Szellemirtók – A borzongás birodalma

Bakancslistához adom
Ghostbusters: Frozen Empire
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott amerikai fantasztikus kalandfilm, vígjáték, 115 perc, 2024

Értékelés:

36 szavazatból
Szerinted?

Kit hívsz, ha nagy baj van? Kihez fordulnál segítségért, amikor szellemek piszkálnak, kísértetek kísérleteznek veled, vagy hazajáró lelkek dúlják fel a házad? A válasz egyértelmű: a Szellemirtókhoz!

De ma már nem ugyanaz a négyes száll be a legendás autóba, amikor riasztás érkezik.

Viszont a híres New York-i tűzoltótorony nem változott: az új szellemirtók, a Spengler család tagjai itt találkoznak az eredeti csapattal, akik, mint kiderül, nem mentek nyugdíjba: szupertitkos kísérleti laboratóriumot hoztak létre, hogy még magasabb szinten űzhessék a szellemszakmát. Csakhogy rátalálnak egy ősi műtárgyra, amelyből elszabadul egy gonosz erő – és az öregeknek meg a fiataloknak össze kell fogniuk, hogy megmentsék a világot az új, és mindennél fagyosabb jégkorszaktól.

A legendás film összes legendás szereplője (Bill Murray, Dan Aykroyd) visszatér, hogy az új generációval (Paul Rudd, Finn Wolfhard) együtt keverjék a humort a sci-fivel, a hátborzongatást a laza dumákkal.
Bemutató dátuma: 2024. április 11. Forgalmazó: InterCom

Stáblista:

Szereplők

Peter Venkman
Ray Stantz
Trevor Spengler
Phoebe Spengler
Callie Spengler

Játszási időpontok

Hozzászólások

Szerinted?
5/10
Mbappe máj. 24. 09:24:01 5/10
Látványmozi poénokkal. Az alap szereplők elegek lettek volna szerintem. Ilyen főgenya szellem ellen röhögőgörcsöt kapna jó pár ember. Mint ahogy mi is a kőoroszlános résznél. 🤣
5/10
KriszXD56 máj. 20. 13:50:21 5/10
Élvezhető látványmozi. A már megszokott poénkodással fűszerezve. A régi szereplőkkel a nosztalgia fakturra is gyúr viszi tovább a reboot vonalat. . Azonban maradandót nem igazán alkot, mert ezt a koncepciót már láttuk az előző filmekben is, így elég kiszámítható. És nem izgulunk.
7/10
APBT máj. 19. 18:58:24 7/10
Nézhető kis film. Nincs semmi túltolva, egyszer simán élvezhető.
6/10
Nico71 máj. 17. 12:24:53 6/10
Egyet értek azokkal, akik szerint nem rossz film, ám nem ad maradandó élményt. Nosztalgikus élmény az idősebb korosztálynak, ők ez eredeti filmekhez viszonyítják és az akkori világszemlélethez, amikor még nem folyt a csapból is film. Vagyis, a mai alkotások a túl sok inger miatt nem képesek felérni a régmúlt nagyjaihoz. (Mintha egész évben karácsony lenne, amivel elértük, nem érződnek élménynek az új impulzusok.) Egyértelműen, kamasz csemetéinkre nagyobb hatással volt ez a film, mint ránk, hetvenes években született felnőttekre. Mi 4-5 csillagra gondoltunk, gyerekeink 7-8-ra, így 6 pontot adunk. ;)
Jó volt látni az eredeti színészeket! Hiányoltuk Sigourney Weaver-t.
Ami nem tetszett: Phoebe (Mckenna Grace) annyira túl volt sminkelve, illetve maszkolva, olykor úgy tűnt, minta rajzfilmfigura lenne. (valószínű CGI-t is alkalmaztak ehhez) Ráadásul, zavaró volt a leszbikus szintű barátkozása a szellemcsajjal, ami nem illik ebbe a filmbe, ill. filmsorozatba.
Kumail Nanjiani túljátszotta a szerepét, már már ripacs szintre vitte le, így eléggé hiteltelenné tette a hős szerepet, viccei nagyon felületesek voltak.
Nem értettük, miért nem ott folytatták a karakterek életútját, ahol ez előző részben félbehagyták. Érezhetően az akciójelenetre fektették a hangsúlyt a sztorival és a tartalommal szemben. Az anyuka és a tanár vitáit sem értettük, nem kötötték az orrunkra, hol áll a viszonyuk. Ahogy Trevor (Finn Wolfhard) és Lucky (Celeste O'Connor) kezdődő kapcsolatát sem folytatták, bontották ki. Ahogy Podcast (Logan Kim) viszonya, barátsága sem folytatódott Phoebe-vel. Idegesítő, hogy sokszor a jelenetbe nem illő apró információmorzsákat szórtak a szemünkbe, fülönbe a színészek, ezekkel kellett beérni, hogy megértsük a történéseket. "Azt mondtam, hogy űrtáborban vagyok." - veti oda Podcast, amellyel le is zárták annak elmesélését, mit keres a falusi kiskorú gyerek a városban. A film tele van ilyen és ehhez hasonló felületes mondatokkal, amit a nézőnek kell fejben összeillesztenie egy történetté.
5/10
Atis88 máj. 16. 14:47:52 5/10
Végül is nem lett rossz film. De szerintem annyira nem is jó, hogy többször nézős legyen. Jó volt látni a régi karaktereket is, volt nosztalgia faktor. Egyszer meg lehet nézni.
1/10
pihes máj. 15. 14:33:23 1/10
Egy előző rész amit ebből láttam, az nem volt olyan rossz. Viszont ettől elájultam, ami nem tett jót nekem EGY/TÍZ
4/10
New-man máj. 14. 10:47:46 4/10
Unalmas, gyenge 'mese' film...
10/10
Kidlacee máj. 03. 17:34:12 10/10
Remélem én is. Én nagyon örültem hogy mind a négyben szerepeltek
9/10
méregfog máj. 03. 16:57:13 9/10 Előzmény Kidlacee
Dan Aykroyd azt nyilatkozta, hogy a régiek szívesen vállalnának még egy részt. Szóval, ezzel nem lenne gond. Remélem nem szól közbe a koruk...
10/10
Kidlacee máj. 01. 12:42:44 10/10
Valószínűleg lesz is, mert 100 millióból készült, és már 188 milliós bevételnél jár. Plusz a végén a szellemek nyomába erednek, de ha lesz ötödik rész, akkor szerintem abból a Bill Murrayék már ki lesznek hagyva
9/10
méregfog máj. 01. 08:50:32 9/10
Ritka, hogy egy második rész jobb, mint az első. Márpedig az "új" Szellemirtók esetében ez egyértelműen kijelenthető. Pláne, hogy az "új"-ból az első a régi első remakeje kis túlzással.
Ami a lényeg, hogy itt kapunk egy új sztorit, ami nem is lett rossz.
Kapunk a régi szereplőkből jóval többet, ami már önmagában is dob a filmen. Annyit ehhez a ponthoz, sajnálom, hogy Sigourney Weaver kimaradt, aki az "új" végén egy pillanatra felbukkan, de ezt azért túl lehet élni.
Remekül alakítanak a színészek, akik közül az újak, kivéve Paul Rudd, kevésbé ismertek. Őket azért is emelném ki, mert nem miss p.csákat dobtak be, meg kigyúrt Mark Wahlbergeket, (aki tudását amúgy nagyra tartom) hanem hétköznapi arcokat, vagy kvázi olyanra alakítva.(Mckenna Grace ugyanis nem semmi valójában.)
Nem fogom ecsetelni részletesen, de amikor vidámabb karaktert kell hozni, vagy drámaibbat, tökéletes mind.
És mivel ez a gárda nemcsak az én véleményem szerint eredeti, úgy néz ki, hogy lesz folytatás is.
Összegezve: jól szórakoztunk, érdemes volt a családdal megtekinteni ezt a mozit, jó kikapcsolódás volt. A kicsiknek is tetszett, de nekünk szülőknek is.
Jöhet a folytatás!
4/10
fferlen73 ápr. 18. 18:50:34 4/10
Mint minden szakma, ahogy egyre többen vagyunk emberek a Földön, a filmkészítő és filmszereplői szakma is erősen felhígult.

Egyre inkább jellemző manapság, hogy tehetségtelen, hiteltelen színészek játszanak el, még tehetségtelenebbek által írt forgatókönyveket.

Számomra ez a film sem kivétel, és hát közelébe sem ér a 30 évvel ezelőtt készült filmekhez sem színészi játékban, sem események vezetésében, sem ötletességben, hiába vették elő a régi öregeket.

Habár számomra ez egy zsák f@s volt, az 1-es azért mégis túlzás lenne, így egy gyenge 4-asre értékelném.
evelynbrown ápr. 15. 12:45:33
Ghostbusters: Realm of Chills is amazing! The graphics are so mind-blowing that I was so excited about it, that I even took off early from my https://ukessaywritingservice.co.uk/. just to catch this movie. Highly recommend it!
10/10
Kidlacee ápr. 11. 21:12:59 10/10
Szerintem hozta a kötelezőt, ráadásul eddig ez a régi film az, amit úgy sikerült folytatni, hogy nem vált kínossá a franchise. Felépítésében inkább a harmadik részt követte kb a hetvenedik percig, majd az utolsó 40 perc inkább az első részhez hasonlítható ami mindenképp jó hír. Külön öröm, hogy figyeltek arra is , hogy a jellegzetes szellemirtó dolgok hűek maradjanak a régi részekhez.

Annyi volt nekem érthetlen, hogy miért nem magyarázzák meg a filmben, hogy New York miért van tele szellemekkel, mikor a harmadikban is elmondják, hogy harminc éve egy szellemet sem láttak. Azóta hogy szaporodtak el, illetve a kutatóbázison lévő tárolóba is gyűjtötték őket negyven évig


Ha az első kettő tíz pont akkor a harmadik 7, ez a negyedik meg 8.
10/10
Kidlacee febr. 03. 12:51:47 10/10
Azért jó lenne tudni hogy a három dátum közül mikor lesz nálunk ? A hivatalos oldal március 22-t ír az oldalak többsége meg itt a plakát 28at az intercom meg április 11-et.