Charlie St. Cloud halála és élete

Bakancslistához adom
Charlie St. Cloud
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott amerikai-kanadai romantikus dráma, 101 perc, 2010

Értékelés:

188 szavazatból
Szerinted?

Charlie St. Cloud rutinos tengerész, anyja, Claire és öccse, Sam istenítik őt, ráadásul ösztöndíjat nyert, amelynek révén kitörhet álmos szülővárosából. Ám a fényes jövő egy csapásra szertefoszlik, amikor egy tragédiával elszállnak a fiú álmai. Miután gimnáziumi osztálytársa, Tess váratlanul hazatér, Charlie kemény döntésre kényszerül: tartja-e négy évvel korábban tett ígéretét, vagy pedig tovább lép az új szerelem felé. Miközben megleli magában a bátorságot, hogy örökre szakítson múltjával, rájön, hogy amit leginkább meg kell mentenie, az a saját lelke.
Bemutató dátuma: 2010. szeptember 2. Forgalmazó: UIP-Duna Film

Stáblista:

Szereplők

Charlie St. Cloud
Claire St. Cloud
Tess Carroll
Sam St. Cloud
Tink Weatherbee
Florio Ferrente
Connors
Carla Ferrente

Hozzászólások

Szerinted?
4/10
sexykex 2021 máj. 30. - 08:40:53 4/10
Nézem a fiatalokat, ahogy a sötétben vetkőztetik egymást és a szúnyogokra gondolok. A vízparton mindig sok a kis gonosz dög. És még arra, hogy miért nézek ennyire rossz filmeket. Azoknak barkácsolják ezeket, akik hisznek a túlvilágban és az isteni csodákban. Tudják jól, hogy sajnos sokan vannak.
5/10
IamTwo 2020 máj. 03. - 21:47:41 5/10
Egyszer elmegy. Katarzis, megvilágosodás nincs, hasonlót már láttunk. Az első 1 órán már majdnem beszundítottam, az maradék játékidő megmenti, de kétlem, hogy egy év múlva akár csak emlékeznék is rá.
5/10
dandelion83 2018 aug. 29. - 12:21:13 5/10
Évekkel ezelőtt olvastam a könyvet, nem tudtam, hogy ez a film annak alapján készült, de engem egyik sem fogott meg igazán. Könyvben jobban ki vannak bontva a szálak, a filmben az idő miatt erre kevésbé volt lehetőség. Bárki más lett volna a főszereplő, akkor sem tetszett volna. Nekem túl szirupos, nem elég hiteles, túl meseszerű, valótlan. Az egész alapötlet nem tetszik, egyáltalán nem életszerű, és még azt a határt sem éri el, hogy a romantika miatt megfogjon...Személy szerint imádom a drámákat, a romantikus filmeket pláne, de nekem ez valahogy egyik kategóriába sem tartozott. Romantika alig volt benne, egy dráma pedig nem ennyire a felszínen úszkáló, mentes minden mélységtől. Az alaptörténet nem jó, és valahogy mégis azt várták a készítők, hogy ez éppen elég lesz, hogy elvigye a hátán a filmet. Tévedtek.
Tom61 2015 máj. 04. - 00:57:06
Nos .
tartalmi megközelítés : minden korosztály másképpen értelmezheti !!! ez biztos .
kb. 10 éve láttam ilyen jó filmet ezzel a megközelítéssel .
semmi komplikáció az értelmezéssel !
aki magáévá teheti a filmet , az hasonló élettel bírt .
23 éve adtam el a Dragonomat .
Tom
7/10
Magnolia1 2015 máj. 03. - 08:56:56 7/10 Előzmény amkerekes
Anno az IMDB-n olvastam egy a tiédhez nagyon hasonlító élménybeszámolót róla, ezért nagy elvárásokkal ültem le elé, de sajna nem azt kaptam, amit vártam. Nekem csalódás volt, de ahogy elõttám mások is mondták, nem Efronon múlott, egyszerûen nem volt jól kidolgozva az egész. Olyan érzésem volt, mintha csak és kizárólag arra mentek volna a készítõk, hogy a tini lánykák igényeit kielégítség Efron látványával és nagyjából ennyi. Maximum egyszer nézõs.
8/10
Aki bújt, aki nem 2013 okt. 17. - 13:47:14 8/10 Előzmény Aszpirin
Két filmet gyúrtak össze SPOILER
a szitakötõt és a hatodik érzékez
SPOILER vége

Egyébként nem volt rossz, nekem tetszett.

10/8
pinkaqua19 2013 jún. 24. - 10:27:45
Tucat egy. 10/1
Aszpirin 2013 jún. 18. - 18:44:18
"Egyszer megnézõs" tinidráma, tele pátosszal, meg minden... Esõs vasárnap délutánra elmegy.
Az alapötlet valsmiért nem tûnik eredetinek, de nem emlékszem már, hol láttam hasonlót. A csajszi és a kissrác alakítása teljesen felejthetõ, Zac Efron-ért pedig biztosan rajonganak a tinilányok, szóval fõleg nekik ajánlom.
10/5
4/10
M.Zs.F 2013 márc. 29. - 18:55:42 4/10
Erõsen súrolja a giccs-kategóriát, de egyszer meg lehet nézni félig beleszundítva. Viszont megítélésem szerint nem az Efron fiún múlik a dolog......:-/

10/4
6/10
katililla02 2013 márc. 10. - 14:37:36 6/10
Érdekes film. Úgy volt benne sok minden. De nekem annyira nem jött be. Még egyszer nem nézném meg.
8/10
pandamacko 2013 febr. 14. - 21:17:01 8/10
Egy picit nekem is zavaros volt, és nem is tisztul ki a végére sem, de ettõl függetlenül szerintem jó volt. Ismervén Zac E. eddigi "filmjeit" ez szerintem messze a legjobb, meg talán még a Szerencsecsillag!
8/10
monaliza1986 2013 jan. 05. - 09:34:09 8/10
Bennem nagyon sok kérdés fogalmazódott meg,amikor néztem, csak az a baj, hogy a film végével nem kaptam rá válaszokat..Pedig úgy bekerülhetett volna a "nagyon jó film" kategóriát is.
10/10
Aggiep007 2012 jún. 07. - 21:16:42 10/10
Nem tudja valaki, hogy a film elején hallható zenét, meg úgy az egész zenei részt honnan lehetne megszerezni?
6/10
Rahar 2012 máj. 31. - 01:26:27 6/10
Számomra erõs közepes film. Az alaptörténet és a cselekményvezetés finoman fogalmazva sem eredeti. A képi megvalósítás, a kameraállások és a vágások igényesek. A színészek megfelelõen játszanak.
***SPOILER***
Azért már igencsak lerágott csont a szellemekkel kapcsolatos történet. Ezt most megpróbálták egy kicsit másképp bemutatni, ami a korrektség rovására ment. Ha az öccse szellemével találkozik minden este, akkor hogyan tud labdázni vele? Hogyan tudta a szellem a labdát elkapni és visszadobni? Valamint miért vesztette el szellemérzékelõ képességét a film végére? Az nem magyarázat a számomra, hogy már nem volt rá szüksége.
***SPOILER VÉGE***
10/10
amkerekes 2012 márc. 19. - 21:25:17 10/10
Érdekes, hogy a fenti három szakírói kritika mennyire lehúzza filmet - egy esti mozikeresés alkalmával ezekre alapozva simán kihagyná az ember. Ugyanakkor lényegesen gyengébb, itt a fórumon is lehúzott filmeket messze jobb kritikával illetnek - igaz, ott más a fõszereplõ.

Érdemes volna elõítéletek és High School Musical nélkül végignézni Efron újabb filmjeit, mivel ezek felemlegetése és a látottak személyébõl fakadó levezetése rendszeresen felmerül. El kéne felejteni, hogy mindenáron egy éneklõ Troyt akarjuk a filmen látni. Ha ez sikerül, és elfogadunk némi misztikumot kísérõnek, rögtön más kontextusba kerül a film.

*** SPOILER GYANÚS ***

Látunk egy srácot, aki önmagát hibáztatja öccse haláláért. Továbblépés, valamint életének mederbe terelése helyett (ösztöndíj, vitorlázás) a múltjába temetkezik, belefásul, mindenkit elzár magától.
Miközben a cselekmény elõremenetében keressük a fordulatot, kirajzolódik mélyebb tartalom is. Az egyéni életcélok keresése, a naponta adódó lehetõségek elszalasztása vagy megragadása, megbocsátás önmagunk felé, végül a múlt megértése, feldolgozása, és elengedése, az egyszeri vagy második esély értelmének keresése, az újrakezdés gondolata. Egyszerûen csak élni az életet.
Aki fogékony az ilyen gondolatokra, és átadja magát a filmnek, tartalmas 1,5 órát kap. A Charlie St Cloud mindehhez remek zenét, és káprázatos kanadai tájakat kínál jó operatõri munkával. A Bagger Vance legendája jut még eszembe, ami - ugyan más megközelítésbõl - hasonló kérdéseket feszeget.

Világos, hogy messze nem hibátlan film, a sztorit is jobban kidolgozhatták volna, megmagyarázhatták volna pl., hogy miért lát halottakat Charlie, és miért láthatta Tess-t, ha végül mégse halt meg. Egy ideig azt hittem, hogy mindez azért van, mert a balesetben igazából Charlie halt meg, és a film a két világ közti állapotáról szól, mely akkor ér véget, amikor megmenti a lányt.

Szerintem messze nem szerelmes film, és a kényszerû happyend sem feltétlen kellett volna. Befejezhették volna azzal is, ahogy mindent újrakezdve kisétál az erdõbõl, immár megszabadulva a terheitõl, és egy új élet várja a fákon túl.

Mindezekkel együtt - elfogadva a film helyenkénti szentimentalizmusát - nagy meglepetés, elgondolkodtató, mély és helyenként megrázó alkotás. Akinek van testvére, vagy azonosulni tud a fõszereplõvel, könnyen azon találja magát, hogy a zsebkendõit keresi. Messze többet érdemel annál, mint hogy egy "szar szerelmes film" kategóriájába zárjuk.


Mégvalami: a hangkeverésért megkockáztattam volna egy díjra jelölést, nagyon helyükön vannak a hangok, jól játszanak a csatornákkal.

Ugyan a szinkron összességében nem rossz, és a hangeffektek is tisztán megmaradtak az utómunkálatok során, mégis érdemes eredetiben nézni, ugyanis a feliratok helyenként jóval többet mondanak, mint az adott jelenetben kevésbé jól sikerült magyarítás. Átélésben és szövegben egyaránt.
10/10
efrem 2011 nov. 26. - 20:33:56 10/10
elég elnyújtott a rendezés.a tragédia,és a temetõben zajló részek ijesztõek. kár,h Kim Basingernek ilyen kevés idõ jutott.a család fenntartását egyedül teljesítõ anya. bizony,ha többet van a gyerekeivel,a tragédia sem lett volna. de, ez egy kitalált sztori- a nagyobb gyerek másfelé akar menni. nem a kisebbre vigyázni.ezt a való életbõl vette az író.amikor a libákra vadásznak,az baromi jó.érdekes,h amikor beugranak a vízbe,még világos van,amikor kiúszik Charlie / Zac /,akkor már sötét van.a film vége kicsit olyan,mintha nem lenne kész.
relationships forever 2011 júl. 02. - 19:07:05
szerintetek lehet még valahol kapni a könyvet?
relationships forever 2011 júl. 02. - 16:26:48
úristen végre eljutottam odáig hogy megnézzem ezta filmet
és hát mit is mondhatnék abszolút kedvenc annyira gyönyörû és egyben annyira szomorú film de ettõl szép
én angolul néztem és egyszerûen olyan átéléssel játszották a szerpeket hogy csak annyit tudok mondani hogy istenem ez gyönyörû film :)
7/10
Képkockaördög 2011 máj. 04. - 15:17:55 7/10 Előzmény 11messi87
A szerelmes filmek sem egyformák. Szomorú lenne, ha így lenne. Szerintem te inkább romantikus vígjátékot vártál, ez viszont dráma, és azért nem is tetszett.
11messi87 2011 ápr. 15. - 22:37:55
Nem szeretnék senkit sem megbántani, de valahogy olyan zavaros sztori. Egyáltalán nem tetszett ez a

SPOILER :

..szellem nem szellem, döntsd el te, ki kicsoda és mit akar.

SPOILER OFF.

Egy szerelmes film nem ilyen. 3/10.
Összes hozzászólás