A rajtaütés

Bakancslistához adom
Serbuan maut / The Raid
18 éven aluliak számára nem ajánlott indonéz-amerikai akcióthriller, 101 perc, 2011

Értékelés:

182 szavazatból
Szerinted?

Mélyen, Jakarta nyomornegyedének szívében áll egy bevehetetlen menedékház, a világ legveszedelmesebb gengszterei és gyilkosai lakják. Egészen mostanáig a lepusztult lakótelepi ház még a legelszántabb rendőrök számára is érinthetetlenként volt elkönyvelve. A pirkadat előtti sötétség és csend leple alatt egy elit kommandóra hárul a feladat, hogy rajtaüssön a menedékházon, annak érdekében, hogy elkapják a hírhedt drogbárót, aki működteti. Ám mikor a gengsztervezér hírét veszi a razziának, az épület fényeit lekapcsolják, a kijáratokat lezárják. A bevetési egység tagjai a hatodikon rekednek kiút nélkül. Az alakulatnak élethalálharcot kell vívnia a metropolisz legkeményebb helyén azért, hogy egyáltalán túléljék a küldetést.
Bemutató dátuma: 2013. január 31. Forgalmazó: PARLUX Entertainment

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
4/10
sexykex 2019 ápr. 14. - 18:55:57 4/10
Gépfegyver, stukker, macséta, Pencak Silat – ez a film fejlődéstörténete. Ugye, hogy komplett ostobaság? A pehelysúlyú kis majom két harcossal is elbír. A kung-fu szerelmesein kívül legfeljebb a vérengzős, gyilkolászós filmek kedvelőinek nyújthat kikapcsolódást.
5/10
idõjós1010 2017 jan. 13. - 00:26:52 5/10
Jó volt az alapötlet, a Dredd -re emlékeztetett, ami nyilván errõl koppintott, viszont az mégis jobban egyben volt mint ez. Voltak benne kifejezetten jó elemek, de kevés. 720P -be néztem, sajnos iszonyat fakó volt a kép, ez is rontott az élménybõl (bár nem a film hibája) , meg valahogy több volt a bunyó, mint a puskaropogás, amit nehezményeztem. Tömény is volt, kiszámítható is volt, meg hát még ha az alapötlet egyedi is, sablonosra sikeredett a film.
Kucu77 2016 aug. 05. - 13:07:22
Elképesztõ csalódás volt nekem a film, fõleg a hozsannázó kritikák után. A történet kiszámíthatóan sablonos, a harci jelenetek (amik miatt az egekig magasztalták több cikkben A rajtaütést) pedig ugyanazokat a megszokott hibákat halmozzák, amiket a legtöbb akciófilm: természetfelettien ütésálló szereplõk, olyan, percekig tartó bunyószekvenciák, amik a való életben kb. 30 másodperc alatt véget érnek, minden ésszerûség nélkül cselekvõ rosszfiúk... megértem én, hogy ha valósághû lett volna a film, akkor kb. fél óra alatt véget is ér, de nekem már fárasztó és unalmas látni a négy fejrúgás és három kartörés után gond nélkül felpattanó és ebédlõasztallal harcoló szuperhõsöket.
A VHS korszak Michael Dudikoff- meg Mark Dacascos-élményei köszöntek vissza.
Csizinszky Attila 2016 jan. 04. - 21:03:29
Spoiler.
Hát az elsõ rész tényleg nem egy nagy story. Namárost 2 ik részben barátunknak uco bizalmába kell férkõznie ami nem egy könnyû feladat. A csúcsgóré legjobb testõre is tégla, ezért éli túl a vetkõzõs jelenetet barátunk. Bejoval pedig mindenki kevésbé számol mint kéne Fõhõsünk bátyját is beleértve. Bejo jobban észreveszi mekkora féreg Uco mint saját apja, ugyebár elvakult apai szeretet. Ami aztán vesztét is okozza. Uco pedig még rosszabb döntéseket hoz mint apja mert értelemszerûen nem kellett volna kinyírni "veszett kutyát". Ráadásul a végén is van egy jó nagy téveszméje, a tetoválás miatt, hogy Bejo rakta be a poloskát a tárcájába, mivel kiderül számára, hogy a börtönben még ki akarta nyíratni. A rendõrségi szálat meg már be se hozom mert kezdek elfáradni egy olyan filmnek a történetének a megírásától aminek állítólag nincs is
sztorija..
Csizinszky Attila 2015 dec. 27. - 19:40:05 Előzmény nandelecki
Ezek után kifejezettem érdekel véleményed szerint melyik film jó. Csak egy kettõt írj annyi is elég.

Szerintem meg az nincs rendben aki a poént összetéveszti a személyeskedéssel.
2/10
nandelecki 2015 dec. 10. - 14:28:50 2/10 Előzmény Csizinszky Attila
Az természetes, hogy nem vagyok szórakoztató, hiszen nem is volt célom az, hogy szórakoztassak akárkit is. Ezt a mondatot hogy sikerült rám vonatkoztatnod ?
A véleményem, illetve értékelésem teljesen szubjektív, elfogadom, ha más nem így látja. Ha pedig annyira feldúl a véleményem, hogy elkezdesz személyeskedni, azt tanácsolom, hogy legalább megfelelõ mondatszerkesztéssel tedd azt. Javaslom számodra az ilyen tipikus bambulós, nullcselekményes filmeket, véletlenül sem az elgondolkodtatóbb, esetleg valamiféle mondanivalóval, vagy komolyabb konzekvenciával rendelkezõ alkotásokat, ha már az agyi képességekkel hozakodsz elõ.

Ez a film egyszerre akar naturalista és abszurd lenni, ami ilyen formában egyértelmûen nem lehetséges. Inkább egy a harcmûvészeteket bemutató felvételsorok, mintsem hogy film lenne. Ebben azt hiszem egyetérthetünk, és ha számodra ez jelenti az igényt, akkor fogyaszd egészséggel.
Csizinszky Attila 2015 nov. 21. - 15:30:49 Előzmény nandelecki
Ne haragudj de te vagy megbotránkoztató és nem szórakoztató. Bocsáss meg nekünk, hogy bennünk feltolja az adrenalint egy hosszú zseniálisan kivitelezett verekedés. Ne adj isten még izgulunk is közben. Nekünk ez a két film komoly szórakozást jelent. Elvonja a figyelmünket a hétköznapokban történõ dolgokról. Kikapcsol. Néha nem is várok többet egy filmtõl.
Csizinszky Attila 2015 nov. 21. - 15:24:20 Előzmény nandelecki
Ha életszerû dolgokat akarsz látni menj el bokszmeccsekre esetleg ketrecharcra thai boksz stb. pankrációra már ne. Ez egy film. Teljesen természetes ha nem egy terminatorról beszélünk akkor még a legerõsebb legrugalmasabb csontozatú embernek is pár komolyabb ütés után törik, reped valamije. Ezek után harcképtelenné válik. Aki ezen nem tud túllépni egy film esetében annak nincs ki mind a négy kereke. Van olyan csomó olyan keleti film ahol a fák fölött repdesnek kb. 100 km per órával. Azt javaslom. Ne nézd meg. De fõleg ne értékeld. Mert az agyad nem alkalmas erre.

Piedone humor nélkül, Bruce Lee a köbön. Csillagos tízes mind a két rész. Nem véletlenül érdeklõdnek utánuk olyanok akik értenek a filmekhez. Mellesleg a most zajló túszdráma is a legfelsõ emeleten játszódik..... Gondolom mindenki tudja mirõl beszélek...
2/10
nandelecki 2015 jún. 03. - 01:46:38 2/10 Előzmény Andy_Adam
Szerinted nem életszerûtlen, hogy a filmben mindenki tökéletes harcos, és nem tudják kiütni egymást ? Vannak komoly összetûzések a hatóságok és a maffia között, de hogy ez életszerû ? Akinek van egy kicsi igénye is, hogy jó akciófilmet lásson, annak igen is alapkövetelmény, hogy legyen cselekmény a filmben. Végeláthatatlan harcjelenetek, ezáltal a film unalmas, semmilyen karakterábrázolás nincs, az egész teljesen irreális és hiteltelen. Minõségi utalás ráadásul, hogy a leheletvékony történet a filmben is klisére épül, csupán egy nevetséges maszlag. Megbotránkoztató, nem szórakoztató.
10/10
Andy_Adam 2015 jún. 01. - 16:23:16 10/10 Előzmény ReignMan
miért életszerûtlen? 100%osan életszerû. Mellesleg a drogot ne keverd össze a droggal. És miért baj hogy csak búnyó van benne? Bazeg az az akciófilm ményege, te. Ha meg az ilyet nem szereted, akkor ne nézd meg
10/10
Andy_Adam 2015 jún. 01. - 12:17:46 10/10 Előzmény Dudvarek
20 évvel elmaradva?! az m4 hol van 20 évvel elmaradva? a kézifegyver egyik csúcspontja, te! és ha a késeket nézzük, az miért van elmaradva? teljesen mai konyhakések. vagy nem volt elég fényes?
10/10
Andy_Adam 2015 jún. 01. - 12:17:31 10/10 Előzmény Dudvarek
20 évvel elmaradva?! az m4 hol van 20 évvel elmaradva? a kézifegyver egyik csúcspontja, te! és ha a késeket nézzük, az miért van elmaradva? teljesen mai konyhakések. vagy nem volt elég fényes?
10/10
Andy_Adam 2015 jún. 01. - 12:13:59 10/10
A film eszméletlen jó, maga a sztori nem áll sok mindenbõl - behatolni egy házba és elfogni egy drogbárót - de a kivitelezés, az gyönyörû :) a harcok nagyon jók, izgalamsak. Ráadásul pencak silatot használnak, nem karatét vagy taekwondo-t, szóval még a látvány is megvan. Hogy milyen negatívot tudok róla mondani? pfhú... semmit.
10/10
Andy_Adam 2015 jún. 01. - 12:09:53 10/10 Előzmény k11zoltan
chh. páár.. az egész arról szól
emirates82 2015 febr. 05. - 09:11:44
Jó film,nem vitás.de a kommandósok felszerelése és fegyverzete hagy kivánni valót maga után...Utoljára ilyeneket a 73'-as balatonszárszói nõi úttörõtáborban láttam.
10/10
tigmaster 2014 nov. 18. - 01:34:15 10/10
Öhm. Mestermû :) Komolyan a maga nemében az. Aki kedveli a hasonló típusú filmeket annak tetszik, aki meg nem, annak persze hogy nem fog. Olvastam olyan kommentet, hogy "semmi sztorija nem volt"... Hát szerintem a film eleje pont azzal kezdõdött, hogy az õrmester elmondta a furgonba, hogy hová mennek, miért mennek, mi a célja a küldetésnek, stb... Küldetés közbe minek dumálni? Tenni kell amiért jöttek és ennyi. Szerintem elég szervezettek voltak, amíg tehették, aztán utána már nem. A bûnözõk meg természetesen a saját kecójukat védték, de sztem a maguk módján õk is rendszerezetten. A legvégén meg ugye ott a csavar,vagy legalábbis fontos infókhoz jut a nézõ, szal nem értem, hogy miért nem volt sztori... Csak több volt benne az akció, a bunyó. Aki ezt nem szereti, az ne nézze. Az nézze a legújabb High School Musical-t (mittudomén hány van belõle) azt biztos tetszeni fog neki.
2/10
nandelecki 2014 szept. 09. - 00:10:17 2/10
10/2. Majdnem értékelhetetlen, közel áll az egyeshez.
k11zoltan 2014 aug. 10. - 22:32:12
Volt benn pár jó bunyó.
4/10
Kolókapitány 2014 júl. 30. - 01:24:06 4/10
Jajj,de nem tetszik ez a film. Van még fél óra belõle, de már nem bírom, feladom. Direkt nem néztem meg a pontszámát mielõtt neki álltam, de inkább utána kellett volna olvasnom és nem vesztegetek el 1 órát az életembõl. Tényleg szó szerint 0 a sztori. Csak verekedés, lövöldözés értelmetlenül. Tényleg csak az nézze meg, akinek ez elég.
10/10
-NOMAD- 2014 jún. 12. - 00:22:50 10/10
Kiváló kaszabolós akciófilm. A sztoritól nem kell sokat várni, mert kvázi nulla, de a látvány és a jelenetek koreográfiája mindenért kárpótol. Hihetetlenül jól megrendezett és kivitelezett akciójelenetek teszik ki a film egészét, a mellette futó thriller szál csak sallang.

Nagyon ajánlom a kissé véres filmeket még elviselõ, harcjeleneteket kedvelõ nézõknek. Erre megy a hatalmas 10/10
Összes hozzászólás