Cannibal Holocaust

Bakancslistához adom
olasz horror, 95 perc, 1980

Értékelés:

111 szavazatból
Szerinted?

1979-ben négy dokumentumfilmes eltűnt a Dél-Amerikai dzsungelben miközben filmet forgattak a kannibalizmusról? Hat hónappal később a New York Egyetem és a Pan American Broadcasting Co. kereső csapatot küldött az eltűnt filmesek után... A kutatás eredménye mindenkit elborzasztott? Ruggero Deodato felkavaró erejű filmjét több mint ötven országban tiltották be megjelenésekor. A film azonban óriási sikert aratott világszerte... A videokorszakban hazánkban VHS-en megjelent kölcsönzői változatok csak előjegyzéssel voltak hozzáférhetőek a Tékákban. Mindenki látni akarta a titkot...

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
Csonger 2009 márc. 28. - 11:56:04
Én gimnazista koromban láttam. Az osztálytársaim elõre figyelmeztettek, hogy ne egyek elõtte semmit...
A filmszalag felkutatását bemutató rész nyilvánvalóan megrendezett, megvágott dokumentum-jellegû film. Aztán amit a megtalált tekercseken látunk, na az már tényleg valódi lehet, bár ezt sokan kétlik.
Ha snuff, ha kamu, mindenképp kegyetlen a film.
Voltak benne nagyon durva jelenetek, de hánynom egyszer sem kellett (tulképp a film közben uzsonnáztam), szóval az osztálytársaimnál nekem jobb gyomrom van. :)
Összességében: ha a felvételek mégsem valódiak, még akkor is elhiszem, hogy megtörténhet ilyen, és szerintem mindenképp nagyon kemény a film.
(a "megtörténhet ilyen" alatt nem a kannibálok cselekedeteit értem, hanem azokat, amiket a filmesek tettek)
Sátán_Követe 2009 máj. 03. - 01:10:03
Váááá....
Én már sokmindent láttam és megértem...de ez...
Még 17 évesen amikor beléptem a barátnõmmel a videotékába mondtuk az eladótatának h mi már mindent láttunk...erre elkezdte hogy ha tényleg úgy érezzük h mindent láttunk már akkor nézzük meg a Cannibal holocaustot...
És elkezdtük nézni de én a felénél kiborultam..és nem néztem soha végig. Nekem túl durva pedig aztán és sok filmet megértem.
Amúgy sztem szar a film.
kybuck 2009 máj. 03. - 04:49:33
Én nem láttam, nem is érdekel!
Viszont a reakciók igen, szerintem ez sem jobban valós mint mondjuk az olajfaló (ha valaki emlékszik rá, az is egy átverés volt úgy húsz éve)! Csak ígyjobban promotálható, pláne még hozzátoldanak(tódítanak) pereskedést, meg betiltást! Akkor aztán ugranak rá, hú meg kell nézni! (Mennyi mostanság a "true story"!):)
És leggyakrabban csak egy öncélú (vér)fröcsögést kapnak amilyen a horrorok 98%-a! És persze hogy utána fanyalognak: "hát nem volt egy nagy durranás"! Hogy lett volna az, ha a legtöbben a "horror" meghatározás alatt a saját kis perverzióikat forgatják le egyre inkább?!! Lejáratva ezzel a mûfajt is! A jó horror ritkaság, a legtöbb öncélú, undorító baromság!
Itt is az aranyszabály: jó forgatókönyv, jó forgatókönyv, jó forgatókönyv! Az viszont sajna mindenhol hiánycikk, de a horrornál fõleg!!
3/10
wallaby 2009 jún. 04. - 23:03:15 3/10
A filmtörténet szégyene, hogy ez a film egyáltalán elkészülhetett. Valami nagyon bölcs mondanivalót akartak az egésszel mondani (a modern civilizáció és a kannibáltörzsek közti párhuzam vonásával), de már ott hitetlenné válik, ha valaki olyan mondja, aki képes állatokat ölni egy filmért.
King Diamond 2009 jún. 07. - 00:20:24
Hát igen, nem kis idõ után eme film is felkerült a port-ra is. Elég sokszor nézegettem és ámultam, hogy miért nincs fent, de úgy látom valaki közben járt. Hát...én már vagy 6-7 éve láttam a filmet még videokazettán, azóta nem és nem is akarom többször. Bõven elég volt egyser végignézni, emlékszem még féltem is tõle. Mióta megnéztem, nem félek horror filmektõl. A zenéje az nagyon lehangoló. Én sem tudom, mennyire igazak a felvételen látottak, de azt meg kell hagyni, hogy elérte a célját, mivel rengeteg (több, mint 50(!) országban betiltották. Egyébként valószínûbb, hogy nem igazi a film, mivel Deodato már forgatja a Cannibal holocaust 2-t. Igaz, annak idején már volt egy film, ami szintén a Cannibal holocaust 2 címet kapta, de az egy szar, volt szerencsém ahhoz is. Semmi köze ehhez, egy egyszerû kannibálos faszság. Nem ajánlom senkinek a filmet, hacsak nem akar valaki undorodni másfél órán keresztül. Nem is értem, hogy miért rajolnak itt egyesek azzal, hogy 'a film közben uzsonnáztam meg ilyenek'...
Egyébként több ilyen kannibálos filmet is forgattak anno, leginkább olasz rendezõk, amikbõl ezen kívül semmi nincs fent itt a port-on, például: Cannibal ferox 1-2 (csak az elsõ részét láttam, az is elég volt), Cannibal apocalypse (ennek is több része van, ha jól emlékszem), stb. Remélem nem fogom ezeket látni.
Egy szó, mint száz, gyomorforgató jelenetekkel tarkított film ez, amit bánom, hogy annak idején megnéztem. Most látom, hogy a DVD-n még extrák is vannak...érdekes, mik lehetnek azok...
Pontozni sem fogom a filmet a fentiekbõl kiindulva. Akinek ez tetszett vagy tetszik, örülök neki, aki meg még élvezte/élvezi is, annak csak gratulálni tudok, habár remélem nincs ilyen ember a földön.
CrazyBoy 2009 jún. 07. - 00:39:07
Te jó ég fake az egész, mit irkáltok hülyeségeket, persze- persze voltak kannibálok, de ez egy kitalált sztori. Szerintem kb. annyira reality mint a Reno 911. Részeletekben láttam, nem igazán érte el az ingerküszöböm, néha azért mosolyogtam. Akinek ez sok az ne nézze meg mondjuk a Nekromantikot mert kidobja a taccsot (mondjuk szerintem az is vicces).
Ha már valami: Rabszolgalelkek, Ideglelés, Requiem egy álomért(bár más mûfaj), Visszafordíthatatlan ezektõl kicsit befelé nõhet az ember haja.
CrazyBoy 2009 jún. 07. - 01:00:38
Hidd el valszeg még a mi kis fõvárosunkban is találnék egy- kettõt nem kéne odáig mennem.
3/10
wallaby 2009 jún. 09. - 12:10:57 3/10 Előzmény King Diamond
Én az ilyen 'a film közben uzsonnáztam meg ilyenek' típusú emberekrõl simán el tudom képzelni, hogy direkt elõtte odakészítették a kaját, hogy aztán elmondhassák mindezt magukról, és ezzel menõzzenek...
leopard26 2009 jún. 09. - 12:29:28 Előzmény CrazyBoy
A reno 911 nem igazi?:)

höhö
twillight 2009 jún. 09. - 13:19:20
A filmnek nem a kanibalizmus a ényege, és fõleg nem azért, vagy a képi világáért lett betiltva.

A mûfaja valóban ál-dokumentumfilm, és valóban nem a költségvetés csúcsa a film, de azért nézhetõ.

Ami miatt megorroltak rá sok országbana cenzorok az az, amit a médiáról, a riporterekrõl mond: hogy sztoikat koholnaka semmibõl, hogy hazugságokat terjesztenek, hogy maguk a riporterek, a TV-csatornák beleegyezésével rendezik meg a híreket, hazug és torz módon mutatják be a történéseket; olyan történéseket visznek váaszonra amik valójában nem léteznek. Hogy valójábana riporterek nem jobbak egy holywoody filmrendezõnél - legalábbis egy részük.

Plusz ott van, hogy a "kanibálok" nem bántanak senkit, csak miután zargatni kezdik õket. A párhuzam a filmesek és a kanibálok között pedig az, hogy ugyan a riporterek konrétan nem eszik meg mások húsát, de átvitt értelemben nagyon is. Mi több: a tetteik a kanibalizmus gyakorlatához mérhetõen szörnyûek
***SPOILER***
(pl. mikor sorban megerõszakolnak, aztán karóba húznak egy bennszülöttet, aztán úgy állítják be, mintha ezt a helyiek tették volna)
3/10
wallaby 2009 jún. 10. - 15:22:05 3/10 Előzmény twillight
Valóban ez lenne a mondanivalója, azonban az a kritika, amelyet megfogalmaz, éppen erre a filmre illik a legjobban.
pacica 2009 jún. 10. - 15:46:57
én is kb annyi idõsen láttam, és mély nyomot hagyott bennem, azóta naplót vezetek és SP-t hallgatok
4/10
zs9302 2009 jún. 10. - 16:47:20 4/10
Úgy kb. 1 éve láthattam. Nekem nem volt megrázó annyira, bár nem tudom mennyire valóságos. Tény, hogy elég régi film, és mára már dvd-n is kiadták.
4/10
zs9302 2009 jún. 10. - 16:54:56 4/10
színes olasz horror
hát...
diktatore 2009 júl. 13. - 12:23:14
A professzort alakító Robert Kerman amerikai színész óriás , Richard Bolla néven "felnõtt" filmekben játszott a hetvenes években.
Hát ennyit a megrázó erejû Cannibal Holocaustról.
webteve 2009 júl. 15. - 00:43:22
A film nem valodi,az ugynevezett valodi kockak sem,vagyis,amit allitolag a 3 pasi es a csaj forgatott.Egyszeruen ki lehet talalni.Meg kell nezni a www.imdb.com-on a szereposztast.Ott megvan,hogy ki kit jatszott.Azonban azt hallottam,hogy a tortenet valodi es ez a 60as evekben jatszodott eredetileg.Akkor a legenda szerint tenyleg volt egy ilyen csapat,akik filmet is csinaltak ebbol,es nem tertek vissza.Allitolag tenyleg van realis verzio is.Persze,lehetseges,hogy kamu az egesz.De a filmbeni "eredeti" jelenetek tuti,hogy megjatszottak.A csaj meg a 3 srac is jatszanak mas filmekben is.
Anyiyta 2009 júl. 15. - 07:29:28
Szerintem is csak megjátszották az egészet...én azt hallottam, hogy tényleg megtörtént ez az eset, és az alapján csinálták meg a filmet. Igaz, én még nem láttam a szereplõket más filmekben játszani, de alapjából le lehet vágni, hogy csak sima film...igaz elõszõr 12 évesen láttam, na akkor nagyon hatott rám, de nemrég néztem megint meg, így 19 éves fejjel már tudom, hogy ez csak egy film, és kész :)
Crazy Horse 2009 júl. 16. - 10:38:51
Persze hogy csak megjátszották. De annyira hitelesre sikerült, hogy a rendezõnek bíróságon kellett bizonyítania, hogy még élnek a színészek :)
peca1000 2009 szept. 08. - 21:43:03
SPOILER
Azért az durva jelenet volt, amikor a csajt a folyóparton a benszülött bácsi megszexuális segédeszközölte. Meg amikor a faemberek csinálták az ebédet a film közepén és megkínálták a vendégeket.

A végén a kis pöcsök megérdemelték a végzetüket.

Még jó, hogy csak film.
Petrapetrus 2009 okt. 27. - 20:00:27
Én ma láttam a filmet, de csak a 3/4-ét a végét nem. Tulajdonképpen nem akartam megnézni, tiltakoztam ellene kézzel-lábbal (nem szeretem az ilyen filmeket), de aztán végül mégis...

Hát én nem írok ilyen hosszú kritikát róla, csak tömören:

- a film zenéje szerintem is borzasztó, már attól rosszul voltam
- a hihetetlenül gusztustalan film, szó szerint majdnem elhánytam magam néhány jelenetnél
- SPOILER az állatok meggyilkolásán meg aztán végképp rosszul lettem SPOILER VÉGE én a rendezõt nagyjából ugyanezekkel a módszerekkel .... meg... De most tényleg. Borzalmas. :-S

Amúgy horrornak tényleg nem nevezhetõ, ellenben annyira gusztustalan, hogy nekem már nagyon is a nézhetetlen kategória.

Egyébként felmerült egy olyan gondolat, hogy ez a film részben egy light pornó is... Pfff...
Összes hozzászólás