Bor, mámor, Provence

Bakancslistához adom
A Good Year
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott amerikai-angol vígjáték, 118 perc, 2006

Értékelés:

440 szavazatból
Szerinted?

A bankár Max (Russell Crowe) élete gyökeresen megváltozik, amikor Provence-ba utazik, ahol kastélyt és szőlőbirtokot örökölt nagybácsijától (Albert Finney). Max maga sem tudja, mihez kezdjen, vegye át az irányítást, vagy értékesítse. Szinten minden percét lekötik emlékei és Fanny (Marion Cotillard), a közeli étterem elbűvölő tulajdonosnője. Azonban az álmodozásnak vége szakad, amikor felbukkan Christie (Abbie Cornish), a nagybácsi törvénytelen lánya. Azonban nem ez az egyetlen rejtély a nagybácsi és a birtok életében.
Bemutató dátuma: 2006. november 16. Forgalmazó: InterCom

Stáblista:

Szereplők

Max Skinner
Henry nagybácsi
Charlie Willis
Francis Duflot

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
2/10
Gőzeke márc. 30. 12:28:02 2/10
A táj gyönyörű, a film humortalan és gyenge. Egyszer meg lehet nézni, de csak akkor, ha nincs jobb. A végén volt a csalódás, mikor megláttam Ridley Scott nevét a stáblistán, mert tőle eddig csak jó filmeket láttam.
6/10
pihes febr. 04. 15:04:43 6/10
A vidéki élet hangulata egyedülálló, és a romantika is jól van adagolva a filmben.
Az jó ha közöd van a témához, de túl lett értékelve ez!

6/10
2/10
Lirgyria febr. 03. 08:29:59 2/10
Spoilert tartalmazhat!
Újra és újra megfogadom, hogy mások (főleg az internet) véleménye alapján nem fogok filmet nézni. Az ember olvassa itt a csodás véleményeket, és persze beugrik, de sajnos csalódik: az egyik legrosszabb film, amit valaha láttunk, végig se bírtuk nézni. Azért kap 2 csillagot, mert szép tájakat is mutatnak benne, egyébként egy nagy sz.r az egész, tipikus amerikai "humorral", amerikai embereknek. (Ki másnak vicces az, hogy egy kutya lepisili a főhőst, vagy beleesik egy szeméttel teli medencébe, és nem tud kijönni?) Eltúlzott, életszerűtlen, buta karakterek, a történet úgy megtömve klisével, hogy szinte kipukkad, az életkorokat meg hagyjuk, hát hogy lehetne kb 20 éves a lánya a már 30 évvel ezelőtt is 70 éves embernek (eleve: hány évesen halt meg az a bácsi? 120?) Russel Crowe élete legrosszabb "alakítása", de ugyanezt elmondhatja szegény, jobb sorsra érdemes Marion Cotillard is.
10/10
sadrok 2019 jan. 14. - 23:08:16 10/10
Nézzétek... nézzétek... csudajó! :-) Nem értem, miért csak 8,6 pontos?!
10/10
sadrok 2017 dec. 15. - 21:40:26 10/10 Előzmény palikg
...én is.... ezért megnéztem tegnap este is :-) Megint imádtam... :-)
10/10
sadrok 2017 júl. 23. - 21:24:20 10/10
Egyszerûen imádni való... vagy ezt már mondtam egyszer? :-) Szóval, most csak az utolsó kb. 20 percet láttam belõle, de a vége... az úgy megvan csinálva, hogy ennél jobban egy romantikust nem is lehetne... Nem véletlenül a kedvenceim egyike :-)
9/10
palikg 2017 máj. 19. - 13:56:58 9/10
Ahányszor adják, mindig megnézem.
10/10
Lilko03 2017 márc. 04. - 22:50:56 10/10
Akinek ez a film nem tetszik, annak bizony se humora, sem érzelmi intelligenciája nincs. Ez egy remek film, tele humorral, apró finomságokkal. A gyerekkor bizony nagyon meghatározó. A chateau fantasztikusan csodás, nem hiszem, hogy van ember, aki nem lenne ott boldog. Russel Crowe tényleg lubickol a szerepben. Már láttam vagy ötször, de mindig megnézem, ha adják, mert jó kedvem lesz tõle.
10/10
Robex78 2016 szept. 23. - 09:21:27 10/10
Provence - Közép-Dél-Kelet Franciaország mediterrán vidéke, ami sokszor nagyon gyönyörû, ez a film segít elkalauzolni a nézõket a provence-i tájakra, már csak ezért is megérte nézni.
10/10
sadrok 2016 szept. 11. - 17:30:50 10/10
Szerethetõ, élvezhetõ, jó kis filmet csináltak a témából :-) Russell Crowe színészi játéka még tovább emeli a film színvonalát az én szememben, ez a provencei kastély pedig egyenesen lenyûgözött. Színészek és helyszín egyformán jó választás volt. Nálam 10 pont a filmnek, már csak azért is, mert többször nézhetõ :-)
_goldie_ 2016 aug. 21. - 11:41:58
nagyon finom film..csupacsupa finomsággal írt rendezett és játszott film
Ridley Scott bohócot csinál (jó értelemben véve) Russel Crowe-ból..aki szó szerint lubickol a szerepében! :)
minden rezdülést precízen kiszámolt Ridley Scott
számomra onnantól volt igazán élvezetes mikor megérkezik francia földre és beül abba az aprócska autóba ez a hatalmas ember :D
***spooiler***
már akkor tudtam h jó lesz a film mikor Crowe beleharap a paradicsomba -ahogy az almába szokás
olyan élvezettel harap bele h öröm nézni :)
nem törõdik vele h az érett pari szétfolyik a vasalt ingén :))
..nem mégse..már ott mikor a paradicsomot felveszi az asztalról..már ott tudtam h az ingének vége :D
Crowe barátja a telefonban le akarja beszélni õt a maradásról.. "mégis mihez fogsz ott kezdeni" és sorolja neki a negatívumokat..de Crowe nem hall..tekintete a lányt követi csak õt látja :)
https://www.youtube.com/watch?v=qWKC0SRFFvg&list=PLkkKdPqZuE37QNWR_RE7CgvUjvtRfzH2Q&index=5
https://www.youtube.com/watch?v=P28jvVMyZBE
jól fotózható szép tájak jó képek jó zene..
élettel teli film..egyszerre kikapcsol felüdít feltölt
10 pont
csab2 2016 júl. 12. - 23:50:49
Elég buta dolog valamirõl anélkül véleményt nyilvánítani, hogy megismernénk. Ez egy aranyos, kedves, nagyon hangulatos film.
10/10
mf5hd 2015 szept. 13. - 16:24:33 10/10
Meglepõ módon többségében negatív kritikákat kapott, de ennek ellenére egy aranyos és kedves film, bár vannak benne logikai bukfencek, de ezek nagyjából senkit sem zavarnak, a gyönyörû helyszínek, a jól eltalát filmzene és a remekül kiválasztott színészek bõven elviszik a filmet, ami nem lesz filmtörténeti remekmû, de mindenképp kellemes kikapcsolódás. 10/8
Smonika 2015 júl. 06. - 19:29:58
Már régóta szerettem volna megnézni ezt a filmet. Egyrészt a francia vidék varázsa, de fõleg Russel Crowe miatt.
Hát meg kell mondjam, csalódtam, és pont õ miatta. Nem tudom, talán szándékos volt a rendezõ részérõl, hogy nem megfelelõ életkorú szereplõket válogatott össze. Ha a visszaemlékezéseket nézem, ott egy kb 12 év forma kissrác, és egy legalább 70 éves öregember szerepel. Russel Crowe túl öreg a szerephez, legalább 10-15 évvel idõsebb, mint a szerep kívánná. Max-nek elvileg egyidõsnek kellene lennie Fannival, ahogy gyerekkori bejátszásnál is látszik, ehelyett jóval idõsebb nála. Duflot szinte egykorúnak tûnik Max-el, pedig legalább apja korúnak kellene lennie.
Jobb lett volna, ha Max szerepére egy fiatalabb színészt választottak volna. Pl Ryan Gosling jól el tudta volna játszani a gátlástalan tõzsdecápát és a hõsszerelmest is.
De nem ez az egyetlen gondom a filmmel. Nem éreztem a vonzalmat Max és Fanni között egyáltalán. A lány túl keveset szerepelt, ennyi idõ nem elég egy szerelem kialakulásához. Egyszerûen nem tudtam, mit akarnak egymástól, nem jött át a "kémia". És errõl nem Marion játéka tehetett, sõt!! Õ remek volt, még nõi szemmel nézve is áradt belõle az erotika :)
A szõke lány nagyon gyér volt. Jellegtelen, semmitmondó szerep, sokkal jobban ki lehetett volna dolgozni. Nem okozott különösebb izgalmat a feltûnése, pedig az lett volna a cél.
Ezenkívül túl hosszú és unalmas is volt, legalább fél órával hosszabb, mint amennyi történés volt benne.
Némi vigaszt nyújtott a varázslatos környezet, és a vidéki francia élet hihetetlen bája.
Yuliusz 2015 ápr. 09. - 16:28:27
Kellemes, szórakoztató film, Ridley Scott nyilván meg akarta mutatni, hogy ilyet is tud.
Marion Cotillard miatt akár többször is nézhetõ.
Egyetlen mosolya vagy ahogy ide-oda viszi a tányérokat, maga az erotika.
pp13 2015 jan. 03. - 10:53:05
Mikor még az elején a smartot felgyorsîtva köröztették a kis tér körül - ez a "poén" már a 80-as évek elején is vállalhatatlan lett volna - kikapcsoltam - az amúgy csodaszép tájakon fényképezett filmet.
Kaliff 2014 nov. 07. - 10:35:26
Megnéztem ezt a filmet, de több dolog is teljesen talány nekem.
Elõbb leírom, hogy mi az ami részemrõl ok:
- Marion Cottilard (nagyon OK!)
- Helyszín - > Csodás, gyönyörû, álomszerû
- Albert Finney --> Imádtam Poirotként is, és az Erin Bronkovichban is.
- Tom Hollander (Cutler Beckett vagy Beckett Cutler, na mindegy, nagyszerû színész)
- A történet (álomszerû, csodás, meseszerû)
Ami részemrõl nem ok:
- A rendezés (Ridley apám mi a fene volt ez?!)
- Russel Crowe (A Gladiátor és A bennfentes után mi a bánat volt ez?! Még hogy te mint angol bróker? Hiszi a piszi.)
- Abbie Cornish (Én még egy ilyen jellegtelen színésznõt nem is láttam. Szép, csodás kinézet, mindene megvan, hogy elõadjon valami ütõset, de nem. Jellegtelen mellékszerepek sokasága. De jó nézni, csak gyorsan el is felejtem.)
- A francia pusziszkodás (ez most komoly, ennyiszer puszilkodnak a franciák? még nézni is kínos volt. Aki nem francia, annak nem áll jól, ezzel nem lehet mit kezdeni.)

Szerintem Ridley valami olyasmit akart rendezni mint Woody Allen. Csak elfelejtette, hogy õ nem Woody Allen.
9/10
melody03 2014 jún. 30. - 19:18:12 9/10
Kedves, könnyed, szórakoztató, kellemes és õszinte film volt ez a valódi szabadságról, a hagyományõrzés fontosságáról és hogy mindig vissza húz a szív a gyökereinkhez! Film arról, hogy miközben azt hisszük megvan mindenünk -rájövünk, hogy igazából nincs semmink család és õszinte kapcsolatok nélkül, hogy a városi ember sokszor azt sem veszi észre milyen évszak van, nem ízleli meg igazán az ételeket, italokat, zamatokat, csak végigrohanja az életét a mókuskerékben amirõl azt hiszi, hogy a legjobb dolog ami történhet vele... Aztán kiszakad onnan és a vidék ráébreszti az embert az igazi szabadságra, a tökéletes nyugalomra, a hitre és aki ezt egyszer megtapasztalta, kizárt hogy valaha is visszakívánkozzon a betondzsungel törtetõ, személytelen világába. Persze embere válogatja, kinek mi... de ez a film tökéletesen ábrázolja ezeket az értékeket amiket a vidék képvisel a várossal szemben... kicsit meseszerû, kicsit elvarázsolt, de vidéken az élet a város után valóban valami ilyesmi lehet, fõleg Provance-ban :)
offtopic
izzzi 2014 jún. 22. - 11:37:29 Előzmény maggie
Egyrészt: fényképes bizonyíték, hogy nem.
Másrészt ez nem "szerintem" kérdése
vondermonarchi 2014 jan. 06. - 21:33:42
Jesszus, ember ki akarsz zavarni minket a világból ezzel a szörnyképpel ??????
Összes hozzászólás
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu