Furiosa: Történet a Mad Maxből

Bakancslistához adom
Furiosa – A Mad Max Saga
18 éven aluliak számára nem ajánlott amerikai sci-fi akciófilm, kalandfilm, 148 perc, 2024

Értékelés:

118 szavazatból
Szerinted?

Ki tudja, már, miért lett vége a világnak? Miért lett belőle végtelen, gonosz homoksivatag? Csak annyi biztos, hogy a világ elpusztult, és egy fiatal lányt, Furiosát (Anya Taylor-Joy) elrabolják a Zöld Helyről, a Sok Anyától, és egy motoros horda meg a vezérük, Dementus viszi magával. Végigporzanak a sivatagon, és a Várat veszik célba, ahol meg a motoros hadúr meg akar küzdeni Halhatlan Joe-val és a féléltű hadfiúkból álló seregével. Furiosa viszont életben akar maradni. És haza akar jutni. Bármi áron.

A Mad Max: A harag útja azóta is felülmúlhatatlan látványorgiával, hihetetlen fantáziával és nagyon vad járgányokkal mutatta meg, milyen lesz a világvége után. Az új film 45 évvel korábban játszódik: akit az előző részben Charlize Theron játszott, azt most egy új sztár, Anya Taylor-Joy alakítja.
Bemutató dátuma: 2024. május 23. Forgalmazó: InterCom

Stáblista:

Játszási időpontok

Hozzászólások

Szerinted?
7/10
sexykex szept. 03. 09:40:13 7/10
Látványos és értelmetlen. Előzményfilm lenne, de A harag útját már régen elfelejtettem, ezért ez egy bosszúálló történetként marad meg bennem, valameddig. Ötven évvel ezelőtt teljesen elképzelhetetlennek tartottam volna, hogy ebbe az irányba fejlődik (vissza) majd a film.
Tiberio aug. 30. 01:15:13
Ezeket az új Miller-filmeket felejtsd el. A 45 éves Miller-film előtt "vedd le a kalapod".
Tiberio aug. 30. 00:58:04
George Miller kreatív filmes volt. '79-ben, a Mad Max évében, kreativitásának két fő hajtóereje: a belső tűz, az akarat; a másik pedig a szükség, a pénzhiány.

Ugyanolyan zseniálisan játszott az egymásnak feszülő képi motívumokkal, mint ahogy később Cameron: ahogy a mindenen átjutó folyékony fém konfrontált a konzervatív fizika korlátaival (a T1000 kézifegyvere megakad a vasrácsban), úgy játszott Miller az eszetlen tempó és a csigalassúság képeivel (a gerilla-módszerekkel rögzített száguldások vs Max sántikálása a kocsijáig), a néző emlékezetébe örökre bevésődő képsorokat generálva. Ahol nem volt pénz, ott volt ötlet: pl. az átúsztatott vágással megoldott jelenet a rendőrségi garázsban, amikor Max elhozza "az utolsó V8-ast". Elementáris, lehengerlő, nyers erő volt abban a régi filmben, ahol a fésületlen, tökéletlen, de eredeti megvalósítás kiválóan szolgálta Max karakterének felépítését. A II. részre is futotta még az erőből úgy-ahogy, az emberrel, "aki az égből jött" és a kölyökkel...

Ez a George Miller már nem létezik. Ötvenszeres költségvetéssel (jó, a pénzromlást vegyük le) blockbusterek kiagyalója lett semmi-történetekkel, és még blockbusterként sem működik jelen Mad-Max stylingfilmje. Még valami éltette ellenben a '79-es filmet, ez pedig a reflexként, utóképként a társadalmi összeomlás után is még valameddig továbbélő emlékképe a korábbi, ismert, otthonos világnak, ami szintén éltető kontrasztként működött. Ebből sem maradt semmi, ahogy a többi ötletből sem.

A baj, hogy pont azt a két dolgot nem árulják pénzért: a belső alkotásvágy tüzét és a kreatív ötleteket. Maradt mostanra a posztapokaliptikus jelmezek invenciótlan, gyerekes, impotens kifutója...
7/10
nefefe aug. 26. 08:03:16 7/10
Talán azzal kell kezdenem, hogy – mint ahogy a címe is mutatja – ez egy újabb felmelegítése a kultfilm Mad Max-nek. Hasonló a tematika, hasonlók (talán egy kicsit tovább fejlesztettek) a járművek és egyéb technikák, hasonlók a szereplői karakterek, és hasonló a harc a megmaradt kevés birtoklásáért. Ezen felül nem sok minden mondható el a filmről. Volt egy alaptörténet, és természetesen megvoltak a megfelelő technikai megoldások, a látványos jelenetek – de ez megvolt ugyanúgy a klasszikus 1979-es eredeti filmben is – pedig az 45 évvel ezelőtt volt… Én a főszereplő Anya Taylor-Joy-t Furiosa szerepében egy kissé vérszegénynek éreztem. Viszont Hemsworth Dementus szerepében telitalálat volt. Bár lehet, hogy pont a két eltérő (olyan Dávid és Góliát féle) személyiség küzdelmét akarták így kiemelni… Végül is nem volt rossz film, unatkozni nem sokat kellett rajta, így egyszer mindenképpen meg lehet nézni.
7/10
Varjub aug. 24. 09:30:38 7/10
Valaki újra feldolgozhatná egyszer az első országúti utonállós történetet mert az szerintem nagyon jó volt jó mondjuk akkoriban egyébként is jellemzők voltak ezek a filmek!
7/10
Varjub aug. 24. 09:27:21 7/10
Nem rosz film de tényleg kicsit logikátlan logikátlan a döntésekben is amikor egyedül támadják meg a várost előtte már félúton elválnak a csapattól minek kockáztatja Furiosa ha az volt az álma hogy haza jusson és erre készülnek ketten a sráccal! Mellesleg
ha megtámadják a várost mért nem mennek többen egyértelmű hogy nem bírnák őket legyőzni egyedül a másik meg furiósa menekülése ilyen rövid idő alatt hogy tudja a karját lerágni és ennyi vérveszteséggel úgy hogy nincs elkötve a karja hogy éli túl visszafelé nem majd még motorozni és irányban visszatalálni ott a hullák között hogy nem fertőzik el a sebe és ekkora vérveszteség után amikor felébred hogy tud egyből elrohanni és ki kötözte be a sebeit?!Csupa kérdés az egész! De az alap történet az jó bár az előéletéről is csinálhattak volna részletet mint hogy beszélgetés után huncutkodás közben elrabolják,de a történt jó lenne és a látvány is jó a színészek is jók bár Max-nek nagyobb részesedés kellett volna az első részben mint hogy megvillantják az autót de nem szószerinti hanem mutathattak a feltűnése előtt róla is egy rövid előéleti részletet anélkül hogy találkozna bárkivel is!
7/10
Varjub aug. 24. 09:01:35 7/10 Előzmény Jwilli
Ja főleg a Mel Gibson-os Max-ben az elsőt ráadásúl illegálisan forgatták le és párszor összetűzésbe is kerültek a helyi rendőri szervel!
Jwilli aug. 21. 14:15:48
A computer túl sok volt...az elöző filmben még a kaszkadőrökre volt bízva a munka, most viszont már a programozók vették át a stafétát sajnos. Persze hallottam anno volt baleset nem kevés...igy biztonságosabb
5/10
Atis88 aug. 10. 19:45:51 5/10
Az a baj, hogy ez a sztori nem ér 2.5 órát. Túl van nyújtva és ami engem nem egyszer kizökkentett, az a logikátlanság. Pl, ahogy kiszabadul a főhősünk, nem részletezem, mert spoileres, de vicces és nem hiszem, hogy ezt tényleg nem lehetett volna jobban kidolgozni. Ráadásul nem ez az egyedüli ilyen. Több kritikában láttam, hogy dícsérték Chris Hemsworth játékát, szerintem viszont csalódás, mert totál olyan a karakter, mint Thor. De ugyan ezt hozta a 2019-es Men in blackben is. Egyre inkáb úgy érzem, hogy ő túl van becsülve és nem több, mint karakter színész. Nem bántam meg, hogy nem moziban néztem meg.
6/10
Istvan010 aug. 07. 10:58:01 6/10
Nem rossz film, de szerintem túlzottan el lett húzva az egész.
1/10
Mydgard aug. 05. 12:17:21 1/10
Ez a film egy bődületes baromság, semmi köze a Mad Max 1-2-höz. Annyira zagyva és értelmetlen volt, hogy ki is kapcsoltam és elaludtam. XD
1/10
Aventador júl. 27. 18:50:55 1/10
Mintha egy gagyi színdarabot néztem volna🤣 A Tom Hardy féle még egész jó volt, de ez...😅
5/10
Wolfskin júl. 22. 23:59:51 5/10
Több darabban néztem, először a felétől, aztán kicsit előbbről, majd elhatároztam, megnézem az elejét. Nos odáig ment, hogy "ne ölj meg, én is anyag vagyok..." Amikor egy történet annyira ellaposodik, egy szerző annyira ötlettelenné válik, hogy a szereplőit fordítja saját maguk ellen, nekik kell önpusztító hibákat elkövetniük, hogy legyen végre fordulat, olyankor általában kiszállok. Most is.
A többi a szokásos, bár Chris Hemsworth ripacskodása (talán csak a szinkron volt ilyen?) végig idegen test maradt a fim szövetében. Mintha egy John Travolta filmből tévedt volna oda. De ennyi erővel alakíthatta volna Mr Bean is.
10/10
csomolungma júl. 16. 12:05:34 10/10
Nekem tetszett, szépen összeköti az előzményeket a folytatással. Story talán erősebb is, mint a 2015- os
7/10
Findzs júl. 16. 07:48:44 7/10
Egy 7/10 et megér.
Remek akciójelenetek vannak benne.
A sztori meg hát, mintha nem is volna ...
8/10
kaloz44 júl. 15. 01:06:46 8/10
Szerintem jó volt nem hiszem hogy kellene az előzőekhez hasonlítani ez egy külön történet és remekül osszevolt rakva. Talán egy picit túl hosszú volt a 2 és fél óra.
1/10
adeept júl. 09. 23:56:07 1/10 Előzmény Pimpalini
Szánalmas volt, amikor CH-t pofozta a végén! LOL
1/10
adeept júl. 09. 23:52:30 1/10
Borzalmas, xar, ötlettelen sztori. Az akciójelentek látványosak, Chris Hemsworth szövegei gagyik, alakítása ripacs, ahogy halad előre a történet, úgy esik a színvonal. A végére biztosan elfogyhatott a pénz, vagy fokozatosan kimerült a rendező közepesen szegényes ötlettára, mivel az akciójeleneteket is narrálták ..... LOL 1/10 Ja, Anya is xart alakított, de legalább tudjuk, hogy nem a melléért szeretjük :P
9/10
Hottentottalapaj júl. 08. 17:43:08 9/10
Nem annyira jó film mint a Tom Hardy féle Mad Max remake, de nem is sokkal rosszabb... Hermsworth nettó Oscar díj... élete egyik legnagyobb alakítása az biztos... eleve meg sem lehet ismerni... Vagy negyed órán át vártam, mikor jön már ő, aztán jöttem rá, hogy ja ez az a faszi... Az a ti bajotok, hogy jódolgotokban a tökéletesnél már nem lehet semmi hajszállal sem lejjebb, mert máris acsarkodva rinyáltok... Nagyonis jó film. Végtelenszer a köbön inkább ez, mint egy Halálos Iramban vagy egy Bosszúállók...
Pimpalini júl. 08. 00:29:07 Előzmény nikato
Valójában csak jeleztem, hogy a 45 és a 60 (vagy 65) között jelentős a különbség. Például nem mindegy, hogy 33 %-al több a fizetésem, vagy sem. :)
Összes hozzászólás