Alice Csodaországban

Bakancslistához adom
Alice in Wonderland
amerikai rajzfilm, 75 perc, 1951

Értékelés:

54 szavazatból
Szerinted?

Ki ne ismerné Lewis Carroll Alice Csodaországban című meséjének elbűvölő történetét? Ahogy az élénk fantáziával megáldott, ábrándos Alice kortyol a csöpp üvegből, amelyen ez áll: Igyál meg!, majd összezsugorodik és színes képzelete szárnyán olyan helyekre jut el, ahol gyermek előtte még nem járt.
Walt Disney fantasztikus ecsetvonásai nyomán megtudhatjuk, ki a Fehér nyúl, aki mindig siet valahová, megismerkedhetünk a Kalapos gyíkkal, Borsos hercegnővel, teázhatunk Április bolondjával, összefuthatunk a Bolondos kalapossal, kalandokba keveredhetünk a Szívkirállyal, a Szívkirálynővel és bűvös kártyahadseregével.
Forgalmazó: InterCom

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
Torolt Felhasználo 2016 ápr. 16. - 18:34:52
Alice Csodaországban
Vagy mi. Ez a rajzfilm vezetett oda, de legalábbis tutira bebetonozta a hiedelmet hogy Lewis Carol egy drogos-könyvet írt, nem pedig kettõt.

Picit több logika van benne mint az eredetiben, de elköveti a bakit hogy eszik és nem iszik a nyúl házában hogy összemenjen.

Felmerül a kérdés, miért erõltetik az éneklést?

Hm, vajon a teaparti A teaparti?
deadscott 2014 máj. 24. - 21:31:53
teljesen pszichedelikus :)
8/10
horas 2012 jún. 02. - 16:06:29 Előzmény Vikke
Így van. Sõt, számomra abszolút a nehezen nézhetõ kategória. Igazából történet, cselekmény, tanulság, mint a többi Disney-nél nincs, és egy idõ után számomra fárasztó és frusztráló lesz a totálisan szétesõ, csapkodó, céltalan zajos, ricsajos igazi cél és megoldás nélkül történet. Szerintem a közelébe sem érhet egy Szépség és a Szörnyetegnek (külsõségek, belsõ értékek), egy Oroszlánkirálynak (Apa-Fia kapcsolat, felelõsségtudat- vállalás), egy Aladdinnak (társadalmi különbségek, szabad akarat) ahol komoly témák vannak feszegetve és remekül tálalva, nagy ívû zenei háttérrel, egészen szélesskálájú poén arzenálokkal. Érdekes, látványos mese, de ez inkább lezsibbasztja a gyereket mintsem leköti, szerintem.
10/10
offtopic
_Freddy_ 2011 nov. 11. - 12:11:23 10/10 Előzmény June87
persze hogy a Disney változat a legjobb.....:D
10/10
MrCharger426 2010 márc. 04. - 16:26:30 10/10
Nagyon aranyos kis mese, viszont ennek hatására tettem tönkre kettõ a dédnagymamámtól örökölt ezüstzsebórát:S
Vikke 2009 jan. 23. - 16:58:31
Ez Disney talán legszürreálisabb meséje, nem véletlen, hogy Dalí-t is megihlette és összehozta a két zsenit.
Szeretem, de annyira nem a szívem csücske mint más Disney klasszikusok.
Coller 2008 dec. 06. - 10:33:58 Előzmény Petrapetrus
Ha kell a Alice mese film még akkor üzenj vissza ha tudom feltöltöm valahova. matheagy@gmail.com
Obránszky Ármin 2008 aug. 11. - 01:19:04
Wow, lehet, h én vagyok az elsõ ember, aki egy Disney-rajzfilm kapcsán a Passióra asszociál? Mindig szerettem volna valamiben elsõ lenni! :-)
Obránszky Ármin 2008 aug. 11. - 01:00:37
Hát engem anno nagyon felbosszantott Carroll klasszikusának ez a feldolgozása! Nem sikerült LC elképesztõ humorát visszaadni és akkor még nagyon enyhén fogalmaztam, arról nem is beszélve, h a történetet is indokolatlanul lágyították, ha jól emlékszem. Van egy nagyon speciális, semmivel össze nem téveszthetõ "íze" ennek a könyv, ami valahogy nem fér össze azzal a stílussal, amivel próbálkoztak. Ha egy másik topicban azt írtam, h talán nem Mel Gibsonnak kellett volna Jézus szenvedéstörténetéhez nyúlnia, akkor itt megkockáztatom azt, h talán nem a Disney a legalkalmasabb a minden ízében zseniális Alice filmre vételére.
Kíváncsi vagyok, h az általam nagyra tartott Tim Burtonnek beletörik-e majd a bicskája. Így látatlanban, ha valaki, akkor õ lehet az, aki végre az alapmûhöz méltó munkával rukkol elõ (eddig ez csak egy bizonyos John Lennonnak jött össze, de õ nem a filmszakmában tevékenykedett elsõsorban). Mia Wasikowska kiválasztása a címszerepre szintén jó ajánlólevél. Úgy látszik nemcsak én láttam a HBO új sorozatának, az In treatmentnek az elsõ évadát! :-)
Petrapetrus 2008 aug. 10. - 19:09:54
Sajnos csak egy kicsit láttam belõle, mert utaztunk és el kellett jönni otthonról. :( Ez a darab még hiányzik a Disney DVD gyûjteményembõl, remélem egyszer ezt is sikerül megszereznem... :)
10/10
Hirsipuu 2008 aug. 10. - 19:08:03 10/10
Tetszett, nagyon örültem neki, hogy leadták, mert a Disney változatot még nem láttam.
(Persze azt most is megjegyzem, hogy a könyvet felülmúlni nem lehet, legalábbis nálam nem :D)
June87 2008 jún. 10. - 11:25:08
komolyan mondom, szerintem a disney változat a legjobb:)
amúgy olyan mély filozófiai témákat indít el a történet, hogy érdemesebb lenne többet foglalkozni vele..pl.iskolában. sok kevésbé hasznos könyv helyett tudnám ajánlani...
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu