A két mesterlövész

Bakancslistához adom
Les infideles
18 éven aluliak számára nem ajánlott francia szkeccsfilm, 109 perc, 2012

Értékelés:

33 szavazatból
Szerinted?

A külvárosi konferenciahoteltől az elegáns szexfüggés-klinikáig, az ócska párizsi éjszakai klubtól Las Vegas csillogó húsosfazekáig, e szkeccsfilm történeteinek főszereplői mindenestül belevetik magukat az ősi játékba, melynek neve: hűtlenség. Mindezt szellemes és megható, őszinte és cinikus, gyáva és megvetendő módon - mégiscsak férfiakról beszélünk. A remény ugyanis örökre ott él a kéjvágyó férfiszívben, de a tiltott örömhöz vezető út sosem könnyű.
Hét kacagtató történet a hűtlenség témakörében francia rendezőktől.
Bemutató dátuma: 2012. április 26. Forgalmazó: Budapest Film

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
10/10
Lagos1510 2012 júl. 13. - 00:20:39 10/10
Nevetségesen kevés ez a pontszám Portos viszonylatban, ahol repkednek a 7-8-asok minden gyengusz filmnél. Az Imdb már közelebb van az igazsághoz a saját mércéjét tekintve. (5,9)
A kisfilmek rövidsége, a váltások nem engednek unatkozást, végig leköt, jó a képi világa, szórakoztató, vicces, mindegyik jelenetben van nevetni való, ami jópár sztárolt vígjátékról nem mondható el. Egyértelmûen kritikát fogalmaz meg a csapodár életstílust követõk ellen.
Kifejezetten ajánlom azoknak, akiknek bejön a New York, I love you, akik érdeklõdnek a párkapcsolatok (itt inkább a párkapcsolatok romlása) pszichológiája iránt, és akiket nem botránkoztat meg a pajzánság a vásznon.
A New York a hasonló felépítése miatt, nem gyakori ez a több rövidfilm egybepakolása, kell hozzá, hogy ne ragaszkodjunk a megszokott 90 perc egy film alaptörvényhez. A különbség, hogy itt az téma összekapcsolta mindet, jobban rá lehetett hangolódni. Szerintem mindegyik tudott legalább annyi, ha nem több tartalmat mutatni, mint jónéhány rendes, 1.5-2 órás film, amiben 10 percet leszámítva töltelék az egész.
A pszicho pedig azért, mert mindegyiknek meg volt a mondanivalója, tovább lehetett gondolni, a való életre vetíteni, még ha nincsenek is ilyen problémánk (megcsalás), azért sok mindent lehet belõle hasznosítani, csiszolni személyiségünket.
A fogorvos-egyetemista románc, a "mindent valljunk be egymásnak" és az anonim csoport jelenete kifejezetten élvezetes.
Nem egy mozis film, bõven elég otthon megnézni, de a mostani felhozatalban nem sok csábító akad.
Dujardin és Lellouche kivétel nélkül jól hozza a szerepét (bár Dujardin a bõrszerkõs lelógó hajú szerepében elég hülyén néz ki), mindegyik jelenet hitelesen van eljátszva.
És az utolsó jelenet valóban gusztustalan, nem is értettem, hogy került oda.
1/10
ertaild 2012 máj. 09. - 20:43:42 1/10
Azért ültünk be a mozira, mert a pesti EST 9/10-re értékelte, valamint "kacagtatóan szellemesnek" titulálta.
Sajnálatos módon ebbõl semmi nem igaz, valójában egy BORZALMAS rossz film, sajnálom hogy elpazaroltam rá 1,5 órát az életembõl és 1500 Ft-ot! Szörnyû, ocsmány, visszataszító végig, és inkább sírni akartam rajta, nem nevetni, fõleg a végsõ "poénon". Ja, aki szereti a francia filmeket, és ezért ad esélyt neki, NE TEGYE!!! Kímélje meg magát mindenki ettõl a förtelemtõl!!! 1/10
1/10
Ardienn2 2012 máj. 08. - 16:19:59 1/10 Előzmény zimzum1111
Idézet:"Aki ezt nem teszi, és nem ismeri be a film egészét magára nézve, és a moziból kijövet párjának tagadja, hogy a film érzéseihez volt köze, az valószínûleg nagyon fiatal – értsd: nem nõtt fel. Ha páldául dühös, akkor romhalmazban él…"

Hm… hidd el, kár hogy ilyen szép szavakat pazarolni erre a „mû”-re, láttuk amit, láttunk, és köszönjük, nem kérünk belõle! Ha korrekt lett volna a PORTÁL tájékoztatása, akkor be sem ültünk erre a sz*rra.
Attól nem lesz jobb, hogy pszicho hangvételben értelmezed, elemezed és "vegyészkeded" ezt a sz*rt, virágfüzéreketet aggatsz olyan dolgokra, ami a trágyadombot is megrontja amúgy. De szíved joga, mint ahogy mi is véleményt alkotunk a filmrõl.
DE: Attól tartózkodni szíveskedj, hogy olyan dolgokat írj le, hogy „romhalmazban élünk”, ha tagadjuk, hogy „a film érzéseinkhez volt köze(l)”.
Tiszteletben tartjuk a véleményed, Neked bejöhet, mert jó filotéma -Neked-; Nekünk a „kikérjük magunknak” kategória. Ha mégis így teszel, és megítélsz bennünket a véleményünk alapján, nos szakmai segítségre van szükséged, mert a pszihomókus álarc, ami mögül elemezgetsz, nem passzol tökéletesen, és erõs tévedésben élsz. Üdv az elefántcsonttornyunkból!
fredi60 2012 máj. 08. - 13:18:22
Hmmm... kíváncsian várom, hogy milyen hatást tesz majd rám ez a film. Sok ellentétes véleményt olvashatok itt róla, különösen "megragadott az engem 1-2 hozzászólással megelõzõ "vélemény": "Másfél óra kínszenvedés után azt hinné az ember, hogy most végre jön valami, hát jött is: KÉT NYOMORÉK HOMÁR BAROMÁLLAT!!"
10/10
suvi15 2012 máj. 08. - 13:05:10 10/10
Ez a film szerintem tökéletesen ábrázolja az átlag férfi és a hûtlenség kapcsolatát. Zseniális poénok vannak benne. Akik ezt a humort nem tudják értelmezni, azok vagy burokban élõ nõk vagy nem értik az élet iróniáját. Aki meg unalmasnak találta és nem értette, az valószínûleg nem fogta fel, hogy ez kb. 7 db kb. 15 perces jelenetbõl áll, aki meg ezt nem érti, az nézze a Rob Scheinder féle "humort".
1/10
lacitesoi 2012 máj. 08. - 01:40:10 1/10
Emberek, ritka szar egy film volt ez, õszintén sajnálom, hogy láttam.
1/10
kissbelajozsef 2012 máj. 08. - 01:37:38 1/10
Sajnálom, hogy ezt kell mondanom, de ez a film szemérmetlen alpári olcsó okádék, nagyon, NAGYON ROSSZ!!! Másfél óra kínszenvedés után azt hinné az ember, hogy most végre jön valami, hát jött is: KÉT NYOMORÉK HOMÁR BAROMÁLLAT!!
Na de most komolyan, kinek hiányzik ez? Förtelmes idõ és pénzkidobás volt, mindenki kímélje magát ettõl a körvonalazatlan fóóstól!
1/10
Ardienn2 2012 máj. 07. - 11:17:56 1/10
Nem a tükörtartásról van szó, hanem arról, hogy nem korrekt a portálok tájékoztatása a filmrõl, és pocsékolják az ember pénzét és idejét.
Szerencsére vagyunk néhányan, akik felnõttek vagyunk, érettek, és szellemesek mindenfajta kreténség és annak igénye nélkül. Ha jól értem, ha valakinek kifordul a gyomra egy ilyen filmtõl, az nem felnõtt, és nincs humorérzéke?! ? :) Ez gáz.
Nem a tükör a bántó, ez a tükör azoknak tükör, akik önigazolni akarnak. Ez másoknak nem tükör… csak idõ és pénzvesztegetés. Belõlünk a szánalom érzését váltja ki…
Néztem volna más filmet, de megtévesztõ volt az ismertetõ, amit kikérek magamnak. A minõség tényleg nem az amerikai „vígjátékoknál” kezdõdik, a felnõttség pedig nem a filmben foglaltaknál.
10/10
4427 2012 máj. 05. - 08:38:34 10/10 Előzmény zimzum1111
Csatlakozom! Én is nagyon jól szórakoztam. Sokszor magamra vagy (volt) feleségemre ismertem. De, hát nem mindenki szereti, ha tükröt tartanak elé. Pláne, ha humorosat, ironikusat, mert az gyilkosabb, mint a dráma.
Ez felnõtt humor. Érett emberek szellemessége.
Akinek ez nem jó, nézzen gyermeteg amerikai vígjátékot, ahol a fõ-"poén" egy szellentés szokott lenni.
zimzum1111 2012 máj. 04. - 01:06:05
Én nagyon jól szórakoztam!

Kinek van igaza? A férfi vagy a nõ oldalán áll az igazság, ha hûtlenséget boncoljuk?

Fele fele. Nem is lehet más. Matematikailag nem jön ki. Mert ugye a hímek, akik megcsalnak ribancokkal teszik. Tisztes családanyák szóba sem jöhetnek, hiszen õk a gyerekekkel leckétírnak… Persze. Hiszi a piszi. Egész egyszerûen a nõk intim szférája más, mint a férfiaké, és viszont, és vica verza és fiftififti… Nem lehet más.

A film is bemutatja, hogy nem létezik aránytalanság – hiszen a film aránytalan a férfiakkal és elfogult a nõk felé.
A férfi és nõi atributumok mások, de a megértéssel minden helyreüthetõ (üthetõ mert néha fáj…). A helyreütés alatt tehát értem azt, ha a férfi megérti a nõt: és viszont, és vica verza, és fiftififti. Másként nem megy, nem tud menni.
Sõt, a megértés az „igazságot” is más színben tûnteti fel – ez remekül kijön a filmben. Az „igazság” feloldja az aránytalanságot.
A feleknek a megcsalás, hûtlenség kérdésében – biztosan – közös az igazuk. Vagy, ami ugyan az: a hamisságuk.
Ez az örök kielégíthetetlenség – a szerepek aránytalansága -, örök kergetõzést okoz.
Az igaz, hogy a férfiakban több és hosszabb a kergetõzés. Kergetõzést értsd: Önmaga keresése.
A gyermekkel a nõk más állapotba kerülnek mentálisan: ott van a Gyermek a megszabadulás a kergetõzéstõl – egy idõre bizonyosan. Erre is van példa a moziban.

A társas magány, a kergetõzés alapja. A férfiak – ebben a filmben és az életben is – kergék. Mert azt gondolják, megoldásuk van a kergetõzéssel – hiszen a haverok is megmondták a kocsmában, hogy ez rendben levõ dolog. Tehát, hogy „legális” az Õ hûtlenségük, hiszen az csak egy kaland, ami nem jelentett semmit – akkor ugy’ minek? -, és mégis milyen jó otthon, milyen aranyosak a kölykök… Ja persze… Romhalmaz az egész férfiatributum, ami erre a maszlagra épül.
Tudatlan és ostoba. Bõven van ilyen karakter a moziban. Ettõl nagyon szórakoztató. Mindenki magára ismer, meg az anyjára, apjára – hacsak nem akkora, hülye hogy beveszi a szülei tökéletesség meséjét -, no meg a szomszédra, és a szeretõre, és a munkahelyen a helyes csajra az A épületbõl, aki „mindig engem” néz…
Én is ilyen hülye vagyok, nem tagadom és jó néha vele szembesülni. Teszem mindezt azért, hogy ne vakítsam meg magam, és érezzem a kapcsolatok 50-50-ét. Nem könnyû…
Aki ezt nem teszi, és nem ismeri be a film egészét magára nézve, és a moziból kijövet párjának tagadja, hogy a film érzéseihez volt köze, az valószínûleg nagyon fiatal – értsd: nem nõtt fel. Ha páldául dühös, akkor
romhalmazban él…

A szkecsfilm sok típust, toposzt, személyiséget és karaktert és élethelyzetet mutat be. A férfi személyiségek viszonya a nõkhöz, majd’ minden jelenet végén különösen pozitív értelmet kap. Ettõl nagyon jó. A nõket nagyon nehéz kiemelni a világból – bármennyire is szeretnék egyes „férfiak”. A „romhalmazok” megpróbálják a nõ lényét és szerepét csökkenteni: kurvázzák, ribancozzák õket. És hûtlenek, mivel megtehetik… Nagy tévedés a kupac alján… :)

*** SPOILER ***

A vége remekre sikerült…
„Ráironizál” a kergetõzõ bizonytalanokra, akik keresnek valamit, amirõl nem is tudják miaz, ami után kutatnak, és ezáltal semmit nem találnak, legfõképpen nem magukat nem.
A keresgélés, és a férfiérzelmek – igenis van ilyen! – kicsapódnak a nagymegnemértettség után. Vagy közben? Vagy elõtt? Ki tudja…
Szóval: kap egy fricskát minden macsó.
Kicsit szürreálisan, és megdöbbentõen – ezzel együtt mulatságosan -, de láttunk már ilyet, hogy bemelegednek a nagyon bizonytalan keresgélõk…
Ha nem vigyázol b*** leszel! :)
Itt a vége a keresgélésnek? Nem hiszem.
Sõt bizonyosan nem…
A szó legnemesebb értelmében a család a megoldás: ott található a férfi és a nõ igazsága is… De kérem, ki tudja ezt ma megcsinálni??? :)
1/10
Ardienn2 2012 máj. 03. - 10:03:12 1/10
Ez az a típusú film, aminél kikérem magamnak, hogy ilyen sz.rt beengednek a mozikba!
Kikérem azt is, hogy humorosnak titulálják a filmajánlóban!
Kikérem a 18-as karikát, mert ez a "Vigyázat, jó ízlés ellen van" karikát érdemli meg!
Korrektül le lehetne írva az ILYEN PORTÁLOKON a tájékoztatóban, hogy gyerekek, az elsõ 20 percben 2 szánalmas kan kb 8x próbálja kiverni magának, bepillantást enged abba,hogyan lehet használt gumit lehúzni együtt, hogyan lehet összeragadni egy csajjal és teljesen higiénikusan beszélni ennek az anatómiájáról egy orvossal. Az elsõ 20 perc errõl szólt kb. Szerintetek ép értékrendszerrel bíró ember kíváncsi erre???
Ha erre figyelmeztet egy ILYEN PORTÁL,
-akkor nem megyünk be erre a kategórián aluli sz.rra,
- nem vesztünk el 2*1700 Ftot
- nem vesztjük el azt a 2*20 percet az életünkbõl, amit hajlandók voltunk szentelni erre a kritikán aluli akármire
- nem vagyok rosszul aztán egész délután.

Ennyi! Kicsi korrektséget kérek a portáloktól, vagy minimum, hogy "Gyerekek, nem láttuk a filmet, ezt a szöveget adták, mi meg leközöljük".
Kicsi tiszteletet kérek azokkal szemben, akik a mozira voksolnak a letöltéssel szemben!
Kösz a megtévesztésen alapuló "nagyszerû élményt"-; hasoló jókat kívánok Nektek is!
1/10
gimbiikeeh 2012 máj. 01. - 15:24:28 1/10
Szörnyû film. Érthetetlen az egész. Akinek kedves az élete messze kerülje el ezt!
1/10
LenaMerisi 2012 ápr. 30. - 01:25:03
SPOILER

Az anonim terápiás csoportot bemutató kisfilm zseniális volt. A keret-epizódok nem tetszettek.


SPOILER vége
SzFeri82 2012 ápr. 29. - 22:05:59
Azt hiszem ezentúl is csak európai filmekre veszek jegyet. Nekem tetszett.
10/10
4427 2012 ápr. 26. - 17:27:19 10/10
Eszméletlen. Igazi francia szellemesség!
lippije 2012 ápr. 22. - 13:36:20
Hét rendezõ (köztük az Artist – ot jegyzõ Michel Hazanavicius is), öt forgatókönyvíró és számtalan szereplõ. Nem áll össze egy egésszé, de szerintem nem is igazán akarták, hogy ez megtörténjen. Régen láttam már ennyire okosan megbotránkoztató, de mégis szórakoztató filmet. Hiába, ezek a franciák tényleg tudnak valamit! Rövid írásom a filmrõl : http://www.filmkocka.hu/2012/04/a-ket-mesterlovesz/
9/10
canal+ 2012 márc. 13. - 22:58:38 9/10
A botrányfilm....Kíváncsi voltam, hogy nevezik majd el...de hogy ilyen címet adni ^^ Nagyon várom már, hogy beérjen, annyi elõzetest és interjút megnéztem már róla.. de sajnos a magyar médiában természetesen alig írtak róla valamit..Les salauds, allez !