Raya és az utolsó sárkány

Bakancslistához adom
Raya and the Last Dragon
6 éven aluliak számára nem ajánlott amerikai animációs kalandfilm, vígjáték, 114 perc, 2021

A Walt Disney Animation Studios új filmje, a RAYA ÉS AZ UTOLSÓ SÁRKÁNY Kumandra fantasztikus világába repít, ahol emberek és sárkányok egykor harmóniában éltek egymás mellett. Amikor azonban egy gonosz erő fenyegette a vidéket, a sárkányok feláldozták magukat az emberiség megmentése érdekében. Most, 500 évvel később ez a gonosz visszatért, s egy magányos harcosra, Rayára hárul a feladat, hogy felkutassa a legendás utolsó sárkányt, aki egyesítheti a széthullott földet és megosztott népeit. Útja során a lány megtanulja, hogy egy sárkánynál többre van szükség a világ megmentéséhez – bizalom és csapatmunka is kell hozzá.
Bemutató dátuma: 2021. július 1. Forgalmazó: Fórum Hungary

Stáblista:

Szereplők

Sisu (hang)
Raya (hang)

Alkotók

Játszási időpontok

Hozzászólások

Albertirsai repülőjeti jún. 03. 17:42:39
#7:
Leírtam valamiről a véleményemet. Te meg idejössz kötözködni, a problémák nem velem vannak, tudod, egy vélemény nyilvánító fórum nem arra való, hogy másokat kioktass a saját világnézetedről. Ezt próbáld meg megérteni, Drága Hölgyem. Az meg, hogy non-stop Rambo-t nézek, igencsak benézted, mellesleg nem rossz, hogy azt sem tudod, ki vagyok, de azért ide böffentesz rólam mindenfélét, ugye? :) Habár annak az 1. részét képzeld még lehetett értékelni, már csak a zene miatt is, bár ilyen felfogással neked nyilván halovány fogalmad sincs arról, ki volt Jerry Goldsmith. Szal hogy itt ki a büdös bunkó, nos, javaslom, előbb nézz kicsikét magadba, jó, femininkém?
További szép napot. ;-)
szine máj. 22. 14:54:07 Előzmény Albertirsai repülőjeti
Nem kornyikálós dalocskák. Lehet, hogy te nem szereted a zenét, de sokan igen. Emellett itt Oscar/Grammy jelölt/nyert dalokról van szó. Olyan dalok amik évtizedek után is kedvencek.
Ez koncepció kérdése, anno Mulan zenés rajzfilm volt, de az élőszereplős változatában nincsenek dalok. Olyan nincs, hogy egy adott világba nem illenek dalok.
Nem csak Disney, de Dreamworks is ezen koncepciónak köszönheti a sikereit. Egyiptom Hercegére gondolni elég, vagy később a Shrek-ekre, ahol szintén fontos a zene, a Shrekből színpadi musical is készült, illetve még ott van Trollok is. Úgy hogy ezek szerint te nagyon eltévedtél. De ez van ha valakinek ha valakinek pocsék az ízlése. Emellett vélhetően férfi vagy, nem azt tesz férfivá, hogy nonstop Rambot nézel. Az érzelem egy fontos dolog az életben, és egy normális embernél nemtől független alap, persze büdös bunkónak könnyebb lenni, meg a nők jórésze szereti ezt a típust.
Albertirsai repülőjeti ápr. 26. 14:50:48
[SPOJLERT TARTALMAZ]

Nos, vonakodva kezdtem el nézni, de azt kell mondjam: ezúttal le a kalappal a Disney előtt. Nagy fába vágták a fejszét ezzel a legújabb filmmel, mert erről lerótt, hogy most szakítanak néhány ismert Disney-hagyománnyal. A kornyikálós dalocskákat teljesen mellőzték ezúttal, de ez érthető, mert ebbe a világba egyszerűen nem illettek volna bele. No igen, a világ, amit kapunk pazar és jó ötletekkel megalkotott. Ez kifejezetten az alaptörténetre és a karakterekre igaz. Itt nem volt idegesítő kisállat sem, a történet folyamán lassan összeállt csapat nekem nagyon egyedinek hatott, a majomcsapatával akciózó svindler-bébi előtt pl. kalapot emelek, mert az egyszerűen szenzációs volt, hozzá hasonló figurát sem láttam eddig sehol máshol, szóval respect érte. Egyébként látszott, hogy elsősorban a Távol-Keleti fantáziavilág szolgáltatta az alapját az egésznek, főleg a kínai mitológia elemei fedezhetőek fel benne, ld. sárkányok és azok kinézete. Tulajdonképpen ez adta meg az igazi varázsát ennek a távolról sem gyerekfilmnek mondható produktumnak. Mivel ezt nem tartom annyira gyerekfilmnek, a kisebb korosztálynak ugyanis valóban félelmetesnek hathat néhány jelenet, főképp a gonosz lényeket, a Druun-okat nézve.
Mindent összegezve, számomra kifejezetten pozitív csalódás volt.
totokacsa_904 ápr. 05. 20:22:33 Előzmény k.gabriella222
Remek film, 10/8.
pihes ápr. 03. 14:41:39
Szépen elkészített mese, ámde, hogy mennyire lett jó, döntse el mindenki maga.
Nagy súllyal nekem, nem dőlt a mérleg nyelve a pozitív irányba!

6/10
Tommie7 ápr. 03. 01:37:53 Előzmény k.gabriella222
Szép! Köszi szépen, pont erre az infóra voltam csak kíváncsi: "ez nem az éneklős mozi".
k.gabriella222 márc. 15. 14:29:13
Aranyos mesefilm. Moana alakja sok helyen visszaköszön, de ez nem az éneklős mozi, ez egy mesés kaland. Szerintem egyáltalán nincs benne túl sok erőszak, a félelemetes lények sem ijesztőek, bátran nézhetik gyerekek. A történet a bizalomról szól, arról hogy talán nekünk kell megtennünk az első lépést és kockáztatni. Tanító jellegű kalandfilm gyönyörű színekkel, képekkel.
emzeperix007 márc. 06. 16:39:40
Tegnap megnéztem a premiert. Őszintén szólva elég nagy csalódás volt. Egy könnyed és szórakoztató Disney animációs filmre számítottam, erre megkaptam Rey Skywalker egzotikus verzióját egy ázsiai kung-fu filmben. A film egyetlen erőssége a vizualitása, a képek és a színek valóban gyönyörűek, de sem a zene (!), sem a történet nem megragadó. A film hangulata szinte végig sötét és nyomasztó volt, semmiféle könnyedség vagy viccesség nem volt benne. A "vicces karakter" is inkább erőltetett volt, bár azért volt néhány aranyos pillanata. Ja és rengeteg volt benne az erőszak, egymás ellen harcoló törzsek, verekedő lányok stb. Egy gyerekfilmben! Ez lenne a Disney új irányvonala? Szóval nem voltam tőle elragadtatva. Egyszer megnézhető, de részemről inkább maradok a régi klasszikusoknál.
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu