Az élet ára

Bakancslistához adom
Eye in the Sky
16 éven aluliak számára nem ajánlott angol háborús filmdráma, 102 perc, 2015

Értékelés:

88 szavazatból
Szerinted?

Katherine Powell ezredes egy titkos drón missziót vezet, melynek célja, hogy elfogjanak egy terroristacsoportot a kenyai Nairobiban. Amikor Powell megtudja, hogy a csoport tagjai öngyilkos merényletet terveznek, a terroristák likvidálása mellett döntenek. Egy drónpilóta sikeresen beméri a radikálisok búvóhelyét, azonban egy kilenc éves kislány is tartózkodik a műveleti területen. Powell felveszi a kapcsolatot a politikusokkal és az ügyvédekkel, hogy hozzák meg a helyes döntést.

Stáblista:

Szereplők

Katherine Powell
Steve Watts
Frank Benson
Jama Farah
Brian Woodale
James Willett
Carrie Gershon

Alkotók

Játszási időpontok

Hozzászólások

Szerinted?
5/10
Péterrrrrr máj. 11. 01:35:16 5/10 Előzmény sasbaa
Tökéletes helyzetelemzés arról, ami a világban megy. A film meg kifejezetten szánalmas - és a te kommented fényében is - ahogy a katona sírdogál, és nem akar lőni..., aztán húzza az időt, és megint csipog. Ez nem a valóság, köze nincs hozzá. Amit te írtál, az a valóság.
10/10
Patafizikus ápr. 13. 14:09:10 10/10
Szuper film. Intelligens történet, remek színészek, a feszültséget végig fenntartó tempó, lebilincselő atmoszféra. Bár egy picit emlékeztet Ethan Hawke Arctalan ellenségére, de nem is kéedés a maximális pontszám. 10/10
6/10
Dr. Classic 2019 nov. 03. - 22:56:01 6/10
Alapvetően ez egy JÓ film. Amit egy ilyen bevetéses (vagy ne) kategóriában hozni illik, az ez a film hozni tudja. Végig izgalmas, feszült, életszerű drámai. Egyetlen baja, mint már emlitettem a mozgástér. Extrát, vagy különleges csavart nem tud felmutatni, cserébe viszont végig odaszegez a képernyőre.
piroska1945 2019 máj. 13. - 09:00:33
sajnos igazad van sasbaa, de azért jó nézni a hősöket! És VANNAK HŐSÖK. Gondolj pl. az ír vagy az orosz újságíróra, akik az életüket kockáztatták és adták, mert az igazság földerítésére tették az életüket. Vagy Szlovákiában is volt ilyen. És pl. a fotóriporterek, akik a szörnyű háborúkat fényképezik és sokan meghalnak vagy teljesen tönkre mennek. Vagy akik a nyomorultakat segítik Afrikában és másutt. Clooney is maláriát kapott, ami ugye sose múlik el. Tehát van remény, vannak hősök és szeretjük nézni őket. Az a jó ha soha nem kerülünk éles helyzetbe, mert csak akkor derül ki hogy hősök vagy patkányok vagyunk. Isten óvjon minket ilyen helyzetektől. Egy apró kis példa: a Himalájában túráztunk és mindenki (a sok turista) irtó kedves volt, mosolygós. Hallottam hogy földcsuszamlás volt valahol és a mentő helikopterbe nem fért be mindenki. Na akkor taposták egymást. Mint néhány éve nálunk a Nyugati melletti diszkóban, ahol két gyönyörű 18 éves lányt tapostak halálra a menekülők...
tortura 2019 febr. 02. - 16:22:19 Előzmény sasbaa
Nem láttam a filmet, nem is ahhoz szólok hozzá.
Úgy általánosságban véve - a filmtől eltekintve - a hozzászólásod nagyon ül. Szó szerinte egyetértek vele.
Kit Fisto 2018 aug. 27. - 02:48:34
Nekem bejött, mint FILV, jó!
sasbaa 2018 máj. 25. - 01:42:57
Tisztelt hozzászólók!
Szvsz...több szempontból sem reális ez az egyébként neves szinészeket is felvonultató film.
Sajnos a valóság az emberi gyarlóság és önzés mezején érzi otthon magát.
Ha egy valódi háborúban az emberek élete a tét, nem vacilálnak ennyit. Ennek a támadásnak a morális és jogi véleményezése pillanatok alatt eldőlt volna, meret az ember élete - főleg a másé - nem drága. Ha valőban az élet számos területén az ember élete, biztonsága, lelki és testiépsége lenne a legfontosabb szempont, amit tiszteletben tartanánk, akkor nem ilyen állapotok lennének a civil szférában sem. Munkahelyeken, iskolákban, egészségügyi intézményekben fellelhető ember és tárgyi deficit, őrrültségbe hajló főnökök, lehetetlen feladatok, egymás idegeit kikészítő kollégák..és még sorolhatnánk.
Sajnos az emberek nem lesznek jobbak a technológia fejlődésével arányosan sem a társadalmi ranglétra csúcsához közeledve.
Ahol előkerül a fegyver, legyen az utcai gang vagy reguláris hadsereg legitim háborús helyzetben, mindíg az emberi önzés és a gyarlóság, kicsinyesség, gyávaság vagy éppen az agresszívitás és gátlástalanság fogja eldönteni a szituk nagy részét. Sajnos ilyen a világ. Az ezredes és a miniszterelnök ugyan úgy rabja és fogja saját gyengeségének, mint az a terrrorista aki éppen az öngyílkos merényletre készül a belső szobában.
Ebben a filmbe kicsit vesézik és részletezik a háttérdöntéshozatalt, de ne legyenek kétségeitek, amíg emberek irányítanak a maguk gyarlóságaival, addig lehetnek páran hősies tettekre készek, de az csepp a tengerben. Az általános állapot kicsiben ( sarki abc) és nagyban ( a világpolitikában, bank világban) egyaránt a jogtalanság, az önzés és a haszonlesés.
Ha ma a családokban ekkora az ellenségesség, válás, kényszerek és kiszolgáltatottségok mint amit látunk, miből gondolhatja bárki, hogy azokkal akik idegenek nekünk, vagy ellenségek jobban bánnánk? ( tisztelet a kivételnek)
1/10
Dubhe 2018 máj. 25. - 01:33:49 1/10
Hiteltelen baromság, idegesítö konfliktus, nevetségesen kiélezett szituáció, hatásvadász fos. Egyébként jó minöségben és igen jó színészekkel elkészítve. szerencsére még az angolok se ennyire hülyék. A cél nyilván az volt hogy elgondokoztasson a mi mit ér örök dilemmáján de nem sikerült. Ennél sokkal sokkal jobb filmek vannak ebben a témakörben.
Nagy1A 2018 márc. 26. - 12:20:43
Javítás.........A rendőrök este tíztől, reggel öt óráig nem mehettek be házkutatásra,
ondok 2018 febr. 16. - 01:05:57 Előzmény InteriorLulu
Van egy rossz hírem te egy nagyon naív ember vagy ,vagy esetleg kb10 éves,beveszed azt hogy ekkora cirkusz lenne egy valós helyzetben egy gyerek miatt hogy nem szarnának rá, hogy mit mond aközvélemény ,amelyik egyébként semmit nem mondana ,És ezen vakerolnának ezredesek tábornokok és államtitkárok,na ne már ! megnyugtatlak 70 év ide meg oda az atombombát háború esetén ugyanúgy ledobnák mint anno.A világ tétlenül nézett és néz komplett népirtásokat, és akkor egy ilyen giccset komolyan Kéne venni ,ja a mesében esetleg.
9/10
InteriorLulu 2018 jan. 22. - 09:48:49 9/10
SPOILER!------

Ha nem csak nézted, hanem láttad is volna a filmet, tudhatnád, hogy a magasrangú katonák (ezredes, tábornok, parancsnok) pont hogy nem sírtak a gyerek miatt, õk minden lelki skrupulus nélkül feláldozták volna õt, járulékos veszteségként.
A felelõs beosztású civilek (miniszterek, államtitkárok, jogászok) szintén nem "sírtak", hanem végig mérlegeltek. A filmben részletesen taglalva van a felelõsségük mibenléte: ha a gyerekre tekintettel nem engedélyezik az odapörkölést, azért szedik szét õket, mert a két öngyilkos merénylõ késõbb nagyjából nyolcvan emberrel végez. Ha engedélyezik, akkor pedig azért, mert tudtak az ártatlan gyerekrõl, mégis feláldozták.
Aki sírt, az a két közkatona volt, akik konkrétan megnyomták a Hellfire elsütõ-billentyûjét. Jogukban állt ugyanis egy új helyzet beálltakor elutasítani a parancsot, új kockázatelemzést kérni, és ezt meg is tették. A kislány halálának durván becsült 45%-osra kihozott valószínûségére már nem tagadhattak parancsot, de nyilván nem esett nekik annyira jól a tudat, hogy meghúzzák a ravaszt, és minimum 45%-os eséllyel meghal egy ártatlan gyerek.

Az atombombának pedig semmi köze ehhez a dologhoz. Azt nem most dobták le, márpedig hetven év alatt fejlõdött némiképp a világ: ami akkor még belefért, például mert még egyáltalán nem voltak adott fegyver bevethetõségére kidolgozott protokollok, vagy mert a tömegtájékoztatás is még eléggé gyerekcipõben járt, az már rá tíz évvel sem okvetlen fért bele, nemhogy napjank agyonmediatizált és az emberi jogokat szinte szentségként kezelõ világában.
szookedorina 2018 jan. 21. - 08:04:29
1796-ban, a greenwichi obszervatóriumban a brit királyi csillagász kirúgta asszisztensét, mert jelentõsen különbözõ idõ alatt olvasta le a csillagátmenetek idejét (a csillagátmenet ideje az az idõ, amennyi alatt a megfigyelt objektum áthalad a teleszkópra rajzolt jelzõ rácsvonalakon). A „szem és fül” módszerrel mérték, amely úgy mûködött, hogy mialatt a csillagász a teleszkópban nézte, amint a csillag áthalad a jelzõrácsokon, a fülével az órára figyelt és számolta annak ketyegését.

A vizsgálatok hasonló problémákat dolgoztak fel. Ha a kísérleti személy a válaszra koncentrál, akkor az ingert nem tudatosan észleli, és ez gyors választ eredményez. Ha az alany az ingerre összpontosít, akkor tudatosan észleli azt, és ez a figyelem további 1/10-ed másodpercet igényel.
(Reakcióidõ-vizsgálatok Wilhelm Maximiliam Wundt )
szookedorina 2018 jan. 21. - 07:29:15
Ja... és szerintem teljesen más, összetettebb a gondolatrendszere annak aki átélt egy háborút, mint annak aki nem.
Rendszerek jönnek, rendszerek mennek és még azt mondják bolond az ember.
ondok 2018 jan. 21. - 01:05:17
Ja és az értékelés:2/10 rossz film átlátszóan hamis és hatásvADÁSZ ráadásul vontatott és unalmas
szookedorina 2018 jan. 21. - 00:56:53 Előzmény Atis88
Az egész történetben a beavatkozni nem beavatkozni van a hangsúly.
A háború a hadiállapot egyértelmû beavatkozást kíván.
Van sors vagy nincs sors. Ha a fiú a beavatkozásnak köszönhetõen elõbb vagy késõbb ér oda?4
De hagy "tököljek" ameddig kell. Szerintem a barna angol miniszternõnek volt igaza abban, hogy a saját döntéseinkért, cselekedeteinkért vagyunk felelõsek nem mások tetteiért.
Jó film, 10-es.
ondok 2018 jan. 21. - 00:51:05
Hát ez mán a röhej kategória,a limonádénak is van határa,ezredesek tábornokok miniszterek sírnak hogy mi lesz a kis muzulmán gyerekkel bruhahah,nem tudom hogy amikor az atombombát ledobták és gyerekek tízezrei és ember százezerek váltak füstté,akkor is könnyeztek vagy szartak rá? Giccs a javából..A harc az harc kegyetlen és embertelen a valóság, ez meg egy limonádé marhaság
5/10
Atis88 2017 nov. 15. - 18:24:25 5/10
Nekem ez túlságosan is el van nyújtva. Végig azon vekengenek, hogy támadjanak vagy ne, meg ha igen hogy, vagy mivel? Etikai vagy sem? Túl sok nyûglõdés túl kevés a tét. A színészek legalább jók, de ez a sztori túl kevés ekkora játékidõhöz.
Nekem ez csak 5/10.
10/10
bundi8 2017 jan. 03. - 09:56:15 10/10
10/10
csvkata 2016 okt. 31. - 19:16:31
Katherine Powell ezredes egy titkos drón missziót vezet, melynek célja, hogy elfogjanak egy terroristacsoportot a kenyai Nairobiban. Amikor Powell megtudja, hogy a csoport tagjai öngyilkos merényletet terveznek, a terroristák likvidálása mellett döntenek. Egy drónpilóta sikeresen beméri a radikálisok búvóhelyét, azonban egy kilenc éves kislány is tartózkodik a mûveleti területen. Powell felveszi a kapcsolatot a politikusokkal és az ügyvédekkel, hogy hozzák meg a helyes döntést.
10/10
pixma 2016 okt. 09. - 16:28:37 10/10
Szerintem is nagyon jó film! Izgalmas, végig leköti az embert, kell ennél több egy filmnél?!?
Összes hozzászólás
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu