A Viszkis

Bakancslistához adom
16 éven aluliak számára nem ajánlott magyar akciófilm, 126 perc, 2017

Értékelés:

472 szavazatból
Szerinted?

Vagány volt, híres lett. Ő az, akit mindenki ismer, olyasmit mert, amit senki előtte, és aki mindig egy lépéssel a rendőrség előtt járt. És aki minden bankrablása előtt megivott egy pohár viszkit. Ambrus Attila (Szalay Bence) félárván nő fel, zűrös kamaszkort és javítóintézeti éveket hagy maga mögött, amikor Erdélyből kalandos körülmények között Magyarországra szökik. De az új élet nehezebbnek bizonyul, mint a régi. Egy hokicsapat kapusa és szertárosa lesz, de továbbra sincs pénze, se barátnője... míg rá nem jön, miben jó igazán. Vakmerő, gyors és alapos. Egymás után fosztja ki a postákat, bankokat, utazási irodákat. Egyre nagyobbakat kaszál, egyre éhesebb a sikerre, egyre többet akar magának és új szerelmének (Móga Piroska). De az utolsó balhéja kudarcba fullad, és végül a régóta nyomában lihegő makacs nyomozó (Schneider Zoltán) kezei közé kerül, aki kíméletlenül szembesíti őt a tetteivel. Kettejük játszmája azonban korántsem zárul le a Viszkis elfogásával...
Bemutató dátuma: 2017. november 23. Forgalmazó: InterCom
FEA2 FEA2

Stáblista:

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
5/10
Ariel1105 ápr. 20. 03:49:02 5/10
Ez a film nagyon túl van értékelve. Sok jelenet csak egy felesleges időhúzás. A párbeszédeken én is nevettem. Ezekkel a “jólvan akkor meg is beszéltük” hangulatú párbeszédekkel tele van a film. Bár ezt több magyar filmbe is tapasztalom mostanság, hogy vagy ez megy vagy pedig a színpadias előadás. A főszereplő is helyes, de nem hasonlít az A. Attilára egyáltalán. Pozitív pont legyen mondjuk a zene, azok tetszettek benne.
1/10
tesz-vesz ápr. 19. 20:57:00 1/10 Előzmény caomilla4
korhű volt az edzőmaszk is? hagyjad már
1/10
tesz-vesz ápr. 19. 20:55:10 1/10
elképesztően amatőr film, olyan mintha a készítőknek fogalma nem volt arról, hogy hogyan épül fel a film. a főszereplőnek semmi karizmája, nincsen szövegkönyve se, nem írtak valódi forgatókönyvet, kb mintha a favágásról kéne filmet csinálni, az is ilyen lenne, egyszerűen ebben a sztoriban nincsen ennyi. nem tud filmként létezni, a hangulata pedig olyan, mintha egy sorozatgyilkos lenne a főszereplő, érzéketlen, kínos csendekből áll a film, egy nagyon kemény színtelen világban, a karakterek többnyire 1 dimenziósak. idemennek-odamennek komoly funkció nélkül, "éhes vagyok, együnk, igyunk" kb ilyen a párbeszédek színvonala. poénkodik egyet a kólával viszkisünk az eladónál és két percig nézzük hogy nagyon nem ül a poén, kínos arccal mutatják két percig az eladót, most nevetni kéne az arcán? meg a béna poénon? aki nem tud poénkodni az ne poénkodjon. nem tudom ezt a jelenetet is minek szánták, de még ezer ilyen van még a filmben, amatőr nagyon sajnos. megnézni is méltatlan. legyen történeted amit elmesélsz és legyen jó forgatókönyvíród, jó színészed jó helyzetekben, ez a tanulság. 1950-ben még nagyot ütött volna egy ilyen film, akkor még egyedi lehetett volna, ma már tucatfilmnek is gyenge.
Sz. Péter márc. 26. 19:24:16 Előzmény Hematit1
Épp csak a kérdésre nem válaszoltál.
1/10
Hematit1 márc. 26. 18:02:06 1/10 Előzmény Sz. Péter
Azzal, hogy összehasonlítod ezt a sz@rt a "Schindler listája" filmmel, már minősítetted is magadat ! Nagyon buta gondolkodásra vall! Szomorú!
Sz. Péter márc. 26. 16:32:27 Előzmény Hematit1
Ha valaki készít egy filmet egy bűnözőről, akkor az azt jelenti, hogy a bűnözőket sztárolják?

Tehát a "Schindler listája" című filmben sztárolják a nácikat? Vagy sztárolják a holokausztot?
9/10
Zsugabubus007 jan. 26. 20:27:20 9/10
Nem értem a sok negatív hozzászólást . Remek nagyrészt valós történet, ami tényleg izgalmas. Jó karakterek, remek alakítások, pörgős események, s tömör lényeg. Lehetett volna hosszabb is, de ez így volt jó. Az akció jelenetek is rendben voltak. Amikor vetítik, mindig megnézem, és ez magyar film esetén nagy szó. Végre vannak jó magyar filmek. Mondanivalóval.
7/10
gamerking jan. 18. 20:49:08 7/10
Szerintem annyira nem rossz film.
filoszemitabéluska 2020 dec. 29. - 12:41:06 Előzmény Kit Fisto
A szükségességét egyik filmnek sem indokolja semmi. A xx. század elejéig elvolt nélkülük az emberiség.
1/10
Kit Fisto 2020 dec. 28. - 19:16:45 1/10 Előzmény filoszemitabéluska
Ez nem indokolja ennek a filmnek a szükségességét.
tortura 2020 nov. 28. - 14:42:49 Előzmény andru1@freestart.hu
Pontosan. A Hitlerről szóló filmeket is be lehetne tiltani ilyen alapon vagy a rabszolgatartókról szóló filmeket is, mert azok sem túl vidámak.
". Nem hiszem, hogy Ambrus Attila felhőtlenül tudta élvezni az ellopott pénzt, teljesen mindegy épp hol nyaralt, az agya szerintem egyfolytában kattogott. "
Ez így igaz. Én olvastam a könyvét, ami ugyan nem teljesen valós, hisz az ajánlóban szerepel, hogy a fele fikció. Nos, szerintem a szabadulása után rész a fikció, miszerint újra "munkába lendül", sőt, gyilkol is. A börtönig vezető út nagyjából hiteles lehet szerintem.
Igen, valóban mindig kattogott az agya, akárhol is volt. Hogy mikor kapják el, mikor bukik le. De hát egy bűnöző élete ilyen. Egyébként azóta már többször is nyilatkozta, hogy az életét mentették meg azzal, hogy elkapták, mert előbb-utóbb az lett volna, hogy szitává lövik. Vagy menekülés közben hal meg, mert pl. elüti egy autó.
9/10
Oooo 2020 júl. 18. - 23:29:46 9/10 Előzmény Hematit1
Hajrá, csak keményen, mint a mirelitmálna! Érveid megdönthetetlenek. :D
1/10
cellasto 2020 júl. 18. - 22:36:09 1/10 Előzmény pecasroby
Itt tartunk most.
Lassan megvalósul a született gyilkosok sztorija is, ha igy haladunk.
1/10
Hematit1 2020 júl. 18. - 18:01:13 1/10 Előzmény pecasroby
Szerintem is eléggé undorító !!!!!!!
1/10
Hematit1 2020 júl. 18. - 17:59:58 1/10 Előzmény Kit Fisto
Igazad van, egyetértek veled !
cserim 2020 máj. 16. - 16:05:04
Szerintem az a legjobb amit el se mondott, film készítői a társát meg sem kérdezték mi hogyan történt... Magyar Hollywood😜
andru1@freestart.hu 2019 aug. 13. - 01:30:37 Előzmény Anna Dé
Én meg azt mondom, hogy ebül szerzett pénz ebül vész el. Sokan jöttünk el a családi háztól fiatalon, üres zsebbel és csak az volt a miénk, ami rajtunk volt. Én azt mondom, hogy az élet értelme nem a pénz, az csak egy eszköz, persze nem rossz, ha nem kell számolgatni, hogy miből fizeti ki az ember a rezsit, de lehet jó életet élni, milliók nélkül is. Dolgozni kell, az hosszú távon kifizetődőbb. Ilyen áron nekem nem kellene a jólét az egyszer biztos. Egyébként ismerek pár gazdag embert, de nem látom rajtuk sem, azt a nagy boldogságot. Sőt! Amit sokan mutatnak a közösségi portálokon, nagyrészt hazugság. Nem hiszem, hogy Ambrus Attila felhőtlenül tudta élvezni az ellopott pénzt, teljesen mindegy épp hol nyaralt, az agya szerintem egyfolytában kattogott.
andru1@freestart.hu 2019 aug. 13. - 01:19:12 Előzmény Kit Fisto

Na, ez nagyon hülye hozzászólás volt. Akkor tiltsuk be az összes filmet, ami szellemi fogyatékosokról, gyilkosokról, pszichopatákról szólnak, vagy akár a maffiáról. Az összes negatív dolgoról szóló filmet tiltsuk be. Könyörgöm, ez egy film ami egy megtörtént eseményt dolgoz fel, jelenít meg a filmvásznon. Nem több, nem kevesebb. Ráadásul, úgy tudom Ambrus Attila egy fillért sem kapott belőle, így törleszti az ellopott és felélt pénzt.
3/10
Quantumleap 2019 jún. 19. - 11:01:27 3/10 Előzmény Kit Fisto
Akkor gondolom, a te szemedben a Nagymenők, a Casino, a Wall Street farkasa, és a Kapj el ha tudsz is mind szégyenfilmek.
filoszemitabéluska 2019 jún. 17. - 11:32:10
A komcsi diktatúra helyett kapitalizmust akartunk. Az igaz, hogy svéd, vagy svájci típusú jóléti kapitalizmust, társadalmi szolidaritással, szociális érzékenységgel, ehelyett megkaptuk az Ipari Forradalom Angliájának vadkapitalizmusát. Párttól függetlenül (a baloldal is tele van gátlástalan milliárdosokkal.) Erről szól az élet, a pénz mindenekelőtt és pénzért bármit, akár valakinek a veséjét, ha megfizeted.
Összes hozzászólás
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu