Zárójelentés

Bakancslistához adom
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott magyar dráma, 118 perc, 2020

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

Stephanus professzort (Klaus Maria Brandauer) váratlanul nyugdíjazzák. A doktor még nem szeretne elszakadni hivatásától, így elbúcsúzik kórházi kollégáitól, hazaköltözik a szülőfalujába, és – a helyiek nagy örömére – körzeti orvosként kezd dolgozni.
A fiatalkori szerelme és gyerekkori legjobb barátja viszontlátása megérinti a biztonságos környezetéből kiszakadt doktort, ám a faluban nemcsak pozitív élmények érik: olyan kisstílű, de ártalmas politikai csatározásokba is belekeveredik, amelyek nem engedik meg, hogy belefeledkezzen a múltidézésbe, vagy egy új élet gondolatával kísérletezzen. Stephanus a saját kárán kénytelen megtanulni, hogy a múlt kísérteteivel csak akkor számolhat le, ha szembenéz a jelennel.

A Mephistó-ért Oscar®-díjat nyert, több más filmjéért Oscar®-ra jelölt, Golden Globe®-, cannes-i Aranypálma és berlini Ezüstmedve-díjas rendező hosszú szünet után, korábbi sikerei legfontosabb alkotótársai, Klaus Maria Brandauer, Eperjes Károly, Koltai Lajos operatőr, valamint a hazai színészet legjava segítségével, készített új mozifilmet, amely ismét izgalmas, felkavaró és elgondolkodtató.
Bemutató dátuma: 2020. február 27. Forgalmazó: InterCom

Stáblista:

Szereplők

S doktor felesége
Megyei küldött
S doktor lánya
Kristóf Atya
Polgármester
Öregember az állomáson
Énekerzsi
Asszisztens Marika
Fűszeres Marika
Operarendező
Polgármesteri Marika
S doktor anyja
Autószerelő
Portás az Operában
Portás a kórházban
Mentőtiszt

Alkotók

Játszási időpontok