Angyalszív

Bakancslistához adom
Angel Heart
16 éven aluliak számára nem ajánlott amerikai-kanadai-angol thriller, 113 perc, 1987

Értékelés:

271 szavazatból
Szerinted?

Az '50-es évek füstös brooklyni világában élő kiégett magándetektív, Harry Angel egy titokzatos megbízótól, egy bizonyos Louis Cyphre-től azt a feladatot kapja, hogy keressen meg egy eltűnt énekest. Az eleinte rutinmunkának tűnő megbízatás hamarosan elképesztő rémálommá válik Harry számára. Mindenki, akivel Harry beszélt, akiről úgy tűnik, hogy bármit is tud az eltűnt énekesről, holtan bukkan fel. Kegyetlen, rituális gyilkosság áldozatai lesznek mindannyian, és a magándetektívben egyre erősödik a gyanú, hogy ezúttal nem egyszerű eltűnési esetről van szó, hanem egy sátánista szekta mozgatja a szálakat. De az is lehet, hogy valaki végig az orránál fogva vezette. Mire azonban Harry megfejti a rejtvényt, bejárja a pokol minden bugyrát.

Stáblista:

Szereplők

Harry Angel
Margaret Krusemark
Epiphany Proudfoot
Ethan Krusemark

Hozzászólások

Szerinted?
10/10
Laverg febr. 01. 22:18:48 10/10
Átjött ! Ami kell egy jó thrillerhez : tehetséges rendező ,színészek akik beleélik magukat a szerepbe , korhű helyszínek , meghökkentő történet és még egy pár apróság ! De ha nekik sikerült 1987-ben azóta miért csak kevesek ugrották meg a mércét ?Nekik kéne a tükrök lovagjával szembenézniük !
1/10
Yala elnök 2022 febr. 18. - 13:46:25 1/10
Ez egy abszurd nonszensz.
Leírom a cselekményt, vigyázat spoiler!: a magánnyomozó egy eltűnt személy után nyomoz, aki, mint majd kiderül, saját maga. A megbízója az ördög. A nyomozás közben sok embert kinyír, de ezekre nem emlékszik, mert tudathasadásos. Közben szexel egy nővel, aki a saját lánya.
Ennyi marhaságot összehordani nem is lehet úgy, hogy egy konzisztens, koherens, hihető történetté álljon össze.
Tehát értelmetlen blődségei okán minden adott ahhoz, hogy kultuszfilmmé váljon a sznobok számára.
Mellesleg Niro kitűnően játssza a szerepét, de ez nem menti meg a filmet az egyestől.
vino-et-veritas 2021 febr. 09. - 16:21:54 Előzmény agathasirmio
Persze, ez nem csak "közízlés" kérdése. Nekem sem a magyarországi bemutatáskor, sem azóta nem tetszik. Mindenesetre egyetemistaként azért "kerestük" az ilyenféle dolgokat (Kék bársony, Betty Blue, stb. ), mert minden hibájuk ellenére nem ezekhez voltunk "szokva".
6/10
agathasirmio 2021 febr. 09. - 01:18:51 6/10
De én ezt láttam később, tehát engem ez emlékeztetett azokra :-)
Az ingerküszöb-mondással csak részben tudok egyetérteni. Nyilván változott a közízlés is, de ettől függetlenül sem elég jól szerkesztett ez a film. Amúgy kifejezetten az ízlés változására utaltam az "öregedés" kifejezés használatával. Egy film "jól öregedik", ha kiállja az ízlésváltozás próbáját, relevánsnak és jól formáltnak hat később is és "rosszul öregedik", ha az ízlésváltozás olyan mértékben ront a hatásán, hogy már nem élvezhető annak, aki nem pallérozott elméjű ismerője a közízlés változásának, illetve rajongója az adott kornak.

Beletekertem most újra, érdekes, most sokkal jobban hat rám. Valószínűleg jó lett volna moziban látni, úgy egészen más hatása lett volna. Bár így is állatira zavar és kiránt az élményből a vuduzós jelenet és a végső kiabálás. Utóbbi egyébként emlékeztet a Keresztapa 3-ban Andy Garciára, az is kellemetlenül hiteltelen volt (mai napig nem értem, hogy ehhez képest miért szegény Sofia Coppolán rugózik mindenki).
vino-et-veritas 2021 febr. 06. - 10:06:01 Előzmény agathasirmio
Kicsit fordított felállás, mert az említett filmek éppen jóval ezután készültek.
Akkor mi emlékeztet mire?
amúgy saját korában azért eléggé "ütött".
Mára az "ingerküszöb" (+filmes eszközök, dramaturgia, közönség "igénye", stb.) lényegesen eltolódott...
Rourke-ot "megtalálták" ezekre a szerepekre, aztán a 2000-es évekig eléggé kiesett (majd talán a Sin Sity-től megint feljött valamennyire...)-
6/10
agathasirmio 2021 febr. 05. - 21:46:05 6/10
Emlékeztet az Ítéletnapra, ez is egy földöntúli, nyomozós film. Tipikus, hogy ilyenek mentek a nyolcvanas években. Jellemző az is, hogy Mickey Rourke-ot fogták be egy misztikus, szexelős filmre. Vagy a ráérős, elnyújtott jelenetek, ilyen van a Se7enben (1995) is. Manapság ez már nem szokás.

Sajnos viszont nem éri el azt a színvonalat, amit a hasonló témában utazó Constantine (2005), mert egyrészt nem tud nevetni magán, másrészt pedig nem hisz a "kevesebb néha több" alapelvben és már nevetségessé válik a túlvuduzott, túlszexelt dolgaival, nem beszélve a szintén töltelék kutyás harcolászatokkal. Majdnem kétórás a film, teljesen feleslegesen.

Mindezek ellenére a csavar működik (bár lehetett volna ügyesebben dramatizálni), Robert de Nironak tökéletesen áll a szerep, a helyszínek és a mellékszereplők megkapóak, Mickey Rourke pedig továbbra is remekül hozza Mickey Rourke-ot. Ha egy olyan noirt akarsz látni, ami a városból kilátogat kicsit New Orleans fekete halászaihoz és ahol - minden kétséget kizárólag - szépen fotózott szexelő nőket is láthatsz itt-ott, két hulla között, akkor ez a te filmed. Ezek miatt adok rá egy hatost. Nem kifejezetten jó film, öregedett is, de kétségkívül vannak értékei és ha másért nem, azért mindenképpen érdemes megnézni, hogy ilyen filmeknek is volt egyszer divatja
10/10
kettyo 2020 okt. 13. - 14:09:30 10/10
Nagyon jó film!

Talán az az egy nem hiányzott bele, hogy:

Lu kinyírja Favourite exhaverjait, segítőit, cinkosait. A film szepontjából értem a jelentőségét, de a történet szempontjából abszolút elhagyható lenne.

10/10
brenxon 2020 jan. 12. - 15:51:58 10/10
A hideg futkosott végig a hátamon, nyomasztásból jeles, aki szeret borzongani az nézze meg ;)
3/10
pihes 2019 márc. 13. - 14:06:53 3/10
A gondom az a 80-as évek filmjeivel, hogy többnek akarnak mutatkozni a kelleténél.

3/10
3/10
offtopic
tesz-vesz 2019 febr. 02. - 18:09:07 3/10
súlyos problémáid vannak kisfiam. kezeltesd magadat, ne ide fröcsögj, ne itt személyeskedj.
ezt írtam: "csak azért nem néz ki buta tinifilmnek, mert nagy színészek játszanak benne, és a 80-as években még jobbak voltak azt iparosok a filmekben."

hogy jön ide már megint a blogom te elmebeteg?

egy olvasómnak ez a véleménye róla:
"tesz-vesz az egyik legizgalmasabb web oldalt vezeti. Nem kell mindennel egyetérteni, azt én sem teszem, de nagyon sok érdekességet lehet ott találni. Egy igazi kincsesbánya.
Ha valakivel nem ért egyet, akkor rögtön őrültnek hívja?
Ellenkezőleg, jó lenne többször itt a Mandineren a véleményét olvasni."
3/10
tesz-vesz 2019 jan. 27. - 16:59:58 3/10 Előzmény IamTwo
plasztikai sebészet, ez a film leggyengébb pontja, azt mondták kötéssel az arcán távozott a kórházból, a hangjára nyilván ez nem volt befolyással. dehát ez csak egy buta tinifilm. nem kell várni tőle semmi nagy filozófiát, gyakorlatilag csak azért nem néz ki buta tinifilmnek, mert nagy színészek játszanak benne, és a 80-as években még jobbak voltak azt iparosok a filmekben.
3/10
tesz-vesz 2019 jan. 27. - 16:57:25 3/10
felejthető alkotás. egyszernézős
10/10
Bubus53 2017 júl. 23. - 13:20:13 10/10
Már láttam ezt a filmet, régen, de kiver a víz most is De Nirotól. Szerintem szurva jó film!
nuiii 2017 márc. 06. - 19:24:07
jó kis film kár, hogy az íccaka közepin aggyák csak :OO
IamTwo 2016 dec. 20. - 19:53:14
tõle = a katonától
IamTwo 2016 dec. 20. - 19:52:04 Előzmény cinderella93
spolier spolier spolier spolier spolier

"Margaret hogy-hogy nem ismeri fel Angelt?"
Ezen a kérdésen én is fennakadtam. Max úgy lehetne, ha nem csak a lelkét, de a testét is elvették tõle, azonban ez nem túl valószínû azok alapján, amit Marge apja elmond. Utóbbit a film után még egyszer meghallgattam, de nem lettem okosabb.
mapk 2015 nov. 29. - 22:28:57
trilleeer, tríler nájt, end novánsz goná szévju from dö bíszt ábáttu sztrájk...tríler,trillárom
Túl sok dzsekót hallgathattak a készítõk.
Kb mikor a megbízást kapja, már tudni lehet a hajócsavart.
Aki "szereti" a woodoo-t, bluesjazz aláfestéssel, annak hajrá. A színészek jól játszanak, rendkívül nyomasztó hangulatú, lassú vér partot mos, a vége stevenkinges.
A felkonfon kb 10percig nevettem, rögtön az 5. másodpercben: miki rurki-Rátóti Zoltán. Rurki!!?:D Így vagy úgy, de beszartam :D
10/7
Brand Noemi 2015 okt. 27. - 19:12:23
Anno rajongtam ezért a filmért, és azt hiszem, még mindig odavagyok érte rendesen. Mickey Rourke remekül játszik benne, sármos és romlott, pont ilyennek képzelem Bunny Munro-t Nick Cave könyvében.
tortura 2015 júl. 30. - 10:51:50
Uhh, számomra ez egy nagybetûs rettenet volt, dacára a remek színészi játéknak. És a vége felé, mikor már misztikumba fordul, rájöttem, hogy ez nem az én mûfajom.
cinderella93 2015 márc. 27. - 20:47:57
spoiler

Az igaz, hogy én is tudtam már az elsõ gyilkosság után, hogy mi a helyzet itt, de ennek ellenére nagyon tetszett. Így sem volt egyáltalán unalmas, kiválóak a színészek, izgalmasak a gyilkosságok. A sárga szem valóban vicces mai szemmel, de '87-ben, még lehet, hogy ettõl ijedtek meg az emberek. :D

egy vmi viszont nem hagy nyugodni: Margaret hogy-hogy nem ismeri fel Angelt? Oké, hogy nagyon rég, de akkor is szeretõk voltak. És utána a csaj apja sem ismeri fel, pedig neki is ismernie kellett volna. Vagy tévedek?
Összes hozzászólás