Atomszőke

Bakancslistához adom
Atomic Blonde
18 éven aluliak számára nem ajánlott amerikai akcióthriller, 115 perc, 2017

Értékelés:

190 szavazatból
Szerinted?

Lorraine Broughtont (Charlize Theron), a brit titkosszolgálat gyöngyszemét, az MI6 szexi és vad kémistennőjét egy nem mindennapi feladattal bízzák meg: Berlinbe küldik, hogy szerezzen meg egy listát, amin titkosügynökök, köztük kettős ügynökök neve szerepel, és amire a KGB is feni a fogát.
A dögös hírszerző felveszi a kapcsolatot a helyi beépített ügynökkel, David Percivallal (James MacAvoy), akinek segítségével a profi informátornő egyre magabiztosabban veti bele magát a berlini titkosszolgálatok halálosan veszélyes útvesztőjébe. Ám közben egyikük sem tudja, kiben bízhat meg, és kinek is dolgozik valójában...
Bemutató dátuma: 2017. július 27. Forgalmazó: Freeman Film

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
6/10
sexykex 2023 szept. 05. - 15:03:04 6/10
Kissé zavaros kémtörténet az átlagosnál élethűbb verekedésekkel. Nekem sem a leszbi szállal, sem a naturalizmussal nem volt bajom és jó a zene is, de ennek ellenére sem állt össze igazán az egész.
3/10
Nakahara 2022 aug. 13. - 02:11:36 3/10
Rettenet bénaság. Több David Leitch filmet én nem nézek az biztos.
10/10
adeept 2022 márc. 20. - 10:34:17 10/10 Előzmény convar
Szia, a méltatás terén csatlkozom hozzád, de nekem nagyon zavaros volt a Baktyin- Bremovics szál,
SPOILER
....
...
..
.
.
.
mintha mindkettő KGBS-s lenne (lásd amikor Bremovics Spyglass-ra uszítja a Stasi hálózatot: "Ez az ember áruló"), közben pedig mégsem (hiszen a lista mégsem vándorol hozzá gond nélkül). Az is olvastam, hogy Bremovics "valami fegyverkereskedő" és hogy a szovjet ügynökökkel (???? ÁÁÁÁ) dolgozik együtt (űvagy inkább AZOK NEKI (???? még nagyobb ÁÁÁÁ). Ezt meg honnan

Ide írd a spoileres tartalmat


vették?
10/10
adeept 2022 márc. 20. - 10:25:25 10/10
Rettenetesen kusza, különösen a Baktyin (KGB) és (továris) Bremovics(??? KGB???) szál ... Ezt leszámítva rendben van, izgalmas, pörgős, kosztumös. 8/10 de csak a sztori kuszasága miatt.
3/10
Ledina 2020 ápr. 15. - 19:54:37 3/10
Nagyon gyenge, zavaros, egyszer végig lehet kínlódni, de minek
6/10
Atis88 2019 dec. 24. - 13:05:16 6/10
Nem jól érted, de mind 1 is.
8/10
InteriorLulu 2019 dec. 24. - 12:59:11 8/10 Előzmény Atis88
"Eléggé kuszára sikeredett ez a kémtörténet [...] De ... már nagyon kémvonalas is akart lenni az akcióvonal mellett."
Tehát ha jól értem a mondataid, ez egy olyan kém(!)történet, amely az akcióvonal mellett nagyon kémvonalas is akart lenni(?), és emiatt nem éri el a John Wick szintjét... Világos.
(Nem az).
rrh91 2019 okt. 27. - 04:13:21
Izgató, bár kissé rövid lett a leszbi jelenet :)
6/10
Cleo. 2019 szept. 05. - 15:14:36 6/10 Előzmény convar
Jó, mindegy, én is megnéztem nagy nehezen. Valóban vannak benne kifejezetten szép megoldások, de öszszességében túlságosan naturalisztikusra sikeredett pár jelenet, szóval emiatt nekem nem anynyira tetszik, persze meg lehet nézni.
8/10
convar 2019 szept. 02. - 17:00:11 8/10 Előzmény Cleo.
Dehát írtam :/
6/10
Cleo. 2019 szept. 01. - 20:44:10 6/10 Előzmény convar
Látom, neked tetszett a film. De akkor miért csak 8 pontot adtál rá?
2/10
stupek2 2019 júl. 10. - 16:03:39 2/10
Halálos Fegyver, vagy Nikita. Egy nő mindenki ellen. Mondhatnék még hasonló filmcímeket, egy kaptafa. Csak a gyilkolás mindenféle nemben: fejbe, lábon, gyomron, bordán lövés, fejjukasztás, borda és kéz törés, fröcskölő vér stb. Na, erről szól a film.
8/10
convar 2019 jún. 08. - 22:01:32 8/10 Előzmény convar
"ezért (és csak ezért) a -1 csillag."

Ami itt -2 :) (Utálom hogy a filmkatnak és a portnak más pontozási skálája van, emiatt rendszeresen el szoktam krni a két oldal közötti kopipasztákat.)
8/10
convar 2019 jún. 08. - 21:46:34 8/10
Én nagyon élveztem a filmet. Eleve ott van/volt Theron, aki egyik kedvenc színésznőm, és akiben van vmi megfoghatatlanul vonzó, jéghideg, egyben mégis olykor igencsak tüzes elegancia, ami egyben ha ő úgy akarja akkor nagyfokú coolság is, amit mellesleg nagyon imádok benne. Így aztán imádtam ebben a szerepben (is), na, mert ebben a filmben aztán a csúcsra járathatta ezt az adottságát.

Aztán azok a pasztelesen gyönyörű neonfények, színek (különösen pl. Theron szállodai szobájában), amik végig jellemezték a film látványvilágát, egyszóval nekem nagyon bejött az operatőri munka is.

Aztán persze maguk azok az akciók……………. a lépcsőházi verekedés pl. sztem az egyik legnagyobb action scene evör - nem mondom hogy A legjobb, mert nehéz vagy inkább egyenesen értelmetlen rangsorolni köztük, dehogy ez is oda került közéjük, az biztos:
https://indavideo.hu/video/Atomszoke_Atomic_Blonde_-_a_lepcsohazi_verekedes_1 vagy ha valaki esetleg rühelli az indát:
http://videa.hu/videok/film-animacio/atomszoke-a-lepcsohazi-verekedes-akcio-akciofilm-blockbuster-mE8CwaaaNT8MbZD3
Nem is értem hogy csinálták meg, egy deka vágás nélkül (??? vagy legalábbis látható vágás nélkül, tehát ha mégis vágták, akkor baromi ügyesen csinálták), hiszen bár persze, azt már ősidők óta tudjuk hogy a pofonokat lehet imitálni, nade! pl. aki legurul a lépcsőn az tényleg legurul (vagy nem????), akinek nekivágják a rezsót annak tényleg nekivágják (vagy nem????), stb. stb. Egyszóval utólag is már egy párszor visszanézve, nézem nézem, de akkor se ill. annál inkább nem értem hogy ezt a 8 percet hogy úszhatták meg a színészek sérülés nélkül. (Pedig megúszták, erről egy werk videóban Theron maga is nyilatkozik, ill. ezzel kapcs. még poénkodik is :) https://www.youtube.com/watch?v=gNX5TgW0gTs „A kaszkadőrök rengeteg ütést álltak ki, amiért nagyon sok alkoholt kellett vennem kiengesztelésül.” :DDDD Amúgy az azért sokat elmond Theron képességeiről és a munkája iránti áldozatkészségéről , hogy nemhogy egyáltalán kaszkadőr nélkül, de a tetejébe hosszú snitteket is fel tudtak vele venni, amivel még a rendezőt is nem kicsit lepte meg.) De hát Hollywood nagy varázsló, mint tudjuk :)

Meg azok a remek egysorosok, mint pl.

Lorraine Broughton: nem képeslapot gyűjteni jöttem, Percival.

vagy

David Percival: igazság, vagy hazugság, mi nem ismerjük a különbséget.
Lorraine: De, nagyon is ismerjük, David. Csak nem veszünk róla tudomást.

ill. a legnagyobb:

Lorraine: van töke, hogy csak úgy betört ide.
David: akkor lennél igazán lenyűgözve, ha látnád is a tökömet.
Lorraine: bemondásra is elhiszem.

:DDD

meg az olyan apró, de jó kis ötletek, mint pl. még elején:
"1989 NOVEMBERÉBEN, 28 ÉV UTÁN LEOMLOTT A BERLINI FAL, ÉS VÉGET ÉRT A HIDEGHÁBORÚ.

EZ NEM AZ A SZTORI."

:)))

Vagy a végén, ahogy megkapjuk a stáblistát.


Persze egy filmnek szokott lenni sztorija is. Ennek is volt, de tény hogy ezt a filmet nem ez emeli ki a középszerűségről (hanem amikről eddig volt szó, ill. abban is van vmi amit egy helyen olvastam, hogy maga az idő és a hely, ill. maga az a neves történelmi esemény, amely ott zajlik közben a szereplők körül inkább mintha csak egyfajta hangulatos díszletként szolgált volna - hát igen, viszont legalább így tényleg nagyon hangulatos lett :) ), mert ami igaz az igaz: a forgatókönyvön azért lehetett volna még csiszolni(=egyszerűsíteni). És emiatt, tehát egész pontosan a kicsit már túlzottan is elkoptatott sok csavaros felépítésben gyökerezik számomra a film legnagyobb hibája is: méghozzá az, hogy itt is bekövetkezett így az ami ilyenkor rendszeresen beszokott, tehát hogy a legvége (pontosabban az utolsó előtti) csavar, tehát amikor kiderül hogy

Lorraine volt Satchel, a kettősügynök, az utólagosan zárójelbe, vagy ha úgy tetszik majdhogynem illegitimmé tett egy csomó addigi (akció)jelenetet. Persze azért megpróbálják gyorsan egy odavetett mondattal kimagyarázni (Lorraine: „Egy pillanatra azt hittem, meg akartok ölni.”), de ez lássuk be, nagyon gyenge duma, avagy nagyon kevés annak kimagyarázására, amik addig történtek a filmben. Hogy csak egyet említsek, mint ahol ezen csavar miatt a leginkább kilóg a lóláb, ami pl. ott a lépcsőházban (meg aztán abban az utcai incidensben is, aminek a végén a vízbe is lökték Lorraine autóját) történt. Mert ott márpedig igenis rohadtul biztos, hogy az életére törtek Lorraine-nek. Mert ha mégsem (mondjuk ez a látottak alapján nagyjából amúgy kizárt, de mondjuk úgy hogy ha mindezek ellenére mégis azt akarná nekünk beadni Leitch), akkor azzal ott pont a lényeg veszne ki teljesen abból a jelenetből, mégpedig a dolog élethalálharc jellege ugyebár, ami azt a jelenetet annyira naggyá teszi (ill. nem pont ez, igazából ez csak az egyik alapfeltétele volna annak hogy úgy ill. azon a magas predesztinálon kezeljük azt a végletekig véres és csontropogtató bunyót ahogy sztem a rendező is szeretné, nameg ahogy a filmrajongók is, így pl. én is).


Szóval ez sztem egy óriási logikai hiba a film cselekményében úgy érzem, ezért (és csak ezért) a -1 csillag.


Viszont amiért 4 csillagnál rosszabbat erre akkor se tudnék adni ha egy hónap internetmegvonással fenyegetnének, azt megintcsak lásd visszább, ill. hameg azokat egy adott perspektíva mentén összegezni akarnám: mert látszik hogy ez egy olyan film amibe rengeteg melót tettek a színészek meg mindenki más is, ill. amin ezek tényleg látszódnak is nem kicsit. Ja és még mert...

...az a teljesen váratlan, és ezzel együtt kivételes(en szürreális) élmény, hogy Charlize Theron-t látni a magyar 3-as metrón, miközben szól a Depeche Mode Behind the Wheel-je *** : MEGFIZETHETETLEN :) 1000 köszönet érte, David Leitch!!!! :)


Jöhetnek a folytatások!


*** fél OFF

Bocs hogy a végén itt majd kicsit kitör belőlem a DM fan, de amúgy aki még esetleg nem ismerné a Behind the Wheel-t, minden idők egyik legnagyobb szintipop muzsikáját (mondjuk a másik sztem legnagyobb is egy DM szerzemény, a Policy of Truth: https://www.youtube.com/watch?v=7smG_3QdYtw közöttük sosem tudtam dönteni :) ) annak tényleg érdemes egy esélyt adnia a death metál, opera, és Lagzi Lajcsi rajongókon kívül kb. mindenkinek, mert a magán a zenén kívül az Anton Corbijn által rendezett videóklipje is vmi egészen varázslatosan hangulatos, ill. a kettő együtt egy tényleg páratlan élmény, én legalábbis úgy gondolom: https://indavideo.hu/video/Depeche_Mode_-_Behind_The_Wheel
4/10
ezso1 2018 júl. 28. - 01:29:04 4/10
Atomsz@r film. Csak Charlize Theron miatt néztem meg.
Querelle82 2018 márc. 28. - 09:29:07 Előzmény Pityesz84
Akkor nem nézem meg...
offtopic
Diana Spencer 2018 febr. 26. - 09:03:07
Tévedsz, nem ajánlottam, megköszöntem más információját a filmrõl. Ha rákattintasz az elõzményre egybõl megérted, hogy mire válaszoltam:
4-es hozzászólás (Kovács kolléga 2017. júl. 28.), aki így ajánlotta megtekintésre a filmet:
"Elsõsorban azoknak azoknak ajánlott, akik szeretik a nyolcvanas évek szórakoztatóan trágár-mocskos-véres akciófilmes stílusát."
hódpapa 2018 febr. 25. - 17:57:39 Előzmény Diana Spencer
Te kis 6-éves hölgy! Ha kihagytad a filmet,akkor mi alapján ajánlod bárkinek is?
6/10
Owl 2018 febr. 15. - 00:01:01 6/10
Egy film, amiben mindenki hülye, csak a CIA nem. Ettõl még meg lehet nézni, a bunyókon kívül úgyse marad semmi az ember fejében.
9/10
Pityesz84 2017 dec. 18. - 20:23:19 9/10
Ajánlom mindenkinek aki szereti a kill billt!!!Jó film
Összes hozzászólás