Ragadozó városok

Bakancslistához adom
Mortal Engines
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott új-zélandi-amerikai akciófilm, fantasy, sci-fi, 2018

Értékelés:

121 szavazatból
Szerinted?

Évezredekkel azután, hogy a civilizációt elpusztította egy kataklizmikus esemény, az emberiség alkalmazkodott a körülményekhez, és új életmódot fejlesztett ki. Hatalmas mozgó városok róják a föld felszínét, és könyörtelenül vadásznak a kisebb városokra. Tom Natsworthy, aki a mozgó London város egyik alsó soráról származik, találkozik a veszélyes szökevénnyel, Hester Shaw-val, és kisvártatva a saját életéért kell küzdenie...
A két ellenlábas, akiknek sosem kellett volna találkozniuk, váratlanul szövetségre lép, hogy megváltoztassa a jövő alakulását...
Bemutató dátuma: 2018. december 27. Forgalmazó: UIP-Duna Film

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
4/10
X-Shark júl. 27. 04:03:59 4/10
A városok gurultak, necronon meghatódtam -bár lerombolt egy légi bázist, csak mert szeretetből megakarta ölni a csajt- , jött a kvantumfegyver, ferdeszemű kinyírni a légi egységeit, az már nem gurul, azok meg elmentek a repülő homiballonnal szobára. Hmmm... Mesterműűűűűű! Imádok a sci-fiket, de ez annyira értelmetlen hülyeség volt, hogy ha lenne is a jövőben guruló város már csak ez miatt a fostalicska film miatt sem élnék rajta. Meg értelme sem lenne különben. Max egy elektromosnak... nagy hatótávval... meg krómfelnikkel... lowridernek átalakítva. 4/10, de csak a látvány miatt!
10/10
RigbyTheMad júl. 17. 13:47:31 10/10
Történet a szöveg a zenék mind-mind jók voltak. Végre egy nem agyatlan film talán ez a 3. olyan film amit meglehet nézni többször is. Űrdongó + bosszúállók után ez a 3. olyan film ami említésre méltó és tényleg nincsenek benne aljadék szövegek se zenék és végre a normális embereknek szól. És ez pont nem gyerekeknek szól. Aki ezt írta el van tévedve! .. Manapság nagyon nagy kincs az ilyen film , mert szinte minden más film agyatlan aljadékoknak szól akiknek elég bele pár trágár szöveg meg agyatlan zene és semmit nem mondó történet. Nagyon jó film volt mindenkinek ajánlom.10/10
charliewilson jún. 10. 12:52:36
Elképesztően nagy baromság volt a film, mégis volt benne valami, ami megmentette a teljes kudarctól. Nehéz megfogalmazni, talán a hangulata, és egy-egy jól sikerült meglepetés karakter.
Ezt leszámítva viszont elképesztően nagy baromság.

SPOILER!!! SPOILER!!! SPOILER!!! SPOILER!!!

Az számomra teljesen érthetetlen, hogy egy fejlett civilizáció pusztulása után miként lehetséges minden korábbinál fejlettebb gépeket építeni. Mindamellett, hogy az ismert anyagtechnológia mellett fizikai lehetetlenség ilyen szerkezeteket építeni, ehhez olyan ipari kapacitás kéne, ami nyilván nem áll rendelkezésre egy világégés után.

De ettől tekintsünk el, a steampunk sosem volt „reális”.
Az már sokkal zavaróbb, hogy nem láthattuk, hogy miért volt szükség a mozgó városokra. Nem volt mérgező a környezet, nem vándoroltak sugárzó felhők a földön, stb.
Tehát látszólag semmi nem indokolta a ragadozó városok létezését.

Főleg azután, hogy a film alapján a fegyver, ami elpusztította a világot, nem hagy maga után sugárzást, vagy bármi egyéb környezeti nyomot, ami halálos az emberre. Csak óriási erejű pusztításra képes, de láthatóan ez minden. Szóval a film alapján nem érteni meg a mozgó városok megszületésének és fennállásának okát.

Ezen felül nem sokat tudunk meg a világról, amiben a film játszódik, erre én sokkal nagyobb hangsúlyt fektettem volna. Az egyik legjobb karakter is teljesen lóg a levegőben, nem sokat tudunk meg róla, pedig szerintem érdekesebb, mint a főbb szereplők.

És ha már itt tartunk a főbb szereplők is nagyon elnagyoltak, nem tudják őket közel hozni őket a nézőkhöz.

Ahogy említettem a hangulat jó, minden másra kap a film egy gigantikus nullát, kiátlagolom az egészet 5/2-re.
4/10
sladka_pani jún. 01. 20:54:12 4/10
Legjobb jóindulattal is csak 4 pontot kapott tőlem, pedig akartam szeretni, de ez egy nagy marhaság volt millió sablonnal tűzdelve.
alien1976 ápr. 23. 17:04:10
Nekem ez a mozgó városok nagyon tetszettek, s ezt keveseltem. Sokkal többet vártam belőle. Jobban bemutathatták volna ezeket a városokat, illetve az egész jövőt jobban bemutathatták volna, plusz azt, hogy miképp alakult ki ez a jövő. A történet egyszerű, néha klisés, kiszámítható, nagy csavaroktól mentes volt, de mégis lekötött. De lehet, hogy azért is kötött le, mert vártam még többet a jövőből, a városokból, és nem kaptam. A látványvilág megfogott, a zene pedig profi volt. Jó volt, hogy a főbb szerepekben számomra ismeretlen színészek voltak. Egyszer nézhető film, ami kicsit kidolgozatlan maradt a részemről.
7/10
sorozatneked.hu ápr. 22. 22:28:53 7/10
7/10

Nekem tetszett, nagyon jó kis steampunkos film volt, nem csalódtam benne. Jó látvány, ötletes városok, bár kicsit mutathattak volna többet is belőlük. Meg az elmúlt ezer évből, összefoglalhatták volna részletesebben, hogy mi történt. Persze voltak benne értelmetlen dolgok, pl amikor leáll a főgonosszal diskurálni ahelyett, hogy rögtön megölné...de hát melyik filmben nincsenek ilyenek. A végén egy kis kínai propagandát is kapunk, hogy kezet nyújtanak az agresszornak, de efelett is szemet lehet hunyi az elmúlt sok év amerikai patriótás filmek miatt. Egyetlen egy szereplő zavart, de nagyon: a koreai csajszi. Annyi helyes nő van abban az országban, miért pont egy ilyen fiús kinézetűt kellett belerakni a filmbe?
2/10
ttth ápr. 14. 22:34:48 2/10
Az Utolsó Jedik óta nem láttam ilyen idegesítően sablonos szutykot. Az egész film logikátlan, ostoba. A nézőt hülyének veszi, a karakterekkel nem lehet azonosulni. A film második felétől élvezhetetlen. Aki a Transformersnél is nagyobb bugyutaságot akar látni és bejön az Utolsó Jedik típusú történetvezetés, ezenkívül semmi más elvárása nincs egy filmmel kapcsolatban, minthogy monumentális mozgó épületeket lásson, annak tudom ajánlani. Mindenki más kerülje amilyen messzire csak tudja.

Egyetlenegy szerethető karakter volt az egész filmben, de azt is kiírták a felénél.

7/10
jozsi86 ápr. 08. 16:43:10 7/10
Nem rossz! Látványos, érdekes, izgalmas. Házimozizásnak teljesen megfelel.
Zahire ápr. 08. 10:08:26
Lényegében Star Wars történet ( a végén egy kis Prometheus beütéssel ) szuperfegyver ami az ellenállókat hivatott megsemmisíteni, a rossz átveszi a hatalmat a legnagyobb városon belül,ellenállók minden nációból, a szuperváros központi egységének megsemmisítése, a felhők fölött lebegő város, stb. - mechanikus kivitelben.Technikailag én többet vártam volna a városok bemutatásától, egyébként egyszer nézhető, nem unalmas film.
4/10
Atis88 ápr. 07. 14:05:20 4/10
Sablonos kivitelezése egy jó alapötletnek...
4/10
Sz. Péter ápr. 06. 12:53:41 Előzmény end33
Azért ha valaki beül egy Marvel-filmre, nem gondolnám, hogy túlságosan meglepődne azon amit kap.
10/10
end33 ápr. 06. 10:29:53 10/10 Előzmény Sz. Péter
Tudod jó lenne hinni, hogy mindenkinek szabad döntése..., de amióta ismerjük a "befolyásolás" szót azóta nem vagyok meggyőződve az emberi döntések szabadságáról. - Főként, ha valahol iszonyat profi szakértelem és nagy pénzmennyiség áll mindehhez rendelkezésre...
10/10
end33 ápr. 06. 10:26:20 10/10 Előzmény Hompi
"- Ott volt nála évekig az a szem de nem nyitotta ki ......" - De hát tenálad is ott van, - ráadásul kettő is.., - nem?
Sz. Péter ápr. 06. 10:19:50 Előzmény end33
"a zsebünk lehúzásán fáradoznak"

Szerintem senkit nem kényszerítenek be a moziba.
Mindenkinek a saját döntése mire költi a pénzét.
10/10
end33 ápr. 06. 10:11:24 10/10
"Andriska07" veled értek egyet. - Ha a filmet iparosmunkának tekintjük akkor Peter Jackson és a stábja itt mesteri munkát végzett. Ha moziba megyünk egy "steampunk fantasy" film megtekintésére, akkor nem kérhetjük számon a való világ logikáját az alkotókon. (Egy mesébe csöppentünk, nem egy krimit v. dokfilmet nézünk.) Amit számon kérhetünk ilyenkor, az érthető történetvezetés, a látványvilág egységes stílusa, a színészek megválasztása és a vezetésük, akciók és poénok időzítése, az elsősorban érzelmi jellegű erkölcsi tájolás, az értelmetlen, semmivel alá nem támasztható agresszív naturalizmus kerülése, a film egészének az emberiséghez szóló pozitív alkotói üzenete. - (és lenne még néhány értékes szempont, ami most nem jut eszembe.) - Ha ezek figyelembevételével nézzük ezt a filmet, akkor több körrel hagyja el szokásos hollywoodi giccsparádékat, amelyek a gazdáiknak ugyan szépen jövedelmeznek, - de filmes alkotóknak biztosan nem nevezném azokat. - Szomorú, hogy az emberi butaság a DC-kre, Marvel-lekre fordítja a pénzét, gyarapítva ezzel az újabb és újabb szeméthalom gyártásának lehetőségét, tovább gazdagítva azokat, akik évről-évre csak a zsebünk lehúzásán fáradoznak, de ellenérték tekintetében a semmilyen ellenszolgáltatást nem nyújtanak. - Amerika e film mindent alulmúló fogadtatásával megmutatta, mennyire köszönőviszonyban nincs az emberi világ teremtett értékeivel. Peter Jackson viszont saját életművét tekintve ismét letett az asztalra valamit, amelyet, - ha akkor még létezik emberiség, - még többezer év múlva is klasszikusként emlegetnek majd. (A film megtekintését kifejezetten "nagymoziban", vagy nagy megjelenítőkön, 4K-ban ajánlott "elkövetni", a grafikai munka, a vizuális effektek szépsége igazán csak akkor elérhető a nézőnek.) 10/10.
1/10
Viharkabat ápr. 05. 15:50:50 1/10
Az első 5 perc után elveszített...
1/10
promy ápr. 05. 09:47:59 1/10
voltak benne mélypontok
2/10
Hompi ápr. 04. 20:51:35 2/10
Megnéztük de már bánom alapvetően..... 2/10

A látvány rendben van de a történet illetve a kivitelezés valami förtelem.....

Tele van logikai buktatókkal, realitás hangyányi szemcséjét sem véltem felfedezni de ez lenne a legkevesebb.....

SPOILER:
- Ott volt nála évekig az a szem de nem nyitotta ki ......
- Levegőben repkednek úgy hogy nincs szélvédő se semmi
- A testőrség vagy a rendőrség hol volt a film végén ?
_ Nem olvastam a könyvet de biztos vagyok benne hogy jobb mint ez......
3/10
pihes ápr. 04. 15:41:00 3/10
Végignéztem, mivel nem hagytam ott már, de nem felnőtt embernek való ez a guruló gyagyó!

3/10
10/10
kinguci18k ápr. 03. 16:57:57 10/10
Én 10/10-et adtam rá.
Teljesen lekötött a legelejétől a legvégéig.
Abszolút jól megvannak csinálva a jelenetek.Érdekesek a történések(néha akció,néha kicsit mulattató,néha drámai).A szereplőkkel sincs semmi gond(talán a kínai csajnak nem kellett volna ilyen hajat,fejet alkotni).A szinkronhangokkal is minden rendben.Szóval én csak ajánlani tudom.
Összes hozzászólás
Swing Karácsony Gájer Bálinttal
Swing Karácsony Gájer Bálinttal

Gájer Bálint először ad koncertet a MÜPÁ-ban december 7-én.

Jegyvásárlás