A holnap háborúja

Bakancslistához adom
The Tomorrow War
15 éven aluliak számára nem ajánlott amerikai sci-fi akciófilm, 138 perc, 2021

Értékelés:

151 szavazatból
Szerinted?

Egy családapát (Chris Pratt) besoroznak egy jövőbeli háborúba, ahol az egész emberiség sorsa múlik azon, hogy képes-e szembenézni a múltjával.
Forgalmazó: UIP-Duna Film

Stáblista:

Játszási időpontok

Hozzászólások

Szerinted?
2/10
durumdara máj. 11. 12:41:13 2/10
Az elején jól indul, de borzasztó "bugyutizmusba" fullad.
Mintha összekeverték volna benne a "Holnap határa", az "Evolúció", "Alien / Predator", a "Csillagközi invázió", és egyéb filmek alapötleteit, de valami olyan borzasztó módon, hogy nem tudod eldönteni, hogy viccnek szánták (ami pl. az Evolúcióból rögtön kiderül), vagy csak ennyire az amerikai átlagpolgárnak szánták (bocsánat, tisztelet a kivételeknek)...
A logikai kavarcok mellett az egész rettenetes hülyeséggé válik úgy a felétől.
Ha ezt moziban néztem volna, kimegyek, itt szerencsére át lehetett tekerni...
3/10
cinemad febr. 17. 19:24:48 3/10
Nagyon rossz ez a film. Elképesztően bugyuta, fantáziátlan, logikátlan. Kábé a felétől már a kezembe temetve az arcomat néztem, és nem azért mert annyira féltem. Színészek nagyon rosszak, bármelyik Asylum filmben játszhatnának, élükön Chris Pratt-tel, aki szörnyű benne. Vagy idétlen pofákat vág, vagy faarccal mered maga elé, de nagyon semmi nem zökkenti ki abból a zen állapotból, amiben létezik. A szinkron is valószínűleg sokat rontott a színészek teljesítményén. Azok a banális idiótaságok, amik pedig minden alkalommal elhagyják a szereplők száját, amikor kinyitják azt, az tényleg fájdalmas. Az egész filmet lopták valahonnan, fel se sorolom. De akinek ez tetszik, nézze meg a Holnap határánt. Öt ponttal jobb mint ez. Igazi bóvli koppintása annak. A csillagközi invázióról, Prometheusról, a Dologról, stb-stb. már ne is tegyünk említést. SPOILER! A történet a leggázabb. Időutazós dolog tragikus benne (agyhalott főhősünk azon nyöszörög, hogy elveszti a lányát, úristen, visszajön majd újra a jövőbe megmenteni, ahelyett, hogy visszahúzna inkább a jelenbe az "ellenszerrel" és megmentené a lányát és több milliárd embert a földön, mielőtt az egész elkezdődik. Nem értem, mi van a csávóval??? Kb. 40 perccel később kigyullad a feje fölött a villanykörte. Ez az, próbáljuk meg a jelenbe elejét venni az egésznek... :D Aztán három szerencsétlen balfék egy középiskolás kissráccal kiegészülve áll neki megmenteni a világot. A föld kormányai közül pedig senkit nem érdekel, hogy segítsenek, pedig már emberek milliót küldték a jövőbe meghalni, a maradék meg anarchiát robbantott ki... Mi vaaaan??? Persze annyira zseniálisak, hogy van egyetlen darab karom a birtokukban, ami a több millió szörny közül pont egy olyantól származik, ami ott volt az első pár elszabadult űrlény között és pont a körmére ragadt mindeközben egy kor- és helymeghatározásra alkalmas vulkáni hamuszem... De ezek csak példák a folyamatos és teljes értelmetlenségek sorából. A végső "leszámolás" pedig mindent visz a gagyi kategóriában. Leginkább azt lehet a javára írni, hogy néhány akció (még a film első felében) egészen látványos, de nem lehet erre se nagyon figyelni, mert a sok hülyeség teljesen élvezhetetlenné teszi.
3/10
Pagalu jan. 07. 18:57:50 3/10
Ratyi. Sehol a modern haditechnika. Ennyi erővel elöltöltős puskákat is vihettek volna, végülis a filmben úgysem kell újratölteni. Na mindegy, aki amerikai rózsaszínű szemüveggel nézi, az 9-10-et ad rá. Én meg 3-at.
9/10
nefefe 2023 dec. 26. - 07:53:54 9/10
Jó történet, jó karakterek, jó színészek, jó megvalósítás, sok akció, még több látványos CGI. Nem mondom, hogy hibátlan volt, de nálam ami végig fenntartja a figyelmet – az egy jó film. Amin pl. javítani lehetett volna, az a fegyverzet. Átküldenek harcolni ismeretlen lények ellen embereket – na pláne amatőröket – egy gépfegyverrel? Hol voltak a gránátvető kézifegyverek, a vállról indítható rakéták, szóval a komolyabb fegyverek? És jól kitalálták a végét is, frappáns befejezés az elmaradhatatlan családi szállal. Mindezek ellenére szerintem az utóbbi idők egyik legjobb akció-sci-fije. A műfaj kedvelőinek kötelező megnézni.
2/10
tesz-vesz 2023 dec. 07. - 18:14:58 2/10
egyszer nem láttam hogy újratöltötték volna a fegyvert, pedig állandóan lőnek vele, ez mindent elmond a zs-kategóriájáról
2/10
tesz-vesz 2023 dec. 07. - 18:13:08 2/10 Előzmény Csalódott
ez nem scifi, hanem egy buta akciófilm.
időutazás a múltba meg még mindig téma lehet, meg mínusz egy pont. a múlt nem létezik.
Mozes50 2023 dec. 01. - 11:36:37
A Holnap határától (10/10) csak egy pontra marad el (9/10). Szerintem qrva jó film...
5/10
BalageDavid 2023 nov. 28. - 18:27:19 5/10
"6 perc a légicsapásig, ki onnan felderítő csapat" Erre a lépcsőházban osonnak szépen csendben.
8/10
neukrisz 2023 nov. 27. - 19:27:21 8/10
Egyszerűen élvezetes. 8/10 biztosan! Egyáltalán nem bánom, hogy nekiültem - jó volt.
10/10
Csalódott 2023 aug. 27. - 20:06:36 10/10
Szerintem az utóbbi évek legjobb szórakoztató sci fije lett. Egyszerű , könnyen érthető, több "felvonásban" csinálták meg. Az eposzi csata megvolt, az nagyon tetszett. A klisék azok már népbetegségnek számítanak, de ebben a filmben el tudtam viselni mert jól szórakoztam.
Belmont 2023 márc. 04. - 19:56:03
Sokkal jobb film is lehetett volna belőle.

A történet fő pontjai rendben lettek volna, de majdhogynem az összes többi Zs-kategória. Nekem hullámvasút volt, hogy amikor azt hittem, végre elindul, hirtelen visszaesett néhol arckaparós blődségbe. A kidolgozatlanság hovatovábbja: azon a maroknyi arcon kívül az egész filmben az összes szereplő „ismeretlen zászlós"...

A látvány sem viszi el, bár a zerg rush jól oda lett téve (komolyan tiszta Starcraft), csak épp ma már ilyeneket amatőr filmek is megoldanak. Ajánlom a DUST nevű youtube-csatornát, jó sci-fi rövidfilmek vannak rajta. Teljesen fölöslegesen nyújtják ma már nem is két, hanem szinte 3 órásra a „mozi"filmeket.

Most nézem csak a stáblistát, a csaj neve nem is Juli a filmben. Pedig magyar szinkronnal néztem... Persze ez is csak a szokásos, hogy az összes környezeti hang üvölt meg dübörög, a beszédet viszont hallani se lehet rendesen.
7/10
sexykex 2023 jan. 03. - 19:02:02 7/10
Egy biológiai fegyver felfalja az emberiséget. Ötletes és persze tökéletesen tudománytalan. Szidhatnánk, hogy a szokásos amerikai szemét, de ők legalább még próbálkoznak. Ráadásul nem is annyira rossz, hogy ne lehetne eltölteni vele azt a két órát. Szinte észre se vettem, hogy kicsivel több lett, mivel kifejezetten tetszettek a tüskés nyamnyamok.
1/10
szbobcsi 2022 dec. 03. - 11:53:42 1/10
Juj nagyon rossz, klisé klisé hátán, összeollózott amerikai tucatfilm.
10/10
Markhenry 2022 okt. 17. - 00:18:39 10/10
Nem nagyon értem itt néhányan osztogatnak 3-5 ket, azok mire vártak valami természet filmre? Nehéz elfogadni, hogy van olyan film amiben kitalált dolgok vannak? Nincs időutazás, nincsenek ilyen szörnyek ezt tudjuk, de egy kis képzelő erőt eröltessen már magába aki sci-fit néz komolyan, mert amúgy egy tök jó film, már az időutazás miatt ad egy jó alaphangulatot neki, hogy ez benne van, erre rá jön, hogy idegen lények vannak benne, ami plusz, hogy pl. a lépcsőházban teljesen csöndben sötétben araszolnak és a néző, várja, hogy mikor ugrik elő valami, erre vársz vársz és hirtelen ott van, ezek szerintem elég jól elvannak találva benne, aztán, hogy a lánya az ezredes, ez is tök érdekes, meg maga a megoldása, hogy rájöttek miként állítsák meg őket. Na meg ez jégbe fagyás is tökre elgondolkodtató, meg a globális felmelegedés miatt olvadtak ki és rég itt voltak. Kitudja most nincs-e ilyen a több ezer méter jég alatt, senki sem tudhatja. Na az ilyen sztorikat alapból szeretem egy sci finél ezért nálam ez 10/10
5/10
Morten 2022 szept. 19. - 08:56:02 5/10
Egyszerűen untam. Tele valószínűtlen baromságokkal....Mintha 15 éveseknek készült videójátékot néztem volna, minimális történettel. Teljesen hülyének néztek minket. Jaj istenem ....fényévekre volt egy valódi, jól megírt scifi-től. Izgalom 0 ! Csak a látványra ment. Így ez önmagában borzalom kevés volt.
3/10
Rotovics Kázmér 2022 szept. 18. - 09:50:17 3/10
Szerintem az osztogat tizeseket meg kilenceseket itt, aki az életben max. akvament meg transzformeszt nézett eddig.
2/10
baktertom 2022 júl. 12. - 00:11:20 2/10
Lelkesítő zene, akció, látvány. Összességében ZS kategóriás, logikátlan, minden percében blődségeket felvonultató .... fúú nem tudom mi volt ez. Jó film semmiképp nem volt.
7/10
Richard Kovács 2022 máj. 30. - 14:52:39 7/10
Nekem tetszett, jól meg voltak csinálva a dögök. Tény, hogy össze lett szedve mindenféle filmből az ötlet, de meg lehetett nézni. Aki lányos apuka annak még megható is picit.
4/10
Ocsisonka 2022 máj. 29. - 12:12:57 4/10
Nagyon nem szeretem "A Föld lakosága ki fog pusztulni, páran mentsük meg" típusú filmeket. Itt is ezt kaptam, ráadásul időutazással. A film elején még lágyan érkeztek a jövőből az emberek, a K csoport, pedig mindig a betonra zuhant. És még ez a kutató csoport, akik tagjai nem izomagyak, hajtanak végre mentő akciót!? Egyenesen röhej, hogy milyen embereket soroztak be egy hétre. Csak tudnám, ilyen egyszerű halandók mit tudnának csinálni ennyi idő alatt. Ja, és a vulkáni kérdést egy srác oldja meg nekik. A vége meg csúcs, maradt egy öreg, egy igazgató és egy biológia tanár, akik leszámolnak a szörnyekkel. Gyenge film volt.
1/10
Zsoma 2022 máj. 23. - 13:08:54 1/10
Én nem értek itt pár hozzászólók, aki 9-es meg 10-est ad ennek a foshalmaznak. Chris Pratt miatt ültem neki, de nem értem hogy adhatta az arcát ehhez a blőd borzalomhoz (illetve a 200m-s büdzsét látva már értem). ZS kategóriás CGI, az alatti dialógusok, mintha Kálomista rendezte volna.
Összes hozzászólás