A halálba táncoltatott leány

Bakancslistához adom
The Maiden Danced to Death
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott magyar-szlovén-kanadai játékfilm, 100 perc, 2011

Értékelés:

16 szavazatból
Szerinted?

Steve, egy táncosból lett impresszárió (Hules Endre) húsz év után visszatér szülőföldjére, Magyarországra. A szocialista rendszer, amely száműzte, nincs többé. Volt káder apja nyugdíjba vonult, de öccse, Gyula (László Zsolt) továbbra is ugyanazzal a társulattal, ugyanabban a lerobbant stúdióban dolgozik, ahol együtt kezdtek. Ráadásul időközben feleségül vette Steve volt szerelmét, Marit (Melkvi Bea). A két testvér úgy dönt, hogy felújítják utolsó közös sikerüket, A halálba táncoltatott leány balladájából készült táncdarabot. Amennyiben Gyula meg tud felelni Steve szigorú szakmai kívánalmainak, világturnéra viszik az előadást, segítve mindkettőjük stagnáló karrierjét. De időközben Steve ördögi tervet eszel ki, hogy elégtételt szerezzen régi sérelmeiért.
Bemutató dátuma: 2011. november 10. Forgalmazó: Mozinet

Stáblista:

Díjak és jelölések

Hozzászólások

Szerinted?
Sabyna 2013 nov. 27. - 19:58:25
Sziasztok!

Nemtud valaki esetleg egy olyan linket adni, amin online megnézhetõ a film? Nagyon érdekelne.

Köszönöm elõre is!
Üdv
ad mala 2012 máj. 28. - 07:23:14 Előzmény Crystalheart
Na mondjuk az még nem érdemelne dicséretet, hogy nyugati stílusú... És pont ez a film szerintem nem is olyan nagyon az, persze ha azt érted alatta hogy igényesen fényképezett például, akkor igényes, az tény. És szerintem az átlag magyar filmek nem álmûvészkedõk, de ha félreértettelek, akkor elnézést, nem kötekedni akartam, csak letisztázni. Vannak gyenge közönség filmek, vannak erõs közönségfilmek, vannak jó mûvészfilmek (nagyon sok, nagyon jó), és vannak álmûvészkedõk. Szerintem egyik se húzható rá az átlagra.
7/10
Crystalheart 2012 máj. 18. - 23:59:23 7/10 Előzmény ad mala
Egyetértek. Valóban számos hibája van, nem is rajongok érte, ám mégis a legnyugatabbi stílusú hazai filmek egyike, ami dicséretet érdemel. Túlmutat az álmûvészkedõ átlag magyar filmeken.
ad mala 2012 febr. 05. - 19:46:55
Ellenszenves ez a sok szájhúzás ezzel a filmmel kapcsolatban, nagyon pozitív és reményteljes alkotás, egy (számomra eddig) teljesen ismeretlen nevû rendezõ egy ilyen szép, kerek, jól összerakott, izgalmas és erõs filmet forgatott. Nem tökéletes ugyan, fõleg a vége lett egy kicsit gyér, meg egy kicsi gulyásromantika is van benne, de a kamera (na még szép), színészek, zene, sztori, csattanó, el voltak találva és egy határozott elégedettséggel távoztam a moziból.

És: hajrá Kiss Ferenc!
DollyHaze 2011 nov. 10. - 23:16:59
a magyar színészek mért beszélnek olyan ... furán? hogy egy percre sem felejtem el, h épp filmet nézek...
amúgy nem tudom, érdekel-e, lehet...
Blasius25 2011 nov. 09. - 15:03:03 Előzmény Mr hardware
"A halálba táncoltatott leány" eredetileg egy magyar ballada címe,aminek természetesen rengeteg feldolgozása van. Nekem a cím kifejezetten felkeltette az érdeklõdésemet, ráadásul az elõzetes alapján igen szép képek vannak benne, habár ez az oscar-díjas operatõrünket dicséri, szerintem meg is nézem.
Ford Mustang 2011 nov. 08. - 18:49:28 Előzmény Mr hardware
Igen, én sem az biztos. :D
Mr hardware 2011 nov. 08. - 12:02:57 Előzmény Ford Mustang
Szerintem ehez a címhez, nem kell comment. Bár azért én is kíváncsi lennék, hogy lehet halálba táncoltatni egy lányt, de csak ezért nem fogok moziba ülni. :D
Ford Mustang 2011 nov. 07. - 01:59:12
Érdekesnek tûnik ez a film, kíváncsi lennék rá.