voltak. Egyszerűen tökéletes, fantasztikus volt. Nincsenek rá szavak. Minden megvan ebben a filmben, ami kell, vicces, jó történet, és érzelmek. Ellentétben a Disney förtelmével szemben (Encanto), amihez megírtam a véleményemet. Nem csak a gyerekeknek szól, nem minden a gyerekekről szól. Ez animációs film nem pedig rajzfilm/mese a magyarok sajnos el vannak ebben is maradva, még a Vuknál leragadtak...
6/10
pihes 2022 márc. 08. - 14:28:34 6/10
Egyik meghatározója, hogy minden jó alkalmat és lehetőséget ki kell használni.
Kedvelhető animált figurák, de akkorát azért nem hozott!

6/10
10/10
tazmanch 2022 febr. 10. - 23:53:48 10/10
Zseniális! :)
9/10
ozati 2022 jan. 09. - 21:16:07 9/10
Ez jobb lett mint az első rész és felnőttként is élvezhető.
10/10
zebimaci 2021 dec. 29. - 20:32:15 10/10
Imádjuk az első részt, de szerintünk a második sokkal jobb mint az első volt.
10/10
WynNyback 2021 dec. 28. - 16:47:12 10/10
Jobb mint az egy :)
10/10
Ferenc Nith 2021 dec. 23. - 20:59:03 10/10
Ez nem egy gagyi folytatás, ritka jó. Pedig már annyi ilyen vicceskedő animáció van. A legtöbbjétől herótom van, annyira erőltetettek. Ez viszont vicces is, izgi is, de drámát is tudtak belecsempészni, miközben az animáció eszközei inkább a szépséghez adnak hozzá, nem elvonják a figyelmet. Ritka jó alkotás. Talán a legnagyobb halvány kritikám, hogy helyenként csak a profi jelző jut eszembe néhány dal kapcsán, ami felcsendül, illetve a kezdő kezdő jelent kissé csicsás, túltolt.
10/10
Hokunda 2021 dec. 12. - 23:05:48 10/10
Ez egy kiváló alkotás. Bizonyára lehet a filmben hibát keresni, de nem érdemes.
Több gyerek is volt a nézőtéren és mind egyaránt élvezte. Magával ragadta őket a történet és még hangosan drukkoltak is a hősöknek. Ez a mese nekik szólt és tökéletesen meg is találta őket. Mese a bátorságról, az álmokról és a tenni akarásról. Ahol meg kell küzdeni a gonosszal és meg kell menteni a közös álmot.
A felnőttek pedig kedvükre pityereghettek az egymást váltó szomorú és felemelő jeleneteken.
A mesékben az a csodálatos, hogy elvarázsolják a mesét átélőket. Akit megtalál a történet, az a szívébe zárja újra a hőseinket.
Az animáció, a kidolgozottság, a rendezés és az operatőri munka mind kiváló. Annyira részletgazdag volt, hogy szinte élőnek hittük a szereplőket. Ott voltunk a történet közepében és alig vártuk az újabb kalandot.
A 3D látvány is jól sikerült. Sajnos a gyorsan változó jelenetek elmosódtak, de a "benne vagyunk a mesében" élményt csodásan hozta.
Kiemelném még azt a tényt, hogy rengeteg szupersztár működött közre a mesénél. Világklasszis minden betétdal és minden előadás.
Ha felnőttként néztem volna meg azt a musicalt, amit előadtak a színpadon, akkor a látvány nem lett volna elég, hogy lekössön, de így filmes körítéssel nagyon rendben volt.
Megnézésre ajánlott.