Midway

Bakancslistához adom
16 éven aluliak számára nem ajánlott amerikai-kínai történelmi dráma, akciófilm, 138 perc, 2019

Értékelés:

98 szavazatból
Szerinted?

A függetlenség napja rendezője, Roland Emmerich ezzel a hihetetlenül látványos, megindító, és minden percében izgalmas filmmel állít emléket a II. világháború egyik sorsdöntő ütközetében részt vett hős katonáknak. A főbb szerepekben olyan fantasztikus színészek remekelnek, mint Woody Harrelson, Patrick Wilson, Ed Skrein, Luke Evans, Mandy Moore, Dennis Quaid, Aaron Eckhart, és Nick Jonas.

Az amerikai haditengerészet csendes-óceáni flottáját fél évre megbénította a japán légierő, mikor lebombázták Pearl Harbort. Az egyik legnagyobb hírszerzési kudarcnak titulálták a történteket. Azonban ez a veszteség nem tántorította el az amerikai hadsereg hős katonáit, hogy véghez vigyék a II. világháború egyik legnagyobb bravúrját a Midway szigeteknél. A legelszántabb harcosok állhatatossága és küzdeni akarása sorsdöntő fordulathoz vezetett a II. világháború kimenetelében.
Bemutató dátuma: 2019. november 7. Forgalmazó: Freeman Film

Stáblista:

Játszási időpontok

Hozzászólások

Szerinted?
10/10
Picasso ✎ júl. 08. 10:03:11 10/10 Előzmény Richard Kiss
Veled értek egyet. Akik nem látták, azok hordanak itt össze mindenféle böszmeséget.
5/10
bundi8 júl. 07. 22:10:20 5/10
ezt az önfényező limonádét....
Mumtaz júl. 05. 20:48:21
Nekem ez a film annyira nem jött be. Szeretek olvasni és filmeket nézni a 2. világháborúról, mert érdekel a téma. De ebben a filmben talán van pár dolog, amiről nem is hallottam és van néhány, amiről igen, de a filmben - talán a drámai hatás kedvéért - nem kicsit átírták.

Sokan mondják, hogy látványos a film, de kezdem úgy érezni a mai filmeken, hogy a CGI filmtrükkök terén már túlmentek a valósághűség határán. Túlléptek rajta.
Korábban próbáltak korai CGI-vel megoldani olyan jeleneteket, amiket a valóságban vagy veszélyes, vagy drága, vagy lehetetlen lett volna megoldani. Voltak hibáik és érezhető volt, hogy műanyag az egész, de ez kezdett eltűnni a kor előrehaladtával és persze számított az is, hogy a jobb CGI-k baromi drágák voltak. Aztán végre elértek egy olyan szintre, ami már valósághű volt. Ott kellett volna megállni, mert most meg már annyira próbálnak egy-egy jelenetet túl CGI-zni, hogy már pont azért nem valósághű, mert túl van tolva az egész. Nem a CGI jelenetek számával van a baj, hanem azzal, hogy már annyira színes és annyira összetett, amennyire az valódi helyzetben nem lenne.

Ebben a filmben már pont az a baj, hogy túl lett tolva a CGI, miközben egyébként a vizuális effektek készítői meg képtelenek megtanulni a fizikát.
10/10
steelprophet júl. 04. 08:36:01 10/10
Kellemes nyár esti mozi.
Sz. Péter júl. 02. 18:01:37 Előzmény feketekave
Egyáltalán nem voltak általánosítva, gonosznak beállítva a japánok.
Egyetlen jelenetben, egyetlen tiszt parancsa van így ábrázolva,
SPOILER
mikor a hadifoglyot a tengerbe dobatja.
offtopic
fourdogs júl. 02. 08:36:58 Előzmény dandelion83
Azért ne felejtsük, hogy a(z amerikai) háborús filmek túlnyomó többsége inkább tekinthető kalandfilmnek, mint igazi drámának. Az utóbbihoz a "vasfüggöny" innenső oldalán érdemes kutakodni.
offtopic
fourdogs júl. 01. 11:57:12 Előzmény sexykex
Igen, a véletlenek és a szerencse (mert a másik fél ki nem kényszerített hibái is ide tartoznak) megtették a hatásukat, így ma nem japán feldolgozásban látható ez az esemény. Egyébként az ismeretterjesztő csatornákon gyakorta ismétlik dokumentumfilmes feldolgozását.
8/10
dandelion83 jún. 19. 05:45:57 8/10
Nem vagyok nagy rajongója a kategóriának, de ez a film mégis tetszett annak ellenére is, hogy a látvány volt előtérbe helyezve. Jó volt a szereposztás, gyönyörű a zene. Lehetett volna mélyebb, de így sem volt rossz!
8/10
Thorezine jún. 06. 15:19:25 8/10
Jó nő kis film, látványos pont amilyet az ember az ilyen filmektől elvár! Nálam ajánlott kategória!
3/10
Edoardo jún. 05. 17:40:29 3/10
Látványos film, tele klasszikus amerikai klisével. Akciódús, mozgalmas - drámai hatás nélkül, pedig háborúról szól és ezrek haláláról. A hossz megengedhette volna a mélyebb érzelmi vonalvezetést vagy a japán oldal jobb megismerését.
4/10
Lucky04 máj. 24. 22:58:42 4/10
Tömény cukormázas giccs.
offtopic
filoszemitabéluska máj. 24. 20:21:31 Előzmény Irgum76
Nagyjából igazad van, de egy valami elkerülte a figyelmedet: én a filmről írtam véleményt, ez a kedves ember pedig válaszképpen rólam. Folyamatosan követ több topicban és fröcsög rám. Lehet, hogy bölcsebb lett volna ignorálni, de egy picit szórakoztató volt a habzószájú vehemenciája. A végén már fejbe akart lőni.
5/10
Irgum76 máj. 24. 18:21:19 5/10 Előzmény Irgum76
törölték azt az anyázást amiről írtam
ne vegyétek magatokra
5/10
Irgum76 máj. 24. 17:38:51 5/10
az alant lévő párbeszéd miatt örülnék ha ide hajózna a dicső amerikai flotta és oly hazafiassággal mint a filmben széjje bombázná ezt az országot
Magyarország én így szeretlek...
de, hogy ne legyek csak off a film szörnyű, bugyuta, giccses
filoszemitabéluska máj. 24. 07:42:54
Látványos! De pont olyan, mint a "Függetlenség napja". Csak itt nem a földönkívüliek, hanem a japók a megsemmisítendő ellenség. Ócska és hamis jenki pátosz. Hősköltemény fiatal emberek pusztulásáról pár pénzéhes fegyvergyáros profitja érdekében. Elnagyolt ecsetvonásokkal megrajzolt karakterek "szétrúgjuk a seggüket" jelszóval a szájukon. Talán van aki egyetért velem, hogy ennek az akciódömpingnek mennyire az ellentéte a Dunkirk, ami kevesebb látványossággal többet elmond a háborúról, hogy milyen érzés azt katonaként átélni. Ez egy jenkiknek készült film, európaiak számára túlságosan buta és szájbarágós. Nem árt elgondolkodni a párhuzamon: a Lusitania elsüllyesztése, Pearl Harbor, és a WTC elleni támadás, mind-mind jó ürügyek voltak az USA számára a háborúba való beavatkozásra. A rossz nyelvek szerint Pearl Harborban egy pár leselejtezésre szánt ócskavas semmisült meg. Az emberi veszteség bele volt kalkulálva a háborús hangulatot fokozandó, mert előtte túlságosan békepárti hangulat uralta a közvéleményt. Amerikát mindig a háborúk húzták kia válságokból.
3/10
Leslie67 máj. 24. 00:11:57 3/10
Borzasztóan rossz forgatókönyv, borzasztó a vágás, borzasztóan amerikai termék. "C" kategóriás , de egyszer meg lehet nézni.
2/10
feketekave máj. 21. 09:40:12 2/10
Ismét egy jó példa arra ez a film, hogyan kell eladni a "népeknek" az emberek elpusztítását. A háborúban semmi felemelő nincs. Emberek halnak meg, más emberek gazdasági, vagy hatalmi érdekei miatt. Ezt nem lehet ép ésszel felfogni.
Amerika megint becsomagolta a történteket és a saját hőseit istenítve állít emléket egy eszement kornak.
Másokat tényleg nem dühít, hogy míg bosszúért acsarkodnak Pearl Harbor miatt, a háttérben megsemmisítettek két várost a teljes lakossággal együtt? persze..."a japcsik milyen gonoszok, hogy megtámadták az amerikai flottát".
Ha az én kertembe költözne be egy-két idegen, én sem hívnám meg őket közös grillezésre.
Bocsánat a politikai, ideológiai megnyilvánulásért, de már nem bírja a gyomrom elviselni ezt a sok álszent ömlengést.
A színészek nagyon jól játszottak...hogy egy kicsit kapcsolódjak a filmhez is.
4/10
János Csicsák máj. 21. 09:09:58 4/10
ÖSSZEVISSZA ZAGYVASÁG.
9/10
mikipapa56 máj. 20. 11:54:21 9/10 Előzmény abulafia
Melyik filmet nézte!!!
9/10
mikipapa56 máj. 20. 11:30:24 9/10
Régen láttam ilyen jó filmet!
Összes hozzászólás
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu