A hűtlen

Bakancslistához adom
Unfaithful
16 éven aluliak számára nem ajánlott amerikai-német-francia thriller, 119 perc, 2002

Értékelés:

271 szavazatból
Szerinted?

Edward és Connie Sumner tipikus, középkorú házaspár, életük maga a megtestesült amerikai álom. New York egyik előkelő negyedében élik a maguk irigylésre méltó életét nyolcéves fiuk, egy kutya és egy házvezetőnő társaságában. De az élet mindig tartogat meglepetéseket: egy végzetes találkozás, és ez a jólét kényelmébe merült boldog házasság kártyavárként omlik össze. Connie a Soho egyik utcáján összeismerkedik egy rejtélyes idegennel, aki a titok, spontaneitás, bűvölet és kockázat birodalmába csábítja, és ez a viszony idővel az asszony rögeszméjévé válik. Amikor Edward véletlenül rájön, hogy Connie hazudik neki, kutatni kezd a részletek után. A bizonyosságtól lesújtva szembesül a szeretővel, és eszeveszett dühében olyasmire ragadtatja magát, amit soha el se tudott volna képzelni.
Bemutató dátuma: 2002. augusztus 1. Forgalmazó: InterCom

Stáblista:

Díjak és jelölések

  • Golden Globe-díj

    2003
    Legjobb színésznő - drámai kategória jelölés: Diane Lane
  • Oscar-díj

    2003
    Legjobb női alakítás jelölés: Diane Lane

Hozzászólások

Szerinted?
Izolda Mavrodin Mahmudia ápr. 18. 18:36:16 Előzmény filoszemitabélus
Csak hát már lassan vége lesz a ribanckodásnak már ami a kakukkfiókázást illeti. Prenatális DNS vizsgálat 58000-Ft. Aztán repülhet a tündérbogár a nagy hasával a feladóhoz. :-))
8/10
Midnight67 febr. 05. 16:18:13 8/10
Nem török pálcát egyik szereplő felett sem, egyszerűen szeretem ezt a filmet.
7/10
pihes febr. 04. 15:21:06 7/10
Egy kiüresedett kapcsolat az, amit a másik fél a rutintól eltérően, egy harmadik személy oldalán akar élvezni. Érdekes fordulat ami történik, de a kötelék elsöpör mindent.
Egy jó film 2002 évből!

7/10

5/10
The Cortez 2019 dec. 30. - 21:45:34 5/10 Előzmény Gaddemon
Nem kell nekik hozzá érzelem. Gyakoribb kiváltó ok az unalom, na meg a sima gerinctelenség.
7/10
Gaddemon 2019 dec. 23. - 13:50:20 7/10
Ezer éve láttam utoljára ezt a filmet, most újra néztem. Tetszett, de igazából nem jött át a megcsalás miértje (mert a nőknél nagyrészt érzelmi alapon történik a félrekef...). Persze látszott, hogy a nő kissé unja a kisvárosi életet, nincs is nagyon mit csinálnia, nem dolgozik, a férje meg gürizik. Ha a férj elhanyagolta volna, vagy nem nézett volna már rá nőként, akkor jobban meg lehetett volna érteni, miért is volt olyan csábító egy vadidegen francia - de nem ez volt a helyzet. A férj imádta és többször közeledett hozzá. Érthető az "új" izgalma, hisz 10+ együtt töltött év után már nyilván nem olyan a kapcsolat, mint két hónap után, de várható volt, hogy egy ilyesmi viszonynak nem lesz túl jó vége.
5/10
The Cortez 2019 máj. 26. - 18:38:10 5/10 Előzmény Joseph Barbera
Nem vagy őszinte, mert átbaszod a másikat. Ha a háta mögött alázod meg és ne dobod ki, azzal sokkal jobban bántod.
Te sem vállalod nyilvánosan, csak itt mersz róla beszélni, akinek meg el kéne mondanod, azzal előtt mélyen lapítasz.

„van olyan, mikor nem működik a kapcsolat, szeretet van, de szerelem nincs, és akkor az ember kínjában máshoz fordul”

Van. És ilyenkor mi a faszért nem lehet szakítani, vagy legalább megbeszélni?

„hány meg hány pasi csalja a feleségét, kurvázik, és szerintem az is a másik abszolút hülyének nézése.”

És hány meg hány nő baszik félre. Valószínűleg sokkal több, mint amennyi férfi, csak hát ezt ugye illik letagadni.
Joseph Barbera 2019 máj. 24. - 08:14:49 Előzmény Rocco1899
Azt hiszem, a jellemem legalábbis őszinte. Lehet, hogy ez bizonyos ponton nem tudok azonnal lépni, és képtelen vagyok megbántani a másikat, emiatt félrelépek, de ebből nem szoktam sportot űzni. Nagyon nem. Számtalan ilyen eset van, csak az emberek álszentek, és nem vállalják nyilvánosan. Inkább az a gond, hogy a hozzászólásom után hozzászóló pasiknál csak a sértettség látszik, de nem mernék vállalni, hogy van olyan, mikor nem működik a kapcsolat, szeretet van, de szerelem nincs, és akkor az ember kínjában máshoz fordul - szerintem ők maguk is. A hosszú távú unalom nem jó, és olykor szembe jön a kísértés. Arról nem is beszélve, hogy hány meg hány pasi csalja a feleségét, kurvázik, és szerintem az is a másik abszolút hülyének nézése. Kár elfogultnak lennünk, és indulatokkal beszélnünk. Ilyen is van, meg olyan is, nem vagyunk szentek...más kérdés, hogy a film sajnos egy súlyos esetet dolgoz fel, aminek halál a vége...
5/10
The Cortez 2019 máj. 19. - 15:36:00 5/10
Egy teljesen valóságos, életszerű alapsztori a minket körülvevő élethazugságokról, a házasságok/párkapcsolatok dinamikájáról és a női ösztönökről. A rendező remekül, nem sztereotip módon ábrázolja a félrebaszás intézményét (találkozgatások sunyiban + állandó kamudumák), vagyis ez a film végre nem a férfiakat démonizálja. A feleség szempontjából mutatja be a megszokást, az ellaposodott kapcsolatot, valamint az elbétásodott férjet, nevezetesen a "biztonságos unalmat", majd őt teszi meg a félrekúrogató félnek.
A történet a vége felé haladva erősen krimibe fordul, ami elsőre eltúlzottnak tűnhet, ám a Valóság és a mai hírműsorok "hírei"-nek ismeretében hamar rájövünk, hogy mégsem annyira az.
Egyéb érdekességek: a szeretői viszonyon belüli féltékenység-szál, illetve a nők egymás közti cseverészése a párjuk hülyének nézéséről, megalázásáról. Ja meg Richard Gere itt nem játszik annyira rosszul.
10/10
luci87 2019 febr. 09. - 18:04:47 10/10
Megrazo,es meghato,nem birtam ki konnyek nelkul.Nagyon sajnaltam a ferjet,hogy gyilkost csinalt belole a ribi felesege.

Ide írd a spoileres tartalmat


Itt a nonek kellett volna meghalnia,nem a fiatal szeretonek...bar az is nos volt mint utolag kiderult..Vagy pedig a not bortonoztek volna be a srac halalaert,az jo lett volna.
Rocco1899 2018 júl. 17. - 12:22:38 Előzmény Joseph Barbera
"Én mint nõ, egyik a sok közül, a következõt mondhatom. Amikor olyan férfivel éltem, akibe nem voltam szerelmes, továbbá szexuálisan nem volt kielégítõ számomra, akkor bizony félreléptem. "
Ez kb. mindent el is árul a jellemedről,ill. a jellemtelenségedről. És még büszke is vagy rá? Undorító.
szookedorina 2018 márc. 31. - 08:49:22 Előzmény Kanga216
A Dokit elkapta az örvény, hogy téged küldött?!
Gyerekes!
szookedorina 2018 febr. 10. - 21:00:18 Előzmény marypotter
Mit értékelnek túl?! A nõ a szexet?! A nõnek van férje tud kivel szexelni, de jól áll anyagilag, rendelni is tudna ha a férje másba lenne szerelmes.! A nõ a könyvtárost értékeli mert szerelmes lett bele. A férj a feleségbe, ezért üti fejbe a könyvtárost a golyóval.
Teljesen hihetõ a történet.
2/10
meehrlin 2017 okt. 22. - 13:09:30 2/10
Unalmas, lapos...
A film elsõ 90 százaléka gyakorlatilag egy végtelenített szalag: félrelépés - gyanakvás
Túl sok minden nem történik benne...
Joseph Barbera 2017 máj. 09. - 08:50:45 Előzmény filoszemitabéluska
Bájos az önreklámod! :-D Ha magamat kellene megfogalmaznom, akkor lelki és emberi téren ritkán tévedek. Az IQ-m nem túl magas, úgyhogy egy régi típusú TV-s kvízben elbuknék a bibliai-, természettudományos - és sport kérdéseken is, de ami az élet realisztikus és lelki oldalát illeti, ritkán tévedek. Úgyhogy, az ilyen amerikai túlkapások - mint ez a film is- egybõl föltûnnek, hozzátéve, hogy azért sok remek amerikai film van, fõleg olyanok, amikor (humorral vagy komolyan) szembe néznek önmagukkal. :-)
filoszemitabéluska 2017 ápr. 04. - 10:37:41
Valószínûleg az ikertestvéremmel volt dolgod. Teljesen egyformák vagyunk, csak én egy kicsivel szebb és okosabb vagyok és jobb szeretõ.
"A film igazi amerikai...még a megcsalt férj is valószerûtlenül jóképû, mindenki kifejezetten csinos és szép, úgyhogy tök hiteltelen"
ebben tökéletesen igazad van. Sok ott élõ ismerõsöm állítja, hogy baromi ronda és elhízott az átlag amerikai. A filmjeikben meg mindenki csinos és jó alakú. Ami a filmgyárak környékén persze igaz, csak ennek semmi köze a való élethez.
A
Joseph Barbera 2017 ápr. 03. - 23:38:10 Előzmény Zoltán Pár
Én mint nõ, egyik a sok közül, a következõt mondhatom. Amikor olyan férfivel éltem, akibe nem voltam szerelmes, továbbá szexuálisan nem volt kielégítõ számomra, akkor bizony félreléptem. Az elmúlt nyolc évben egy olyan férfi volt a társam, aki mellett soha nem jutott ez eszembe. Nyolc éven át rá sem néztem másra. Sajnos a kapcsolatunk véget ért, és csak remélni merem, hogy találok valaha ilyen társat. Õ számomra lelkileg, szellemileg testileg maximálisan kielégítõ volt. Ha nem lesz több, akkor legalább elmondhatom, hogy volt szerencsém életem során ilyet találni. Természetesen toleranciára itt is szükség volt, hiszen tökéletes nincs, de számomra õ az volt. Úgyhogy a lényeg, hogy ha a társ megfelelõ, "nincs rés a pajzson", akkor szerintem a nõ hûséges. Vagyis én, vagyis egy átlagos nõ...
A film igazi amerikai...még a megcsalt férj is valószerûtlenül jóképû, mindenki kifejezetten csinos és szép, úgyhogy tök hiteltelen...és a témája: egy unatkozó szépasszony, akirõl minden terhet levesz a férje, a nõ meg egyszerûen unatkozik, nem igazán találja magát...
10/10
ezt nem hiszem el 2017 márc. 26. - 21:36:46 10/10
Nekem csak az a furcsa, hogy sokaknak nem egyértelmû a vége.
A filmet már többször láttam, nekem tetszik.
6/10
marypotter 2017 márc. 25. - 12:54:42 6/10
túl van pontozva a film. túl van játszva a férfi, és túlértékeli a nõ a szexet. 1x megnéztem. 5,5 ....
Zoltán Pár 2016 szept. 23. - 15:23:44 Előzmény tortura
Kedves Tortura! Számomra a nõi lélek még most is nagyon kifürkészhetetlen, ezért kérem a segítségedet. Szóval ha jól értem, akkor attól függetlenül, hogy a párkapcsolatodban éppenséggel mennyire vagy boldog vagy boldogtalan, ha egy Olivier-hez hasonló szívtipróval hozna össze a sors, akkor a lábaid teljesen önkéntelenül szétnyílnának?
Zoltán Pár 2016 szept. 23. - 15:15:07
Nemrég' láttam másodszor a filmet, de most akkorát ütött, hogy azóta sem nagyon tudtam magamhoz térni. Ennek persze az az igazi oka, hogy közben én magam is szerelemtiprás áldozata lettem...
Érdekes volt olvasnom azokat a megjegyzéseket, melyek együttérzõ hölgyektõl érkeztek, akik bár bevallásuk szerint nem estek hasonló bûnbe (még), de el tudják képzelni, hogy velük is megtörténhetne, fõleg ha Olivier Martinez-hez hasonló szívtiprókkal kerülnének szembe. Hát ez nem túl megnyugtató hûséges és szerelemféltõ férfitársaim számára!

***SPOILER***

És ebbõl a szempontból szerintem a film kulcsmomentuma, amikor a férj éppen azt követõen érkezik a szeretõ lakása elé, hogy a felesége a lépcsõházában "szeretkezik" elég vadul a sráccal. A „vadságnak” ugyebár az az oka, hogy a feleség rajtakapta, amint egy másik csajnak udvarolt, és emiatt, illetve a lelkiismeret-furdalás miatt is eljutott arra a pontra, hogy szakítson, amit akkor a sráccal végülis nem közölt, de az aktus valóban elfogadható egy heves „búcsúdu...nak”. A férje akkor ér a lépcsõház elé, amikor a feleség a másik irányba távozik, így nem találkoznak, de a dramaturgia remek, hiszen a nézõ agya elkezd kattogni, mi lett volna, ha … néhány perccel korábban toppan be, és meglátja a vadul élvezõ párt? Engem itt sokkal jobban érdekelt volna az inflagrantis változat, mert ha - mondjuk - a férj döbbenettõl bénultan fül- és szemtanúja annak az igencsak heves aktusnak, akkor kizárt dolog, hogy a feleségének valaha is meg tudott volna bocsájtani!
(Ezesetben pedig indokoltabb lehetett volna a szerelemféltésbõl elkövetett duplagyilkosság is akár, de persze ez egy másik történet lett volna.)
Összes hozzászólás
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu